De bedste julemarkeder i Paris

I julen er den franske hovedstad fuld af julemarkeder, hvor man kan nyde maden, de udbudte genstande og udsmykningen. Hvis du er i tvivl om, hvilke du skal besøge, er her en kort liste over de mest interessante

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minutters læst

De bedste julemarkeder i Paris

Julemarked i Paris | ©Mateusz Dach

Paris ændrer udseende i juleferien, og listen over tidløse planer omfatter gadebelysning, udsmykning af butiksvinduer, skøjtebaner og selvfølgelig de vidunderlige julemarkeder, fra det i Jardin des Tuileries til det i St Germain des Prés. Hvis du planlægger en tur til den franske hovedstad i disse dage, uanset om du rejser medbørn, som par eller endda alene, må du ikke gå glip af et besøg på et af disse markeder.

Du vil blive opslugt af julestemningen og nyde atmosfæren, mens du nipper til en opkvikkende gløgg.

1. Julens magi - Jardin des Tuileries

Julemarked i Jardin des Tuileries| ©Sortiraparis
Julemarked i Jardin des Tuileries| ©Sortiraparis

Dette julemarked ligger i Tuilerierne, en af de smukkeste haver, og det er et must for alle, der besøger Paris i julen. Tusindvis af mennesker strømmer til dette marked halvvejs mellem Place de la Concorde og Louvre-museet.

Det består af mere end 200 hytter, der tilbyder det bedste af fransk gastronomi og dekorative genstande. Hvis du tager til dette marked, især efter at have brugt dagen på at besøge debedste museer i den franske hovedstad eller andre turistattraktioner, skal du prøve Vin Chaut, som er det franske navn for varm krydret vin.

Det er også værd at købe nogle kastanjer (marrons) eller en Galette des Roi, der svarer til de hellige tre kongers kage. Der er også mange markeder, der tilbyder alle former forkunsthåndværk og avancerede belysningsartikler, så du kan efterligne julelysene i Paris derhjemme. I begyndelsen af markedet, på Place de la Concorde, opstilles der hvert år et stort pariserhjul, hvorfra man kan få den bedste udsigt over byen. Endelig finder du også en kæmpe skøjtebane på ca. 500 m².

Praktiske oplysninger

 • Åbningsdatoer: åbner normalt i midten af november og lukker den 5. januar.
 • Åbningstider: hver dag mellem kl. 11 og 20.

Book din billet til Louvre-museet

2. Notre Dame julemarked

Notre Dame julemarked| ©Claudia
Notre Dame julemarked| ©Claudia

En af de store attraktioner ved dette julemarked er dets fantastiske beliggenhed: foran floden, der bader Notre Dame-katedralen.

Det er uden tvivl en uforlignelig ramme for en slentretur mellem boderne, der er opstillet i juletiden, og en ideel plan, når du er færdig med din rundtur i Notre Dame. Markedet er opstillet i en lille park, hvorfra du perfekt kan fotograferekatedralens middelaldertårne.

Som på resten af markederne af denne type kommer flanørerne for at prøve nogle af de gastronomiske specialiteter, der er typiske for vinteren i Paris, såsom kastanjer og gløgg. Atmosfæren****og stemningen på dette marked er to af de faktorer, der gør det til et must. Ud over mad kan man købe en lang række kunstværker, smykker, porcelæn og keramik lavet af håndværkere, som er populære for kvaliteten af deres arbejde. Børn, der rejser til Paris, har også deres plads med tegnekonkurrencer og historiefortælling. Og så skal man selvfølgelig ikke glemme selveste julemanden.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: Place René Viviani, ved siden af Notre Dame-katedralen.
 • Åbningsdatoer: fra midten af december til før juleaften.
 • Åbningstider: Mandag til torsdag kl. 10-20. Fredage, lørdage og søndage lukker den kl. 21.

Book en tur til Île de la Cité og Notre Dame

3. Saint Germain des Prés julemarked

Saint Germain des Prés julemarked| ©ParisDiscoveryGuide
Saint Germain des Prés julemarked| ©ParisDiscoveryGuide

I nærheden af den berømte kirke Saint Germain des Prés åbner hvert år et andet julemarked, der er værd at besøge. Med næsten 30 hytter er hovedattraktionen de luksusvarer, der udbydes, såsom smykker, lædertasker og kunsthåndværk.

Desuden kommer pariserne ofte for at købe stearinlys og duftende chokolade. Dette marked er et værk af destore butikker i området, som tilbyder deres varer, mens de organiserer et stort antal aktiviteter for alle aldre.

Selvfølgelig kan man ikke gå glip af mange af de sæsonbestemte gastronomiske specialiteter, som man finder på en gastronomisk rundtur i Paris, så man kan også nyde alt fra lækker chokolade til gløgg. Men uden at forklejne markedet er det bedste ved det utvivlsomt det kvarter, det ligger i. Det er et moderne område med en god atmosfære. Det er etområde med en moderne atmosfære, hvor man kan få et glimt af dets fortid som referencepunkt for det intellektuelle liv i den franske hovedstad. Når man slentrer rundt, ser man ikke kun nogle interessante monumenter, men opdager også store kunstgallerier, små boghandlere og adskillige caféer i parisisk stil.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: på Place Saint Germain des Prés, lige ved siden af esplanaden ved kirken, der har givet navn til pladsen.
 • Åbningsdatoer: fra begyndelsen af december til omkring 6. januar.
 • Åbningstider: hver dag fra kl. 10 til kl. 19.

Book en gastronomisk rundtur i Paris

4. Juleby i Parvis de La Défense

Parvis de La Défense| ©Sortiraparis
Parvis de La Défense| ©Sortiraparis

Langs Esplanade de la Défense ligger det største julemarked i Paris med mere end 400 hytter.

En autentisk landsby med et bredt udvalg af produkter, der er perfekte til gaver, især lædervarer og kvalitetssmykker. Du kan nemt komme dertil med turistbussen fra Paris. Det er et af de markeder, der åbner tidligere, imidten af november, og beliggenheden gør det til et af de mest bekvemme takket være fraværet af trafik og trafikstøj. I hytterne kan du prøve madspecialiteter fra Alsace, den region, hvor traditionen med julemarkeder begyndte i Frankrig. Du kan også prøve vafler, gløgg og crepes, som er de bedste creperier i Paris værdige.

At slentre gennem denne julelandsby er den bedste måde at tage dig tilbage til din barndom på. En magisk atmosfære omslutter hele stedet med dets festlige dekorationer og de aktiviteter, der er organiseret for børn eller ej.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: Paris La Défense - Parvis de la Défense.
 • Åbningsdatoer: fra midten af november til lige før nytårsaften.
 • Åbningstider: fra kl. 11 til 20 fra søndag til torsdag og fra kl. 11 til 22 fredag og lørdag.

Book din billet til Paris' sightseeingbusser

5. 15. julemarked

Julemarked| ©Sophie Nadeau
Julemarked| ©Sophie Nadeau

Det 15. arrondissement i Paris har sit eget julemarked. Du må ikke gå glip af det, når du besøger Montparnasse-tårnet i Paris. Den bedste måde at komme dertil på er med metroen.

Her er en lille guide til metroen i Paris, så du ved, hvordan du bruger denne transportform, hvis du er i tvivl. Dette julemarked samler boder opstillet aflokale håndværkere og handlende for at vise deres produkter. Du finder alt fra modetøj til mad.

Det er et af de bedste, hvis du er på udkig efter en gave til din hjemkomst. Medmellem 20 og 30 boder er det mest iøjnefaldende træk den underholdning, der tilbydes. Mange af dem, som f.eks. "levering af chokolade" eller en tur i julemandens kane, er designet til de små, men andre, som f.eks. julesang, er for hele familien. Endelig, som en påmindelse om julens sande ånd, drives en af boderne af forskellige velgørende organisationer, som sælger slik.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: på Rue Péclet i det 15. arrondissement i Paris.
 • Åbningsdatoer: fra midten af december til dagen før jul.
 • Åbningstider: Mandag til fredag mellem kl. 11 og 19.

Book billetter til Montparnasse-tårnet i Paris

6. Place de Abbesses julemarked (Montmartre)

Place de Abbesses julemarked| ©Sortiraparis
Place de Abbesses julemarked| ©Sortiraparis

Selvom det ikke er et særligt stort julemarked, anses det, der ligger på Place d' Abbesses, for at være et af de mest charmerende i Paris. For det første er beliggenheden ekstraordinær, lige i hjertet af Montmartre, et af de mest bohemeagtige kvarterer i Paris.

Uanset om du bestiller Montmartre-turen eller ej, må du ikke gå glip af det. Markedet fyldes op hver jul med både turister og lokale, som fordyber sig i den berusende atmosfære. Boderne byder på et stort udvalg af mad og drikke, tøj og kunsthåndværk.

Der er også en smuk karrusel, som børnene vil glæde sig over. Med etglas gløgg i hånden er det værd at klatre op på toppen af den bakke, der udgør kvarteret, og besøge Sacré Coeur for at nyde udsigten over byen.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: Place Abbesses, i hjertet af Montmartre-kvarteret.
 • Åbningsdatoer: fra begyndelsen af december til juleaften.
 • Åbningstider: fra kl. 10 til 17 alle ugens dage.

Book en rundvisning i Montmartre

7. Champs de Mars julemarked, ved siden af Eiffeltårnet

Champ de Mars julemarked| ©Elena Dijour
Champ de Mars julemarked| ©Elena Dijour

Champ de Mars er hjemsted for et af byens mest velbesøgte julemarkeder, og det er oplagt at kombinere det med et besøg i Eiffeltårnet. Med omkring 100 boder har det et bredt udvalg af traditionel mad, som du kan sidde og nyde med udsigt til Eiffeltårnet, den franske hovedstads mest berømte monument.

Blandt de mest populære retter er foie gras, laks og fjerkræ, alt sammen ledsaget af et glas champagne. Og hvis du har en sød tand, må du ikke gå glip af bûche de Noël, en rulle med fløde og is.

Du finder også små kager, marcipan og chokolade. Ud over maden skiller dette marked sig ud med sinejuledekorationer og sit kunsthåndværk. Hvis du er på udkig efter en gave, finder du her også meget legetøj, som familiens yngste medlemmer vil elske. Ligesom på andre markeder er der en stor skøjtebane. Hvis du tør, kan du tage et par runder på den med Eiffeltårnet i baggrunden.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: på Champ de Mars, mellem Eiffeltårnet og Ecole Militaire.
 • Åbningstider: fra slutningen af november til efter 6. januar.

Book din billet til Eiffeltårnet

8. Les Halles julemarked (Canopée des Halles juleby)

Canopée des Halles julelandsby| ©ParisDiscoveryGuide
Canopée des Halles julelandsby| ©ParisDiscoveryGuide

Det centralt beliggende Les Halles-distrikt har haft sit eget julemarked i en del år nu. Det bedste er, at det er lykkedes at skabe en helt magisk atmosfære, og derfor anses det for at være et af de bedste i Paris at besøge med familien.

En del af attraktionen er stedet, hvor det er opstillet, med hytterne arrangeret omkring en skøjtebane (La Canopée) og et fuldt dekoreret og oplyst 20 meter højt grantræ. Du har sikkert set stedet, hvis du har taget en af Paris' sightseeingbusser fra hovedstaden. Markedet har omkring 30 juleboder lavet af træ.

I boderne kan du købe alle former for juletilbehør samt mad, kunsthåndværk og mode. Hvis du leder efter ideer til at pynte dit hjem op til jul, er det her, du finder det største udvalg og den bedste kvalitet. Derudover kan du få nogle af de typiske varme drikke, som f.eks. krydret vin, chokolade eller te. Hvis du ledsager det med tartiflettes eller vafler, bliver følelsen virkelig vidunderlig.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: ligger i Quartier des Halles, lige under kuplen på shoppingcentret Les Halles.
 • Åbningsdatoer: Fra anden uge af november til årets sidste dage.
 • Åbningstider: Hver dag fra kl. 10.00 til 21.00.

Book din billet til sightseeingbussen i Paris

9. Julemarked i Alsace

Markedet i Alsace| ©Thio Noel
Markedet i Alsace| ©Thio Noel

Traditionen med julemarkeder i Paris (og andre franske regioner) kommer fra Alsace i den nordlige del af landet.

Dette område har i sin urolige historie været en del af Tyskland ved flere lejligheder, så det har nogle kulturelle forskelle, der afspejles i dets markeder. Hvert år i Paris oprettes der et julemarked i Alsacesbillede.

Her kan man finde typiske produkter fra regionen, f.eks. sauerkraut, kougelhopf ( en slags sød brioche formet som en vulkan), syltetøj, honningkager og forskellige typer ost. Hvis man kommer med børn den 6. december, som er Sankt Nikolaus' dag, får de engratis gave med honningkager og kanel i form af helgenen.

Praktiske oplysninger

 • Hvor finder man det: ved togstationen Gare de l'Est, Place 11 November 1918.
 • Åbningsdatoer: fra begyndelsen af december til omkring den 20. december.
 • Åbningstider: Mandag til lørdag fra kl. 9 til kl. 20, søndag fra kl. 10 til kl. 19.

10. Les Féeries d'Auteuil julemarked

Les Féeries d'Auteuil julemarked| ©Les Féeries d'Auteuil
Les Féeries d'Auteuil julemarked| ©Les Féeries d'Auteuil

Dette er endnu et marked, der skal med på listen over ting, man skal se og gøre i Paris i julen. Selv om det ikke er et af de største i Paris, er det et besøg værd, fordi Les Féeries d'Auteuil bliver arrangeret hvert år.

Markedet arrangeres af Auteuil Foundation for at samle penge ind til sin organisation, som hjælper børn og unge i vanskeligheder. Til det formål sælger de ting som møbler, stearinlys, keramik, hatte og smykker, alt sammen til en meget overkommelig pris.

I alt består markedet af omkring 27 hytter. De er alle dekoreret med stor detaljerigdom og skaber et smukt oplyst ensemble fuld af juledetaljer. I løbet af de få dage, markedet varer, ca. 9 dage, er der flere shows af alle slags, f.eks. koncerter og udstillinger.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: i haverne ved rue Jean de la Fontaine i det 16. arrondissement i Paris.
 • Åbningsdatoer: normalt i den anden uge af december.
 • Åbningstider: fra kl. 11 til kl. 19 hver dag.