Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Eiffeltårnet om natten

At se Eiffeltårnet om natten er en unik oplevelse, som du ikke må gå glip af, hvis du er på udkig efter den bedste udsigt over Paris om natten.

María Cano

María Cano

7 minutters læst

Eiffeltårnet om natten

Eiffeltårnet om natten | ©Jez Timms

Hvis det er en fantastisk oplevelse om dagen, er det en endnu mere imponerende oplevelse at få chancen for at bestige Eiffeltårnet og se byen oplyst om natten. Du får et helt andet syn på Paris og ser de vigtigste monumenter i det unikke natlys, der oplyser dem.

Desuden er Eiffeltårnet om natten, der er oplyst af hundredvis af projektører, et sandt vidunder, og hver time har du mulighed for at nyde et lysshow med i alt 20.000 pærer, der lyser på bygningen.

Hvis du er på udkig efter andre planer i Paris, kan du besøge indlægget Hvad skal du se og lave i Paris.

Billetter til at se Eiffeltårnet om natten

Belyst Eiffeltårn| ©Takumi Yoshida
Belyst Eiffeltårn| ©Takumi Yoshida

Uanset hvilken tid på året du rejser til Paris, har du mulighed for at besøge Eiffeltårnet om natten. En magisk og unik oplevelse. Monumentet er åbent hver dag til kl. 22.45 om aftenen, og fra midten af juni til begyndelsen af september samt i nogle lange weekender, der falder sammen med foråret eller påsken, udvider bygningen sine åbningstider til midnat, medmindre der er sikkerhedsrestriktioner eller dårlige vejrforhold.

Så tøv ikke, når du tager af sted, så tøv ikke med at opleve denne fortryllende oplevelse hele året rundt. Om sommeren vil du blive ledsaget af behageligt vejr, og i december er det et virkelig spektakulært besøg, da byen fyldes endnu mere med lys og farver, når det falder sammen med julen i Paris.

Billetpriser

Billetterne om natten koster det samme som om dagen, og der er forskellige typer billetter, alt efter om du går op til fods eller med elevator, eller om du går op til første sal eller til toppen af bygningen. Billetterne koster mellem 10 og 27 €.

Billetter til aftentimerne kan købes online. Jeg anbefaler dog, at du bestiller dem så langt i forvejen som muligt, da de kan blive udsolgt. Du kan finde flere oplysninger i indlægget om billetpriserne til Eiffeltårnet.

Køb billetter til Eiffeltårnet

Grunde til at gå op i Eiffeltårnet om natten

Udsigt fra Eiffeltårnet om natten| ©Gary Campbell-Hall
Udsigt fra Eiffeltårnet om natten| ©Gary Campbell-Hall

Det kan altid anbefales at bestige Eiffeltårnet om natten, da du får mulighed for at genopdage Paris fra et helt andet perspektiv end om dagen, når du kan se de vigtigste monumenter og seværdigheder i byen oplyst. Desuden er der i begyndelsen af hver time et lysshow. Hvis du medbringer et stativ og et godt kamera, vil du kunne tage nogle drømmefotos.

En anden af de store fordele ved at gå op i Eiffeltårnet om aftenen er, at det er et af de parisiske monumenter, der lukker senere om aftenen. Derfor kan du udnytte dette tidspunkt på dagen, hvor du ikke har mulighed for at besøge andre monumenter, til at få det bedste ud af dit besøg og få mest muligt ud af dagen. Faktisk vælger mange turister at besøge den, så snart de lander.

Og hvis du vil fejre noget særligt, er det mest romantiske at gå op i Eiffeltårnet om natten sammen med din partner.

Bestil billetter til Eiffeltårnet med natkrydstogt på Seine-floden

Restauranter til middag ved Eiffeltårnet

Hvis du ønsker at få en så komplet oplevelse som muligt, kan du benytte lejligheden til at spise på en af bygningens restauranter. Eiffeltårnet byder på muligheder for alle budgetter og en fantastisk udsigt over Paris.

 • Le Jules Verne: Le Jules Verne ligger på første sal i Eiffeltårnet og er kendt for at være en af de bedste restauranter i Paris og er blevet tildelt en Michelin-stjerne i årenes løb. Det er ideelt til særlige middage, hvor der serveres franske karakteristiske retter. Den har i alt tre rum med en højde på 125 meter. Kokken er Frédéric Anton, og middagen serveres fra kl. 19.00 til 21.00. Det kan varmt anbefales, men tøv ikke med at tjekke priserne på forhånd, da du måske bliver skuffet.
 • Les Buffets: Denne restaurant giver mulighed for at spise på esplanaden samt på første og første etage af Eiffeltårnet. De tilbyder en let catering service både på stedet og til afhentning, herunder salater, pizzaer, kager, kager, kager, kager, sandwiches... med åbningstider hele året indtil 23:30 om aftenen.
 • Bar à Champagne: På toppen af Jerndamen kan du nyde et glas champagne fra 10 til 20 € indtil kl. 22.00, mens du nyder udsigten over den oplyste by Paris. Og hvis du tager af sted med de små i huset, skal du ikke være bekymret, for de tilbyder også alkoholfrie drikkevarer.

Hvis du vil vide mere om, hvor du kan spise i nærheden, kan du læse vores indlæg om restauranter i nærheden af Eiffeltårnet.

Rejsendes tip

Jeg anbefaler, at du fuldender din oplevelse ved at spise på en af restauranterne i bygningen. Le Jules Verne har en Michelin-stjerne og byder på en velsmagende smagsprøve af retter designet af kokken Frédéric Anton. Du kan også nyde et glas champagne i Bar à Champagne, som ligger øverst i bygningen.

Belysning af Eiffeltårnet om natten

Lys i Eiffeltårnet| ©Pe_Wu
Lys i Eiffeltårnet| ©Pe_Wu

Fra solnedgang får Eiffeltårnet en gylden farve takket være belysning fra 336 projektorer med gul-orange natriumlamper, der er placeret på monumentets bjælker og giver de besøgende et helt andet og unikt billede end det, de har set i løbet af dagen.

Belysningstidspunktet afhænger af dagen, fordi det produceres af lysfølsomme sensorer. Desuden byder Eiffeltårnet på et lysshow hver time, og bygningen er oplyst af 20.000 pærer, der blinker over hele bygningens struktur.

Der er også et fyrtårn på toppen af tårnet, som er i funktion fra skumringen og frem, og som når en afstand på 80 km på klare dage. Det er et kuriosum, at belysningen af Eiffeltårnet tegner sig for mindre end 4 % af monumentets energiforbrug i løbet af året.

Gennem historien er Eiffeltårnet blevet særligt oplyst i forbindelse med særlige begivenheder.

 • 2004: Frankrigs år i Kina (rød)
 • 2007: Rugby World Cup (grøn)
 • 2008: Det franske formandskab for Den Europæiske Union (blå).
 • 2016: COP 21 (grøn)
 • 2016: Efter angrebene i Nice (blå, hvid og rød)

Desuden lyser den hvert år i oktober op i lyserødt i forbindelse med brystkræftdagen...

Køb billetter til Eiffeltårnet

Sådan ser natudsigten fra Eiffeltårnet ud

Paris om natten fra Eiffeltårnet| ©Hans Põldoja
Paris om natten fra Eiffeltårnet| ©Hans Põldoja

Natteudsigten fra Eiffeltårnet er virkelig fantastisk, og du vil få mulighed for at genopdage de vigtigste monumenter i Paris, som du har set om dagen, såsom Opéra Garnier, Triumfbuen, Notre Dame, Louvre-museet eller Champs Elysées, blandt andre steder, fra et helt andet perspektiv, kendetegnet ved den smukke belysning, der identificerer dem. Et magisk og ideelt øjeblik, hvis du tager af sted med din partner!

Hvis du vil have flere oplysninger, kan du læse indlægget " Udsigt fra Eiffeltårnet".

Eiffeltårnets områder

Når du besøger Eiffeltårnet og køber din billet, er det vigtigt at huske på, at Eiffeltårnet er opdelt i flere områder, som jeg vil beskrive i detaljer nedenfor, da nogle billetter inkluderer adgang til toppen, mens andre ikke gør det. Jeg vil helt klart anbefale, at du køber en billet, der også omfatter et besøg i denne sektion.

 • Atriumet: Herfra har du en fantastisk udsigt over Eiffeltårnet. På de fire søjler mod øst, nord, syd og vest i bygningen er der trapper og elevatorer, som fører op til første sal, og som er oplyst ved solnedgang.
 • Første etage: Første etage imponerer alle, der har mulighed for at gå igennem den, med sin gennemsigtige struktur og sit glasgulv, der giver de besøgende mulighed for at betragte byen Paris under vores fødder, en oplevelse, der bliver endnu mere værdifuld om natten. På dette niveau finder du den store terrasse og buffeten, hvor du har mulighed for at få en drink efter solnedgang. I dette område kan du også opdage alle mulige detaljer om monumentets historie og arkitektur fra de taktile gulve, skærme, reprografer, vitriner... Du kan også se en del af den vindeltrappe, der oprindeligt forbandt første sal med toppen af bygningen, hvor Gustave Eiffels kontor var placeret.
 • 1. sal: Fra 1. sal har du mulighed for at se bl.a. Louvre-museet, Grand Palais, Montmatre, Les Invalides, Notre Dame og Seine-floden. På denne etage ligger også den Michelin-stjernede Jules Verne-restaurant, som ligger 125 meter højt og har en vidunderlig udsigt over Champ de Mars, Quai Branly og Place du Trocadéro. Et ideelt sted at spise.
 • Toppen: For at komme op til toppen skal du gå op fra første sal i en glaselevator, hvorfra du kan se Paris' uendelighed. Den er 276 meter høj, og udsigten om natten er fantastisk. Dette område er opdelt i to niveauer, hvoraf det ene er overdækket og det andet er udendørs. Her finder du Bar à Champagne, hvor du kan få et glas champagne til at runde dagen af med.

Tips til at bestige Eiffeltårnet om natten

Udsigt fra indgangen| ©Philip Daly
Udsigt fra indgangen| ©Philip Daly

Hvis du skal til Eiffeltårnet om aftenen, anbefaler jeg dig at følge disse tips for at få en god oplevelse:

 • Hvis du vil undgå køer ved billetkontoret, skal du ikke tøve med at købe din billet online.
 • Husk, at du bør ankomme mindst 45-60 minutter før lukketid (kl. 22.45), for at oplevelsen kan blive så komplet som muligt.
 • Et af de mest stille tidspunkter på dagen, hvor man kan se Eiffeltårnet, er efter kl. 20.00. Så tøv ikke med at tage på et aftenbesøg.
 • Hvis du har mulighed for det, bør du benytte dig af muligheden for at spise på monumentet. Tjek dog priserne på forhånd, da du kan blive overrasket.
 • De mest travle dage for at besøge Eiffeltårnet er tirsdag, onsdag og torsdag. På den anden side er de travleste dage i weekenden, lørdag og søndag. Så hvis du har mulighed for det, så besøg det i løbet af ugen.
 • Jeg anbefaler, at du tager et kamera med et godt objektiv og et stativ med, så du kan tage de bedste snapshots under dit besøg.
 • Endelig skal du huske, at forlystelsen er lukket den 3. og 4. januar på grund af vedligeholdelses- og renoveringsarbejde.
 • På det officielle websted anbefales det at tjekke reglerne og bestemmelserne, så man er klar over alle detaljerne inden besøget.
 • Hvis du besøger flere etager, skal du starte dit besøg på den øverste etage.

Du kan få flere tips om at besøge Eiffeltårnet i indlægget Tips til at besøge Eiffeltårnet.

Køb billetter til Eiffeltårnet