Billet til Versailles-slottet: billettyper, priser, hvordan man undgår køer osv.

Versailles-slottet er et af de steder, der overgår fantasiens grænser. Luksus, kunst, historie og kultur i dets værelser og haver gør det til et must-see.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Billet til Versailles-slottet: billettyper, priser, hvordan man undgår køer osv.

Slottet i Versailles | ©Jeremy Bezanger

Kun 25 kilometer fra Paris beordrede Ludvig XIV en renovering af et gammelt jagtslot, som med årene blev til det, vi i dag kender som Versailles-slottet. Dette sted, der har dannet ramme om mange historiske film, er ikke resultatet af fiktion, men af århundreders historie, hvor Marie Antoinette er den mest fremtrædende skikkelse.

Du ved det sikkert allerede, men tøv ikke med at købe din billet til Versailles. Med den kommer du ind i en verden, hvor kunst, kultur og natur går hånd i hånd. Der er mange hemmeligheder gemt i det, der engang var de kongelige lejligheder og de enorme haver, men med et velorganiseret besøg vil intet undslippe dig.

Den hurtigste

Billetter til Versailles-paladset, haverne og Marie Antoinette

Få din billet til Versailles-slottet uden køer

Vil du have mest muligt ud af hvert øjeblik af dit besøg i Versailles? Med denne billet kan du springe køen over, få prioriteret adgang og få meget mere tid til at udforske slottet og haverne.

Hader du at stå i kø lige så meget som mig? Hvis du ikke vil spilde værdifuld tid på at vente i en lang kø ved indgangen til Versailles, anbefaler jeg, at du tager en billet med prioriteret adgang. Med den kommer du ind i slottet, haverne og Marie-Antoinettes ejendom uden forsinkelse, med den eneste opgave at beundre og forstå malerierne, gobelinerne, spejlene, springvandene, skulpturerne... Kort sagt, al den kunst, der gør Versailles til et verdensarvssted.

Er det virkelig nødvendigt? Tro mig, når du kommer til Versailles, er det sidste, du har lyst til, at stå i kø ved billetkontoret og derefter ved den almindelige indgang. Med denne billet til Versailles, som du kan købe på forhånd, sparer du næsten to timers ventetid.

Anbefales, hvis... du vil undgå lange køer og ventetid og få mest muligt ud af dit besøg i Versailles.

Hvor meget koster billetter til Versailles-slottet?

Uden for Versailles-slottet| ©Hellotickets
Uden for Versailles-slottet| ©Hellotickets

Almindelig og fuld adgang til Vers ailles koster ca. 22 € for voksne. Men hvis du er under 18 år, har et EU-pas og er under 25 år, har købt et Paris Pass eller Paris Museum Pass eller besøger den første søndag i månederne mellem november og marts, er du heldig, for så er der gratis adgang.

Disse billetter inkluderer dog kun adgang til slottet, haverne, Domaine de Trianon (det palads, som Louis XIV lod bygge), parken og de midlertidige udstillinger.

Har du ikke lyst til at besøge det hele? Der er billigere billetmuligheder til kun at besøge paladset (ca. €20) eller Domaine de Trianon (ca. €12). Der er altid gratis adgang til haverne, medmindre der er musikalsk belysning af Versailles-fontænerne(Grandes Eaux Musicales).

Mit råd er ikke at vente med at købe billetter ved billetkontoret, da du kan komme til at vente i lang tid. For at undgå dette anbefaler jeg, at du køber dine billetter på forhånd og vælger det specifikke tids rum, du ønsker at gå, det vil spare dig tid.

Versailles er et stort og spektakulært sted, du ønsker ikke at spilde tid på at stå i kø!

Book din billet til Versailles

Er det værd at tage på en guidet tur i Versailles?

Rundvisning på slottet| ©Dr Bob Hall
Rundvisning på slottet| ©Dr Bob Hall

Ja, en guidet tur til Versailles kan varmt anbefales. Slottet og haverne er så enorme, at den bedste måde at besøge dem på er med en guidet tur. På den måde er du sikker på at se de vigtigste seværdigheder og også forstå hvert eneste stykke kunst og historie, der omgiver dig.

Selvom man kan besøge Versailles på egen hånd, er et besøg med en guide en investering i kultur og også i oplevelsen. Jeg er sikker på, at du ofte er kommet tilbage fra et besøg uden helt at vide, hvad du har set. Tro mig, du vil ikke tage tilbage til Paris med den følelse, men med visheden om at have set hvert eneste hjørne af Versailles.

Og ved at købe din billet og booke din tur på forhånd, undgår du at skulle stå i kø ved billetkontoret, og du kan få mest muligt ud af dit besøg fra første minut.

Book din guidede tur i Versailles

Sådan køber du billetter til Versailles-slottet i billetkontoret

Værelser på slottet| ©Dr Bob Hall
Værelser på slottet| ©Dr Bob Hall

Det er nemt nok! Billetkontoret ligger til venstre for Cour d'Honneur, som byder besøgende velkommen til Versailles. Der kan du købe almindelige adgangsbilletter. Ventetiden er ca. 40 minutter, og prisen er omkring 27 euro. Hvis du vil undgå køer, anbefaler jeg, at du køber dem på forhånd. På den måde slipper du for at vente på din tur ved billetkontoret, og du sparer næsten en time ekstra i køen.

Hvis du kun vil købe en billet til Domaine de Trianon for at besøge den bolig, som Louis XIV byggede, og som Marie Antoinette senere nød så meget, skal du gå til paladsets billetskranker.

Når du har købt din billet ved et af billetkontorerne, skal du gå til Access A og vente der i omkring en time, da der normalt er mange mennesker. Hvis du også vil spare dig selv for den ventetid, skal du sørge for at bestille en billet med prioriteret adgang (gennem Gate B), hvor køen altid er kortere (ca. 20 minutters ventetid).

Book din billet til Versailles

Hvis jeg har købt et Paris Sightseeing Pass, får jeg så billetterne til Versailles inkluderet?

Slottets tag| ©Hellotickets
Slottets tag| ©Hellotickets

Ja, Paris Pass eller Paris Museum Pass inkluderer adgang til slottet og haverne i Versailles. Disse pas er en god mulighed, hvis du vil spare kø og sikre dig adgang til langt de fleste af Paris' turistattraktioner.

Begge muligheder er en god idé til ikke kun at besøge Versailles-slottet uden lange ventetider, men også have mulighed for at komme ind på andre museer i den franske hovedstad, såsom Louvre.

Paris Pass koster fra 109 € (afhængigt af, hvor mange dage du vil have det), og ud over passet til museer og Paris' seværdigheder inkluderer det også et transportkort, så du kan komme frit rundt i byen.

Paris Museum Pass, fra ca. 48 €, er det perfekte pas, hvis du elsker museer, og der er et par stykker på din liste over ting, du skal lave i Paris. På de fleste parisiske museer er der en særlig kø, som er meget hurtigere end den almindelige kø, for dem, der har dette turistpas.

Book dit Paris Pass

Sådan kommer du til Versailles-slottet fra Paris

Paris RER| ©Rob Dammers
Paris RER| ©Rob Dammers

Versailles er et must-see, hvis du rejser til den franske hovedstad, så der er mange forbindelser, der gør det nemt at komme dertil fra Paris. Den hurtigste og billigste løsning er utvivlsomt regionaltoget (RER), som tager omkring en halv time og koster omkring 4 euro hver vej, men der er andre muligheder, såsom privat transport eller en bil.

De to sidstnævnte muligheder er mere eksklusive, da du ikke behøver at holde øje med køreplaner og bliver sat af direkte ved indgangen til Versailles uden stop derimellem. Prisen er dog noget højere.

Organiserede ture til Versailles

Hvis du besøger Paris og gerne vil slippe for at finde transport til Versailles, er den mest bekvemme måde at tage med på en af de organiserede ture fra Paris til Versailles. Da det er et meget besøgt monument, er der arrangeret alle mulige ture dertil, hvoraf nogle inkluderer en guidet tur til slottet og haven for omkring 100 euro. En stærkt anbefalet mulighed.

Book en tur til Versailles fra Paris

Åbningstider for slottet i Versailles

Besøg i Versailles' haver| ©Dennis Jarvis
Besøg i Versailles' haver| ©Dennis Jarvis

Før du ankommer til Versailles, er det vigtigt at tjekke åbningstiderne, da de varierer afhængigt af årstiden, og ikke alle områder er åbne på de samme tidspunkter eller hver dag.

  • Fra 1. april til 31. oktober er slottet åbent fra tirsdag til søndag fra kl. 9 til 18.30, og haverne er åbne hver dag fra kl. 8 til 20.30.
  • Fra 1. november til 31. marts er paladset åbent fra tirsdag til søndag fra kl. 9.00 til 17.30 og haven hver dag fra kl. 8.00 til 18.00.

Derudover anbefaler jeg, at du noterer dig de tidspunkter, hvor der i forårs- og sommerweekenderne afholdes et smukt show i havens springvand, hvor lys, vand og musik vil sætte rytmen for dit besøg. Du kan tjekke tidsplanen og de dage, hvor lysene tændes, på den officielle hjemmeside.

Hvor lang tid har jeg brug for til at besøge Versailles-slottet og -haverne?

Salen på slottet i Versailles| ©Jean-Philippe Delberghe
Salen på slottet i Versailles| ©Jean-Philippe Delberghe

Der er aldrig tid nok til at se Versailles i sin helhed, men jeg anbefaler, at du i det mindste afsætter en hel dag. Når du planlægger din tur til Vers ailles, skal du være opmærksom på, at hvis du ikke har købt din billet på forhånd eller booket en tur, skal du bruge ca. 2 timer på at stå i kø ved billetkontoret og få adgang. Når du er kommet ind, er mit råd at bruge resten af formiddagen på slottet, og efter frokost kan du slentre rundt i haven, indtil det er tid til at vende tilbage til Paris.

Du skal også regne med den tid, det tager at komme frem og tilbage, hvilket er ca. 40 minutter hver vej. Selvom det kan virke som lang tid at bruge en hel dag af din rejse til Paris bare på Versailles, kan jeg forsikre dig om, at du får lyst til at komme tilbage en anden gang for at se alt det, der er tilbage.

Book din guidede tur til Versailles

Alle de ting, du ikke må gå glip af under dit besøg i Versailles

Schweizergudens sø| ©Wikimedia
Schweizergudens sø| ©Wikimedia

Listen over de vidundere, du vil finde på din tur til Versailles, er lang. Luksus, kultur, natur og historie gemt i slottet og haverne vil efterlade dig med åben mund. Hvad må du ikke gå glip af under dit besøg?

Der er ingen tvivl om, at en rundtur i de kongelige gemakker i Versailles-slottet vil give dig en idé om den luksus og rigdom, som det franske hof nød under Ludvig XVI og Marie-Antoinette, men du skal også besøge Spejlsalen, hvor Versailles-traktaten blev underskrevet, det dokument, der satte en stopper for Første Verdenskrig.

Det er klart, at det indvendige af slottet er et fantastisk museum, men du vil se, at kunsten fortsætter, når du går udenfor for at slentre gennem haverne, ikke kun på grund af vegetationen, men også på grund af skulpturerne og springvandene.

Book din billet til Versailles

Er det en god idé at besøge Versailles-slottet med børn?

At besøge Versailles som familie| ©Dennis Jarvis
At besøge Versailles som familie| ©Dennis Jarvis

Jeg vil ikke snyde dig, dagen kan være lang for de yngste i familien, men både slottet og haverne er velegnede for alle, selv hvis du tager til Versailles med børn.

Hvis du vil tillade mig at komme med en anbefaling, så organiser besøget godt, så den del af slottet ikke er for lang, da det kan være kedeligt for børn, og nyd haverne i længere tid, hvor de kan løbe rundt og lege.

Book din billet til Versailles

Tips til at besøge Versailles-slottet

Inde i Versailles| ©Marko Kudjerski
Inde i Versailles| ©Marko Kudjerski

Jeg er sikker på, at du allerede har planlagt det meste af dit besøg, men jeg vil gerne give dig et par tips til at besøge Versailles for at gøre det endnu bedre:

Har du fået din billet til Versailles endnu? En verden af konger, historie og kunst venter på dig der. Vil du gå glip af det?

Book din billet til Versailles