Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Ciampino overførsler

Her er alle de oplysninger, du har brug for, for at komme fra lufthavnen til centrum af Rom og omvendt.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Ciampino overførsler

Landing i Rom | © John Mc Arthur

Rom er en af de mest turistede byer i verden, så du har flere muligheder for at komme fra de to lufthavne til byens centrum. Jeg vil opsummere, hvad du bør vide, men jeg kan allerede nu fortælle dig, at den bedste løsning til prisen er den fælles overførsel.

Muligheder for at komme til Rom fra lufthavnen

Lufthavnsterminal| ©Chuttersnap
Lufthavnsterminal| ©Chuttersnap

Ciampino lufthavn

Selv om Ciampino er mindre end Fiumicino lufthavn, er den en af de lufthavne, der modtager flere internationale flyvninger til Rom, mange af dem fra lavprisflyselskaber. Dens nærhed til byens centrum, kun 15 km væk, gør den til en meget tilgængelig lufthavn. De bedste overførsler fra Ciampino er:

Fiumicino lufthavn

Den har tre terminaler og er Roms vigtigste flyveplads og **en af de travleste i Europa. Den er moderne og ligger heller ikke langt fra hovedstaden , ca. 26 km. Her er mulighederne for at komme fra Fiumicino til dit hotel i Rom:

Transport mellem Ciampino og Rom

Lufthavn| ©Richard Lee
Lufthavn| ©Richard Lee

Du kan komme til Rom fra Ciampino og omvendt på flere måder. Her er de to vigtigste forskelle mellem fælles og private overførsler:

Fælles transport mellem Ciampino og Rom

Hvis du bor i centrum af Rom og ønsker at komme nemt, hurtigt og komfortabelt fra Ciampino til din hoteldør til en overkommelig pris, er den delte minibus fra Ciampino til Romden bedste løsning. Du vil køre i en minibus med otte sæder, og på 45 minutter vil du være i centrum af Rom.

På hjemrejsen kan du nyde godt af den samme service og få en fælles minibus fra dit hotel i Rom til Ciampino, så du kan afslutte din rejse uden stress.

Tjenesten fungerer nøjagtig på samme måde på ud- og hjemrejsen, men hvis du tillader mig at give dig et godt råd, er det vigtigt, at du beregner tidspunktet for afhentning af transporten. Husk, at trafikken i Rom kan være en smule kaotisk, så det er bedre ikke at tage af sted med kort varsel.

De vil også bede dig om adressen på dit hotel og afhentningstidspunktet for at beregne en god rute, men jeg insisterer på, at det er bedre, hvis du giver dem en lille margin for at undgå uforudsete trafikproblemer og ankomme til lufthavnen med ro i sindet.

Privat transfer mellem Ciampino og Rom

En anden mulighed i stedet for at dele transport med andre rejsende er at bestille en privat transport fra Ciampino til dit hotel. En privat bil venter på dig og dine ledsagere, når du lander, og du kører direkte til dit hotel uden unødig ventetid eller stop. Når du booker, har du også mulighed for at vælge en returtransport fra dit hotel til lufthavnen.

Ciampino til Rom med bus

Dette er den mest anbefalelsesværdige løsning, hvis du ikke vil benytte privat eller delt transport. Den billigste løsning er at bruge de regelmæssige ATRAL-busser, der forbinder lufthavnen med den sidste metrostation på linje A (Anagnina). Herfra skal du dog tage metroen til Roms centrum, og hvad du sparer i pris, skal du bruge i tid og kræfter.

Hvis du vælger denne mulighed og bor i centrum af Rom, anbefaler jeg, at du tager en bustransport mellem Ciampino og Rom. For ca. seks euro får du flere stop i Roms centrum, og turen bliver meget kortere og mere behagelig. Disse busser kan også bestilles på forhånd.

Hvis du bestiller din plads online, modtager du en kupon med instruktioner om, hvordan du finder busselskabets busstoppested (du kan også spørge i lufthavnen). Busserne fra Ciampino til Rom tager normalt ca. 45 minutter til centrum, kører hvert 30-40 minut, har aircondition og kan også bestilles til returrejse fra Termini Station. Der opkræves ikke ekstra gebyr for bagage.

Andre muligheder for Ciampino: taxa eller Uber

Taxaer fra Ciampino til centrum af Rom koster ca. 30 euro eksklusive nattillæg, hvis det er relevant. Det er nemt at finde taxaholdepladserne, når du er i lufthavnen; husk at være på vagt over for uofficielle taxaer (officielle taxaer er hvide, med ordet "taxi" skrevet på taget og med nummerpladen og byvåbnet synligt), som tilbydes i lufthavnen.

Hvis du foretrækker at bruge VTC-apps, er Uber tilgængelig i Rom, men turen til centrum fra lufthavnen kan være dyrere. Hvis du vælger denne mulighed, skal du tjekke prisen, før du bestiller bilen, sørge for at du mødes på et tilgængeligt afhentningssted og sørge for, at du har en internetforbindelse, når du stiger ud af flyet.

Book en transfer fra Roms lufthavne

Transport mellem Fiumicino og Rom

Nattrafik i Rom| ©Serena Repice Lentini
Nattrafik i Rom| ©Serena Repice Lentini

De samme muligheder, som jeg nævner fra Ciampino lufthavn, er også tilgængelige fra Fiumicino lufthavn til Rom. Som du vil se, er prisen og betingelserne praktisk talt de samme:

Fælles transport mellem Fiumicino og Rom

Der er samme mulighed for fælles transport ved ankomst til Fiumicino. Hvis du bor i Roms centrum og ønsker at komme fra Fiumicino til dit hotel på en nem, hurtig og komfortabel måde til en overkommelig pris, er en delt minibus den bedste løsning. Du vil køre i en minibus med otte sæder, og på 45 minutter vil du være i centrum af Rom.

Det er ikke kun vigtigt at komme frem til din bolig, når du er i lufthavnen. Når du vender tilbage fra din rejse, vil du stå over for det samme dilemma: Hvordan kommer du til Fiumicino eller Ciampino fra dit hotel?

Der tilbydes også fælles transport fra Roms centrum til Fiumicino, hvilket du vil sætte endnu mere pris på, når du er udmattet efter en intens (og vidunderlig, det kan jeg forsikre dig om) rejse, og når du vil være sikker på at planlægge din tid godt, så du får mest muligt ud af byen Rom.

Når du vender tilbage til lufthavnen fra dit hotel med denne service, har du den samme bookingprocedure, de samme betingelser og den samme pris.

Privat transfer mellem Fiumicino og Rom

Hvis du har travlt, ikke ønsker at vente eller blot foretrækker at rejse i dit eget tempo og ikke er afhængig af andre rejsende, kan du bestille en privat transport mellem Fiumicino og Rom. Bilen er kun til dig (og dine ledsagere, hvis du rejser som par, med venner eller med din familie) og kører dig direkte til dit hotel, eller hvor du beder den om at køre hen, så længe destinationen ligger i centrum af Rom.

Bus fra Fiumicino til Rom

Dette er den billigste løsning (prisen er omkring seks euro), og du har mulighed for at bestille din billet fra Fiumicino til Rom på forhånd. Der er flere busselskaber, der har direkte forbindelser mellem Fiumicino og Roms centrum med stop på Termini Station og andre centrale steder i hovedstaden.

Den mest nyttige måde at finde det pågældende selskab på er at følge de oplysninger, du modtager pr. e-mail, når du foretager din reservation, eller at spørge direkte i lufthavnsinformationerne, selv om du, hvis du ønsker det, har mulighed for at hyre en separat afhentningstjeneste, når du foretager din reservation. Turen tager ca. 45 minutter, busserne afgår hvert 30-40 minut fra Fiumicino og har plads til bagage.

Denne mulighed er også tilgængelig for at vende tilbage til lufthavnen fra det centrale Rom med stop ved Termini, Vatikanet og Via Aurelia.

Fiumicino til Rom med tog

Rom har to metrolinjer: A og B. For at komme til dem fra Fiumicino lufthavn skal du bruge et direkte tog. Du har to muligheder:

 • Leonardo Express-ekspresstoget sætter dig af på Termini station og tager ca. 55 minutter. Prisen er ca. 15 euro.
 • Detnormale FL-1-tog, som tager ca. 1,25 time (da det har flere stop) og koster ca. 8 euro.

Du kan spørge i en af informationsstandene i lufthavnen, om du kan købe billetter, men begge muligheder er skiltet.

Andre muligheder til Fiumicino: taxi eller Uber

Sørg for at kende prisen, inden du forlader lufthavnen, og at taxaen er officiel (du kan genkende dem, fordi nummeret er synligt ved siden af byens våbenskjold, bilerne er hvide, og ordet "taxi" står på taget). Den faste billetpris, som Roms rådhus har fastsat for at komme fra Fiumicino lufthavn til et hvilket som helst sted i byen (så længe det er inden for de aureliske mure), er ca. 48 euro.

Husk, at taxaer kan opkræve nattillæg, og at de nogle gange kan kræve et "bagagetillæg". Hvis du skal uden for Aurelianermurene, er det bedst at forhandle prisen, inden du tager af sted. Det er nemt at finde taxaholdepladserne ved hjælp af skiltene rundt omkring i lufthavnen.

Book en transfer fra Roms lufthavne

Sådan bestiller du din overførsel

Bestilling af din overførsel online| ©Charles Deluvio
Bestilling af din overførsel online| ©Charles Deluvio

Som du vil se, er prisen og betingelserne i begge lufthavne stort set de samme. Når du har bestilt en overførsel, modtager du en bekræftelsesmail med alle detaljer og instruktioner. Du vil sandsynligvis blive bedt om at oplyse dit flynummer og det selskab, du rejser med, så de kan kontrollere, om dit fly ankommer til tiden.

Under alle omstændigheder har næsten alle transportfirmaer en stand eller et hjørne i lufthavnen med personale, der er til rådighed 24 timer i døgnet, så du kan kontakte dem, når du lander. De vil også bede dig om adressen på dit hotel, så de kan beregne en god rute og sætte dig af ved din bolig så hurtigt som muligt.

Sådan booker du trin for trin

 1. Book din pladsonline.
 2. Du vil modtage en voucher, der fortæller dig, hvor og hvordan chaufføren henter dig i lufthavnen.
 3. Du vil blive bedt om at oplyse dine flyoplysninger, og du vil få kontaktoplysningerne på det selskab, der henter dig i lufthavnen i tilfælde af ulejlighed.
 4. Når dit fly ankommer til Fiumicino, vil din chauffør vente på dig på det aftalte sted.
 5. Du stiger på den fælles transport sammen med resten af passagererne**(der er 8 pladser**).
 6. Minibussen kører jer alle til jeres respektive hoteller.

Anas rejsetips

Roms to lufthavne ligger i samme afstand fra centrum, så hvis din by har fly til begge lufthavne, kan du vælge den billigste af dem.

Hvad skal du vide om fælles transport til centrum af Rom?

Fælles overførsel| ©Steve Pancrate
Fælles overførsel| ©Steve Pancrate
 • Hver passager har ret til én kuffert og én håndtaske. Hvis du har særlig bagage (instrumenter, cykler, professionelt fotoudstyr...), bedes du kontakte transportfirmaet inden du booker.
 • Hvis dit fly er forsinket, vil chaufføren vide det, fordi han har dine flyoplysninger. Transportfirmaet vil kontakte dig, hvis der er ændringer i afhentningen, som du skal være opmærksom på.
 • Hvis du ankommer for sent til mødestedet, venter chaufføren på dig i højst 30 minutter. Det betyder ikke, at du skal skynde dig at komme ud af flyet; din chauffør vil bruge dine flyoplysninger til at beregne, hvor lang tid det vil tage dig at finde og komme til mødestedet.
 • Denne transportservice når ikke alle hoteller uden for Roms centrum; hvis du bor uden for centrum, er transporten muligvis ikke dækket. Hvis du er i tvivl, skal du tjekke ved reservationen, at dit hotel er inkluderet i prisen.

Book en transfer fra Roms lufthavne

Fordele ved en privat transport frem for en fælles transport:

Privat overførsel| ©Dan Gold
Privat overførsel| ©Dan Gold
 • Hvis du rejser i en stor gruppe (højst 8 personer), er det sandsynligvis mere økonomisk at vælge en privat transport, da I betaler prisen for rejsen sammen og det er billigere end en fælles transport.
 • Chaufføren står udelukkende til din rådighed og venter på dig i terminalen med et skilt med dit navn på.
 • Det vil tage dig mindre tid at komme til dit hotel, da den minibus eller luksusbil (altid med aircondition), som du rejser i, ikke stopper for at sætte andre passagerer af på deres hotel.
 • Hvis du har meget bagage med, bliver det lettere for dig, da du ikke skal dele plads i køretøjet med andre passagerer.

Book en transfer fra Roms lufthavne

Du er måske også interesseret i

Når du først er i Rom, bør du planlægge din tid godt, da der er mange ting, du ikke bør gå glip af, selv om du altid kan gemme nogle af dem til din tilbagevenden til byen. At tage på rundvisning i Rom kan være en af de bedste muligheder for at sikre, at du ikke går glip af byens seværdigheder, som du ikke må gå glip af. Ved at læse dette indlæg om Rom Tours kan du få flere oplysninger om de bedste ture i Rom.

Hvis du har tid nok, vil jeg desuden anbefale dig at tage på udflugt i Roms omgivelser. Det er virkelig det hele værd, som du kan se, hvis du tager et kig på dette indlæg på Dagsture og udflugter fra Rom.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor lang tid tager det at komme til Ciampino lufthavn?

  Ciampino lufthavn ligger 16 km syd for Rom. Der er en transport fra lufthavnen til byen på ca. 40 minutter.

 • Hvor stor er Ciampino lufthavn?

  Ciampino er en forholdsvis lille lufthavn, der har en enkelt terminal. Det anses generelt for at være det billigste alternativ til Fiumicino lufthavn.

 • Er Ciampino lufthavn åben 24 timer i døgnet?

  Nej, lufthavnen er lukket om natten fra kl. 00.00 til 4.30, så det er ikke muligt at sove indenfor.