Besøg Versailles med børn

At besøge Versailles med børn kræver en vis forberedelse på grund af stedets enorme størrelse og det kulturelle og historiske fokus, det præsenterer.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Besøg Versailles med børn

Slottet i Versailles | ©Stephanie LeBlanc

Versailles er et af de mest specielle steder i Europa. Enhver voksen, der sætter pris på historie og kultur, vil nyde det som et barn. Men et barn vil ikke altid kunne nyde Versailles som en voksen.

Desuden kan børn blive trætte på grund af stedets karakteristika, som er meget stort og kan tage timer at besøge. I denne artikel giver jeg dig 10 tips til at gøre dit besøg med dem så optimalt og behageligt som muligt, og frem for alt til at sikre, at de og du nyder det lige meget!

Book en udflugt med en guidet tur i paladset, så børnene ikke keder sig

Uden for Versailles-slottet| ©Hellotickets
Uden for Versailles-slottet| ©Hellotickets

Versailles-slottet er et skatkammer af den bedste franske kunst. Kendte arkitekter, billedhuggere og malere gjorde deres bedste for at udsmykke de franske kongers residens. Men det kan være overvældende at udforske rummene uden kontekst og information. Det kan være kedeligt for voksne, men endnu mere for børn!

Derfor er det en god idé at booke en udflugt, der inkluderer en guidet tur med en guide med speciale i spansk, hvis forklaringer vil gøre besøget mere udholdeligt, og børnene vil også være i stand til at lære. Men det kommer til at tage tid at besøge den. Derfor anbefaler jeg, at du, uanset hvad du vælger, læser disse tips for at få mest muligtud af dit besøg i Versailles.

Det kan varmt anbefales atleje en udflugt til Versailles med en guidet tur, fordi det er mere praktisk for rejsende med børn. De afgår fra Paris, tager dig direkte til Versailles og inkluderer en guidet rundvisning på slottet, et besøg i Spejlsalen og en tur i haven.

Book en udflugt til Versailles fra Paris

Sørg for, at børnene ikke bliver utålmodige i de lange køer

Børn på tur til Versailles| ©Joe Shlabotnik
Børn på tur til Versailles| ©Joe Shlabotnik

Versailles er en af Frankrigs mest besøgte turistattraktioner. Derfor er der enorme kø er, som uden at spøge kan være så lange som et par hundrede mennesker. For at undgå køer og utålmodige børn er det bedst at booke en guidet tur til Versailles-slottet uden køer.

Denne mulighed kan varmt anbefales, fordi den giver dig mulighed for at se Versailles-slottet på halvanden time ved at gå direkte ind uden at vente i kø. Transporten fra Paris er dog for egen regning, så det bør du tage højde for, når du arrangerer din transport.

Book en guidet tur til Versailles, hvor du springer køen over

Vælg den bedste måde at komme til Versailles på

Bybus til Paris| ©Les Chatfield
Bybus til Paris| ©Les Chatfield

Få ting gør børn mere utålmodige end lange, kedelige rejser. Og få ting irriterer voksne mere end ubekvem transport med bl.a. barnevogne på slæb.

Det er derfor en god idé at beslutte sig for, hvordan man kommer til Versailles:

 • Hvis du booker en udflugt, der inkluderer transport fra Paris og entré, er der styr på det hele.
 • Men hvis du tager af sted på egen hånd, skal du finde en balance mellem rejsens komfort og dens enkelhed.

Nedenfor viser jeg dig de tilgængelige transportmidler og vurderer dem i forhold til disse to kriterier. Men hvis du vil have mere detaljerede oplysninger, kan du finde ud af, hvordan man kommer til Versailles fra Paris i denne artikel.

Bus

Du kan tage bus 171 fra Pont de Sèvres. Turen tager ca. 30 minutter, og du er meget tæt på Versailles-slottet. De kører hvert 10. minut og er aktive mellem 0:10 og 23:50.

Bussen kan være lidt ukomfortabel, hvis du rejser med en klapvogn. Det bedste er, at den sætter dig af meget tæt på slottet, så du ikke behøver at lægge ekstra gåtid til din rejse. Men hvis du bor langt fra Pont de Sèvres, er du nødt til at tage andre transportmidler, hvilket vil gøre hele rejsen mere besværlig og tidskrævende.

Tog

Hvis du vælger toget, er den bedste løsning at tage RER C-linjen. Turen tager 30 minutter, og fra 4 euro sætter toget dig af på Versailles Rive Gauche station. Tjek alle detaljer om køreplaner og frekvenser på RER linje C's hjemmeside.

Dette er den mest bekvemme løsning, hvis du planlægger at tage din baby med dig. Ulempen, selv om den ikke er særlig alvorlig, er, at du ikke kommer helt til Versailles-slottet, men 10 minutter væk. Det er en rejse, du skal foretage til fods.

Lejebil

Sandsynligvis det mindst besværlige, uanset hvordan man ser på det. Du skal dog være opmærksom på, at parkering ved Versailles koster fra 12 euro.

Book billetter til Versailles-slottet

Vælg et morgenbesøg

Børn i Grand Trianon| ©Photoski141
Børn i Grand Trianon| ©Photoski141

Versailles dækker et område på næsten 800 hektar. Det betyder, at hvis du vil have et komplet besøg, skal du bruge omkring en halv dag der. Det er cirka den tid, du skal bruge til at besøge hovedattraktionerne:

 • Versailles-slottet: mellem 1,5 og 2 timer.
 • Spadsereturgennem Versailles-haverne: 2 timer.
 • Besøg i Grand Trianon, Petit Trianon og Dronningens landsby: 1 time.

Den gennemsnitlige tid, det tager at besøge Versailles-haverne, afhænger naturligvis af, hvor lang tid man ønsker at bruge i de store områder. Her kan du finde ud af, hvad du skal se i Versailles-haverne.

Hvis du rejser med børn, anbefaler jeg derfor, at du køber dine billetter på forhånd og tager af sted om morgenen, så det gennemsnitlige besøg på 5 timer falder sammen med frokosttid. Hvis du rejser på egen hånd, vil det være meget nyttigt at kende alle detaljerne om, hvordan man køber billetter til at besøge Versailles.

Hvad tid åbner Versailles?

Det afhænger af stedet:

 • Versailles-slottet og paladsbygningerne: Fra kl. 9;
 • Versailles-haverne: fra kl. 8 om morgenen.

På den måde kan du regne ud, hvad der er mest praktisk for dig. Hvis du ankommer kl. 9, vil du afslutte dit besøg lige ved frokosttid (omkring kl. 14). Hvis du ankommer kl. 8, kan du begynde at se haverne og afslutte hele turen kl. 13. Der er restauranter på området, hvor man kan få noget at spise. Der er endda picnicområder, så der er ingen grund til at vende tilbage til Paris på tom mave.

For mere information om åbningstider, find detaljer om åbningstiderne for de forskellige attraktioner på Versailles her.

Book billetter til Versailles-slottet

Gå på toilettet, inden du går ind på Versailles-slottet

Besøg Versailles som familie| ©Dennis Jarvis
Besøg Versailles som familie| ©Dennis Jarvis

Hvem har ikke prøvet det? I besøger fredeligt et museum eller et monument, og pludselig får de små en overvældende trang til at gå på toilettet. For at undgå denne uvelkomne trang er det altid en god idé, at de går på toilettet, inden besøget starter. Især fordi der, som du kan se, er mange ting at se på Versailles-slottet.

Der er toiletter ved indgangen, ved siden af billetkontorerne og i garderoberne. Der er også toiletter spredt rundt i haven. De er som regel mindre overfyldte end toiletterne på Versailles-slottet. Her kan du se, hvor toiletterne i Versailles er placeret.

Book billetter til Versailles-slottet

Medbring en bæresele af stof, hvis du skal ind på Versailles-slottet

Mor og barn i klapvogn| ©William Fortunato
Mor og barn i klapvogn| ©William Fortunato

Af sikkerhedsmæssige årsager, der sigter mod optimal evakuering i tilfælde af en nødsituation, er metalbarnevogne og bæreseler ikke tilladt inde på Versailles-slottet. Det anbefales derfor, at du tager en bæresele af stof med dig, hvilket er helt tilladt.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan tage til Versailles uden en klapvogn - den kan være meget nyttig til at udforske haverne! Det eneste, du skal gøre, er at efterlade den i bagagerummet, når du beslutter dig for at gå ind på slottet.

Book en udflugt til Versailles fra Paris

Udforsk eventyrlige Versailles med børnene

Dronningens landsby| ©ToucanWings
Dronningens landsby| ©ToucanWings

Bare fordi Versailles er et palads og meget "indelukket", betyder det ikke, at der ikke er steder, hvor børn kan føle, at de er i et eventyrligt miljø. Det gælder især for Dronningens Landsby. Et sted, som Marie-Antoinette fik bygget til sin rekreation.

Det har forskellige attraktioner, såsom engelske haver (som imiterer naturen) og en sø med telte og gedder. Hun fik også bygget 12 træhytter i flamsk og normannisk stil, som vil ligne noget fra et eventyr for børn.

Det ligger lige ved siden af Petit Trianon, så tøv ikke med at tage derhen med børnene. De vil få en fantastisk tid.

Book billetter til slottet i Versailles

Medbring en rygsæk med mad og drikke

Schweizergardesøen| ©Wikimedia
Schweizergardesøen| ©Wikimedia

Det er tilladt at gå ind i Versailles med en rygsæk. Du kan have lidt snacks og drikkevarer i den, hvis børnene bliver sultne. Versailles-haverne er dog fulde af kiosker og steder, hvor man kan købe mad. For mere information om disse, se hvor man kan spise i Versailles her.

Det skader dog aldrig at ankomme til Versailles velforsynet for alle tilfældes skyld. Faktisk er der områder, der er afsat til picnic. Disse er:

Book en guidet tur i Versailles, hvor du springer køen over

Hav det sjovt med en togtur

På det lille tog| ©Pablo C.M
På det lille tog| ©Pablo C.M

Hvilket barn elsker ikke en tur i et lille tog? Og i betragtning af Versailles' enorme størrelse kan det være en god måde at opdage omgivelserne på uden at trætte dem. Der findes et turisttog, kaldet Train Versailles, som du kan bruge i disse tilfælde.

Ruten er ret komplet og passerer gennem slottet, Petit Trianon, Grand Trianon og hovedet af Canal Grande. Her kan du se, hvor turisttoget stopper:.

Billetten kan købes fra 7,50 € (voksne), fra 5,80 € (under 18 år) og gratis for børn under 12 år. Og her er køreplanerne:

 • Fra 1. november til 31. marts: Første afgang kl. 11.10 og sidste afgang kl. 17.10;
 • Fra 1. april til 31. oktober: Samme køreplan bortset fra sidste afgang, som er kl. 17.50.

Bestil billetter til Versailles-slottet

Hold øje med børnene

Besøg i Versailles' haver| ©Dennis Jarvis
Besøg i Versailles' haver| ©Dennis Jarvis

Versailles er et sted bygget til de absolutte kongers bekvemmeligheder, men det er ikke uden risici. Vi anbefaler, at du er særligt opmærksom i følgende sammenhænge:

 • Inde i paladset: Med antallet af besøgende og udhuse er det ikke ualmindeligt at miste børn af syne.
 • På havens stier: Hold godt øje med dine børn, når de går langs stier og veje, da det ikke er ualmindeligt, at køretøjer som turisttoget eller motoriserede vogne passerer gennem haven for en hurtig rundtur.
 • I nærheden af damme og søer: Versailles er et sted fuld af springvand, søer, kanaler og damme, så det er let at blive opslugt af omgivelsernes skønhed og miste de små af syne i et par sekunder. Det er derfor tilrådeligt at være meget opmærksom i disse omgivelser.

Hvis du tager alle disse tips i betragtning, kan du være sikker på, at dit besøg i Versailles med børn bliver så behageligt som muligt, og at de, ligesom du, vil nyde oplevelsen lige så meget!

Book en rejse til Versailles fra Paris