Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Vessel New York billetter: muligheder og hvordan man køber dem

Selvom den i øjeblikket er lukket, er her alt, hvad du behøver at vide for at komme op og få mest muligt ud af en af Manhattans mest innovative bygninger.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

Vessel New York billetter: muligheder og hvordan man køber dem

Fartøjets struktur set udefra | ©Hellotickets

The Vessel er bygget som en del af ombygningsprojektet Hudson Yards, et nyt eksklusivt boligkvarter i Midtown Manhattan, og er en futuristisk struktur et sted mellem et kunstværk og en turistattraktion, der er blevet emblemet for dette trendy distrikt.

Designet af den prestigefyldte arkitekt Thomas Heatherwick, er det siden åbningen blevet en must-see attraktion i New York, selvom det i øjeblikket er lukket på ubestemt tid. The Vessel er en af New Yorks mest populære attraktioner.

Den bedste løsning

New York City Hudson Yards Og The High Line Tur

Træd ind i New Yorks mest sofistikerede kvarter

Du besøger Hudson Yards og spadserer gennem parken The High Line med en lokal guide, som fortæller dig alt om dette populære område i den vestlige del af byen.

Denne halvanden times tur til Hudson Yards og The High Line med en lokal guide tager dig ikke med ind i The Vessel, fordi det som sagt er lukket på ubestemt tid, men du får et indgående kig på dette sofistikerede kvarter i det vestlige New York, og du kan også inkludere adgang til The Edge, et andet imponerende observationsdæk.

Hudson Yards er kendt for sine innovative bygninger og har adskillige skyskrabere, restauranter, butikker og kunst, som du kan besøge. Undervejs kan du også slentre gennem The High Line Park, der er bygget på jernbanesporene, og få en unik udsigt over byen.

Sådan køber du billetter til The Vessel

Den bedste måde at få din billet til The V essel på er at købe den online på forhånd. På den måde er du sikker på at få en chance for at besøge denne monumentale skulptur indvendigt. Den er lige så spektakulær udenpå, som den er indeni, og rejser sig over 45 meter fra jorden med 16 niveauer fra bunden til øverste etage. Den består af 154 trappetrin, der er forbundet med 80 reposer, hvor man kan stoppe op og nyde udsigten.

I stueetagen er der fire stier, som fører op til højderne via i alt 2.500 trin. Selvom det kan virke en smule skræmmende, hvis du vælger din vej op uden at vandre rundt i denne labyrint (hvilket er svært, fordi du gerne vil gøre en god tur), behøver du faktisk ikke at bestige så mange trin, og opstigningen vil være det hele værd.

Sæt tid af til at nyde dit besøg i ro og mag, og tag en tur rundt i Hudson Yards og High Line, for dette område af New York må du ikke gå glip af. Og hvis du kan lide at fotografere, så medbring dit kamera (eller din mobiltelefon) med masser af batteritid, for du vil få nok af at lege med de optiske effekter, som bygningen skaber, og de mange overraskelser undervejs.

Book en tur til Hudson Yards og High Line

Sådan ser bygningen ud udefra

Gadebilleder af The Vessel-strukturen| ©Hellotickets
Gadebilleder af The Vessel-strukturen| ©Hellotickets

Til at begynde med skal du vide, at The Vessel har været et øjeblikkeligt hit, lige siden det åbnede i foråret 2019. Det ligger i Hudson Yards, et nyt boligkvarter på vestsiden af øen langs Hudson-floden, og det står imponerende midt mellem tårnhøje skyskrabere og smukt anlagte haver.

Det er nemt at få øje på, for det er et ægte blikfang. Denne futuristiske struktur, som mange sammenligner med en bikube, en vase, en brystkasse eller endda en shawarma, er beklædt med kobberfarvede stålplader, der tilfører varme til helheden og samtidig afspejler det omgivende landskab.

Book en tur til Hudson Yards og High Line

Sådan ser udsigten ud fra toppen

På toppen af The Vessel-strukturen| ©Hellotickets
På toppen af The Vessel-strukturen| ©Hellotickets

Fra toppen af The Vessel har du en fascinerende udsigt over Hudson-floden, de omkringliggende skyskrabere, kulturcentret The Shed og High Line Park. Selv hvis du scanner skylinen, kan du se One World Trade Center og Empire State Building. Og selvfølgelig bygningens magnetiske indre struktur. Udsigten ned til jorden er betagende. Jeg insisterer: Du vil ikke holde op med at tage billeder!

Book en tur til Hudson Yards og High Line

Hvor The Vessel ligger, og hvordan man kommer derhen

Placering af The Vessel på Manhattan-kortet| ©Hellotickets
Placering af The Vessel på Manhattan-kortet| ©Hellotickets

The Vessel ligger på 20 Hudson Yards, New York, NY 10001, USA. Du kan nemt dertil fra Times Square eller fra High Line (som du helt sikkert vil besøge på din rejse). Ellers er det let tilgængeligt med offentlig transport: det nærmeste undergrundsstop er 34 St Hudson Yards (linje 7). Konsulter undergrundsguiden, så du ikke er i tvivl.

Book en Hudson Yards og High Line Tour

Åbningstider

Indvendigt billede af The Vessel-strukturen| ©Hellotickets
Indvendigt billede af The Vessel-strukturen| ©Hellotickets

Som nævnt er The Vessel i øjeblikket lukket på ubestemt tid, men den almindelige åbningstid er dagligt fra kl. 11 til 19.

Book en tur til Hudson Yards og High Line

Køb billetter til The Vessel i billetkontoret

Udsigt inde fra The Vessel| ©Hellotickets
Udsigt inde fra The Vessel| ©Hellotickets

Du kan prøve at få en gratis billet til The Vessel i billetkontoret, som åbner kl. 11. Tidligere på formiddagen kan det være lettere at få billetter, men på grund af det store antal besøgende er det ikke sikkert, at der er ledige billetter, og du risikerer at blive glemt.

Tilgængelighed

  • For besøgende med nedsat mobilitet, som bruger kørestol, har The Vessel en elevator til skulpturens øverste etage.
  • Servicedyr er velkomne
  • Behov for tilgængelighed skal oplyses ved booking.

Book en tur til Hudson Yards og High Line

Sjove fakta om The Vessel

Inde i The Vessels struktur og elevator| ©Hellotickets
Inde i The Vessels struktur og elevator| ©Hellotickets
  • Det åbnede den 15. marts 2019.
  • Det er designet af den engelske arkitekt Thomas Heatherwick, som står bag kedlen til De Olympiske Lege i London i 2012.
  • The Vessel ligner en juvel. Ikke kun arkitektonisk, men også økonomisk: Det kostede hele 200 millioner dollars, hvilket oversteg det oprindelige budget på 75 millioner dollars.
  • Selvom alle nu kender det som The Vessel, havde det engang et mindre fængende navn: New York's Staircase. Men i betragtning af de mange øgenavne, som newyorkerne bruger om dette monument (bikube, korset, shawarma, vase...), udskrev firmaet, der ejer det, en konkurrence for at finde det bedste navn til det - kan du komme i tanke om et fængende et?
  • Et billetsystem blev oprettet for at sikre, at der ikke er mere end 700 mennesker, der besøger monumentet på samme tid.
  • Indtil for relativt nylig var området, hvor The Vessel ligger, en stor, industrielt udseende hal, der fungerede som parkeringsplads for tog. Men området er blevet revitaliseret, og denne innovative bygning fungerer som ventilationsdæksel for jernbanens parkeringspladser, opbevaring af afløb og et sted til håndtering af regnvand.

Book en tur til Hudson Yards og High Line

Men... Hvad er Hudson Yards?

Udsigt over Hudson Yards| ©Hellotickets
Udsigt over Hudson Yards| ©Hellotickets

Lige da vi troede, at der ikke var mere plads på Manhattan til at bygge nye kvarterer, blev Hudson Yards født i det, der engang var en industriel togremise langs Hudson-floden. Men i en livlig og konstant foranderlig by som The Big Apple, hvor kvadratmeteren er højt værdsat, har mange kastet deres kærlighed på dette centralt beliggende og underudnyttede område for at revitalisere det og gøre det til et luksuriøst boligområde i Midtown New York.

Hudson Yards er stadig under opførelse, og nye skyskrabere, kulturcentre, haver, kontorer og indkøbscentre vil åbne i de kommende år. Lige nu er The Vessel den bedste undskyldning for at se Hudson Yards, men det er ikke den eneste:

Book en rundtur i Hudson Yards og High Line

Benyt lejligheden til at besøge Little Spain Market

Lille Spaniens madmarked| ©Loff.it
Lille Spaniens madmarked| ©Loff.it

Dette er et spansk gastronomisk marked med kendte kokke som José Andrés eller brødrene Ferrán og Albert Adriá, der bringer autentisk spansk mad til New York. Denne restaurant slutter sig til den trend, som andre markeder som Eataly og Le District, der fokuserer på henholdsvis det italienske og det franske køkken, har startet.

Book en tur til Hudson Yards og High Line

Tjek The Shed ud

The Shed oplyst| ©Theshed.com
The Shed oplyst| ©Theshed.com

New Yorks nye multikunstcenter er skabt til at præsentere alle former for kunstneriske oplevelser (dans, teater, teknologi, musik...) for alle samfund.

Projektet håber at kunne samle de mest fremragende talenter i øjeblikket. En af dets mest fantastiske kvaliteter er, at det er bygget som to bygninger i én, da den quiltelignende ydre skal har hjul og kan flyttes for at afsløre en helt anden anden bygning.

Book en tur til Hudson Yards og High Line

Klatre op i The Edge Observatory

The Edge's observatorium med glasvægge| ©Edge
The Edge's observatorium med glasvægge| ©Edge

Med en højde på 345 meter er Edge Observatory på 30 Hudson Yards det højeste åbne observationsdæk på den vestlige halvkugle. Det ligger på bygningens 100. etage og har en vidunderlig udsigt over Hudson-floden, Downtown og One World-skyskraberen.

Hvis du kan lide New Yorks observationsdæk, bør du helt sikkert tilføje Edge Observatory til din liste sammen med Empire State Building, Top of the Rock og One World Observatory. De tilbyder alle en unik og anderledes udsigt over skylinen i skyskrabernes by. Jeg fortæller dig, hvad du skal vide for at besøge dem her: Bestige Empire State Building, Top of the Rock Billetter y Edge New York billetter: muligheder, hvordan man køber dem, åbningstider, osv..

Book en tur til Hudson Yards og High Line

Spadseretur langs High Line

En strækning af High Line| ©Hellotickets
En strækning af High Line| ©Hellotickets

New York har mange grønne pletter, som er oaser af ro midt i den travle by, hvor newyorkerne kommer for at nyde naturen. Men High Lane er ikke som de andre. Det er en hævet park bygget på et gammelt forladt jernbanespor, der blev genvundet og forvandlet til et område fuld af grønne områder, vægkunst og skulpturer, der strækker sig langs mere end 20 gader.

En hyggelig spadseretur langs High Lane tager omkring en time, og jeg anbefaler et besøg om foråret og sommeren, når det er allermest frodigt og smukt.

Book en tur til Hudson Yards og High Line

Tag på shopping i The Shops

Udsigt over The Vessel fra indkøbscentret The Shops| ©Hellotickets
Udsigt over The Vessel fra indkøbscentret The Shops| ©Hellotickets

Uanset om du er i humør til en drink før eller efter besøget eller vil forkæle dig selv med lidt luksusshopping, er indkøbscentret lige over for The Vessel perfekt til det. At slentre gennem de luksuriøse korridorer og nyde udsigten til The Vessel indefra er også et besøg værd.

Book en tur til Hudson Yards og High Line