Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Vessel New York billetter: muligheder og hvordan man køber dem

Jeg fortæller dig, hvordan du kan komme op og få mest muligt ud af en af Manhattans mest innovative bygninger.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Vessel New York billetter: muligheder og hvordan man køber dem

Fartøjets opbygning set udefra | ©Hellotickets

The Vessel er bygget som en del af Hudson Yards-projektet, et nyt eksklusivt boligkvarter i Midtown Manhattan, og er en futuristisk struktur et sted mellem et kunstværk og en turistattraktion, der er blevet et ikonisk vartegn i dette trendy kvarter.

Det er designet af den prestigefyldte arkitekt Thomas Heatherwick og er siden indvielsen blevet en must-see attraktion i New York. The Vessel er en af New Yorks mest populære attraktioner, så hvis du køber dine billetter til The Vessel på forhånd, slipper du for at stå i kø og får garanteret adgang til udsigten. Her kan du se, hvordan du køber dine billetter online til The Vessel!

Sådan køber du billetter til The Vessel

Den bedste måde at få dine billetter til The Vessel på er ved at købe dem online på forhånd. Det er den perfekte måde at springe de lange køer over på og nyde udsigten fra denne spektakulære bygning, som er en af byens nyeste tilføjelser til rækken af ikoniske turistattraktioner.

Hvis du bestiller denne billet på forhånd, er du sikker på, at du har tid til at besøge denne monumentale skulptur indefra. Det er lige så fantastisk udvendigt som indvendigt. Det rejser sig mere end 45 meter fra jorden og har 16 etager fra bunden til øverste etage. Den består af 154 trapper, der forbinder 80 trappeafsatser, hvor du kan tage en pause og betragte udsigten.

I stueetagen er der fire stier, der går op til højderne gennem i alt 2.500 trin. Selv om det kan virke en smule skræmmende, hvis du vælger din vej op uden at vandre rundt i denne labyrint (hvilket er svært, fordi du gerne vil gøre en god tur), behøver du faktisk ikke at gå op ad så mange trin, og det er det hele værd.

Afsæt tid til at nyde besøget i ro og mag, for selv om det ser ud til, at du ser det hele meget hurtigt, og at du ved første øjekast vil se alting "dækket", åbner hver trappe eller sti op for helt forskellige udsigter. Hvis du kan lide at fotografere, skal du tage dit kamera (eller din mobiltelefon) med masser af batteri, for du vil blive træt af at lege med de optiske effekter, som det skaber.

Bestil en rundvisning i Hudson Yards og High Line

Hvordan strukturen ser ud udvendigt

Gadevisninger af The Vessel-bygningen| ©Hellotickets
Gadevisninger af The Vessel-bygningen| ©Hellotickets

For det første skal du vide, at The Vessel har været et øjeblikkeligt hit lige fra det øjeblik, det åbnede i foråret 2019. Det ligger i Hudson Yards, et nyt boligkvarter på den vestlige side af øen langs Hudson-floden, og det står imponerende midt mellem tårnhøje skyskrabere og smukt anlagte haver. Med en early bird-billet til The Vessel kan du gå indenfor, fare vild og kigge ind i de små kroge og kroge.

Den er nem at se, fordi den er et ægte blikfang. Denne futuristiske struktur, som mange mennesker sammenligner med en bikube, en vase, et ribbenhus eller endda en shawarma, er dækket af kobberfarvede stålplader, der giver den en varme, som samtidig afspejler det omgivende landskab.

Sådan er udsigten fra toppen

På toppen af fartøjets struktur| ©Hellotickets
På toppen af fartøjets struktur| ©Hellotickets

Fra toppen af The Vessel kan du nyde en fascinerende udsigt over Hudson River, de omkringliggende skyskrabere, kulturcentret The Shed og High Line Park. Selv hvis du skanner skyline, vil du se One World Trade Center og Empire State Building. Og naturligvis den magnetiske interne struktur i bygningen. Udsigten ned til jorden er betagende. Jeg insisterer: du vil ikke holde op med at tage billeder!

Hvor The Vessel er, og hvordan man kommer dertil

Placering af The Vessel på kortet over Manhattan| ©Hellotickets
Placering af The Vessel på kortet over Manhattan| ©Hellotickets

Fartøjet befinder sig på 20 Hudson Yards, New York, NY 10001, USA. Du kan nemt derhen fra Times Square eller fra High Line (som du helt sikkert vil besøge under din rejse). Ellers er det let tilgængeligt med offentlig transport: det nærmeste undergrundssted er 34 St Hudson Yards (linje 7).

Bestil en rundvisning i Hudson Yards og High Line

Åbningstider

Indvendig visning af The Vessel-strukturen| ©Hellotickets
Indvendig visning af The Vessel-strukturen| ©Hellotickets

Fartøjet er i øjeblikket lukket på ubestemt tid.
De normale åbningstider er: dagligt fra kl. 11 til 19.

Køb billetter til The Vessel ved billetkontoret

Udsigt inde fra The Vessel| ©Hellotickets
Udsigt inde fra The Vessel| ©Hellotickets

Du kan forsøge at få en gratis billet til The Vessel på billetkontoret i Vessel, som åbner kl. 11.00. Tidligere på morgenen kan det være lettere at få billetter, men på grund af det store antal besøgende er det ikke sikkert, at der er billetter til rådighed, og du risikerer at blive udelukket.

Tilgængelighed

 • For besøgende med nedsat mobilitet, der bruger kørestol, har The Vessel en elevator til den øverste etage af skulpturen.
 • Servicedyr er velkomne
 • Du skal oplyse om behov for tilgængelighed ved reservationen.

Sjove fakta om The Vessel

Det indre af fartøjets struktur og dets elevator| ©Hellotickets
Det indre af fartøjets struktur og dets elevator| ©Hellotickets
 • Det blev indviet den 15. marts 2019
 • Den er designet af den engelske arkitekt Thomas Heatherwick, som er ophavsmand til kedlen til De Olympiske Lege i London 2012.
 • Fartøjet ligner en juvel. Ikke kun arkitektonisk, men også økonomisk: det kostede hele 200 millioner dollars, hvilket oversteg det oprindelige budget på 75 millioner dollars.
 • Selv om alle nu kender den som The Vessel, havde den engang et mindre fængende navn: New York's Staircase. Men i betragtning af de mange øgenavne, som New York-borgerne bruger til at kalde dette monument (bikube, korset, shawarma, vase...), har selskabet, der ejer det, udskrevet en konkurrence for at finde det bedste navn til det - kan du finde på et fængende navn?
 • Der blev indført et billetsystem for at sikre, at der ikke er mere end 700 personer, der besøger monumentet på samme tid.
 • Indtil for relativt nylig var det område, hvor The Vessel ligger, en stor, industrielt udseende forplads, der fungerede som parkeringsplads for tog. Dette område er imidlertid blevet revitaliseret, og denne innovative bygning fungerer som et ventilationsdække til jernbanens parkeringspladser, opbevaring af drænvand og et sted til håndtering af regnvand.

Men... hvad er Hudson Yards?

Udsigt over Hudson Yards| ©Hellotickets
Udsigt over Hudson Yards| ©Hellotickets

Netop som vi troede, at der ikke var mere plads på Manhattan til at bygge nye kvarterer, blev Hudson Yards født i det, der engang var en industriel togstation langs Hudson-floden. Men i en livlig by i konstant forandring som Big Apple, hvor kvadratmeterne er højt værdsat, er der mange, der har sat deres lid til dette centralt beliggende og underudnyttede område for at genoplive det og gøre det til et luksuriøst boligområde i Midtown New York.

Hudson Yards er stadig under opførelse, og nye skyskrabere, kulturcentre, haver, kontorer og indkøbscentre vil åbne i de kommende år. Indtil videre er den bedste undskyldning for at besøge Hudson Yards The Vessel, men det er ikke den eneste:

Benyt lejligheden til at besøge Little Spain Market

Little Spain Food Market| ©Loff.it
Little Spain Food Market| ©Loff.it

Dette er et spansk gastronomisk marked, der er kendetegnet ved berømte kokke som José Andrés og brødrene Ferrán og Albert Adriá, og som bringer det autentiske spanske køkken til New York. Dette restaurantområde slutter sig til den tendens, der er startet af andre markeder som Eataly og Le District, der fokuserer på henholdsvis italiensk og fransk køkken.

Tjek The Shed ud

Shed belyst| ©Theshed.com
Shed belyst| ©Theshed.com

Det er New Yorks nye multikunstcenter, der er skabt til at præsentere alle former for kunstneriske oplevelser (dans, teater, teknologi, musik...) for alle samfund.

Projektet håber at samle de mest fremragende talenter i øjeblikket. En af de mest fantastiske kvaliteter er, at den er bygget som to bygninger i én, da den quiltlignende ydre skal er på hjul og kan flyttes for at afsløre en anden, helt anden bygning.

Klatre på kanten Observatoriet

The Edge's glaserede observatorium| ©Edge
The Edge's glaserede observatorium| ©Edge

Edge Observatory på 30 Hudson Yards er med sine 345 meter det højeste åbne observationsdæk på den vestlige halvkugle. Det ligger på 100. etage i bygningen og har en vidunderlig udsigt over Hudson-floden, downtown og One World-skyscraberen.

Hvis du er vild med New Yorks observationsdæk, bør du helt sikkert tilføje Edge Observatory til din liste sammen med Empire State Building, Top of the Rock og One World Observatory. De tilbyder alle en unik og anderledes udsigt over skyskrabernes by. Jeg fortæller dig, hvad du skal vide for at besøge dem her: Bestige Empire State Building, Top of the Rock Billetter y Edge New York billetter: muligheder, hvordan man køber dem, åbningstider, osv..

Gå en tur langs High Line

En del af High Line| ©Hellotickets
En del af High Line| ©Hellotickets

New York har adskillige grønne områder, som er ægte oaser af ro midt i denne travle by, hvor New York-borgerne kommer for at nyde naturen. High Lane er dog ikke som de andre. Det er en højtliggende park, der er bygget på et gammelt nedlagt togspor, som blev genbrugt og omdannet til et område fyldt med vegetation, vægmalerier og skulpturer, der strækker sig langs mere end 20 gader.

Det tager ca. en time at gå langs High Lane, og jeg anbefaler, at du besøger den om foråret og sommeren, når den er mest frodig og smuk.

Gå på shopping i The Shops

Udsigt til The Vessel fra butikscentret The Shops| ©Hellotickets
Udsigt til The Vessel fra butikscentret The Shops| ©Hellotickets

Uanset om du har lyst til en drink før eller efter dit besøg eller ønsker at forkæle dig selv med en luksusbutik, er indkøbscentret lige overfor The Vessel-strukturen perfekt til det. Det er også et besøg værd at slentre gennem de luksuriøse korridorer og nyde udsigten over The Vessel indefra.

Ofte stillede spørgsmål

 • Skal jeg have en billet for at få adgang til The Vessel?

  Ja, The Vessel er en nyligt åbnet monument-struktur i New York, og du skal have en billet for at komme ind, da kapaciteten er ret begrænset.

 • Er det gratis at komme ind på The Vessel?

  Ja, på det officielle websted frigiver de nogle gratis billetter. Du skal holde øje med dem, da de har en tendens til at blive hurtigt udsolgt. Hvis ikke, kan du bestille en standardbillet for at sikre dig adgang.

 • Er The Vessel stadig lukket, og hvornår åbner det igen?

  Skibet er i øjeblikket midlertidigt lukket, og der er endnu ikke blevet offentliggjort en dato for genåbning.

 • Er det værd at bestige The Vessel, og hvor meget tid skal jeg bruge på det?

  Ja, det er det hele værd, både for sin avantgarde-arkitektur og -design og for udsigten fra toppen. En time er tid nok til at gå rundt om det hele og "lege" med at fotografere de bedste vinkler.