Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer man til Versailles fra Paris

Planlægger du et besøg i Versailles fra Paris? Jeg er sikker på, at du vil nyde det, men du er nødt til at komme dertil først, så jeg vil gerne præsentere dig for nogle alternativer, der kan gøre din tur til en succes.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Sådan kommer man til Versailles fra Paris

Slottet i Versailles | ©Jeremy Bezanger

Hvis du forbereder din liste over ting, du skal se og gøre i Paris, er Versailles en udflugt, du ikke må gå glip af. Skønheden i slottet og haverne er en del af fransk kultur og historie, og det vil også være en del af din rejse. Da Versailles er så populær en turistattraktion, må du ikke glemme at købe dine billetter til Vers ailles på forhånd og planlægge, hvordan du kommer derhen.

Selvom organiserede ture til Versailles altid er den bedste løsning, fordi de organiserer transporten for dig og derefter også ledsager dig under besøget, er der andre transportmidler som busser og tog samt mere personlige alternativer som taxaer. Jeg vil fortælle dig mere om dem, deres fordele og ulemper!

En organiseret tur: den bedste løsning

Versailles-slottets haver| ©Clark Van Der Beken
Versailles-slottets haver| ©Clark Van Der Beken

Hvis du vil sikre dig, at dit besøg på Versailles fra Paris bliver en succes fra første øjeblik, anbefaler jeg dig at booke en organiseret udflugt til Versailles fra Paris. På den måde kommer du ikke bare nemt og hurtigt til Versailles, men besøget bliver også meget mere komplet, da de fleste af disse ture inkluderer en specialiseret guide.

En af de store fordele er, at din guide vil fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide om Versailles, fra de historiske begivenheder, der fandt sted, og den berømte Spejlsal til naturen i haverne.

Det kan være lidt stressende at komme til Versailles fra Paris, hvis man selv står for det hele, for når man køber billetter til Versailles, skal man vælge en tid og ankomme til tiden. Med en organiseret tur kan du sikre dig, at du gør dette uden at skulle bekymre dig om ikke at vide, hvilket stop du skal stå af ved, eller om der er en parkeringsplads.

Paris til Versailles organiseret tur med tog

Venter på toget| ©Chris Yunker
Venter på toget| ©Chris Yunker

Der findes organiserede ture, som tager dig til Versailles med tog fra Paris. Hvis det er tilfældet, mødes hele gruppen på togstationen for at tage af sted til Versailles uden risiko for at stige på det forkerte tog eller misse stoppestedet. På den måde kan jeg forsikre dig om, at du vil ankomme til din destination på omkring en time uden problemer.

Organiseret tur fra Paris til Versailles i delt privat minivan

Nogle gange er det bedre at investere i en mulighed, der fjerner al bekymring og stress fra at komme til stationen eller få toget forsinket og miste tid på turen. Hvis det er noget for dig, er dette et stærkt anbefalet alternativ, da du vil rejse med en lille gruppe turister, som også vil besøge Versailles sammen med dig og din ledsagende guide.

Bekvemmeligheden ved denne type tur er uvurderlig, da bussen henter dig på et centralt sted i byen, som er nemt at komme til, og derefter kører dig til Versailles sammen med en anden gruppe rejsende, der er lige så spændte på at se dette historiske palads.

Organiseret tur fra Paris til Versailles i delt bus

Hvis du ikke har råd til den foregående mulighed, er dette alternativet, da det er mere økonomisk, selv om du rejser med flere personer.

Egenskaberne ved denne udflugt til Versailles er meget lig den private transfer, kun antallet af ledsagere ændres. Derudover er transporten også udstyret med aircondition, hvilket er meget velkomment om sommeren i Paris.

 • Pris: fra 108 € (inkl. transport og entré)
 • Aktivitetens varighed: 5 timer i alt
 • Anbefales, hvis: du vil glemme alt om at vente og ankomme til Versailles i komfort for at nyde besøget.

Book din udflugt til Versailles

Sådan kommer du til Versailles med tog fra Paris

Paris RER| ©Rob Dammers
Paris RER| ©Rob Dammers

En måde at komme hurtigt og billigt til Versailles fra Paris? Den findes, og det er toget. Du kan komme til Versailles på ca. 30 minutter fra en af Paris' mest centrale togstationer, og til en god pris (ca. €4 hver vej).

Afhængigt af hvor du bor, vil det være bedre at tage den ene eller den anden toglinje, selvom jeg vil advare dig om, at du bliver nødt til at skifte tog for at komme dertil. Under alle omstændigheder vil jeg fortælle dig, hvad dine alternativer er.

RER-linje C

Paris Invalides station er forbundet med Versailles Rive Gauche station, som ligger 10 minutters gang fra indgangen til Versailles. For at komme dertil skal du tage RER-linje C, som tager ca. 30 minutter om at tilbagelægge afstanden mellem de to punkter. Vær forsigtig og sørg for at tage toget i retning Versailles Château - Rive Gauche, da der er en forgrening på linjen.

Mit råd er, at du skal vælge denne mulighed, da den er ret billig (ca. 8 € tur/retur), og du kan nemt komme til Invalides med metroen fra ethvert parisisk kvarter.

Transilien

Skal du bo i Montparnasse? Det er et spektakulært kvarter, og stationen (Paris-Montparnasse) har forbindelse på ca. 15 minutter til Versailles-Chantiers-stationenN-linjen af Transilien. Derfra skal du kun gå ca. 20 minutter til indgangen til Versailles-slottet, så hvis du besøger Paris med børn, er dette måske ikke den bedste løsning.

Hvis dit hotel ligger i nærheden af Montmartre-kvarteret, kører Transilien-linje L fra Paris Saint-Lazare station til Versailles Rive Droite station på ca. 30 minutter, men så skal du gå ca. 20 minutter mere for at komme til indgangen til Versailles.

 • Pris: ca. 4 € (én vej)
 • Rejsetid: ca. 50 minutter i alt.
 • Anbefales, hvis: du ikke har noget imod at skulle skifte eller gå til og fra stationerne.

Book din billet til Versailles

Sådan kommer du til Versailles fra Paris med shuttlebus

Direkte bus| ©versaillesexpress
Direkte bus| ©versaillesexpress

Vil du køre direkte fra Paris til Versailles? Jeg har en mulighed til dig: Versailles Express. Det er faktisk en hurtig løsning, da den kører fra Eiffeltårnet til Versailles på ca. 30-40 minutter, men den er ikke særlig tilgængelig.

Udover at den kun har to afgange fra Eiffeltårnet om dagen, er prisen lidt høj (ca. 25 €), og den er kun tilgængelig fra tirsdag til søndag mellem januar og oktober. Så hvis du rejser til Paris om vinteren, skal du glemme alt om denne mulighed.

Selvom prisen er høj, kan du overveje Versailles Express-alternativet, hvis du bor i nærheden af Eiffeltårnet, rejser til Paris om foråret eller om sommeren og gerne vil direkte til Versailles med komforten i en siddende bus uden stop ind imellem.

 • Pris: ca. 25 euro
 • Rejsetid: omkring 30 minutter i alt
 • Anbefales, hvis: du vil springe stoppestederne over og køre direkte til Versailles fra centrum af Paris.

Book din rejse til Versailles

Sådan kommer du til Versailles fra Paris med offentlig bus

Buslinje 171| ©Bus Box
Buslinje 171| ©Bus Box

Hvis du vil til Versailles med offentlig bus, hvilket er billigere (ca. 3 euro), kan du tage bus 171. Det tager ca. 30 minutter at komme fra Pont de Sèvres til Place d'Armes de Versailles, lige ved siden af indgangen.

Den kører ret ofte (ca. hvert 10. minut) og er tilgængelig stort set hele dagen (fra kl. 6 til midnat).

Selvom du skal finde en måde at komme til Pont de Sèvres-stationen på, er bus 171 ret hurtig, og du kan se landskabet, indtil Versailles-slottet dukker op i horisonten for at hilse på dig.

 • Pris: ca. 2 € (en vej)
 • Rejsetid: omkring 30 minutter i alt
 • Anbefales hvis: du er på udkig efter en meget økonomisk løsning.

Book din billet til Versailles

Sådan kommer du til Versailles med taxa fra Paris

Taxa i Paris| ©joiseyshowaa
Taxa i Paris| ©joiseyshowaa

Selvom det ikke er den billigste løsning (det koster ca. 40-60 € hver vej), er det en god løsning at tage en taxa fra Paris til Versailles, hvis du rejser i en gruppe og gerne vil direkte til slottet på ca. en halv time uden ventetid, mellemliggende stop eller forsinkelser. Bare sørg for at tage en officiel Paris-taxa for at undgå at blive snydt.

Hvis du tager børn med til Versailles, er en taxa også en god mulighed, fordi de vil være mere sikre og rolige takket være de medfølgende sikkerhedssæder. Desuden behøver du ikke at gå eller skifte transportmiddel, da taxaen henter og sætter dig af, hvor du siger, den skal.

 • Pris: fra €40 (én vej)
 • Rejsetid: omkring 30 minutter
 • Anbefales, hvis: du rejser i en gruppe eller med børn.

Book din rejse til Versailles

Sådan kommer du fra Paris til Versailles i bil

Biltur| ©Alexandr Podvalny
Biltur| ©Alexandr Podvalny

For omkring 16 € om dagen kan du leje en bil til at komme rundt i Paris og benytte lejligheden til at besøge Versailles. Bemærk dog, at du kun kan leje en bil, hvis du er mindst 21 år gammel og har haft kørekort i mindst et år. Bemærk, at hvis dit kørekort ikke er udstedt af et EU-land, skal du ansøge om et internationalt kørekort.

Når du har din lejebil i Paris og er klar til at køre til Versailles, skal du tage motorvej A13 mod Rouen. Kør ca. 30 minutter, indtil du når Versailles-Château-afkørslen, og så er det tid til at finde en parkeringsplads.

Der er gratis parkeringspladser uden for Versailles, men de er altid fyldte, og du er nødt til at gå til indgangen til slottet. Hvis det er tilfældet, skal du ikke bekymre dig, for der er flere parkeringspladser inden for Versailles' område, som koster omkring 10 euro for fire timer. Jeg anbefaler, at du tager den ved Place des Armes, som ligger lige over for indgangen.

 • Pris: ca. 16 €/dag
 • Rejsetid: ca. 30 minutter
 • Anbefales hvis: Du har lejet en bil på din rejse til Frankrig og gerne vil til Versailles med den.

Book din billet til Versailles

Vi sammenligner alle muligheder for at komme fra Paris til Versailles

 • Organiseret tur
 • Pris: fra ca. 70 € (inkl. transport og entré)
 • Varighed: omkring 50-60 minutter
 • Fordel: bekvemmelighed
 • Ulempe: Hvis du kan lide at rejse på egen hånd, er dette ikke en mulighed for dig.
 • Tog
 • Pris: ca. 4 euro (en vej)
 • Varighed: ca. 50 minutter
 • Fordel: værdi for pengene
 • Ulempe: Det er nødvendigt at skifte eller gå for at komme til stationerne
 • Shuttle-bus
 • Pris: cirka 25 euro
 • Varighed: ca. 30 minutter
 • Fordel: direkte rejse
 • Ulempe: meget dyr og ikke særlig tilgængelig
 • Traditionel bus
 • Pris: ca. 2 euro (en dag)
 • Varighed: ca. 30 min
 • Fordel: forholdsvis billig pris
 • Ulempe: Der er kun én buslinje, der kører turen.
 • Taxa
 • Pris: omkring 40€-60€ (en vej)
 • Varighed: ca. 30 min
 • Fordel: du vælger selv opsamlingssted og destination
 • Ulempe: meget høj pris
 • Lejebil
 • Pris: ca. 16 €/dag (uden vejafgifter)
 • Varighed: ca. 30 minutter
 • Fordel: Du kan bevæge dig frit rundt og uden en tidsplan.
 • Ulempe: det er ikke omkostningseffektivt at leje en bil bare for at tage til Versailles.

Er du færdig med at organisere dit besøg i Versailles? At komme dertil er det første skridt, så jeg håber, at mine tips har hjulpet dig med at vælge den bedste løsning.