10 tips til at besøge Eiffeltårnet (hvornår det skal gøres, besøgets varighed osv.)

At bestige Eiffeltårnet og se Paris fra et af de mest berømte monumenter i verden er en unik oplevelse. Følg disse tips!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

10 tips til at besøge Eiffeltårnet (hvornår det skal gøres, besøgets varighed osv.)

Postkort af Eiffeltårnet ved solnedgang | ©Eugene Dorosh

At bestige Eiffeltårnet er en drøm, der går i opfyldelse. Men du skal tage højde for priserne og de menneskemængder, du vil støde på. Derfor bør du være mentalt forberedt på at nyde denne unikke oplevelse fuldt ud og slutte dig til de 250 millioner mennesker, der har gjort Eiffeltårnet til et af de mest besøgte monumenter i verden.

Hvis du ved, hvordan elevatorerne fungerer, hvordan du kommer derop, hvad billetpriserne til Eiffeltårnet er, og hvis du tager højde for nogle af de tips, jeg giver dig i denne artikel, kan du nyde den utrolige udsigt fra Jernladyen fuldt ud.

1. Book dine billetter på forhånd

Udsigt over Pilar de la Torre| ©Ivo Jansch
Udsigt over Pilar de la Torre| ©Ivo Jansch

Dem, der bare dukker op uden forudbestilte billetter, vil sandsynligvis miste en masse tid ved indgangen. Om sommeren er ventetider på en til to timer meget almindelige (weekender og helligdage kan være værre). Det er en skam, især fordi det er meget nemt og hurtigt at booke online og købe sin billet til Eiffeltårnet fra den officielle Hellotickets-hjemmeside, hvis man booker på forhånd.

Derudover har du flere typer billetter: enkeltbilletter, med elevatoradgang, med adgang til toppen for dem, der ønsker at se det fra alle vinkler, uden køer og med krydstogt på Seinen for dem, der søger en kombineret oplevelse, natbilletter for dem, der ønsker at se Eiffeltårnet i lyset af billetterne, eller du kan endda vælge at tage en guidet tur. Her er listen, hvilken vælger du?

Book din billet til Eiffeltårnet

2. Fortvivl ikke, hvis billetterne bliver udsolgt!

Venter på at komme op| ©gckwolfe
Venter på at komme op| ©gckwolfe

Og hvis du allerede er sent på den, kan du med kortere varsel, men til en ekstra pris, tage chancen i sidste øjeblik ved at bestille bord på en af Eiffeltårnets elegante restauranter, så du kan nyde en fantastisk udsigt og et godt måltid. På den måde kan du nyde en mere end fantastisk udsigt og et godt måltid.

Husk dog, at restauranterne i Eiffeltårnet er lidt dyrere. Så hvis denne mulighed ikke er i dine planer, er her nogle forslag til restauranter i nærheden af Eiffeltårnet.

Frokost på Madame Brasserie ved Eiffeltårnet

Med din frokostreservation på Madame Brasserie ved Eiffeltårnet får du en gastronomisk oplevelse i et af verdens vigtigste monumenter. Du har prioriteret adgang og tager elevatoren op til restauranten, som serverer klassiske franske retter.

Middag på Madame Brasserie ved Eiffeltårnet

Og hvis du foretrækker at spise på Madame Brasserie, er det også muligt. Dog til en højere pris. Men det er en drømmeoplevelse at nyde fransk gastronomi fra Eiffeltårnet.

Book din frokost i Eiffeltårnet

3. Bedste tidspunkt at bestige tårnet

Udsigt fra Eiffeltårnet om natten| ©Gary Campbell-Hall
Udsigt fra Eiffeltårnet om natten| ©Gary Campbell-Hall

Jeg anbefaler at ankomme omkring solnedgang for at se den spektakulære udsigt, og så blive, når det bliver mørkt i Paris for at se lysene.

På toppen blinker tusindvis af skarpe lys hvert femte minut hen over tårnet i lysglimt (ses faktisk bedst fra et krydstogt på Seinen eller fra Champs Elysées).

Hvor imponerende det end er at bestige tårnet om dagen, vil du helt sikkert nyde det mere i skumringen, når mørket fuldstændig omslutter byen, og tårnet gløder med sit spektakulære lysshow. Og så kan du se alle byens lys.

Book din spring-køen-over-billet til Eiffeltårnet og krydstogt på Seinen

4. Opbevar dine ting sikkert

Kikkert fra Eiffeltårnets observationsdæk| ©JOHN TOWNER
Kikkert fra Eiffeltårnets observationsdæk| ©JOHN TOWNER

Gadetyve plyndrer forbløffede besøgende, der glor under tårnet, og turister i overfyldte elevatorer. For lommetyve er det de bedste lejligheder til at stjæle.

Bær et tyverisikringsbælte eller en anden måde at holde dine kontanter og kreditkort godt skjult under tøjet, og vær frem for alt forsigtig med, hvor du opbevarer din mobiltelefon, for uden den vil du være en nål i en høstak.

5. Besøg hver eneste etage i Eiffeltårnet

Udsigt fra etage 01 i Eiffeltårnet| ©Guilhem Vellut
Udsigt fra etage 01 i Eiffeltårnet| ©Guilhem Vellut

Tårnet har tre niveauer med observationsdæk (57, 115 og 276 meter), som alle er forbundet med elevatorer og trapper. Men der er ikke en enkelt elevator direkte til toppen (le sommet).

For at komme op til toppen skal man først vælge mellem at tage elevatoren eller gå 775 trin op til andet niveau. Når du er på andet niveau, skal du ikke spilde tiden og straks stille dig i kø til den næste elevator, den samme som tager dig til toppen. (Kig efter den hurtigste kø, der er flere elevatorer og fødelinjer).

At kunne nyde hver etage for sig er det, der gør dette storslåede tårn så meningsfuldt, da udsigten takket være den bemærkelsesværdige højdeforskel fra den ene etage til den næste synes at ændre sig dramatisk.

Book din billet til toppen af Eiffeltårnet

6. Hold øje med den hemmelige lejlighed!

Udsigt over udgangen til den hemmelige lejlighed i Eiffeltårnet| ©Col2
Udsigt over udgangen til den hemmelige lejlighed i Eiffeltårnet| ©Col2

De færreste er klar over, at Gustave Eiffel byggede en lille skjult lejlighed på tårnets øverste niveau. Den ligger lige over platformen, hvor observatoriet er placeret, og har et areal på 90 kvadratmeter.

Eiffel brugte det luksuriøse rum til at meditere dybt og invitere nogle få mennesker i særdeleshed (herunder opfinderen Thomas Edison), og han modstod alle tilbud om at leje det.

Det bedste af det hele er, at du kan se ind i rummet, som stadig er møbleret! For mere information om denne lejlighed, besøg følgende link.

Book dine billetter til Eiffeltårnet

7. Den ultimative oplevelse venter dig halvvejs oppe i tårnet!

Udsigt fra etage 02 i Eiffeltårnet| ©Guilhem Vellut
Udsigt fra etage 02 i Eiffeltårnet| ©Guilhem Vellut

Selv om du gerne vil nå det højeste punkt, vil jeg anbefale, at du først og fremmest nyder første og anden etage; hvis din tidsplan er stram, vil jeg faktisk råde dig til at opgive dit ønske om at klatre til to ps og nyde disse vidunderlige to etager.

Til at begynde med er den bedste udsigt fra Eiffeltårnet fra første etage: høj nok til at se hele Paris, men lav nok til at kunne se vartegnene. Husk, at i 276 meters højde er det svært at se detaljerne i monumenter og vartegn, for slet ikke at tale om, hvis det regner eller er tåget.

Manskal heller ikke springe første etage over, for her kan man gå på opdagelse i butikker og udstillinger af stor interesse, og man kan også komme helt tæt på glasområdet og mærke, hvordan det er at være 18 etager over jorden.

Book din guidede tur i Eiffeltårnet

8. Spar tid ved at tage trapperne ned

Trapper i Eiffeltårnet| ©Guilhem Vellut
Trapper i Eiffeltårnet| ©Guilhem Vellut

Tårnet er kendt for sine elevatorkøer, både op og ned. Til en vis grad giver det mening at udholde de lange køer for at tage elevatoren op, men når man skal ned, synes jeg ikke, det er det værd.

Det er rigtigt, at man kan tage elevatoren fra toppen til andet niveau, men derfra kan man tage trapperne. Det tager kun fem minutter at gå mellem hvert niveau, hvilket er meget hurtigere end elevatorkøen og en meget mere mindeværdig måde at komme tilbage til jorden på. Når du er tilbage på jorden, vil du sætte endnu mere pris på tårnets teknik, da du har været på vej ned trin for trin.

Og hvis du vil have et mindeværdigt syn, anbefaler jeg, at du slentrer langs Seinen til Place du Trocadéro og kigger tilbage for at få en fantastisk udsigt over Paris' symbol.

Book dine billetter til Eiffeltårnet

9. Gå to gange, så du kan se det både i dagslys og om natten

Udsigt fra tårnet| ©Chris Yunker
Udsigt fra tårnet| ©Chris Yunker

Der er fordele ved at nyde udsigten til Jernladyen i dagslys og om natten. Om dagen kan man bedre se detaljerne i bygningerne, pladserne og monumenterne. Desuden er det bedst at nyde kontrasten mellem det grønne (parkerne), det blå (Seinen) og de store bygninger om morgenen.

Du behøver ikke at bestige tårnet to gange, men du vil helt sikkert gerne se det kl. 22, når lyset er skarpt, og Paris ser ud til at gå i søvne. Men hvis du ikke har mulighed for at gå to gange, er et godt tidspunkt at bestige tårnet kort før skumringen, så du kan opleve solnedgangen og også kort efter solnedgangen. En anden mulighed er ideel, hvis du er i Paris om sommeren.

10. Den bedste måde at komme til tårnet på

Metroen i Paris| ©Pom'
Metroen i Paris| ©Pom'

Den nærmeste metrostation i Paris til Eiffeltårnet er Champ de Mars/Tour Eiffel på RER C-linjen. Andre metrostationer tæt på Eiffeltårnet er École Militaire på linje 8 og Bir-Hakeim på linje 6.

Hvis du vil have en behagelig tur til Eiffeltårnet, skal du tage på den modsatte side af Seinen, som er tilgængelig via Trocadero-stationen på linje 9 og metrolinje 6. Hvis du alligevel er i tvivl, så tjek dette indlæg om, hvordan man kommer til Eiffeltårnet. Derudover anbefaler jeg, at du også tjekker artiklen Billetpriser til Eiffeltårnet for at hjælpe dig med at organisere dine rejseudgifter.

Book dine billetter til Eiffeltårnet