Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Paris om aftenen: belysning, steder man skal se og tips

Paris by night er en helt anden by, og denne version er værd at se. Det oplyste Eiffeltårn, barerne, stemningen, natturene ... det er en oplevelse, man ikke må gå glip af.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Paris om aftenen: belysning, steder man skal se og tips

Udsigt mod Eiffeltårnet om natten | ©Falcon® Photography

Vi planlægger ofte, hvad vi skal lave i løbet af dagen på vores rejser, men så kommer natten, og vi stopper desværre for i dag. Hvis du kan nikke genkendende til dette, og dit næste eventyr bliver i Paris, er du heldig, for her er den endelige guide til at få mest muligt ud af hvert øjeblik på din rejse og ikke spilde nætterne i en af de byer, der skinner mest, når solen går ned, og det er derfor, de kalder den lysets by!

1. Tag på natkrydstogt på Seinen for at se Paris oplyst

Seinen-krydstogt | ©jlfaurie
Seinen-krydstogt | ©jlfaurie

En bådtur i Paris er altid en god idé, men hvilken bedre måde at se byen oplyst på end om natten? Få ting kan sammenlignes med at nyde en hyggelig gåtur, mens man ser det oplyste Eiffeltårn eller monumenter som den spektakulære Pont Alexandre III, en af de smukkeste i den franske hovedstad.

Disse krydstogter varer mellem 40 minutter og en time, men der er forskellige muligheder at vælge imellem, såsom et kombineret besøg i Eiffeltårnet plus krydstogtet eller en spektakulær middag om bord på båden, mens du nyder udsigten, som du kan booke ved at klikke på knappen nedenfor:

Book et krydstogt på Seinen

2. Besøg Eiffeltårnet om natten

 Paris Om Aftenen | ©Luciano Teixeira
Paris Om Aftenen | ©Luciano Teixeira

Hvis Paris' mest emblematiske monument er forbløffende i dagslys, er det et skue om natten. Dette kolossale tårn, som blev bygget i 1889, oplyses om natten af mere end 300 pærer og kan ses på forskellige måder, men du kan ikke forlade Paris uden at have set det om natten.

Et natligt besøg i Eiffeltårnet vil give dig mulighed for at se solnedgangen fra et af byens strategiske punkter, og du vil også kunne se adskillige monumenter som Sacre Coeur, Notre Dame-katedralen, Trocadero-haverne eller Invalides-kuplen blandt mange andre, uden tvivl en oplevelse værd.

Det sidste besøg er kl. 22.30, men adgangen afhænger af sæsonen og helligdage, så jeg anbefaler, at du bestiller din billet på forhånd for at undgå overraskelser og sikre dig, at du kan få denne store oplevelse.

Her har du linket til alle de muligheder, der findes for at bestige Eiffeltårnet.

Book natbilletter til Eiffeltårnet

3. Se et show på det ikoniske Moulin Rouge

Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski
Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski

Moulin Rouge, som har dannet ramme om kabareter og endda en berømt film, er endnu et must-see på dit besøg i Paris. Stedet blev indviet i 1889 under den berømte "Belle Époque" og har i mange år været et socialt og endda kulturelt og økonomisk vartegn i den franske hovedstad.

Utallige berømtheder har stået på scenen, fra Liza Minelli til Frank Sinatra, og under showene kan du nyde en stor gruppe kunstnere, herunder jonglører, dansere, linedansere og over tusind kjoler!

Moulin Rouge ligger i Montmartre-distriktet og er meget let at finde, men her er en artikel om, hvordan du kommer til Moulin Rouge, så du ikke farer vild, og hvis du stadig er nysgerrig efter at vide mere, er her alle oplysninger om Moulin Rouge-showet.

Book billetter til Moulin Rouge

4.Oplev det parisiske kabaret-spektakel

Showets danser| ©Roderick Eime
Showets danser| ©Roderick Eime

Hvis du allerede har nydt Moulin Rouge og gerne vil se andre kabaretshows rundt omkring i Paris, kan du nyde billigere shows, som stadig giver dig chancen for at opleve magien i det parisiske natteliv.

Crazy Horse Paris

Dette er en af byens mest berømte cabaretklubber, hvor du kan nyde showet 'Tottally Crazy', en række sjove numre, der fejrer den legendariske klubs 65-års jubilæum. Billetter til Cabaret Horse Paris vil give dig en uforglemmelig oplevelse med champagne eller endda aperitiffer for den fulde oplevelse.

Cabaret Paradis Latin

Et teater rekonstrueret af Gustave Eiffel selv i hjertet af Latinerkvarteret i Paris venter på, at du skal opleve et kabaretshow i unikke omgivelser. Med billetter til Cabaret Paradis Latin kan du nyde en forestilling, hvor lyst, humor og poesi går op i en højere enhed og giver dig lyst til mere. Og når du vælger dine billetter, kan du selvfølgelig tilføje middag og drinks til showet.

Book billetter til Cabaret Paradis Latin

5. Besøg Louvre ved mørkets frembrud

Louvre-museets facade ved nattetide| ©Lonni Besançon
Louvre-museets facade ved nattetide| ©Lonni Besançon

Louvre er en juvel blandt franske og europæiske museer, så et besøg på Louvre er et must på din rejse til Paris. Men selvom Louvre-museet normalt er åbent fra kl. 9 til 18, er der to dage om ugen, hvor resten af museerne og turistaktiviteterne lukker omkring kl. 18, og dette utrolige museum åbner dørene for alle, der har lyst til at besøge det, indtil kl. 21.45.

Den største fordel ved dette tidsrum er uden tvivl, at der ikke er så mange mennesker, så det er meget nemmere at nyde de bedste værker fra Louvre, som dette museum huser, end på noget andet tidspunkt. I modsætning til, hvad mange tror, forringer det kunstige lys, der oplyser kunstværkerne, heller ikke kvaliteten af besøget, for selv i dagslys er de fleste af rummene ikke naturligt oplyste, så det gør ingen forskel.

Da natbesøg slutter kl. 21.45, er du forhåbentlig begyndt at få lyst til at spise på det tidspunkt. Hvis det er tilfældet, og du ikke aner, hvor du skal tage hen, er her en liste over de bedste spisesteder i nærheden af Louvre.

Book billetter til Louvre

6. Besøg Opéra Garnier

Opéra Garnier| ©Helen Simonsson
Opéra Garnier| ©Helen Simonsson

Bygningen, der inspirerede det berømte stykke "The Phantom of the Opera", bør ikke udelades af dit besøg. Under rundvisningen i det indre vil du kunne se den luksus og prangende udsmykning, der er typisk for de mest statelige bygninger i perioden, i vid udstrækning prydet med bladguld og spektakulære mosaikker.

Der er to måder at se operahuset indefra på, den ene er ved at tage en guidet tur, og den anden er ved at overvære en forestilling af et stykke. Hvis du vælger den første mulighed, er min anbefaling at vælge den sidste forestilling om eftermiddagen, da besøget sandsynligvis vil være mindre overfyldt, du vil nyde den majestætiske bygning om natten, og du vil have haft resten af dagen til at lave andre aktiviteter, der er mere værd i dagslys.

Book billetter til Opéra Garnier

7. Tag en tur med natbus

Tur med natbus| ©TourScanner
Tur med natbus| ©TourScanner

Sightseeingbusser er altid en god idé, for på omkring en halv time kan du se næsten alle byens største seværdigheder, og det er også en god måde at hvile fødderne på, mens du fortsætter sightseeingen.

De fleste af disse ture finder normalt sted om dagen, men der er byer som Paris, der er værd at se oplyst. Hvis det ikke er for koldt, er en tur om natten i en panoramabus, mens du nyder seværdighederne i lysets by, en plan, der ikke vil skuffe.

For mere information er her alt, hvad du behøver at vide om de bedste sightseeingbusser i Paris, så du kan vælge din bedste mulighed.

Book en natbustur i Paris

8. Nyd en jazzkoncert i Latinerkvarteret

Paris Jazz Festival| ©InfoParis
Paris Jazz Festival| ©InfoParis

Paris er en af de mest jazz-tunge byer i Europa, så hvis du kan lide jazz, har du noget at glæde dig til. I Quartier Latin (Paris' latinerkvarter), som ligger syd for Ìle de la Cité, finder du masser af steder, hvor du kan nyde musikken og den gode stemning.

Så hvis du kan lide tanken om at tilbringe en fantastisk aften med god livemusik i et af den franske hovedstads mest karakterfulde kvarterer, er her et par forslag:

Le Petit Journal Saint Michel

Le Petit Journal Saint Michel er en hyggelig klub, der ligger meget tæt på Luxembourg-haven, og som transporterer tilskueren til 50'erne, et charmerende sted, hvor man også kan nyde en middag under koncerten.

Le Caveau de la Huchette

Le Caveau de la Huchette er en klassiker blandt de parisiske jazzklubber. Atmosfæren her er spektakulær, med masser af dansende mennesker og publikum i alle aldre. Du skal dog være opmærksom på, at da det er et så velkendt sted, vil der være mange turister såvel som parisere.

Caveau des Oubliettes

Le Caveau des Oubliettes er en lille jazzbar og også et godt sted, hvis du er i humør til livemusik, og det bedste af det hele er, at du har mulighed for at gå på scenen og vise dine evner hver onsdag til soul, hver torsdag til jazz og hver søndag til blues.

Aux Trois Mailletz

Endnu en rejse tilbage i tiden, og atmosfæren og energien på Aux Trois Mailletz er bestemt værd at se. Der er åbent indtil de tidlige morgentimer, og du kan også nyde en middag, mens du ser showet.

Book en rundtur i Latinerkvarteret

9. Smag på parisisk gastronomi i de bedste bistroer

Ret med ratatouille| ©amirali mirhashemian
Ret med ratatouille| ©amirali mirhashemian

Paris er uden tvivl en af Europas gastronomiske hovedstæder, men det er også et af de steder, hvor der er så meget at vælge imellem, når det gælder mad, at man kan ende med at begå en fejl.

Efter min mening er det bedste tidspunkt at smage disse retter om aftenen, da man kan bruge mere tid der og nyde oplevelsen mere uden at skynde sig og uden at skulle afbryde sightseeing, så her er de franske retter, man skal prøve, og de bedste steder at spise i Paris.

Foie gras

Denne delikatesse er intet andet end paté af ande- eller gåselever og smøres normalt på et stykke brød eller som tilbehør til en anden ret. En stjernespise i fransk gastronomi med en stærk og lækker smag, som du ikke må gå glip af. Et af de bedste steder at spise foie gras i Paris er Le Comptoir de la Gastronomie.

Ratatouille

Denne franske ret, som også er berømt for Disney-filmen af samme navn, laves traditionelt med tomat, løg, aubergine og squash, men nogle gange varierer kokkene nogle af disse ingredienser eller tilføjer andre for at give den deres eget personlige præg. Den kan også spises som en hovedret eller som tilbehør til kødretter. Ratatouille er en god vegetarisk ret, den er lækker, og det bedste sted at spise den er i Montmartre-distriktet.

Fonduer, raclettes og franske oste

Frankrig er kendt for sit store udvalg af oste, og i Paris kan du finde ostebutikker på næsten hvert gadehjørne. Men hvis du er fan af ost, kan du ikke forlade Paris uden at prøve en fondue eller en raclette, som begge er teknikker, hvor ost smeltes sammen med andre fødevarer. Hvis du allerede er begyndt at savle, kan jeg anbefale restauranten Le Chalet Savoyard, hvor du kan nyde et sandt skue for din smagssans.

Søde sager og kager

Selv om du måske har hørt meget godt om franske kager, vil du ikke indse, hvor lækre de er, før du prøver dem i virkeligheden. Macarons, croissanter, crêpes, pain au chocolat, praliné... Paris er et paradis for dem med en sød tand, og for at nyde disse søde sager anbefaler jeg Café Pouchkine og Mère de Famille, et utroligt 200 år gammelt konditori, hvor du kan vælge mellem mere end 1.200 søde sager. Og hvis du har lyst til at prøve crêpes, er her en liste over de bedste crêperier i Paris.

Book din konditortur i Paris

10. Gå i biografen og se en film

En aften i biografen| ©Erik Witsoe
En aften i biografen| ©Erik Witsoe

Pariserne er generelt meget kultiverede biografgængere, og at gå i biografen underholder dem ikke kun, men lærer dem også en masse om kunst og kultur.

Det er rigtigt, at man helst skal kunne sproget for at få mest muligt ud af denne oplevelse, men der er tilfælde, hvor udenlandske film vises i originalversionen, og på den måde er fransk ikke en hindring.

Der er tusindvis af biografer, hvor man kan nyde en god film, men min anbefaling er at gå i en klassisk biograf som La Filmothèque, der er meget kendt i Paris, hvor der vises klassiske film, og hvor der ofte afholdes filmfestivaler. Dette sted har to forskellige biografer og ligger i Latinerkvarteret.

Men hvis du er i humør til de nyeste udgivelser, kan du gå i en af de mange biografer i Paris med de nyeste tilbud såsom UGC Cine Cité les Halles, MK2 Beaubourg, UGC Montparnasse eller Le Grand Rex blandt mange andre.

11. Nyd en aften i byen i Paris

Fest| ©Maurício Mascaro
Fest| ©Maurício Mascaro

Når man tænker på en aften i byen, er det første, man kommer til at tænke på, en natklub, og derfor er det et must i vores guide til, hvad man kan lave i Paris om aftenen.

Sandheden er, at Paris er en storby, så der er masser af steder at vælge imellem, når man skal ud og feste. For eksempel er Le Marais et meget fashionabelt område for tiden, og Bastille-området er også meget populært blandt universitetsstuderende, men hvis du leder efter en mere eksklusiv atmosfære, er Champs Elysées stedet for dig, selvom du skal huske på, at adgangen til stederne ikke er så let, da de ikke lukker hvem som helst ind. Under alle omstændigheder er her mit udvalg, så du kan se de bedste muligheder:

La Féline

Med en alternativ atmosfære og perfekt til rockere. La Fé line ligger på Rue Victor Letalle 6 og tilbyder livekoncerter, DJ-sessions og andre shows hver uge.

Le Balajo

Ideelt for elskere af latinamerikansk musik, da hver dag er dedikeret til en anden musikgenre, og de tilbyder også salsa- og bachata-undervisning. Hvis du kan lide at danse, er Le Balajo måske det perfekte sted for dig. Beliggende på Rue de Lappe 9.

Le Duplex

Dette sted er perfekt til det yngre publikum, da det er kendt for sin universitetsatmosfære, og hvis diskoteket ikke er nok, er der også en bowlingbane og en restaurant. Le Duplex ligger på Avenue Foch 2bis.

Le Carmen

Dette sted åbnede i 1875 og er et besøg værd, om ikke andet så for at se det. Det ligger på Rue Duperré 34, og dets spektakulære dekorationer, der fremkalder luksus og sensualitet, vil transportere dig til en anden tid. På Le Carmen kan du nyde små livekoncerter, DJ-sessions og shows.