Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan springer du køerne over i Vatikanet

Hvis der er én ting, der kan lægge en dæmper på dit besøg i Vatikanet, er det mængden af mennesker, der står i de lange køer. Men bare rolig, der er flere måder at springe køerne over på - vær opmærksom på det!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minutters læst

Sådan springer du køerne over i Vatikanet

Området omkring Peterskirken er overfyldt | Briana Tozour

Hvis du ønsker, at dit besøg i Rom skal være perfekt, er der én ting, du bør vide, før du rejser, nemlig at det kræver lidt planlægning på forhånd at organisere dit besøg i Vatikanet. Hvis du ønsker at være mere fleksibel og tage dertil den dag, du har lyst til, risikerer du at møde lange køer i solen, som gør, at du allerede er træt i Vatikanet.

For at undgå dette er det bedst at købe dine billetter til Vatikanet online og i god tid i forvejen. Her er, hvad du skal huske på:

Få billetter til Vatikanet uden kø

Udsigt over Vatikanstaten| ©Christopher Czermak
Udsigt over Vatikanstaten| ©Christopher Czermak

Selv om du gerne vil være spontan og have så meget fleksibilitet som muligt på dine rejser, er det bedst at købe dine billetter til Vatikanet så tidligt som muligt, når du besøger Vatikanet.

Hvis du gør det online, har du flere fordele: Du kan sammenligne forskellige priser (afhængigt af, om du vil købe en standardbillet, med audioguide eller med en professionel guide), du har mulighed for at annullere dem gratis, hvis der sker noget uventet, og vigtigst af alt, du slipper for køerne ved indgangen.

Priserne varierer ikke nødvendigvis mellem hjemmesiden og billetkontoret i Vatikanet, hvis du ved, hvor du skal købe, og hvis jeg må give dig et godt råd, så prøv for enhver pris at undgå at stå i kø ved billetkontoret. De lange køer går hele vejen rundt om Vatikanstadens mure. Det er et område uden skygger, og det kan være udmattende at vente i solen.

Book dine billetter til Vatikanmuseerne

Spring billetterne over i hele Vatikanet med den bedste løsning med mest værdi for pengene

Vatikanets schweizergarde| ©Rahul Chowdhury
Vatikanets schweizergarde| ©Rahul Chowdhury

Hvis du er fast besluttet på at købe dine billetter på forhånd og online, har du to muligheder: du kan købe en standardbillet på Vatikanets officielle websted til 17 € (med den ulempe, at du skal vælge den nøjagtige dato, og at du ikke har ret til ændringer eller aflysninger) eller du kan afslutte dagen med en guidet rundvisning i Vatikanet med en officiel guide for lidt over 45 € hos Hellotickets.

Med denne guidede tur med Hellotickets vil du ikke kun springe køerne ved Vatikanmuseerne over, men du vil også få fortrinsadgang til Peterskirken, og du behøver ikke at vente igen i de lange køer for at komme ind i templet. Dette er den mest bekvemme løsning, hvis du ønsker at besøge Vatikanstaten i sin helhed.

Book dine billetter til Vatikanmuseerne

Spring køen over for at besøge Det Sixtinske Kapel med en Premium guidet rundvisning

Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel
Det Sixtinske Kapel| ©Richard Mortel

Hvis du ud over at springe køerne i Vatikanet over vil have en meget mere eksklusiv oplevelse, kan du besøge Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel tidligt om morgenen, før offentligheden åbner, ved at vælge Early Bird.

Ja, ja, du læste rigtigt: Hver morgen åbner Vatikanet og det Sixtinske Kapel deres døre, så en privilegeret gruppe af besøgende kan komme ind på museerne og sammen med en ekspertguide opleve Vatikanets vidundere i stilhed og i en meget mere afslappet og autentisk atmosfære.

Prisen er naturligvis højere end den almindelige guidede tur (den koster lidt over 100 € på Hellotickets), men tro mig, det er det hele værd. Det er enestående at besøge Vatikanet uden menneskemængderne. Her er alle de oplysninger, du skal tage hensyn til for at arrangere dit besøg i Det Sixtinske Kapel.

Book en tidlig rundvisning i Vatikanmuseerne

Kom ind i Peterskirken uden at skulle stå i kø (ja, det kan du!)

Taget af Peterskirken| ©Ariel Leek
Taget af Peterskirken| ©Ariel Leek

Peterskirken er gratis, og du kan komme ind uden billet, men som du kan forestille dig, er køerne meget lange, og der er ingen skyggefulde steder på Peterspladsen.

Så en god mulighed er at bestille en rundvisning i Peterskirken (den varer ca. 60-90 minutter), så du kan komme ind i templet sammen med din guide, så du har fortrinsadgang og ikke behøver at vente i de lange køer.

En anden mulighed er at købe en standard guidet rundvisning i Vatikanet, som ikke kun omfatter museerne og det Sixtinske Kapel, men også Peterskirken, og selvfølgelig uden køer.

Book dine billetter til Vatikanmuseerne uden kø til at springe køen over

Sådan undgår du menneskemængder i Vatikanet

Vatikanets museer| ©Corey Buckley
Vatikanets museer| ©Corey Buckley

Det er klart, at hvis du køber dine billetter online og på forhånd og undgår de lange køer ved billetkontorerne, vil du få en mere direkte og hurtigere adgang til museerne og basilikaen. Men hvis du også ønsker at nyde et roligt besøg, anbefaler jeg, at du undgår weekender og helligdage.

Fredage er også travle dage i Vatikanet, og onsdag eftermiddag, når paven holder sin ugentlige audiens på Peterspladsen, er der også flere mennesker end normalt på og omkring pladsen. Mandage, tirsdage, onsdag formiddag og torsdage er de bedste dage at besøge.

Hvis du kan, skal du også undgå lange weekender og religiøse helligdage, hvor der ud over den internationale turisme normalt er store grupper af pilgrimme, religiøse forsamlinger og en masse national turisme.

Hold også øje med julen og den hellige uge, hvor Vatikanet bliver centrum for katolske festligheder, og ud over at der er flere mennesker end normalt, kan Vatikanet nogle dage lukke sine døre for at fejre en særlig messe, f.eks. midnatsmessen juleaften eller påske.

Jeg har skrevet en guide med disse og andre praktiske tips til besøg i Vatikanet, som du kan læse, når du planlægger dit besøg.

Book dine billetter til Vatikanmuseerne uden kø til at springe køen over

Spring også køen i Colosseum over ved at købe en kombineret billet Vatikanet + Colosseum

Det romerske Colosseum| ©Ross Cohen
Det romerske Colosseum| ©Ross Cohen

Jeg er sikker på, at du, når du planlægger din rejse til Rom, ud over Vatikanet også har tænkt på at besøge Colosseum (hvilket jeg varmt kan anbefale). Så er du heldig, for der findes en kombineret billet til Colosseum og Vatikanet, som sparer dig både tid og penge.

Billetten omfatter en officiel guidet rundvisning på begge steder og naturligvis prioriteret adgang uden at skulle stå i kø ved hverken Colosseum eller Vatikanet.

Book dine billetter til Vatikanet og Colosseum