Yves Saint Laurent Museum Paris Billetter: hvordan man køber og priser

Få mere at vide om arven fra en af de mest indflydelsesrige skræddere i det 20. århundrede. Oplev Yves Saint Laurents betydningsfulde bidrag til verden af damemode.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Yves Saint Laurent Museum Paris Billetter: hvordan man køber og priser

Iniciales del museo en la pared | ©Ekrulila

Paris er en fantastisk turistdestination, der byder på en række kulturelle aktiviteter gennem besøg i monumenter og mange museer. Du har ikke kun mulighed for at værdsætte den arkitektoniske arv i bygningerne, udforske malerier og skulpturer af store forfattere fra historien, men du kan også besøge museer, der er specialiseret i mode.

Hvis du ikke ved, hvad du skal se og lave i Paris, og du kan lide modeverdenen, er mit råd at købe billetter til Yves Saint Laurent-museet. Du vil kunne nyde en række skitser og haute couture-modeller lavet af den berømte modeskaber Yves Henri Donat Mathieu Saint Laurent.

Den bedste løsning

Billetter til Paris Yves Saint Laurent Museum

Bestil dit besøg på Yves Saint Laurent-museet i Paris

Du vil besøge Yves Saint Laurent's atelier, hvor han skabte utallige designs, der revolutionerede modeverdenen. Du kan se hans skitser, prototyper og de ikoniske kjoler, der hører til hans mærke.

Den emblematiske couturier Yves Saint Laurent har ikke kun fået en særlig plads i modeverdenen, men også i Paris' gader. Et bevis på dette er det museum, der bærer hans navn og rummer 30 års historie. Det er den periode, hvor designeren arbejdede uafbrudt i sit atelier, som du kan besøge, hvis du bestiller din billet flere måneder i forvejen. På denne måde får du kendskab til en del af arven fra dette prestigefyldte modehus.

Yves Saint Laurent-museet tilbyder også guidede ture, udelukkende for grupper. Disse rundvisninger finder sted fra tirsdag til søndag fra kl. 9.00 til 11.00, to timer før den officielle åbning. Du vil opdage historien bag den vigtige samling af ikoniske beklædningsgenstande, prototyper, tilbehør, mønstre, skitser og andre genstande, der er udstillet i rummene. Alt dette i detaljer takket være vejledning fra museets specialiserede personale.

Anbefales hvis... du ønsker at lære om og beundre arven fra den legendariske couturier Yves Saint Laurent, som med sin opfindsomhed og talent formåede at ændre historien om haute couture mode.

Hvor meget koster billetter til Yves Saint Laurent-museet i Paris?

Eurosedler på et træbord| ©Markus Spiske
Eurosedler på et træbord| ©Markus Spiske

Billetter til Yves Saint Laurent-museet i Paris koster i gennemsnit 10 euro pr. person. Dette er en enkeltbillet, som giver dig adgang til en gratis rundvisning i alle bygningens rum.

Denne billet omfatter ikke en specialiseret guide, så du kan udforske rummene i dit eget tempo. På samme måde vil du foran hver af udstillingerne kunne se et informationskort med specifikke oplysninger om de udstillede haute couture-tøjstykker, tilbehør, fotografier, mønstre og andet materiale.

Book din guidede tur til Yves Saint Laurent-museet

Hvilke typer billetter er der? Findes der billetter til Yves Saint Laurent-museet i Paris, hvor man kan springe køen over?

museets indgang med folk i kø| ©taigatrommelchen
museets indgang med folk i kø| ©taigatrommelchen

Yves Saint Laurent-museet i Paris tilbyder flere forskellige typer billetter til besøgende, så du kan vælge den, der passer bedst til dine behov. Der er tale om enkeltbilletter, fællesbilletter, gruppebilletter og guidede billetter.

Enkeltbilletter kan købes af alle, enten i billetkontoret eller via Yves Saint Laurent-museets officielle websted i Paris. Gruppebilletten er for offentlige virksomheder og har en særlig pris, som angives ved reservationen.

Der er to muligheder for gruppebilletten:

 • Rundvisning med en museumsguide, som fortæller om historien om modehuset Yves Saint Laurent og om de enkelte udstillinger i lokalerne.
 • Rundvisning med en privat guide for dem, der ønsker at lære mere om museet og få et mere personligt besøg.

De to sidste rundvisninger varer ca. en time og er tilgængelige fra tirsdag til lørdag, men kun om morgenen (kl. 9.00 og kl. 11.00).

I begge tilfælde skal reservationer foretages mindst 24 timer i forvejen.

Book din guidede tur på Yves Saint Laurent-museet

Er billetter til Yves Saint Laurent i Paris inkluderet i et af byens turistpas?

mand poserer i museets symbol| ©Aymane mellouki
mand poserer i museets symbol| ©Aymane mellouki

Nej, desværre er billetter til Yves Saint Laurent-museet i Paris ikke tilgængelige som en del af byens turistkort. Derfor skal du købe din billet online eller på billetkontoret.

Men i de vigtigste turistpas som City Passes, Go City og Paris Pass er der i de fleste tilfælde mulighed for at besøge andre seværdigheder, som du kan nyde efter besøget på Yves Saint Laurent.

Det gælder for nogle af de 17 bedste museer i Paris som Louvre-museet og Orangeriet, som kun ligger 39 minutter fra Yves Saint Laurent-museet.

Bestil dit Paris Pass

Findes der billetter, der inkluderer en guidet rundvisning på Yves Saint Laurent-museet i Paris, og er det det værd?

mannequin med smykker og hat| ©Albyn Davis
mannequin med smykker og hat| ©Albyn Davis

Ja, nogle af billetterne til Yves Saint Laurent-museet i Paris giver dig mulighed for at få en guidet rundvisning i alle rummene. Dette gælder for billetter til grupper på op til 15 personer, der tilhører offentlige organisationer og erhvervsorganisationer, som også får en særlig pris.

På denne måde vil en erfaren guide, der tilhører museets personale, bl.a. fortælle dig om udstillingernes detaljerede historie og om nogle anekdoter, som couturieren har oplevet i løbet af sin professionelle karriere.

Det er uden tvivl en god idé at købe disse billetter, da din gruppe for en god pris vil få en komplet rundvisning, hvor de vil lære om betydningen af Yves Saint Laurents bidrag til udviklingen af mode.

Book din guidede tur på Yves Saint Laurent-museet

##Er der rabat på billetter til Yves Saint Laurent-museet i Paris? Ja, Yves Saint Laurent-museet har nogle billetter til nedsat pris, så du kan betale 7 euro ved billetkontoret og spare 3 euro pr. person i forhold til den almindelige pris.

Det er dog ikke alle besøgende, der er berettiget til denne rabat på enkeltbilletten, da du skal opfylde visse krav, som kan kontrolleres ved hjælp af et id-kort. Du skal f.eks. være mellem 10 og 18 år og være studerende eller universitetslærer i mode- eller kunsthistorie.

Der er også mulighed for gratis adgang til Yves Saint Laurent-museet i Paris. For at gøre det skal du:

 • være under 10 år.
 • være journalist og have et behørigt bekræftet ID-kort.
 • være medlem af "International Organisation of Museums and Museum Professionals" (ICOM).
 • have et fysisk handicap (i dette tilfælde får ledsageren også rabat).
 • være arbejdsløs besøgende.

Book din guidede tur på Yves Saint Laurent-museet

Er der særlige billetter til børn?

lykkeligt barn| © Patricia Prudente
lykkeligt barn| © Patricia Prudente

På Yves Saint Laurent-museet i Paris betaler børn under 10 år ikke entré, hvilket betyder, at de kan komme helt gratis ind i bygningen. Det er derfor en god mulighed, hvis du er i Paris med børn og ønsker at opdyrke deres kærlighed til haute couture mode.

Hvis barnet er mellem 11 og 18 år, får det en særlig rabat på 3 euro på billetten, hvis det er mellem 11 og 18 år. I så fald betaler de kun 7 euro for at komme ind på museet.

Book din guidede tur på Yves Saint Laurent-museet

Hvorfor kan det betale sig at købe billetter online i stedet for at købe dem på billetkontoret?

person med smartphone i hånden| ©Priscilla du preez
person med smartphone i hånden| ©Priscilla du preez

Når du køber billetter online, kan du betale på forhånd og elektronisk, så du er garanteret adgang til Yves Saint Laurent-museet på den dag og det tidspunkt, der passer dig bedst.

Det er som at foretage en reservation, og når du ankommer til bygningen, risikerer du derfor ikke at blive lukket ind, fordi der er stor tilstrømning af mennesker. Denne mulighed er derfor mere bekvem end at gå direkte til billetkontoret.

Åbningstider for Yves Saint Laurent-museet i Paris

folk, der går i museet| ©adrienblanc
folk, der går i museet| ©adrienblanc

Yves Saint Laurent-museet i Paris har åbningstider fra tirsdag til søndag fra kl. 11.00 til 16.00. Om lørdagen har bygningen dog natåbent og holder derfor åbent tre timer længere end normalt, dvs. til kl. 21.00.

Det er også vigtigt at huske på, at den sidste daglige indgang er 45 minutter før lukketid. Du vil derfor have mulighed for at få adgang til gallerierne indtil kl. 17.15 om dagen og indtil kl. 20.15 om aftenen.

Den 24. og 31. december har Yves Saint Laurent-museet i Paris særlige åbningstider med tidlig lukning kl. 16.30 og sidste adgang kl. 15.45.

Du kan faktisk få flere oplysninger på Yves Saint Laurent-museets officielle websted, inden du besøger det.

Hvor lang tid har du brug for at besøge Yves Saint Laurent-museet i Paris?

velkomstskilt| ©Matt Kieffer
velkomstskilt| ©Matt Kieffer

Det tager normalt en time at besøge Yves Saint Laurent-museet i Paris. Det er faktisk den varighed af den rundvisning, som bygningens guider tilbyder ved gruppebesøg.

Men tempoet i besøgene er ofte forskelligt, så nogle besøgende har brug for mindst 30 minutter ekstra for at gennemføre rundvisningen, dvs. halvanden time.

Andre besøgende bruger kun 45 minutter, da de kommer ind på museet ved den sidste indgang før lukketid.

Uanset hvad, tager et besøg på Yves Saint Laurent-museet i Paris kun lidt tid, så du kan få plads til andre aktiviteter i din kalender. Du kan f.eks. tage på en af cykelturene i Paris eller hoppe ombord på en af byens bedste sightseeingbusser for at lære byen at kende.

Book din guidede tur til Yves Saint Laurent-museet

Bedste tidspunkt at besøge Yves Saint Laurent-museet i Paris

mannequin i kjole| ©José D...
mannequin i kjole| ©José D...

Det bedste tidspunkt at besøge Yves Saint Laurent-museet er, når der er færre turister, da dette er med til at reducere ventetiden ved billetkontoret.

Det er f.eks. bedst at besøge Yves Saint Laurent-museet hver dag kl. 17:00, da der på dette tidspunkt er få mennesker. Om lørdagen er der færrest besøgende kl. 19:00 og 20:00.

Klimatisk set er det desuden muligt at besøge Yves Saint Laurent-museet i alle årets måneder, da det er et lukket rum, og de karakteristiske vejrændringer ikke påvirker turen.

Faktisk holder bygningen en lav temperatur for at bevare udstillingernes gode stand, hvilket vil være en fordel, hvis du er i Paris om sommeren, da du ikke behøver at bekymre dig om den sviende varme.

Hvordan kommer man til Yves Saint Laurent-museet i Paris?

mennesker i en bus| © Ash Gerlach
mennesker i en bus| © Ash Gerlach

Hvis du ikke ved, hvordan du skal komme rundt i Paris for at besøge Yves Saint Laurent-museet, der ligger på 5 Av. Marceau, 75116 i det 16. arrondissement, skal du vide, at der er flere transportmidler til rådighed til dette formål. Du kan tage bussen, toget, metroen eller bruge Vélib-cykeldelssystemet.

I det første tilfælde, dvs. hvis du tager bussen , kan du tage bus 92, 80, 71, 63 eller 42 ved stoppestedet Alma-Marceau. Du kan også bruge toglinjerne N, L eller J, men hvis du vil rejse med Paris' metro, er linje 9 på Alma-Maceau-stationen den bedste løsning.

Hvis du foretrækker at komme rundt i byen på to hjul, kan du bruge Vélib' cykler, hvis stationer ligger på Avenue Montaigne 3 og Avenue Marceau 2.

Ting, du ikke må gå glip af på Yves Saint Laurent-museet i Paris

mannequin i røde, hvide og sorte kjoler| ©Larry Syverson
mannequin i røde, hvide og sorte kjoler| ©Larry Syverson

Yves Saint Laurent-museet i Paris er et sted dedikeret til haute couture-mode. Her kan du opleve fantastiske udstillinger af tøj og tilbehør. Alle er repræsentative elementer af Yves Saint Laurent's arbejde i ca. 30 år.

I museets lokaler kan du se i alt 5.000 kjoler, fordelt på forskellige udstillinger, alt efter den periode, hvor de blev lavet. Du vil også finde omkring 15.000 accessories, prototyper og utallige skitser, fotografier af hans modeshows og nogle skærme med film om hans liv.

Under rundvisningen vil du have mulighed for at se Yves Saint Laurents værksted, som var stedet, hvor han gjorde alle sine idéer mulige, idet han førte dem fra papir til stof og fornyede modeverdenen på en svimlende måde.

Desuden giver det 450 kvadratmeter store palæ, der udgør Yves Saint Laurent-museet, et glimt af byens arkitektoniske fortid takket være facaden og interiøret i Napoleon III-stil.

Tips til at besøge Yves Saint Laurent-museet i Paris

folk, der går rundt i kjolen| ©Laurence Gras
folk, der går rundt i kjolen| ©Laurence Gras

På turiststeder er der som regel nogle regler, som du skal følge som besøgende, og Yves Saint Laurent-museet i Paris er ingen undtagelse. På den måde kan du få mest muligt ud af dit besøg og undgå enhver form for ulejlighed.

Her er nogle praktiske tips:

 • Hvis du besøger Yves Saint Laurent-museet i Paris om vinteren, skal du holde dig varm under besøget, da temperaturen i bygningen holdes ret lav for at undgå, at udstillingsgenstandene bliver ødelagt.
 • Tag ikke kæledyr med, medmindre det er en hjælpehund.
 • Bestil dine billetter mindst 24 timer i forvejen.
 • Undgå at bruge store tasker eller kufferter, da de ikke er tilladt på museet.
 • Prøv at ankomme til museet i god tid, da det kan tage et stykke tid at komme igennem museets interne sikkerhedskontrol.
 • Bemærk, at når du først er inde i gallerierne, kan du ikke forlade dem og komme ind igen, medmindre du køber en ny billet.