Grevin Museum i Paris: alt hvad du behøver at vide

Tilføj et strejf af originalitet til dit besøg i Paris ved at besøge Grevin Voksmuseum. Her kan du se, hvordan du køber dine billetter, hvordan du kommer dertil og alle de oplysninger, du har brug for.

Jess Vázquez

Jess Vázquez

10 minutters læst

Grevin Museum i Paris: alt hvad du behøver at vide

Grevin-museet | ©boosterwap

Hvis du planlægger en rejse til Frankrig og ikke ved, hvad du skal se og lave i Paris, kan jeg anbefale dig at besøge dette museum og få en dag fuld af latter og sjov omgivet af dine yndlingsidoler. Fra filmstjerner og fiktive figurer til politikere og historiske personligheder er repræsenteret i dette museum med mere end 300 voksfigurer.

Gå ind på Grevin-museet, ikke kun for at få taget et billede med en kopi af din yndlingsskuespiller, men også for at opleve forskellige scenarier, der har været et ekko i historien.

Den bedste løsning

Billetter til Paris Grevin Wax Museum

Undgå køer ved at købe din billet på forhånd på Musée Grevin i Paris.

Oplev de vigtigste begivenheder i det 20. århundrede, mens du slentrer gennem museet og udforsker de forskellige scener, der er afbildet, og ser de mest berømte voksfigurer.

Grevin Wax Museum er den perfekte aktivitet, som du kan nyde sammen med venner, din partner eller din familie. Køb din billet på forhånd for at undgå køer og unødig ventetid. Med denne aktivitet kan du ud over at gå rundt i museets sale og beundre de forskellige voksreplikker også lære, hvordan alle figurerne blev lavet og hemmelighederne om, hvordan de blev lavet.

Du vil også finde ud af, hvordan journalisten Arthur Meyer fik idéen om at skabe et voksmuseum, og hvordan Gabriel Thomas og Alfred Grevin gik i gang med arbejdet. Det er meget nemt at købe billetten på forhånd, og det hele foregår online, du skal blot bestille den dag og det tidspunkt, du ønsker at besøge museet, og du modtager en øjeblikkelig bekræftelse.

Anbefales hvis... du har en lukket rejseplan for din tur og har brug for at organisere alle aktiviteter med hensyn til tid og sted. Med denne mulighed kan du få dine billetter til rådighed på den dato, du har brug for, og du vil ikke opleve nogen problemer under dit besøg i Paris. I helligdage og weekender er der mange besøgende på dette museum, især i de centrale timer af dagen, så det er en stor fordel at have sin billet på forhånd.

Hvor meget koster billetter til Grevin Museum?

Inde i Grevin-museet| ©Важа Исаков
Inde i Grevin-museet| ©Важа Исаков

Du kan købe billetter fra ca. 16€ til 25€. Ved købet kan du købe din billet med en fast dato eller, hvis du foretrækker det, uden dato (gælder hele året):

  • Uden fast dato: prisen på din billet er ca. 25 € for voksne (fra 19 år) og fra 18,5 € for børn (mellem 5 og 18 år). Børn under 5 år har gratis adgang. Med denne billet kan du rejse, når du vil, i hele det år, hvor billetten er gyldig. Den kan ikke refunderes og omfatter ikke særlige begivenheder.
  • På den valgte dato: Det er billigere, og du kan få op til 24 % rabat, når du køber 3 dage i forvejen. Billetter for voksne koster ca. 20 € og fra 16 € for børn. Som med den anden mulighed kan denne billet ikke refunderes, og særlige begivenheder er ikke inkluderet.

Køb din billet til Musée Grevin i Paris

Rabatter og særlige tilbud

  • Grevin-museet tilbyder rabatter til studerende, personer over 60 år, store familier og arbejdsløse. Du bliver bedt om et ID-kort ved billetkontoret.
  • Musée Grevin i Paris tilbyder en familiepakke, som hele familien kan nyde. Dette tilbud gælder for 4 eller flere personer med højst to voksne (19 år og derover). Prisen pr. person med denne rabat starter fra 17 € hvis du køber den online, ved billetkontoret er prisen fra 19 €.
  • Fødselsdagstilbud: Nyd op til 50 % rabat og få din billet fra 9,25 € pr. person med dette tilbud. Denne kampagne er eksklusivt på hjemmesiden, og du kan finde alle detaljerne i prisafsnittet på deres officielle hjemmeside
  • Onsdag er den særlige dag: få 50 % rabat på en børnebillet ved køb af en voksenbillet til fuld pris.

Køb din billet til Grevin-museet i Paris

Sådan får du billetter til museet

Besøg| ©Martin Hronský
Besøg| ©Martin Hronský

Du har flere muligheder for at købe billetter til Grevin-voksmuseet:

  • Køb dine billetter online: Vælg mellem de forskellige muligheder (med valgt dato eller åbningsdato), og læs om alle de tilgængelige rabatter for at se, om der er nogen, du kan anvende. Du vil straks modtage en bekræftelse. En anden fordel ved at købe dine billetter online er, at du kan få forskellige rabatter og tilbud, som kun er tilgængelige ved online salg.
  • Køb dine billetter på billetkontoret: Du kan uden problemer gå ind på selve museet og købe dine billetter på billetkontoret, men jeg anbefaler, at du gør det i god tid, da museet kan være fyldt op, især i ferier og weekender. Hvis du køber dine billetter på forhånd, slipper du for at skulle vente på forskellige indgangstider.

Køb din billet til Grevin-museet i Paris

Er billetter til Grevin-museet inkluderet i et af byens turistkort?

Billetter til voksmuseet er inkluderet i Paris Pass. Find ud af, hvordan det fungerer, og hvad der er inkluderet i Paris Pass på dette link.

Paris Pass er et kort, der giver dig adgang til over 80 aktiviteter, museer, ture og meget mere. Du kan vælge mellem 2, 3, 4 eller 6 på hinanden følgende dage og besøge så mange attraktioner, som du vil (du kan ikke gentage den samme to gange).

Med dette kort kan du bestille din billet på forhånd, så du kan tilrettelægge din rejseplan og ikke gå glip af aktiviteter på grund af lange køer.

Selv om Paris Pass giver rabatter og billetter til bedre priser, anbefaler jeg, at du tjekker billetpriserne direkte hos attraktionerne, da hvis du rejser med personer mellem 2 og 17 år, kan de få gratis adgang til nogle af museerne.

Køb dit Paris Pass

Er der særlige billetter til børn?

Indgang til museet| ©ROGERIOMACHADO
Indgang til museet| ©ROGERIOMACHADO

I henhold til museets politik har børn under 5 år gratis adgang til museet. Børn mellem 5 og 18 år betragtes også som børn og er berettiget til en reduceret billetpris. Alle børn under 15 år skal være ledsaget af en voksen.

Grevin-museet har særlige udstillinger for børn: Ice Age, Marsupilami, Miraculous... og endda en Voice-scene, så de kan føle sig som værende med i showet.

Hvordan man kommer til Grevin-museet i Paris

Metroen i Paris| ©QbiT
Metroen i Paris| ©QbiT

Voksmuseet ligger på Boulevard de Montmartre 10. Det ligger kun ca. 10 minutters gang fra stormagasinet Galeries Lafayette.

Du kan nemt komme dertil med offentlig transport, da der er omgivet af både metro- og busstoppesteder, eller hvis du har en lejebil, kan du parkere den på flere nærliggende parkeringspladser.

Køb din billet til Grevin-museet i Paris

Sådan kommer du dertil med metro

Det nærmeste stop til museet er stoppestedet Grands Boulevards eller Bourse på linje 8, 9, 3 og M.

Hvis du synes, at Paris' metro er lidt forvirrende, skal du ikke være bekymret, for du kan læse denne guide om, hvordan du kan bruge Paris' metro til at komme til museet uden problemer.

Sådan kommer du dertil med bus

Busstoppestedet har samme navn som metrostoppestedet, Grands Boulevard, og er forbundet med linjerne 74, 20 og 85. Hvis du vil have flere oplysninger om, hvordan du kommer rundt i Paris, anbefaler jeg, at du downloader byens metro- og bus-apps til din mobiltelefon for at gøre det nemmere.

Hvor skal jeg parkere, hvis jeg kører i bil?

Hvis du har lejet en bil til at komme rundt i byen, anbefaler jeg, at du tager ekstra tid med, da trafikken i Paris har tendens til at være ret tæt.

Du kan efterlade din bil på Indigo Car Park-parkeringspladserne på 31 B Vivienne Street eller på Chauchat Drouot-parkeringspladsen på Drouot Street. En anden parkeringsplads i nærheden er Vinci Parking på Place de la Bourse.

*Nær Grevin-museet... Hvis du ønsker at fortsætte din rejse rundt i Paris efter dit besøg på museet, kan du tage til Garnier-operaen, Paris' kongelige palads eller Louvre-museet, da disse ligger i det omkringliggende område.

De vigtigste værker, som man ikke må gå glip af på museet:

Michael Jackson på Grevin-museet| ©TheLostChild's Gallery
Michael Jackson på Grevin-museet| ©TheLostChild's Gallery

Dette voksmuseum er ikke kun berømt for sine voksdukker, men også for de vidunderlige rum og repræsentationer, som det indeholder.

Et af højdepunkterne på dette museum, som adskiller det fra andre af sin slags, er spejlsalen. En pragtfuld marmortrappe fra 1900 fører dig til dette rum, der er baseret på princippet om optisk illusion, som Eugène Hénard lavede til Expoen i 1900.

Her kan du nyde effekten af et kæmpe kalejdoskop, som sammen med musik og forskellige belysninger og projektioner skaber en unik effekt for dine sanser.

Museet har også andre rum, som man ikke må gå glip af på grund af deres elegance og pragt, såsom kupolsalen, søjlesalen og endda teatret fra 1964, hvor der nogle gange vises trylleshows.

Ud over at gå blandt filmstjerner som Brad Pitt, sangere som Michael Jackson, Katy Perry og meget mere, kan du være en del af forskellige historiske scener som f.eks. Berlinmurens fald, øjeblikke af Paris' befrielse langs Champs Elysées og meget mere.

Og selvfølgelig må du ikke gå glip af alle videoerne om, hvordan voksfigurerne blev lavet, fra opmåling, anmodninger fra berømtheder og et væld af hemmeligheder og oplysninger.

Gå ikke glip af... scenen med Marats død. I 1886 besluttede Musée Grevin at genskabe dette øjeblik i den franske revolutionshistorie ved at købe det originale badekar, hvori Marat blev myrdet. Dette badekar er stadig udstillet på museet i dag.

Køb din billet til Grevin-museet i Paris

Hvor lang tid du har brug for til at besøge museet

Museumsarbejder| ©Ibrahim Alsamnan
Museumsarbejder| ©Ibrahim Alsamnan

I gennemsnit bruger de besøgende normalt halvanden time på museet. Det er selvfølgelig op til dig, hvis du vil tage billeder med alle figurerne, være en del af de forskellige scener, se videooptagelser af, hvordan figurerne blev lavet osv. kan besøget tage lidt længere tid.

Jeg anbefaler også, at du tager af sted tidligt eller sent på dagen, så museet ikke er så overfyldt, og du ikke spilder tid på at stå unødigt i kø for at tage billeder.

Åbningstider

Celine Dion på museet| ©Jaime Saret
Celine Dion på museet| ©Jaime Saret

Grevin-museet er åbent alle ugens dage. Åbningstiderne er normalt mandag til fredag fra kl. 10 til 18 og lørdag og søndag fra 9.30 til 19.

Åbningstiderne kan variere afhængigt af sæsonen, så jeg anbefaler, at du tjekker deres hjemmeside for at få de endelige åbningstider for den dag, du besøger stedet.

Husk, at du kun kan komme ind på museet indtil en time før lukketid.

Tips til besøg på museet

Udstilling på museet| ©David Stanley
Udstilling på museet| ©David Stanley

Jeg anbefaler, at du besøger museet tidligt eller sent på dagen, da der er mest travlt i de centrale timer. På den måde kan du nyde alle figurerne og tage selfies uden at bekymre dig om, at der dukker fremmede op på dit billede og venter på, at du er færdig.

Hvis du rejser til Paris om vinteren og ikke ønsker at bære alle dine frakker og tasker, mens du nyder museet, kan du efterlade alle dine ejendele i garderobeskabet for ca. 2 €.

Museet er en aktivitet for alle. Det er tilgængeligt for klapvogne og er kørestolsvenligt.

Hvis du vil besøge andre museer, kan du se denne guide til de 17 bedste museer i Paris.

Hvor skal man spise

Café du Musée Grevin| ©Jr Picard
Café du Musée Grevin| ©Jr Picard

Nyd en lækker menu eller aperitif på Café du Musée Grevin: forskellige specialiteter, retter, aperitiffer eller menuer af køkkenchef Guillaume Duciel venter på dig efter dit besøg på museet.

Sæt dig på terrassen og nyd en kop kaffe i ægte parisisk stil på en solskinsdag, mens du ser på hverdagslivet i Paris' gader.

Hvis dagen ikke er god, kan du altid spise i den indvendige restaurant eller arrangere dit arrangement i det reserverede lokale, et lokale med en smuk kuppel, der vil give din aften elegance, og hvor du kan invitere op til 100 personer til fester eller 150 personer til cocktailarrangementer.

Caféen er normalt lukket om mandagen. Tirsdage, onsdage og søndage er caféen åben fra kl. 11 til 18 og torsdage, fredage og lørdage fra kl. 11 til 22. Jeg anbefaler dog, at du tjekker deres websted for at se, om de har plads og åbningstider. Du kan også downloade menuen med alle priserne og de forskellige muligheder.

Hvis du foretrækker at fortsætte med at udforske Paris, anbefaler jeg dig at læse dette indlæg med de bedste restauranter i Paris, og hvis du i stedet for en god frokost eller middag har lyst til noget super typisk som en lækker crepe, så tjek denne guide med de bedste creperier i Paris

Du kan også nyde Hard Rock Cafe i nærheden af Grevin-museet, som siden 1991 har været forbindelsen mellem Rock n`roll og amerikansk kultur i Paris.

Lidt af museets historie

På museet| ©Martin Hronský
På museet| ©Martin Hronský

Voksmuseet åbnede sine døre i 1882, da Arthur Meyer fik idéen om at fremstille historier, scener eller personer, der optrådte i nyhederne på den tid, hvor fotografiet endnu ikke var fuldt integreret i aviserne, i 3-dimensionelle figurer.

Derfor kontaktede han Alfred Grévin, karikaturist, billedhugger og designer, for at få ham som kunstnerisk leder og Gabriel Thomas til at forvalte økonomien og sikre museets succes.

I 1886 besluttede de, at de ikke kun ville skabe figurer i voks, men også at fremstille historier om den franske revolution og skildre de vigtigste begivenheder i historien på museet.

I 1892 blev den første animationsfilm Pavre Pierrot vist på museet, og i 1900 besluttede Gabriel Thomas for at sikre sin økonomi at bygge Grevin-teatret inde i museet og i 1906 at inddrage spejlsalen fra 1900-udstillingen på Trocadero.

Siden da har museet, der nu betragtes som et af de ældste voksmuseer i verden, fortsat været besøgt af turister fra hele verden, der kommer for at tilbringe en sjov tid med deres familie og venner.