De bedste julemarkeder i Paris

I juletiden er Paris fuld af julemarkeder, hvor man kan føle sig som et barn igen og nyde maden, de udstillede ting og dekorationerne. Hvis du ikke er sikker på, hvilke du skal besøge, er her en kort liste over de mest interessante.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minutters læst

De bedste julemarkeder i Paris

Julemarked | ©Mateusz Dach

Paris ændrer udseende i juledagene. Ud over de ting, man kan se og gøre i Paris, er der gadebelysningen, vinduespynt, skøjtebaner og selvfølgelig de vidunderlige julemarkeder, fra Jardin des Tuileries til det i St Germain des Prés.

Hvis du planlægger en rejse til den franske hovedstad på denne tid af året, uanset om du rejser med børn, som et par eller endda alene, må du ikke gå glip af et besøg på et af disse markeder. Du vil blive helt opslugt af julestemningen og nyde atmosfæren, mens du nipper til en opkvikkende gløgg.

1. Julens magi - Tuileries-haven

Julemarked i Jardin des Tuileries| ©Sortiraparis
Julemarked i Jardin des Tuileries| ©Sortiraparis

Dette julemarked ligger i Tuilerierne, en af byens smukkeste haver, og beliggenheden gør det til et must-see for besøgende i Paris ved juletid.

Tusindvis af parisere og turister strømmer hvert år til dette marked, der ligger halvvejs mellem Place de la Concorde og Louvre-museet. Det består af mere end 200 hytter, der tilbyder det bedste inden for fransk gastronomi og dekorative genstande i en festlig atmosfære.

Hvis du tager til dette marked, især efter at have brugt dagen på at besøge de bedste museer i den franske hovedstad eller andre turistattraktioner, må du ikke gå glip af Vin Chaut, det franske navn for varm krydret vin. Det er også værd at købe nogle kastanjer (marrons) eller en Galette des Roi, der svarer til de tre kongers kage.

Ud over boderne med mad er der også boder med alle former for kunsthåndværk og avanceret belysning, så du kan efterligne de parisiske julelys derhjemme.

I begyndelsen af markedet, på Place de la Concorde, opstilles der hvert år et stort pariserhjul, hvorfra du kan få den bedste udsigt over byen. Endelig finder du også en kæmpe skøjtebane på omkring 500 m².

Praktiske oplysninger

 • Åbningsdatoer: åbner normalt i midten af november og lukker den 5. januar.
 • Åbningstider: hver dag mellem 11:00 og 20:00.

2. Paris Notre Dame julemarked

Notre Dam julemarked| ©Claudia
Notre Dam julemarked| ©Claudia

En af de store attraktioner ved dette julemarked er dets fantastiske beliggenhed: foran floden, der bader Notre Dame-katedralen. Uden tvivl en uforlignelig ramme for en spadseretur blandt boderne, der er sat op i juletiden.

Markedet ligger i en lille park, hvorfra man har en perfekt udsigt til katedralens middelaldertårne. Som på resten af markederne af denne type kommer de spadserende for at smage på nogle af de gastronomiske specialiteter, der er typiske for vinteren i Paris, såsom kastanjer og gløgg.

Atmosfæren og stemningen på dette marked er to af de faktorer, der gør det til et must at besøge. Ud over mad sælger boderne en bred vifte af kunstværker, smykker, porcelæn og keramiske gen stande fremstillet af kunsthåndværkere, der er udvalgt for kvaliteten af deres arbejde.

Børn, der rejser til Paris, har også deres plads på dette marked, da der er aktiviteter som tegnekonkurrencer, og der er ofte historiefortællere til at glæde de små. Ikke at forglemme, at selveste julemanden er til stede på pladsen.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: Place René Viviani, ved siden af Notre Dame-katedralen.
 • Åbningsdatoer: fra midten af december til før juleaften.
 • Åbningstider: Mandag til torsdag fra 10:00 til 20:00. Fredage, lørdage og søndage lukket kl. 21.00.

3. Julemarked i St Germain des Prés

Julemarked i St Germain des Prés| ©ParisDiscoveryGuide
Julemarked i St Germain des Prés| ©ParisDiscoveryGuide

I nærheden af den velkendte kirke St. Germain des Prés åbner hvert år et andet julemarked, der er værd at besøge. Med næsten 30 hytter er hovedattraktionen de luksusvarer, der udbydes, såsom smykker, lædertasker og kunsthåndværk. Derudover er det også almindeligt, at pariserne kommer og køber stearinlys og duftende chokolade.

Etableringen af dette marked er tilskyndet af de store butikker i området, som udnytter lejligheden til at tilbyde deres varer, samtidig med at de arrangerer et stort antal aktiviteter for alle aldre.

Naturligvis er markedet også hjemsted for mange af de sæsonbestemte gastronomiske specialiteter, som man finder på en guidet tur i Paris, så man kan også smage alt fra lækker chokolade til gløgg.

Men uden at forklejne selve markedet, er det bedste ved det uden tvivl det kvarter, det ligger i. Det er et område med en moderne atmosfære, hvor man kan få et glimt af dets fortid som referencepunkt for det intellektuelle liv i den franske hovedstad.

En spadseretur gennem dette kvarter betyder ikke kun, at man ser nogle interessante monumenter, men også at man opdager fantastiske kunstgallerier, små boghandlere og forskellige caféer i en helt parisisk stil.

Praktiske oplysninger

 • Hvor finder man det: på Place Saint Germain des Prés i Saint Germain des Prés-kvarteret. Markedet ligger lige ved den kirke, der har givet navn til pladsen.
 • Åbningsdatoer: fra begyndelsen af december til omkring den 6. januar.
 • Åbningstider: hver dag fra 10:00 til 19:00.

4. Julelandsbyen i Parvis de La Défense

Parvis de La Défense| ©Sortiraparis
Parvis de La Défense| ©Sortiraparis

Langs Esplanade de la Défense ligger det største julemarked i byen med mere end 400 hytter. Det er en autentisk landsby med et bredt udvalg af produkter, der er perfekte som gaver, især lædervarer og kvalitetssmykker.

Dette marked er normalt også et af de tidligste til at åbne dørene for offentligheden, i midten af november. Beliggenheden gør det til et af de mest behagelige markeder at besøge, fordi der ikke er trafik og dermed heller ikke trafikstøj.

I hytterne kan man ud over gaveartikler også smage madspecialiteter fra Alsace, den region, hvor traditionen med julemarkeder i Frankrig begyndte. Andre retter, man kan prøve, er vafler, gløgg og crepes, der er de bedste creperier i Paris værdige.

At slentre gennem denne juleby er den bedste måde at komme tilbage til sin barndom på. En magisk atmosfære omslutter hele stedet med dets festlige dekorationer og de aktiviteter, der er arrangeret for dig at nyde med eller uden børn.

Praktiske oplysninger

 • Hvor finder man det: Paris La Défense - Parvis de la Défense
 • Åbningsdatoer: fra midten af november til lige før nytårsaften.
 • Åbningstider: kl. 11-20 søndag til torsdag, kl. 11-22 fredag og lørdag.

5. 15. julemarked

Julemarked| ©Sophie Nadeau
Julemarked| ©Sophie Nadeau

Det 15. arrondissement i Paris kan, som så mange andre i hovedstaden, ikke undgå at have sit eget julemarked. Det er det område, hvor det berømte Montparnasse-tårn ligger, og den bedste måde at komme dertil på er med metroen. Her er en lille guide til metroen i Paris, så du ved, hvordan du bruger denne transport, hvis du er i tvivl.

Dette julemarked samler boder opstillet af lokale kunsthåndværkere og handlende for at vise deres produkter. Du kan finde alt fra modetøj til mad. Det er et af de bedste, hvis du leder efter en gave til din hjemkomst.

I alt er der normalt opstillet mellem 20 og 30 boder, men det mest slående træk ved markedet er den underholdning, der finder sted hver dag. Mange, såsom uddeling af chokolade til børnene eller en tur i julemandens kane, er designet til de små, men andre, såsom julesang, kan nydes af hele familien.

Endelig, som en påmindelse om julens sande ånd, drives en af boderne af forskellige velgørenhedsorganisationer, der sælger slik og donerer indtægterne til de formål, de forsvarer.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: på Rue Péclet i det 15. arrondissement i Paris.
 • Åbningsdatoer: fra midten af december til dagen før jul.
 • Åbningstider: mandag til fredag, mellem kl. 11 og 19.

6. Les Halles julemarked (Canopée des Halles julelandsby)

Canopée des Halles julelandsby| ©ParisDiscoveryGuide
Canopée des Halles julelandsby| ©ParisDiscoveryGuide

Den centrale bydel Les Halles har haft sit eget julemarked i en del år nu. Det bedste ved det er, at det er lykkedes at skabe en helt magisk atmosfære, og derfor anses det for at være et af de bedste steder i Paris at besøge med familien.

En del af attraktionen er stedet, hvor det er opstillet, med hytterne arrangeret omkring en skøjtebane (La Canopée) og et 20 meter højt grantræ, der er fuldt dekoreret og oplyst. Du har sikkert set stedet, hvis du har taget en af Paris' sightseeingbusser fra hovedstaden.

Markedet har omkring 30 juleboder lavet af træ. Her kan man købe alle former for juletilbehør samt mad, kunsthåndværk og mode. Hvis du leder efter ideer til at pynte dit hjem op til jul, er det her, du finder det største udvalg og den bedste kvalitet.

Mens du slentrer gennem markedet, kan du selvfølgelig få nogle af de typiske varme drikke, såsom krydret vin, chokolade eller te. Hvis du kombinerer det med tartiflette eller vafler, bliver fornemmelsen virkelig vidunderlig.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: ligger i Quartier des Halles, lige under kuplen i indkøbscentret Les Halles.
 • Åbningsdatoer: fra anden uge i november til årets sidste dage.
 • Åbningstider: Hver dag fra 10:00 til 21:00.

7. Julemarked i Alsace

Alsace-markedet| ©Thio Noel
Alsace-markedet| ©Thio Noel

Traditionen med at lave julemarkeder i Paris (og andre franske regioner) kommer fra Alsace i den nordlige del af landet. Dette område har i sin turbulente historie flere gange været en del af Tyskland, så det har nogle kulturelle forskelle, som afspejles i markederne.

Hvert år afholdes der et julemarked i Paris med alsacianerne som forbillede. Her kan du finde typiske produkter fra regionen, såsom sauerkraut, kougelhopf (en slags sød brioche i form af en vulkan), marmelade, honningkager og forskellige typer ost.

Hvis du tager børn med den 6. december, Sankt Nikolaus' dag, får de en gratis gave med honningkager og kanel i form af helgenen.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: ved togstationen Gare de l'Est, Place 11 November 1918.
 • Åbningsdatoer: fra begyndelsen af december til omkring den 20. december.
 • Åbningstider: mandag til lørdag fra kl. 9-20, søndag fra kl. 10-19.

8. Place de Abbesses julemarked (Montmartre)

Place de Abbesses julemarked| ©Sortiraparis
Place de Abbesses julemarked| ©Sortiraparis

Selvom det ikke er et særligt stort julemarked, anses det, der ligger på Place de Abbesses, for at være et af de mest charmerende i hele byen. Til at begynde med er beliggenheden ekstraordinær, lige i hjertet af Montmartre-kvarteret, et af de mest bohemeagtige i Paris.

Hver jul fyldes markedet med både turister og lokale, som fordyber sig i den berusende atmosfære. Boderne byder på et stort udvalg af mad og drikke, tøj og kunsthåndværk. Der er også en smuk karrusel til glæde for børnene.

Med et glas gløgg i hånden er det værd at klatre op på toppen af den bakke, der udgør kvarteret, og besøge Sacré Coeur for at nyde udsigten over byen.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: Place Abbesses, i hjertet af Montmartre-kvarteret.
 • Åbningsdatoer: fra begyndelsen af december til juleaften.
 • Åbningstider: 10.00-17.00 alle ugens dage.

Book en tur til Montmartre

9 Champs de Mars julemarked, ved siden af Eiffeltårnet

Marked ved Eiffeltårnet| ©Elena Dijour
Marked ved Eiffeltårnet| ©Elena Dijour

Champs de Mars i Paris er hjemsted for et af de julemarkeder, der har den bedste udsigt i byen: til Eiffeltårnet, intet mindre.

Med omkring 100 boder har markedet et bredt udvalg af traditionelle fødevarer, som du kan sidde og nyde med udsigt til den franske hovedstads mest berømte monument. Blandt de mest populære retter er foie gras, laks og fjerkræ, alt sammen ledsaget af et glas champagne.

Hvis du har en sød tand, må du ikke gå glip af bûche de Noël, en rulle med fløde og is. Du kan også finde små kager, marcipan og chokolade.

Ud over mad er dette marked også kendt for sin julepynt og sit kunsthåndværk. Hvis du er på udkig efter en gave, finder du her også meget legetøj, som vil glæde familiens yngste medlemmer.

Ligesom andre markeder har markedet på Champs de Mars en stor skøjtebane. Hvis du tør, kan du løbe et par runder på den med Eiffeltårnet i baggrunden.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: på Champs de Mars, mellem Eiffeltårnet og Ecole Militaire.
 • Åbningsdatoer: fra slutningen af november til efter 6. januar.

Udnyt muligheden og køb din billet til Eiffeltårnet

10 Les Féeries d'Auteuil julemarked

Les Féeries d'Auteuil julemarked| ©Les Féeries d'Auteuil
Les Féeries d'Auteuil julemarked| ©Les Féeries d'Auteuil

Selv om det ikke er et af de største julemarkeder i Paris, er Les Féeries d'Auteuil alligevel et besøg værd på grund af den hensigt, det er sat i verden med hvert år.

Markedet arrangeres af Auteuil Foundation for at skaffe penge til deres organisation, som hjælper børn og unge i vanskeligheder. Derfor sælger de ting som møbler, stearinlys, keramik, hatte og smykker - alt sammen til en meget overkommelig pris.

I alt består markedet af omkring 27 hytter. De er alle udsmykket med mange detaljer og skaber et smukt oplyst ensemble fuld af juledetaljer.

I løbet af de få dage, markedet varer, omkring 9 dage, afholdes der forskellige shows af alle slags, såsom koncerter og udstillinger.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: i haverne ved rue Jean de la Fontaine i det 16. arrondissement i Paris.
 • Åbningsdatoer: normalt i den anden uge af december.
 • Åbningstider: fra 11:00 til 19:00, dagligt.