De bedste udsigtspunkter i Paris og deres udsigter

Her er de ti steder med den bedste udsigt over Paris, lysets by.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

De bedste udsigtspunkter i Paris og deres udsigter

Paris ved solnedgang | ©Luca Micheli

Der er så meget at se i Paris, at det er bedst at vide, hvor man skal lede. I dette indlæg vil jeg fortælle dig om ti must-see steder, hvorfra du kan nyde en unik udsigt. Hvis du vil vide, hvor du kan tage de bedste panoramabilleder af byen, eller hvor du kan tage en uforglemmelig souvenir, så læs videre!

På denne liste finder du turistudsigtspunkter og andre mere skjulte steder, steder, hvor man kan nyde højderne eller jordoverfladen, fra monumenter eller i det fri. Fælles for dem alle er, at de tilbyder en unik og spektakulær udsigt over en af de smukkeste byer i verden. Nyd dem alle!

1. Eiffeltårnet: første sal og toppen

Udsigt fra tårnet| ©Chris Yunker
Udsigt fra tårnet| ©Chris Yunker

Eiffeltårnet er det mest berømte monument i Paris og det, du under ingen omstændigheder må gå glip af, når du rejser til den franske hovedstad. Med en højde på 324 meter byder det også på to uovertrufne udsigtspunkter over byen.

For at nyde udsigten fra Eiffeltårnet kan du tage elevatoren op til første sal (der er hydrauliske elevatorer, som du kan tage på tårnets "ben"), eller du kan gå op til fods. Når det er sagt, er der en hel del trin: 704 for at være præcis. Efter min mening er hvert eneste af dem det hele værd.

Du kan ikke gå glip af udsigten fra tårnets første sal: den er 115 meter høj og så stor, at du kan dele den med op til 1600 mennesker. Derfra er 360º-perspektivet af byen betagende. For at være sikker på, at du ikke går glip af noget, kan du hyre en guide, som vil fortælle dig alle oplysninger og anekdoter om Eiffeltårnet.

Hvis du allerede har nydt udsigtspunktet på første sal, er det sandsynligt, at din krop stadig beder om mere højde. Bare rolig, du er på det perfekte sted! Eiffeltårnet har nemlig endnu et observationsdæk helt oppe i toppen: På toppen af tårnet kan du nyde udsigten fra restauranten Le Jules Verne.

Det er et sted med et imponerende vindue med udsigt over byen. Der er også en lille bar, hvor de serverer champagne... det er et typisk sted for frierier. Hvis du bliver der et stykke tid i højsæsonen, er du sikker på at vende hjem med en kærlighedshistorie ud over udsigten.

Højden på dette andet udsigtspunkt er 276 meter. Selvom det er lidt smallere end første etage, kan du stadig dele udsigten med 400 mennesker på samme tid. For at nyde udsigten kan man vælge at spise i Eiffeltårnets restaurant, men man kan også bare betale entré for at komme op og nyde observationsdækket. Med elevator koster det ca. 26 € at komme op til toppen af Eiffeltårnet, og med trapper koster det ca. 20 €.

Interessante fakta

 • Hvor er det: Det ligger på Champ de Mars. Det er meget nemt at komme til Eiffeltårnet, da det er let at se fra det omkringliggende område. Der er også gode forbindelser til den offentlige transport i Paris.
 • Åbningstider: Hver dag fra 09:30 til 22:45.
 • Pris: Elevatoren til første sal koster ca. 17 €. Du kan også tage trapperne, så er entréen ca. €10.
 • Booking: Du kan enten booke online (jeg anbefaler, at du gør dette for at undgå køer og spilde tid på din rejse) eller gå til billetkontoret. Jeg anbefaler, at du booker din billet med en guide for at få den fulde oplevelse.

Book din billet til Eiffeltårnet

2. Udsigtspunkt fra museet Quai du Branly

Quai du Branly-museet| ©PaisajismoDigital
Quai du Branly-museet| ©PaisajismoDigital

Musée du Quai du Branly tilbyder besøgende et udvalg af ikke-vestlig kunst med værker fra Oceanien, Amerika, Asien og Afrika. Det ligger på bredden af Seinen i nærheden af Eiffeltårnet.

Udover at de genstande, du kan finde der, er meget interessante (fra musikinstrumenter til tekstiler), anbefaler jeg, at du nyder bygningen, især udsigten fra observationsdækket på øverste etage. Der kandu spise frokost eller middagmed en af de bedste udsigter over Eiffeltårnet.

Interessante fakta

 • Hvor ligger det? 37 Quai Branly. Du kan også gå ind fra 218 rue de l'Université.
 • Åbningstider: 10.30-19.00, undtagen torsdage, hvor der er åbent til 22.00. Lukket om mandagen.
 • Pris: Entré til museet koster ca. 10 €. Prisen for måltider i restauranten afhænger selvfølgelig af, hvad man bestiller, men det er ikke et billigt sted.
 • Reservationer: Hvis du vil spise frokost eller middag der, er det bedst at bestille bord.

Book en privat rundtur i Paris

3. Tårnene i Montparnasse

Udsigt fra Montparnasse-tårnene| ©Guilhem Vellut
Udsigt fra Montparnasse-tårnene| ©Guilhem Vellut

Det er den næsthøjeste bygning i Paris, så forestil dig udsigten. Den ligger i det 14. arrondissement (bydelene i Paris er nummererede), og fra observationsdækket kan man se det nærliggende Eiffeltårn, Invaliderne, Montmartre, Sacré Coeur-basilikaen, Latinerkvarteret...

Observationsdækket ligger på 59. etage, 210 meter oppe, og giver en 360º udsigt over byen. Elevatorerne siges at være blandt de hurtigste i Europa. Det tager 18 sekunder at komme op.

Om vinteren er det iskoldt, men udsigten kompenserer for det. Der er også en café på etagen lige nedenunder, hvor man kan tage en pause og søge ly for den parisiske kulde.

Interessante fakta

 • Hvor: Rue de l'Arrivée.
 • Åbningstider: Du kan nyde Montparnasse-tårnet, når det passer dig: 360 Café (den højeste panoramabar i Paris) er åben indtil kl. 1 om natten. Der er også en restaurant (Le Ciel de Paris), som lukker kl. 23.
 • Pris: Omkring 23 € for voksne, 9 € for børn op til 11 år. Entré er inkluderet i Paris Pass.
 • Reservationer: Du kan købe din billet online.

Book billetter til Montparnasse-tårnet

4. Trappen i Sacré-Coeur-basilikaen

Udsigt fra Sacré-Coeur-basilikaen| ©Carlos Pinto
Udsigt fra Sacré-Coeur-basilikaen| ©Carlos Pinto

Når du besøger Sacré-Coeur-basilikaen, må du ikke glemme at vende ryggen til monumentet et øjeblik og nyde udsigten over Paris.

Basilikaen er et af de vigtigste monumenter i Paris, men dens placering på en bakke (Montmartre-bakken) gør den også til et spektakulært udsigtspunkt, hvor man kan nyde udsigten over Paris, der strækker sig helt ud i horisonten.

Højden er ca. 130 meter over byen, og det er gratis at blive der og nyde udsigten, så længe du har lyst. Jeg anbefaler, at du går op ved solnedgang, da solnedgangen fra basilikaens trapper er uforglemmelig. Nogle gange giver gademusikanter også deres bidrag og gør besøget endnu mere specielt.

Interessante fakta

 • Hvor: 35 rue du Chevalier de la Barre, i Montmartre-distriktet.
 • Åbningstider: Udsigtspunktet ligger uden for basilikaen, så du kan besøge det, når du vil. Basilikaen har dog åbnings- og lukketider: hver dag fra kl. 6 til 22.30.
 • Pris: Der er gratis adgang til basilikaen. Belvedere er også gratis.
 • Reservation påkrævet: Nej, der er fri adgang til belvedere. Jeg råder dig til at udnytte dit besøg i basilikaen og Montmartre til at nyde udsigten.

Book en tur til Montmartre og Sacre Coeur

5. Triumfbuens terrasse

Fra Triumfbuens terrasse| ©Guilhem Vellut
Fra Triumfbuens terrasse| ©Guilhem Vellut

Gå ikke glip af panoramaudsigten fra toppen af Triumfbuen

Dette monument ligger midt ibyen, lige der hvor de tolv vigtigste veje i Paris mødes. Triumfbuen er lige så imponerende: Den er 22 meter bred, 45 meter lang og 50 meter høj.

På toppen af disse 50 meter er der en terrasse, hvorfra man kan nyde byen. Man kan nå den indefra, hvor en vindeltrappe med 286 trin fører op til det højeste punkt, hvor der er en udsigtsplatform. Fra toppen kan du se byen summe omkring dig.

Bemærk: Hvis du gerne vil tage billeder på denne rute til udsigtspunkterne i Paris, er det forbudt at tage din selfie-stick eller kamerastativ med ind i Triumfbuen.

Interessante fakta

 • Hvor: Place Charles-de-Gaulle.
 • Åbningstider: Monumentet er åbent mellem 10:00 og 21:45. Sidste adgang er kl. 21.45.
 • Pris: Entré koster omkring 13 euro. Børn under 18 år, handicappede og deres ledsagere eller unge mellem 18 og 25 år har gratis adgang. Der er også gratis adgang om søndagen.
 • Reservationer: Jeg anbefaler, at du køber din billet online for at sikre dig, at der er plads på det tidspunkt, du foretrækker.

6. 6. etage i Centre Pompidou

Pompidou-centret| ©Luis Tamayo
Pompidou-centret| ©Luis Tamayo

Jeg anbefaler et besøg i Pompidoucentret, både for udstillingerne af moderne kunst og for observationsdækket på toppen af bygningen. Hvis du ikke har tid til at se museet, kan du gå direkte til terrassen på 6. etage, hvor der er gratis adgang.

Observationsdækket i Pompidoucentret er 46 meter højt midt i byen. Indgangen til museet inkluderer et besøg på observationsdækket på 5. etage, men hvis du kun er interesseret i udsigten, kan du også gå op på egen hånd til terrassen på 6. etage.

Det er bestemt det værd. Derfra kan du se byens hjerte: Seinen, Louvre, Notre Dame, Palais Royale og hele netværket af smalle gader, der gør Paris til en uforglemmelig by.

Interessante fakta

 • Hvor: Place Georges-Pompidou.
 • Åbningstider: Museet er åbent hver dag undtagen tirsdage. Åbningstiderne er fra kl. 10 til 23.
 • Pris: Billetter til museet koster ca. 14 € og er inkluderet i Paris PassParisPass. Den første søndag i hver måned er der gratis adgang. Med denne billet kan du nyde udsigtsdækket på 5. sal. Hvis du kun er interesseret i at gå op på terrassen, kan du selv gå op på 6. sal.
 • Reservationer: Selvom billetter kan købes i billetkontoret, anbefaler jeg, at du køber din billet online.

7. Forsvarsbuen

Udsigt fra Arc de la Défense| ©Suresh /R
Udsigt fra Arc de la Défense| ©Suresh /R

I det finansielle centrum af Paris ligger Arc de la Défense. Jeg er sikker på, at du har set den, hvis du har været oppe og se udsigten fra Triumfbuen. I Frankrig er den kendt som "Grand Arche de la Fraternité", og fra toppen af dens 35 etager (110 meter høj) har du en betagende udsigt over byen.

Buen huser blandt andet et museum for fotojournalistik, men du kan tage elevatorerne direkte op til toppen af bygningen og nyde Paris fra oven. Udsigtspunktet hedder "La Promenade" og er en åben terrasse, hvorfra man kan se mange af Paris' mest genkendelige monumenter som Louvre.

Interessante fakta

 • Hvor: På nummer 1 Parvis de la Défense.
 • Åbningstider: På de dage, hvor der er åbent, kan du gå op på observationsdækket mellem kl. 10.00 og 19.00. Den sidste stigning er kl. 18.30. Tjek de dage, du kan komme op, på deres hjemmeside, da der ikke altid er åbent for offentligheden.
 • Pris: Voksne betaler ca. 16 €, og børn under 18 år betaler ca. 8 €.
 • Reservationer: Du kan købe din billet på stedet, men jeg anbefaler, at du booker og tjekker tilgængeligheden, før du tager af sted. Det er ikke et særlig turistpræget område, og der er restriktioner for at gå op til monumentet.

8. Galeries Lafayettes terrasse

Fra terrassen ved Galeries Lafayette| ©Guilhem Vellut
Fra terrassen ved Galeries Lafayette| ©Guilhem Vellut

Se udover Paris fra terrassen på en unik bygning. Tæt på Place de l'Opéra, på Boulevard Haussmann, er Galeries Lafayette en klassiker for besøgende, der ønsker at opleve en eftermiddag med shopping i Paris. Faktisk er det det største shoppingområde i Europa.

Derudover tilbyder denne bygning en ekstra fordel: terrassen er et udsigtspunkt med udsigt over byen. Du kan kigge ud helt gratis, det er ikke nødvendigt at købe noget. Derfra kan du se Operaens bagfacade, Sacré-Coeur-basilikaen og i det fjerne silhuetten af Eiffeltårnet.

Bygningen er også et besøg værd: Den er blevet erklæret for et historisk monument. Tag et kig på kuplen og dens farvede glasvinduer, det er fantastisk!

Interessante fakta

 • Hvor ligger det? 40 Boulevard Haussmann.
 • Åbningstider: Mandag til lørdag fra 10:00 til 20:00 og på søn- og helligdage fra 11:00 til 20:00.
 • Pris: Der er gratis adgang til bygningen, og terrassen er åben for offentligheden.
 • Reservationer: Nej, så længe shoppingcentret er åbent, kan du komme og nyde udsigtspunktet.

9. Det højeste punkt på Saint Jacques-tårnet

Udsigt fra Saint Jacques-tårnet| ©Guilhem Vellut
Udsigt fra Saint Jacques-tårnet| ©Guilhem Vellut

Hvis du stadig er i humør til højder, anbefaler jeg, at du bestiger Saint Jacques-tårnet. Det er alt, hvad der er tilbage af det monument, som det engang tilhørte, den gotisk-flamske kirke Saint-Jacques-de-la-Boucherie.

At klatre op til belvedere, toppen af tårnet, er en øvelse på 300 trin med en belønning: udsigten er utrolig. Husk på, at det er en smal middelalderbygning. Hvis du ikke bryder dig om lukkede rum, vil du måske finde trappen en smule overvældende.

Denne bygning er også interessant af andre grunde: Den huser en lille vejrstation og er udgangspunktet for en af ruterne til Compostela på Jakobsvejen, Via de Tours.

Interessante fakta

 • Hvor ligger det: Place de la tour Saint-Jacques
 • Åbningstider: Mellem kl. 10.00 og 17.00 på fredage, lørdage og søndage.
 • Pris: Entréen er ca. 12 euro.
 • Reservationer: Reservationer er nødvendige, da dette observationsdæk kun er åbent for 17 personer ad gangen.

10. Louis Vuitton-stiftelsens terrasser

Ved Louis Vuitton-stiftelsen| ©acazorzi
Ved Louis Vuitton-stiftelsen| ©acazorzi

Besøg et af de mindre kendte og mindre overfyldte udsigtspunkter i Paris: Louis Vuitton Foundation er et museum, der har til huse i en unik bygning med flere terrasser med spektakulære uds igter. Du kan udnytte dette besøg i højderne til at se på de moderne kunstudstillinger, der findes i bygningen.

Hvis bygningen fanger dit blik, er det ikke så mærkeligt. Den er bygget af Frank Gehry, den samme arkitekt, som tegnede Guggenheim-museet i Bilbao. Det er en bygning i glas og metal, som har skabt et helt særligt rum, der leger med lyset i Lysets By.

Interessante fakta

 • Hvor: Adressen er Bois de Boulogne - 8 avenue du Mahatma Gandhi.
 • Åbningstider: Museet er lukket om tirsdagen. Resten af dagen er der åbent mellem kl. 12.00 og 19.00, med udvidede åbningstider på lørdage, søndage og helligdage, hvor der er åbent mellem kl. 11.00 og 20.00.
 • Pris: Entréen er ca. 9 euro.
 • Reservationer: Selvom du kan få din billet i billetkontoret, anbefaler jeg, at du reserverer en billet for at undgå unødvendige køer.

Fra disse udsigtspunkter får du en idé om, hvor fantastisk Paris er, men hvis du vil udforske byen gennem virtual reality, anbefaler jeg Flyview Pass-oplevelsen, hvor du kan se byen fra oven. Du kan vælge mellem en eller to virtual reality-oplevelser - god tur!