Paris om aftenen: belysning, steder man skal se og tips

Paris by night er en helt anden by, og denne version er værd at se. Det oplyste Eiffeltårn, barerne, atmosfæren, natturene ... det er en oplevelse, man ikke må gå glip af.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Paris om aftenen: belysning, steder man skal se og tips

Île de la Cité om natten | ©Falcon® Photography

Vi planlægger ofte, hvad vi skal lave i løbet af dagen på vores rejser, men så kommer natten, og så er det desværre slut. Hvis du kan nikke genkendende til dette, og dit næste eventyr bliver i Paris, er du heldig, for her er den endelige guide til at få mest muligt ud af hvert øjeblik på din rejse og ikke spilde nætterne i en af de byer, der skinner mest, når solen går ned, og det er derfor, de kalder den lysets by!

 • Sejltur på Seinen med middag
 • Fra 375 kr
 • 2h
 • Sejl langs Seinen og se historiske steder
 • Uden guide
 • Gourmet-middag
 • Book nu
 • Eiffeltårnet Topmøde Skip-the-line Billetter
 • Fra 739 kr
 • I dit eget tempo
 • Den bedste panoramaudsigt over byen
 • Audioguide
 • Ingen middag
 • Bestil nu
 • Louvre Museum Billetter
 • Fra 378 kr.
 • I dit eget tempo
 • Adgang til midlertidige og permanente udstillinger
 • Ingen guide
 • Ingen middag
 • Book nu

1. Tag på natkrydstogt på Seinen for at se Paris oplyst

Krydstogt om dagen| ©jlfaurie
Krydstogt om dagen| ©jlfaurie

En sejltur i Paris er altid en god idé, men er der nogen bedre måde at se byen oplyst på end om natten? Få ting kan sammenlignes med at nyde en hyggelig spadseretur, mens man ser Eiffeltårnet oplyst eller monumenter som den spektakulære Pont Alexandre III, en af de smukkeste i den franske hovedstad.

Disse krydstogter varer mellem 40 minutter og en time, men der er forskellige muligheder for at vælge "ekstraudstyr" som et kombineret besøg i Eiffeltårnet plus krydstogtet eller en spektakulær middag om bord på båden, mens man nyder udsigten, som du kan booke ved at klikke på knappen nedenfor:

Book et krydstogt på Seinen

2. Besøg Eiffeltårnet om natten

Paris om natten| ©Luciano Teixeira
Paris om natten| ©Luciano Teixeira

Hvis Paris' mest symbolske monument overrasker i dagslys, er det et sandt spektakel om natten. Dette kolossale tårn, som blev bygget i 1889, oplyses om natten af mere end 300 pærer og kan ses på forskellige måder, men man kan ikke forlade Paris uden at have set det om natten.

Et natligt besøg i Eiffeltårnet giver dig mulighed for at se solnedgangen fra et af byens strategiske punkter, og du vil også kunne se adskillige monumenter som Sacre Coeur, Notre Dame-katedralen, Trocadero-haverne eller Invalides-kuplen blandt mange andre, uden tvivl en oplevelse, der er værd at tage med.

Sidste besøg er kl. 22.30, men adgangen afhænger af sæson og helligdage, så jeg anbefaler, at du bestiller din billet på forhånd for at undgå overraskelser og sikre dig, at du kan få denne store oplevelse. Det er selvfølgelig kun tilgængeligt i sommersæsonen.

Her har du linket til alle de muligheder, der findes for at bestige Eiffeltårnet.

Book billetter til Eiffeltårnet

3. Se et show på det ikoniske Moulin Rouge

Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski
Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski

Moulin Rouge, som har dannet ramme om kabareter og endda en berømt film, er endnu et must-see under dit besøg i Paris. Stedet blev indviet i 1889 under den berømte "Belle Époque" og har i mange år været et socialt og endda kulturelt og økonomisk vartegn i den franske hovedstad.

Utallige berømtheder har prydet scenerne, fra Liza Minelli til Frank Sinatra, og under forestillingerne kan du nyde en stor gruppe kunstnere, herunder jonglører, dansere, linedansere og over tusind kostumer!

Moulin Rouge ligger i Montmartre-kvarteret og er meget let at finde, men her er en artikel om, hvordan du kommer til Moulin Rouge, så du ikke farer vild, og hvis du stadig er nysgerrig efter at vide mere, er her alle oplysninger om Moulin Rouge-showet.

Book billetter til Moulin Rouge med middag og transport

4. Oplev den spektakulære parisiske kabaret

Showdanser| ©Roderick Eime
Showdanser| ©Roderick Eime

Hvis du allerede har oplevet Moulin Rouge og gerne vil se andre cabaretshows rundt omkring i Paris, kan du opleve billigere shows, som stadig giver dig mulighed for at opleve magien i det parisiske natteliv.

Crazy Horse Paris

Dette er en af byens mest berømte cabaretklubber, hvor du kan opleve showet " Tottally Crazy", en række sjove optrædener, der fejrer den legendariske klubs 65-års jubilæum. Billetter til Cabaret Horse Paris giver dig en uforglemmelig oplevelse med champagne eller endda aperitiffer for at få den fulde oplevelse.

Cabaret Paradis Latin

Et teater rekonstrueret af selveste Gustave Eiffel i hjertet af Latinerkvarteret i Paris venter på, at du skal opleve et cabaretshow i unikke omgivelser. Med billetter til Cabaret Paradis Latin kan du nyde en forestilling, hvor lyst, humor og poesi går op i en højere enhed og giver dig lyst til mere. Og når du vælger dine billetter, kan du selvfølgelig tilføje middag og drinks til showet.

Book billetter til Cabaret Paradis Latin

5. Besøg Louvre ved mørkets frembrud

Louvre-museets facade om natten| ©Lonni Besançon
Louvre-museets facade om natten| ©Lonni Besançon

Louvre er en juvel blandt de franske og europæiske museer, så et besøg på Louvre er et must på din rejse til Paris. Men selvom Louvre-museet normalt er åbent fra kl. 9 til 18, er der to dage om ugen, hvor resten af museerne og turistaktiviteterne lukker omkring kl. 18, hvor dette utrolige museum åbner dørene for alle, der ønsker at besøge det, indtil kl. 21.45.

Den største fordel ved dette tidspunkt er uden tvivl, at det er mindre overfyldt, så det er meget nemmere at nyde de bedste værker fra Louvre, som dette museum huser, end på noget andet tidspunkt. I modsætning til, hvad mange tror, forringer det kunstige lys, der oplyser kunstværkerne, heller ikke kvaliteten af besøget, for selv i dagslys er de fleste af rummene ikke naturligt oplyste, så der vil ikke være nogen forskel.

Da natbesøgene slutter kl. 21.45, er du forhåbentlig begyndt at blive sulten på det tidspunkt. Hvis det er tilfældet, og du ikke har nogen idé om, hvor du skal gå hen, er her en liste over de bedste spisesteder i nærheden af Louvre.

Book billetter til Louvre

6. Besøg Opéra Garnier

Opéra Garnier| ©Helen Simonsson
Opéra Garnier| ©Helen Simonsson

Bygningen, der inspirerede til det berømte stykke "The Phantom of the Opera", bør ikke udelades fra dit besøg. Under rundvisningen i dens indre vil du kunne se den luksus og prangende udsmykning, der er typisk for de mest statelige bygninger i perioden, stort set udsmykket med bladguld og spektakulære mosaikker.

Der er to måder at se det indre af operahuset på, den ene er ved at tage en guidet tur, og den anden er ved at overvære en opførelse af et teaterstykke. Hvis du vælger den første mulighed, er min anbefaling at vælge den sidste forestilling om eftermiddagen, da besøget sandsynligvis vil være mindre overfyldt, du vil nyde den majestætiske bygning om natten, og du vil have haft resten af dagen til at lave andre aktiviteter, der er mere værd i dagslys.

Book en guidet tur i Opéra Garnier

7. Tag på en natlig bustur

Turistbus om natten| ©TourScanner
Turistbus om natten| ©TourScanner

Sightseeingbusser er altid en god idé, for på ca. en halv time kan du se næsten alle de store seværdigheder i byen, og det er også en god måde at hvile fødderne på, mens du fortsætter sightseeingen.

De fleste af disse ture foregår normalt om dagen, men der er byer som Paris, der er værd at se oplyst. Hvis det ikke er for koldt, er en aftentur i en panoramabus, mens du nyder seværdighederne i lysets by, en plan, der ikke vil skuffe.

For mere information, her er alt, hvad du behøver at vide om de bedste sightseeingbusser i Paris, så du kan vælge den bedste løsning.

Book en natbustur i Paris

8. Nyd en jazzkoncert i Latinerkvarteret

Paris Jazz Festival| ©InfoParis
Paris Jazz Festival| ©InfoParis

Paris er en af de mest jazzprægede byer i Europa, så hvis du kan lide jazz, har du noget at glæde dig til. I Quartier Latin (latinkvarteret i Paris), som ligger i den sydlige del af Ìle de la Cité, finder du masser af steder, hvor du kan nyde musikken og den gode stemning.

Så hvis du kan lide tanken om at tilbringe en fantastisk aften med god livemusik i et af den franske hovedstads mest karakteristiske kvarterer, er her et par forslag:

Le Petit Journal Saint Michel

Le Petit Journal Saint Michel er en hyggelig klub, der ligger meget tæt på Luxembourg-haven og hensætter tilskueren til 50'erne, et charmerende sted, hvor man også kan nyde en middag under koncerten.

Le Caveau de la Huchette

Le Cave au de la Huchette er en klassiker blandt parisiske jazzklubber. Atmosfæren her er spektakulær med masser af dansende mennesker og publikum i alle aldre. Du skal dog være opmærksom på, at da det er et så kendt sted, vil der være mange turister såvel som parisere.

Caveau des Oubliettes

Le Caveau des Oubliettes er en lille jazzbar og også et godt sted, hvis du er i humør til livemusik, og det bedste af det hele er, at du har mulighed for at gå på scenen og vise dine evner hver onsdag til soul, hver torsdag til jazz og hver søndag til blues.

Aux Trois Mailletz

Aux Trois Mailletz er endnu en rejse tilbage i tiden, og atmosfæren og energien er absolut værd at se. Der er åbent til de tidlige morgentimer, og du kan også nyde en middag, mens du ser showet.

Book en rundvisning i Latinerkvarteret

9. Smag på parisisk gastronomi i de bedste bistroer

Ratatouille-ret| ©amirali mirhashemian
Ratatouille-ret| ©amirali mirhashemian

Paris er uden tvivl en af Europas gastronomiske hovedstæder, men det er også et af de steder, hvor der er så meget at vælge imellem, når det gælder mad, at man kan ende med at tage fejl.

Efter min mening er det bedste tidspunkt at smage på disse fødevarer om aftenen, da man kan bruge mere tid og nyde oplevelsen mere, uden at skynde sig og uden at skulle afbryde sightseeing, så her er de franske fødevarer, man skal prøve, og de bedste steder at spise i Paris.

Foie Gras

Denne delikatesse er intet andet end ande- eller gåseleverpostej og smøres normalt på et stykke brød eller som tilbehør til en anden ret. En stjerne i fransk gastronomi med en stærk og lækker smag, som du ikke må gå glip af. Et af de bedste steder at spise foie gras i Paris er Le Comptoir de la Gastronomie.

Ratatouille

Denne franske ret, som også er berømt for Disney-filmen af samme navn, laves traditionelt med tomat, løg, aubergine og courgette, men nogle gange varierer kokkene nogle af disse ingredienser eller tilføjer andre for at give den deres eget personlige præg. Den kan også spises som hovedret eller som tilbehør til kødretter. Ratatouille er et godt vegetarisk alternativ, det er lækkert, og det bedste sted at spise det er i Montmartre-kvarteret.

Fondue, raclette og franske oste

Frankrig er kendt for sit store udvalg af oste, og i Paris kan du finde ostebutikker på næsten hvert gadehjørne. Men hvis du er fan af ost, kan du ikke forlade Paris uden at prøve en fondue eller en raclette, som begge er teknikker, hvor ost smeltes til at ledsage andre fødevarer. Hvis du allerede er begyndt at savle, kan jeg anbefale restauranten Le Chalet Savoyard, hvor du kan nyde et sandt spektakel for din smagssans.

Slik og kager

Selv om du måske har hørt om franske kager, vil du ikke indse, hvor lækre de er, før du prøver dem i virkeligheden. Macarons, croissanter, crêpes, pain au chocolat, praline... Paris er et paradis for dem med en sød tand, og for at nyde disse søde sager anbefaler jeg Café Pouchkine og Mère de Famille, et utroligt 200 år gammelt konditori, hvor du kan vælge mellem mere end 1.200 søde sager. Og hvis du har lyst til at prøve crêpes, er her en liste over de bedste crêperies i Paris.

Book din konditortur i Paris

10. Gå i biografen og se en film

Filmaften| ©Erik Witsoe
Filmaften| ©Erik Witsoe

Pariserne er generelt meget kultiverede biografgængere, og at gå i biografen underholder dem ikke kun, men lærer dem også en masse om kunst og kultur.

Det er rigtigt, at man helst skal kunne sproget for at få mest muligt ud af denne oplevelse, men der er tilfælde, hvor udenlandske film vises i deres originalversion, og på den måde er fransk ikke en hindring.

Der er tusindvis af biografer, hvor man kan nyde en god film, men min anbefaling er at gå i en klassisk biograf som La Filmothèque, som er meget kendt i Paris, hvor der vises klassiske film, og hvor der ofte afholdes filmfestivaler. Dette sted har to forskellige biografer og ligger i Latinerkvarteret.

Men hvis du er i humør til de nyeste udgivelser, kan du gå i en af de mange biografer i Paris med de nyeste tilbud som UGC Cine Cité les Halles, MK2 Beaubourg, UGC Montparnasse eller Le Grand Rex blandt mange andre.

11. Nyd en aften i byen i Paris

Fest| ©Maurício Mascaro
Fest| ©Maurício Mascaro

Når man tænker på en aften i byen, er det første, man kommer til at tænke på, en natklub, og derfor er det et must i vores guide til, hvad man kan lave i Paris om aftenen.

Sandheden er, at da Paris er en storby, er der masser af steder at vælge imellem, når man skal ud og feste. For eksempel er Le Marais et meget fashionabelt område for tiden, og Bastille-området er også meget populært blandt universitetsstuderende, men hvis du leder efter en mere eksklusiv atmosfære, er Champs Elysées stedet for dig, selvom du skal huske på, at adgangen til stederne ikke er så let, da de ikke lukker hvem som helst ind. Under alle omstændigheder er her mit udvalg, så du kan se de bedste muligheder:

La Féline

Med en alternativ atmosfære og perfekt til rockere. La Fé line ligger på Rue Victor Letalle 6 og tilbyder livekoncerter, DJ-sessions og andre shows hver uge.

Le Balajo

Ideelt for elskere af latinamerikansk musik, da hver dag er dedikeret til en anden musikgenre, og de tilbyder også salsa- og bachatakurser. Hvis du kan lide at danse, er Le B alajo måske det perfekte sted for dig. Beliggende på Rue de Lappe 9.

Le Duplex

Dette sted er perfekt til det yngre publikum, da det er kendt for sin universitetsatmosfære, og hvis diskoteket ikke er nok, er der også en bowlingbane og en restaurant. Le Duplex ligger på Avenue Foch 2bis.

Le Carmen

Dette sted åbnede i 1875 og er et besøg værd, om ikke andet så for at se det. Det ligger på Rue Duperré 34, og dets spektakulære dekorationer, der fremkalder luksus og sensualitet, vil føre dig tilbage til en anden tid. På Le Carmen kan du nyde små livekoncerter, DJ-sessioner og shows.