Omnia Card

Her er en guide til alt det, du kan lave i Rom, hvis du køber Omnia Card.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Omnia Card

Kolonnaden og kuplen på Peterskirken | © Xavier Coiffic

At gå rundt i Rom er som en rejse tilbage i tiden. De kalder den den evige by, og for mig er det bogstaveligt talt, for man bliver aldrig færdig med at besøge dens hjørner, monumenter og museer. For at sikre, at den lange liste af attraktioner ikke tager hårdt på dig, er der Omnia Card.

Hvad er Omnia Card, og hvor meget koster det?

Detalje af det sixtinske kapel| ©Slices of light
Detalje af det sixtinske kapel| ©Slices of light

Jeg vil starte med at fortælle dig, at Omnia Card er hverken mere eller mindre end et pas til at besøge byen med gratis adgang eller rabatter på de fleste af byens seværdigheder.

Ud over gratis adgang og rabatter på byens vigtigste seværdigheder giver det dig også gratis transport rundt i byen (herunder turistbussen) og økonomiske fordele ved bestilling af guidede ture, cykeludlejning, billetter til shows og besøg på arkæologiske udgravninger. Prisen afhænger af den type kort, du ønsker at købe.

24-timers Omnia-kort

Dette er det særlige Vatikan-kort, som giver dig adgang til alle seværdigheder i Vatikanstaten (Vatikanmuseerne, Vatikanhaven, Peterskirken og adgang til kuplen).

72-timers Omnia-kort

Dette er min favoritversion, ikke kun fordi du har meget mere tid til at nyde de vigtigste turistattraktioner i byen, men også fordi 72-timers versionen også omfatter det meget mere komplette Roma Pass turistkort, som jeg taler om i denne anden artikel, jeg skrev om Rom Pass og andre pas.

Bestil dit Roma Pass og Omnia Card

Er Omnia Card værd at købe?

Inde i Galleria Borghese| ©Unsplash
Inde i Galleria Borghese| ©Unsplash

Dette er måske den første afskrækkende faktor, som du skal spørge dig selv om, hvorvidt det er værd at investere i det eller ej. Svaret på dette spørgsmål er let: Det er det værd, hvis du vil udnytte det, og du vil udnytte det, hvis dit mål er at få mest muligt ud af al den kultur, som Rom og Vatikanet har at byde på.

Før jeg giver dig flere detaljer, vil jeg give dig et eksempel: Besøget på Vatikanmuseerne, sightseeingbussen til Rom og adgangen til Peterskirken med audioguide dækker allerede næsten hele Omnia Card's 24-timerspas. Spørgsmålet er nu: Hvad vil du se?

Hvis du som jeg ikke vil undlade noget, når du besøger en by, og hvis du elsker museer og monumenter, kan jeg uden tøven fortælle dig, at Omnia Card er pengene værd (og undervurder ikke muligheden for at undgå køerne til Colosseum og Vatikanet, som kan vare mellem halvanden og tre timer).

Hvornår er det IKKE det værd?

Jeg har også udarbejdet en liste over tilfælde, hvor jeg mener, at det ikke vil være værd at købe Omnia Card.

 • Når du kun skal besøge et eller to museer på din rejse,
 • Når du har yderligere rabatter på grund af alder eller erhverv på turistattraktioner (disse rabatter er ikke kumulative med dem, der tilbydes af Omnia Card og Roma Pass),
 • Når du skal tilbringe flere uger i Rom og vil dosere dit besøg på museerne og krydse det med gåture rundt i byen,
 • Når du al lerede har set de vigtigste turistattraktioner i Rom (Vatikanet, Colosseum, Capitolinermuseerne, Borghese-galleriet...) på tidligere rejser og ikke ønsker at besøge dem igen, Når du allerede har set de vigtigste turistattraktioner i Rom (Vatikanet, Colosseum, Capitolinermuseerne, Borghese-galleriet...) på tidligere rejser og ikke ønsker at besøge dem igen.) på tidligere rejser, og du ønsker ikke at besøge dem igen, og
 • . Når ventetiden ikke er et problem for dig.

I alle disse tilfælde er det nok bedst at købe billetter til Colosseum eller Vatikanet (et must-see i Rom) separat. Sådan gør du: Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge….

Bestil dit Roma Pass og Omnia Card

Hvordan fungerer Omnia Card?

Michelangelos Pietà| ©Alejandro Moreno Calvo
Michelangelos Pietà| ©Alejandro Moreno Calvo

Jeg vil fortælle dig trin for trin, hvordan du kan bestille og begynde at bruge dette turistpas. Du vil se, at det er meget enkelt:

Køb det

Når du køber Omnia Card online, skal du først og fremmest vælge, om du vil have 24 eller 72 timer. Igen vil jeg anbefale dig den anden, for ud over at Romapasset er inkluderet, er det i tre dage, du får mest ud af det.

Jeg gentager: Rom har mange ting at se, de er alle værd at se, og det kan ikke betale sig at se dem i en fart, og det kan ikke betale sig at balancere timerne mellem besøgene.

Saml den op

Herefter får du en kode tilsendt pr. e-mail, som du skal fremvise på et af Omnia Card-indsamlingsstederne i hele Rom (det er metrostationer, billetkontorer på museer og seværdigheder, der er omfattet af Omnia Card).

På disse afhentningssteder udfylder du kortet med dine oplysninger, og du modtager Omnia Card, Roma Pass (hvis du køber 72-timers passet) og en kortguide over byen, som hjælper dig med at planlægge dit besøg.

Aktiver den

72-timers Omnia Card omfatter også Roma Pass: to kort i ét. Med den første kan du se seværdighederne i Vatikanstaten, og med den anden kan du se seværdighederne i byen Rom. Begge kort aktiveres ved den første brug, og derefter begynder tiden at løbe.

Selv om du køber dem sammen, kan du naturligvis aktivere dem uafhængigt af hinanden, dvs. i stedet for at bruge dem begge på samme dag kan du bruge Omnia Card først til at se Vatikanstaten og næste dag aktivere Rom-passet til at se Rom.

Bestil dit Roma Pass og Omnia Card

Hvad indeholder Omnia Card?

Vatikanets haver| ©Unsplash
Vatikanets haver| ©Unsplash
 • Gratis adgang til Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel
 • Gratis adgang til Peterskirken med audioguide
 • Gratis adgang til Lateranbasilikaen og Petersfængslet i Vatikanstaten
 • Gratis adgang til to af Roms seværdigheder efter eget valg: Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen, De Kapitolinske Museer, Borghese-galleriet, Borghese-galleriet, Forum Romanum og Palatinerhøjen, Capitolinerhøjen, Borghese-galleriet, Forum Romanum og Palatinerhøjen, Capitolinerhøjen, Borghese-galleriet, Forum Romanum og Palatinerhøjen, Forum Romanum og Palatinerhøjen, de kapitolinske museer, Borghese-galleriet, hovedstadsmuseerne og Castel Sant Angelo m.m.
 • Rabatter på ca. 20 % (nogle steder mere) på mere end 30 seværdigheder og museer i Rom. Seværdigheder, der ikke er omfattet af gratis adgang, er inkluderet i disse rabatter
 • Gratis offentlig transport
 • Tre dages brug af Roms sightseeingbus
 • Rabatter på udflugter, shows, besøg i arkæologiske områder, organiserede ture og turisttjenester som f.eks. cykelleje.

Bestil dit Roma Pass og Omnia Card

Seværdigheder, der er inkluderet i Omnia Card

Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash
Colosseum og Forum Romanum| ©Unsplash

Nu kommer vi til den interessante del, og før du læser videre, advarer jeg dig: Jeg kan ikke holdes ansvarlig, hvis du efter at have læst dette afsnit får lyst til at hoppe på et fly til Rom. Hvorfor siger jeg dette? Fordi Omnia Card og Roma Pass-pakken omfatter praktisk talt alt, hvad der er at se i Rom, og der er meget at se. Den advarede er den advarede er forudberedt.

Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel med hurtig adgang

Den største kunstsamling i Europa findes i Vatikanmuseerne, hvor du også finder juvelen i kronen: Det Sixtinske Kapel, som dagligt besøges af over 25.000 turister. Du kan se egyptisk, etruskisk, græsk, romersk og tidlig kristen kunst på dette imponerende museum, herunder værker af bl.a. Michelangelo, Raphael, Caravaggio, Titian og Leonardo. Et must for alle kunstinteresserede, der er på gennemrejse i Rom.

Peterskirken med audioguide og hurtig adgang

Der er gratis adgang til Peterskirken, men det er audioguiden ikke. Denne basilika er den mest berømte i Rom, dens kuppel er den højeste i verden (imponerende udsigt over Peterspladsen), og Sankt Peter, der anses for at være den første pave i den katolske kirke, blev begravet her.

Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen

Stjernebesøg. Fortællinger om gladiatorer og kejsere lurer på denne tur, som omfatter Roms amfiteater, forummet, hvor byens sociale liv fandt sted, og Palatinhøjen, den mest centrale af byens syv høje med arkæologiske levn fra det første århundrede. I denne praktiske vejledning om Rom Colosseum billeder: hvordan køber man dem, hvad inkluderer de, hvad koster de, osv. kan du læse, hvad du har brug for at vide, når du planlægger dit besøg. Du kan også se denne anden: Colosseum ture.

Kapitolinske museer

Campidoglio-museerne er blandt de ældste i verden og rummer samlinger, som paverne har doneret til Roms befolkning. Den imponerende struktur og de luksuriøse værelser er i sig selv et besøg værd, og derudover er der utallige kunstværker i kunstgalleriet med malerier af Titian, Caravaggio og Rubens.

Castel Sant Angelo

Roms fæstning, som også var et pavepalads og fængsel, er et besøg, som man ikke bør overse blandt Roms vidundere. Slottet ligger tæt på Vatikanet og rummer hemmeligheder såsom en betagende udsigt over byen, et underjordisk mausoleum og en labyrint af korridorer. Det er et af de foretrukne besøg for dem, der rejser til Rom med børn.

Galleri Borghese

Dette galleri ligger i Villa Borgheses have og rummer værker af store malermestre, en sublim samling af skulpturer fra det antikke Grækenland og det antikke Rom samt tidlige værker af Bernini. Det er en fornøjelse for kunstelskere og kan besøges med den ro, som man ikke finder på andre store museer i byen. I denne artikel får du alle oplysninger om, hvordan du organiserer dit besøg i galleriet: Borghese haver oggalleritureogbilletter.

Andre attraktioner

 • Skattemuseet i Lateranbasilikaen
 • Klosteret i Basilica of St. Paul Outside the Walls
 • Lateranbasilikaen.
 • Petersfængslet
 • Alle seværdighederne i Rom-passet i Omnia Card 72 timers versionen.

Bestil dit Roma Pass og Omnia Card

Rom Sightseeing Bus og Omnia Card

Trafikken i Roms gader| ©Calin Stan
Trafikken i Roms gader| ©Calin Stan

Selv om jeg altid siger, at Rom er en by, der skal opleves til fods, er det også sandt, at det kan være trættende efter flere dages sightseeing. Hvis du nogensinde bliver træt af at gå fra det ene sted til det andet, kan du huske, at Omnia Card omfatter en sightseeingbus, hvor du kan besøge de vigtigste seværdigheder på en panoramatur, mens en guide forklarer dem for dig.

Rejseplan for turistbus

 • Vatikanstaten - Castel Sant'Angelo
 • San Giovanni dei Fiorentini
 • Piazza Navona - Santa Agnese in Agone - Piazza Navona
 • Area Sacra Torre Argentina
 • Santa Maria in Aracoeli
 • Santi Apostoli
 • Santa Maria degli Angeli
 • Termini Station
 • Santa Maria Maggiore
 • San Giovanni in Laterano
 • Colosseum - San Gregorio al Celio
 • Circo Massimo - Santa Sabina all'Aventino
 • Teatro Marcello - Santa Maria in Campitelli
 • Santa Maria in Aracoeli
 • Largo Argentina - Santa Maria ad Martyres
 • Vatikanet - Castel Sant Angelo

Bestil dit Roma Pass og Omnia Card

Organiser din rejse med Omnia Card

Det romerske Colosseum| ©David Köhler
Det romerske Colosseum| ©David Köhler

Hvis du har besluttet dig for at købe Omnia Card for at besøge Rom, får du her nogle tips til at få mest muligt ud af det:

 • Planlæg dit besøg under hensyntagen til museernes åbningstider og dage (de fleste er lukket om mandagen) for at undgå at spilde aktiveringstid. Hvis du laver lidt tetris på forhånd, kan du se flere museer og få mest muligt ud af fordelene ved dette bykort.
 • Bestil billetter på forhånd til travle steder som Colosseum og Vatikanmuseerne på et tidspunkt, der passer dig bedst. Jeg anbefaler, at du vælger tidlige morgentimer på begge steder, hvor der normalt er færre turister.
 • Kombiner de to kort med omtanke: Du behøver ikke at aktivere både Omnia Card og Roma Pass på samme dag. Det sparer dig tid.
 • Tjek ruterne fra det ene sted til det andet, før du planlægger, hvad du skal se hver dag. Prøv at samle besøgene på nærliggende steder på samme dag. Hvad angår offentlig transport, skal du huske, at selv om den er inkluderet i prisen, fungerer den ikke så godt i Rom, så hvis du kan gå fra et sted til et andet, vil jeg anbefale dig denne mulighed.

Anas rejsetips

Aktivér Omnia Pass og Roma Card separat for at få mere fritid under dit besøg.

Hvilke andre turistpas er der til at besøge Rom?

Roms hustage| ©Unsplash
Roms hustage| ©Unsplash

Hvis du ikke besøger Vatikanstaten, eller hvis du har været der før, kan du vælge Roma Pass for at spare penge og tid på besøg til Roms vigtigste seværdigheder.

Selv om Roma Pass er inkluderet i købet af 72-timers Omnia Card, kan det også sælges separat og giver dig adgang til alle historiske seværdigheder og offentlig transport i Rom, der ikke er Vatikanstaten. Du kan finde flere oplysninger om Romapasset i denne artikel om Romapasset. Rom Pass og andre pas.

Bestil dit Roma Pass og Omnia Card

Hvis du er interesseret i at købe Omnia Card, er du måske også interesseret i

Hvis du har valgt Omnia Card, er det fordi du ønsker at få mest muligt ud af Roms kultur og seværdigheder. Når du har "brugt" dette kort, er det tid til at se det Rom, der ligger frit fremme, og som du ikke behøver at betale for at komme ind. Hvis du også ønsker at nyde denne del af dit besøg i al sin pragt, anbefaler jeg, at du læser denne artikel om Rom Tours.

Hvis du også overvejer at opleve andre steder i nærheden af Rom som Pompeii, så kan du læse denne guide om Pompeji Dagsture fra Rom eller denne på Dagsture og udflugter fra Rom.

Bestil dit Roma Pass og Omnia Card