Bedste dagsudflugter til Frascati fra Rom

Frascati er en af de historiske byer på bjergtoppen, hvor du kan smage de bedste italienske vine.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

Bedste dagsudflugter til Frascati fra Rom

Frascati | ©Simone Ramella

Et besøg i Frascati betyder, at man lærer mere om historien om de 12 fornemme tosculanske villaer, der ligger i kommunerne Frascati, Monte Porzio Catone og Grottaferrata. Den består af sommervillaer og er også et emblem for italiensk nationalvin, så en tur til denne enklave er en af de bedste ting at tilføje til din liste over ting at se og gøre i Rom.

Er du klar til at tage på udflugt og nyde atmosfæren i en lille malerisk by?

1. Halvdagsudflugt til Frascati med tog fra Rom

Tog| ©Mattia Deambrogio
Tog| ©Mattia Deambrogio

En af de mest behagelige måder at komme til Frascati på er med tog. Denne transportform, som tager ca. en time, er praktisk og giver dig mulighed for at nyde det smukke landskab, mens du nærmer dig byen. Derfor starter den guidede rundvisning i Frascati med tog på Roma Termini togstation, og derefter lærer du byens historiske centrum og vinmarkerne at kende.

På denne halvdagsudflugt får du også mulighed for at smage de lokale vine og den typiske mad fra området, f.eks. porchetta (stegt svinekød), biscotti og brød med ekstra jomfruolivenolie. Alt dette er naturligvis ledsaget af en varieret smagning af italienske vine, som du kan nyde på en afslappet spadseretur gennem områdets vinmarker.

I løbet af de ca. fem og en halv times udflugt vil du blive ledsaget af en lokal guide i en gruppe på højst 15 personer. Guiden vil fortælle dig om de historiske detaljer om landsbyen, og derefter har du fri tid til at besøge det, du bedst kunne lide, eller til at shoppe i de lokale butikker.

Turen slutter med en rustik romersk frokost for at gøre din smag endnu mere tilfreds, og du kan tage afsked med den smukke by og tage toget tilbage til Rom.

Oplysninger om interesse

 • Pris: Fra 87 €
 • Varighed: Ca. 5,5 timer
 • Transportmiddel: Tog
 • Fordele ved denne mulighed: Det er et meget komplet besøg, fordi det er en perfekt kombination af historie, italiensk gastronomi og de bedste vine.
 • Ulemper ved denne mulighed: Den omfatter ikke returtog, som du selv skal bestille på Roma Termini-stationen

Bestil en udflugt til Frascati med tog fra Rom

2. Privat køretur til Castelli Romani-provinsen

Med bil| ©Dan Gold
Med bil| ©Dan Gold

Enanden hurtigere måde at komme til Frascati på er i bil. Efter en køretur på lidt over 35 minutter giver denne private køretur til Castelli Romani dig mulighed for at nyde en vinsmagning i vingårdsområdet med en bookingsgruppe efter eget valg.

Frascati er en af de byer, der udgør denne enklave sydøst for Rom, som ligger i Alban-bjergene. På denne udflugt i minibus besøger du flere af de kommuner, der har tradition for vinfremstilling, og du kan naturligvis smage deres vine og lokale produkter.

Under den tre og en halv times udflugt, inklusive afhentning på hotellet, vil du lære middelalderens slotte og deres vinkældre at kende. Resterne af amfiteatret Tusculum eller byerne Grottaferrata, der er kendt for sit kloster, eller Genzano di Roma, hvor en af de smukkeste middelalderlige landsbyer Castelli Romani ligger, er nogle af de historiske vidundere, du kan besøge.

Oplysninger om interesse

 • Pris: Fra 169 euro
 • Varighed: Ca. 3 og en halv time
 • Transportmiddel: Bil
 • Fordele ved denne mulighed: Det er praktisk at blive hentet fra dit hotel, så du kan glemme alt om at finde og vælge transport til området.
 • Ulemper ved denne mulighed: Tiden til at se landsbyerne i regionen er lidt knap, men ideel til at se det grundlæggende i vinområdet.

3. Andre heldagsture til Frascati og det romerske landskab

Nemi| ©New2022
Nemi| ©New2022

Hvis du har mere tid til at lære Frascati og dets omgivelser at kende, kan du bruge hele dagen på at nyde en god vinsmagning uden at skynde dig. Med regionen så tæt på er dette et must på din tur til Rom.

Der er udflugter, der omfatter transport i bil eller minibus, og du kan også arrangere at blive hentet direkte fra dit hotel. Undervejs vil en guide forklare detaljerne om de mest turistede steder, som du vil besøge.

Nogle af disse ture tager dig til forskellige landsbyer i det romerske landskab, f.eks. Castel Gandolfo (pavens sommerresidens), Nemi og Roca di Papa. Når du først er i Frascati, er vinsmagning naturligvis et must, og det samme gælder de typiske aperitiffer i regionen.

Oplysninger om interesse

 • Pris: Fra 200 til 400 €, afhængigt af om du skal se andre byer i regionen
 • Varighed: Ca. 8 timer
 • Transportmiddel: Bil
 • Fordele ved denne mulighed: På en dag kan du se flere landsbyer i de albanske bjerge, en smuk del af det romerske landskab.
 • Ulemper ved denne mulighed: Den kan være dyrere, da den omfatter besøg i andre kommuner, og tiden til at se dem alle kan være kortere.

Bestil en guidet rundvisning i pavens residens

Varighed af udflugterne til Frascati

Castelli Romani| ©Jametlene Reskp
Castelli Romani| ©Jametlene Reskp

Afhængigt af hvor meget tid du har til rådighed på din tur til Rom, kan du vælge mellem en halvdagstur eller en heldagstur. Hvis du er på udkig efter en to- eller endog tre-dages pause i Rom og ønsker at besøge Frascati, er det bedre at vælge en halvdags guidet tur i Frascati med tog. Selv hvis du ønsker at glemme alt om transport, har du også mulighed for at booke en halvdagstur til Castelli Romani i bil.

Hvis det derimod ikke er første gang, du er i Rom, hvis du er vinelsker, eller hvis du ønsker at medtage denne plan på din liste over ting, du skal se på din fire- eller femdages tur til den italienske hovedstad, kan du se på ture, der varer længere.

Bestil en guidet tur til Frascati fra Rom

Tips til en udflugt i Frascati

Omkring Frascati| ©Kostandin Minga
Omkring Frascati| ©Kostandin Minga

Uanset hvilken tur du vælger, er det under alle omstændigheder meget vigtigt, at du tager hensyn til nogle grundlæggende anbefalinger, som jeg beskriver nedenfor:

 • Sørg for, at du har transportmidler til at komme dertil: Når du vælger turen, skal du undersøge, om den omfatter transport til Frascati. Det er nemt at tro, at det er inkluderet, og så opdager man, at man burde have taget toget, bussen eller lejebilen på egen hånd, og at man ikke har tid til at forberede det hele i det øjeblik, man starter udflugten.
 • Beklædning: Da du vil bruge et par timer på at gå rundt i byens centrum og vinmarkerne, anbefales det kraftigt, at du har behageligt og køligt tøj på.

Bestil en tur til Frascati fra Rom

Hvad må man ikke gå glip af i Frascati?

Peterskirken fra det 16. århundrede| ©LPLT
Peterskirken fra det 16. århundrede| ©LPLT

Ud over de majestætiske vingårde har Frascati et meget interessant historisk centrum og andre attraktioner, som du kan tilføje til din byrundtur.

Byen med sommervillaer

Selv om Frascati har mange villaer, er de fleste af dem lukket for offentligheden. Den mest imponerende, Villa Aldobrandini, giver adgang til de majestætiske haver, som giver et fredeligt glimt af fortidens storhed og en smuk panoramaudsigt over Frascati og omegn.

Oplev Peterskatedralen fra det 16. århundrede

Regionen har, som næsten alle byer og landsbyer i Italien, mange kirker, hvoraf den vigtigste er Sankt Peterskatedralen fra det 16. århundrede.

Barokfacaden er et værk af arkitekten Girolamo Fontana, og meget af det indre blev ødelagt under Anden Verdenskrig, men det er stadig en interessant attraktion, der giver et lille stykke af denne bys historie og dens gamle indbyggere.

Fortab dig i ruinerne i den arkæologiske park Tusculum

Lige uden for Frascati, ca. 20 minutter i bil, ligger den antikke by Tusculum, en vigtig latinsk by fra før Rom og beliggende i de albanske bjerge, som ifølge legenden blev grundlagt af Telegonus, søn af Odysseus/Ulysses og Circe.

Tusculum blev ødelagt i det 1191. århundrede af Rom og var forladt indtil begyndelsen af det 20. århundrede, da udgravningerne begyndte. Parken omfatter ruinerne af et antikt teater, et amfiteater, en basilika, et forum, en villa, flere templer og en akropolis.

Besøg de vigtigste museer i byen

Der er to interessante museer i Frascati, det første er Museo Civico "Tuscolano", der som sagt ligger i Aldobrandini-staldene, og hvor kunstudstillinger, workshops og multimedierum findes side om side.

Det andet er det etiopiske museum til ære for kardinal Guglielmo Massaia, der er lille i størrelse, men vigtigt som et minde om den italienske kolonialisme i Afrika.

En smule historie

Gaderne i Frascati| ©slayer
Gaderne i Frascati| ©slayer

Frascati går tilbage til omkring det 7. århundrede f.Kr. Byens navn stammer efter sigende fra den lokale tradition for at samle brænde (frasche).

Frascati var kun en lille landsby, indtil den voksede i størrelse og betydning, efter at den nærliggende by Tusculum blev ødelagt i det 12. århundrede, og alle dens overlevende indbyggere flyttede til byen.

Som mange andre byer på bjergtoppene har Frascati længe været et yndet sommeropholdssted for romerske adelsmænd. Her blev der bygget imponerende sommervillaer med store haver og vandfontæner for at undslippe Roms strabadserende varme.