Bedste madlavningskurser i Paris

Kan du lide at lave mad? Så er der ikke noget bedre end et madlavningskursus for at lære at lave nogle af de klassiske parisiske konditorier: Tag dit forklæde på og kom med mig for at lære af dygtige konditorer i Paris!

Verónica Álvarez

Verónica Álvarez

8 minutters læst

Bedste madlavningskurser i Paris

Paris | ©Elina Sazonova

Paris er verdenskendt, bl.a. for kvaliteten af sine brød og desserter. En af de bedste ting at lave i Paris, hvis du kan lide at lave mad, er at deltage i et kursus i konditori eller bagning. Når du vender tilbage til din by, vil du kunne tilberede disse delikatesser til din familie og venner og også vise dem, at du har lært hemmelighederne bag deres tilberedning hos dygtige professionelle kokke.

Denne type aktivitet er også en fantastisk måde at nyde Paris med dine børn på, de små vil elske at få beskidte hænder i et professionelt køkken og lave lækre desserter, som de kan spise bagefter. De vil også få at vide, hvordan hverdagen er i et parisisk konditori eller bageri, og hvordan de professionelle maskiner fungerer, og hvordan de skal bruge de forskellige køkkenredskaber. Følg med på denne tur til de bedste madlavningskursus-ture i Paris.

1. Madlavningskursus i Paris: Lær at lave macarons

Macarons| ©Anne Laurence
Macarons| ©Anne Laurence

Macarons er en af specialiteterne i det franske konditori. Historien om macarons går langt tilbage, da de blev serveret ved kongelige bryllupper allerede i det 15. århundrede.

Macarons er et tydeligt eksempel på den raffinement og omhu, hvormed franskmændene nærmer sig deres traditionelle bagværk. Børn kan ikke modstå disse lækre godbidder, så hvis du rejser med dine små, er det en god idé at tage på et madlavningskursus for at lære at lave dem. Når I kommer hjem, kan de så gentage opskriften og forkæle deres venner.

På dette tre timers kursus får du en instruktør, der trin for trin lærer dig at lave lækre macarons, som du så kan genskabe derhjemme. Når du har lavet dine macarons, kan du smage dem med en kop te eller kaffe. Oplevelsen inkluderer alle materialer, velkomstdrink, kaffe og en æske med ca. 20 macarons, som du selv har lavet!

Interessante detaljer om denne oplevelse

  • Pris: fra ca. 120 euro pr. person.
  • Varighed: ca. 3 timer.
  • Transportmidler: Du skal selv komme til stedet for undervisningen, du kan tage bus, metro, taxa eller bil.
  • Fordele ved denne mulighed: Inkluderer velkomstdrink, kaffe og de macarons, du bager.
  • Ulemper ved denne mulighed: timerne er ikke på spansk.

2. Bag tæppet i et boulangeri: en udflugt til et fransk bageri i Paris

Boulangerie-bageri| ©Juan Antonio Segal
Boulangerie-bageri| ©Juan Antonio Segal

Det bageri, du skal besøge, ligger i det maleriske kvarter Montmartre. På denne tur vil du lære alle hemmelighederne i et traditionelt parisisk bageri, hvor du vil blive vist, hvordan de laver nogle af deres mest ikoniske brød såsom baguette. Du vil opleve på første hånd, hvordan det fungerer og dynamikken bag fremstillingen af de klassiske franske brød.

På dette besøg på en time vil du i en afslappet atmosfære se, hvordan det hele fungerer, og du vil få en friskbagt baguette og croissant i gave. I dette tilfælde er der ikke tale om et praktisk kursus, du skal ikke lave mad, men du vil se, hvordan bageriets personale gør det. Du får mulighed for at se og lære, hvordan det industrielle udstyr, der bruges i nutidens professionelle bagerier, fungerer.

Interessante detaljer om denne oplevelse

  • Pris: fra ca. 34 euro pr. person.
  • Varighed: ca. 1 time.
  • Transportmidler: Du skal selv komme dertil, enten med bus, metro, taxa eller bil.
  • Fordele ved denne mulighed: Du vil se bagermesterens arbejde i realtid i bageriets åbningstid.
  • Ulemper ved denne mulighed: Du kan ikke bage selv.

3. Oplev Paris gennem et baguette- og croissantværksted

Baguette- og croissantværksted| ©Viator
Baguette- og croissantværksted| ©Viator

I denne vidunderlige aktivitet får du ikke kun mulighed for at se en ekspert i parisisk bagning i aktion, men du vil også lave dine egne baguettes og croissanter efter opskrifter, der er blevet overleveret gennem generationer.

De vil lære dig alle hemmelighederne, så du kan lave dine egne baguettes og croissanter, når du vender hjem. Hvis du kender baguettens historie, vil du forstå, hvorfor dette brød har været så tæt forbundet med den franske historie i århundreder, og hvorfor det har opnået den berømmelse, det har i dag.

Grupperne er små på denne oplevelse med højst 8 personer for at sikre, at du får personlig opmærksomhed fra din instruktør.

Du vil også lære at vælge de bedste ingredienser og naturligvis lære, hvordan de forskellige industrimaskiner i køkkenet fungerer, og hvad de bruges til, samt den korrekte brug af de vigtigste redskaber i et professionelt bageri.

Du vil kunne smage på forskellige croissanter og brød, som du kan tage med dig til at nyde senere.

Interessante detaljer om denne oplevelse

  • Pris: fra 120 euro pr. person ca.
  • Varighed: ca. 2 timer.
  • Transportmidler: Du skal selv komme dertil med bil, metro, bus eller taxa.
  • Fordele ved denne mulighed: Det er et praktisk kursus, som giver dig mulighed for at lære opskrifterne, så du senere kan genskabe dem så mange gange du vil.
  • Ulemper ved denne mulighed: aktiviteten er ikke tilgængelig på spansk.

4. Lær at lave franske macarons i Paris

Tilberedning af franske macarons| ©Nico
Tilberedning af franske macarons| ©Nico

På dette kursus lærer du trin-for-trin, hvordan du tilbereder de bedste macarons på fransk vis. Du vil deltage i valget af de typer macarons, der skal tilberedes i løbet af klassen sammen med de andre deltagere i denne oplevelse.

Aktiviteten finder sted i kokkens personlige lejlighed, i en afslappet atmosfære og i grupper på højst 8 personer, så aktiviteten er meget personlig, og du vil have mulighed for at få afklaret eventuelle tvivlsspørgsmål om ingredienserne og tilberedningen.

Dette kursus giver dig mulighed for at lære at lave macarons på samme måde, med udstyr og redskaber, der ligner dem, du måske har derhjemme, og ikke med professionelt udstyr.

Efter dette detaljerede kursus på 3 timer vil du tage en æske fuld af lækre macarons og opskriften med hjem, som du kan dele med dine venner. Prisen for oplevelsen omfatter brug af alle redskaber og udstyr samt kassen med macarons, som du tager med hjem efter kurset.

Hvis du har en sød tand, og macarons ikke er nok for dig, kan du prøve at tilfredsstille din desserttrang ved at besøge et af de bedste creperies i Paris, du vil ikke fortryde det, Paris er en by, der har så mange delikatesser at byde på, at du vil have lyst til at prøve dem alle.

Interessante detaljer om denne oplevelse

  • Pris: fra ca. 120 euro pr. person.
  • Varighed: ca. 3 timer.
  • Transportmidler: Du skal selv komme dertil, men det er ikke kompliceret, fordi lejligheden ligger i centrum af Paris, og hvis du følger disse tips til at komme rundt i Paris, bliver det endnu nemmere.
  • Fordele ved denne mulighed: Det inkluderer redskaberne, og det er i små grupper.
  • Ulemper ved denne mulighed: Det er ikke en aktivitet på engelsk.

5. Rundvisning bag kulisserne i et konditori i Paris

Madlavningskursus| ©Jeff Hester
Madlavningskursus| ©Jeff Hester

Når du ankommer til konditoriet, vil du nyde en typisk fransk morgenmad (inkluderet i prisen for turen) og derefter gå i gang med arbejdet under en parisisk bagermesters opmærksomme blik. Du lærer om de ingredienser, der er nødvendige for at skabe baguettes, croissanter og pain au chocolates med den traditionelle stil, tekstur og smag.

Du lærer at bage nogle af klassikerne i det traditionelle franske bagværk med alle de hemmeligheder, som kun professionelle kender, samt hvordan du vælger de ingredienser, der passer bedst til den type brød, du skal lave.

Din lærer vil også forklare og give dig de bedste tips om tilberedningsmetoder såsom ideelle tidspunkter og temperaturer, så du, når du kommer hjem, kan bage de bedste baguettes og croissanter og pain au chocolat til at dele med din familie.

Baguettes, croissanter og pain au chocolat er de tre franske bageklassikere, som enhver foodie bør vide, hvordan man tilbereder. Benyt lejligheden til at lære at tilberede disse tre delikatesser nemt og med hjælp fra en professionel, og pral derefter over for dine venner med de kulinariske færdigheder, du har lært på din rejse.

Interessante detaljer om denne oplevelse

  • Pris: fra ca. 80 euro pr. person.
  • Varighed: ca. 2 timer.
  • Transportmidler: Du skal ankomme med egne midler, metro, bus, bil eller taxa.
  • Fordele ved denne mulighed: Klassen er på spansk, så du kan besvare eventuelle spørgsmål på dit eget sprog.
  • Ulemper ved denne mulighed: grupperne er store, op til 27 personer.

Bestil en rundvisning på konditorierne i Paris

6. Madlavningskursus i Paris: Chokolade-éclairs og flødeboller

Éclair| ©David Lebovitz
Éclair| ©David Lebovitz

Denne oplevelse fokuserer på tilberedning af to franske bagværksklassikere, chokolade eclairs og flødeboller.

Du vil lære at tilberede disse gourmetdelikatesser af en professionel fransk konditor efter traditionelle franske opskrifter, som er beskyttet af jalousi.

Din lærer vil lære dig trin for trin, hvordan du laver chouxdej og chantillycreme gennem klare og detaljerede forklaringer. Hvis du allerede har prøvet at lave eclairs og flødeboller derhjemme, ved du, at disse opskrifter er lidt komplicerede og har et par små hemmeligheder, som ikke står i opskriftsbøgerne.

Du skal ikke fortvivle, hvis eclairs stadig ikke bliver perfekte, for i dette kursus vil de fortælle dig alle de hemmeligheder, du skal bruge for at lave dem ligesom dem, der laves af professionelle bagere.

Ved kursets afslutning kan du tage de originale opskrifter med hjem, så du kan bage dem igen uden problemer. Når du har afsluttet denne unikke kulinariske oplevelse, kan du tage nogle eclairs eller flødeboller med hjem, som du kan nyde senere med en god kop kaffe.

Interessante detaljer om denne oplevelse

  • Pris: fra ca. 106 euro pr. person.
  • Varighed: ca. 3 timer.
  • Transportmidler: Du skal ankomme med egne midler, bus, taxa, bil eller metro.
  • Fordele ved denne mulighed: Du vil blive undervist i at lave to opskrifter, som man normalt ikke finder på madlavningsture.
  • Ulemper ved denne mulighed: Det er ikke et kursus i spansk.

Sådan booker du et madlavningskursus i Paris

Book din rejse| ©Vlada Karpovich
Book din rejse| ©Vlada Karpovich

Denne type aktivitet tilbydes normalt ikke i hotellets skranker, men du bør søge efter dem på en online rejse- og turismeplatform, der er specialiseret i at sælge oplevelser af denne type.

Disse typer af onlinevirksomheder har normalt i deres portefølje af ture, ud over de bedste gastronomiske ture i Paris, flere muligheder for kulinariske klasser med fokus på klassikere inden for gastronomi, konditori og traditionelle bagerier i Paris.

Ud over at kunne finde den type madlavningskursus, du ønsker, finder du på disse platforme også et bredt udvalg af oplevelser og ture, der tilbydes af lokale guider, som generelt ligger uden for hotelkredsene, da der er tale om personlige oplevelser, der tilbydes af private guider. Jeg anbefaler, at du gennemser disse sider for at se alle de forskellige muligheder, du kan finde.

Hvorfor er det tilrådeligt at få et madlavningskursus i Paris?

Madlavningskursus| ©Elaine
Madlavningskursus| ©Elaine

For enhver madlavningsentusiast er det en drøm, der går i opfyldelse, at lære af lokale fagfolk, hvordan man tilbereder nogle af de klassiske kager og bagværk fra et af verdens mest ikoniske køkkener. Du kan se mange opskrifter på internettet, men det er ikke det samme som at lære at tilberede typiske franske opskrifter trin for trin fra rigtige fagfolk.

Gennem et madlavningskursus lærer du ikke kun at tilberede en bestemt typisk ret, men gennem en sådan oplevelse lærer du endnu mere om kulturen, skikke og særpræg hos indbyggerne i Paris.

Hvis du ikke er en stor fan af madlavning og ikke er særlig dygtig, kan deltagelse i et madlavningskursus i Paris give dig andre redskaber og viden, som du ikke kan lære gennem opskriftsbøger, og måske vække den gourmet, du har gemt i dig.

Jeg elsker gastronomi, og når jeg besøger en ny by, deltager jeg altid i et madlavningskursus, hvis jeg har mulighed for det. Ikke kun for at lære opskriften, men først og fremmest fordi jeg gerne vil lære mere om den lokale kultur og interagere med de lokale på en afslappet og autentisk måde, som kun kan opnås gennem noget, der går ud over kulturelle forskelle: mad.