Sådan besøger du det sixtinske kapel

Et besøg i Det Sixtinske Kapel på din rejse til Rom er et must, men trængsel og lange billetkøer kan ødelægge oplevelsen. Her er alt, hvad du skal vide for at få mest muligt ud af det.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

9 minutters læst

Sådan besøger du det sixtinske kapel

Michelangelos freskomalerier i Det Sixtinske Kapel | Pierre Voisin

Det Sixtinske Kapel tiltrækker hvert år millioner af besøgende, pilgrimme, turister og kunstelskere. Kvaliteten, perfektionen og sværhedsgraden i udarbejdelsen af de spektakulære freskoer gør det uden tvivl til et kunstværk, der er værd at beundre.

Den mest økonomiske løsning

Rom vatikan og det sixtinske kapel spring køen over billetter

Udforsk Vatikanets kunstneriske juvel og museer uden køer

Book dine billetter for at se det bedste af romersk arkitektur og kunst. Spar tid og penge, og udforsk de vidundere, som Vatikanstaten har at tilbyde sine besøgende, såsom det imponerende Sixtinske Kapel, i dit eget tempo med en audioguide.

Hvis du er i Rom, så forbered dit besøg, så du får mest muligt ud af en af byens største attraktioner. Hvis du er i Rom og endnu ikke har besøgtVatikanet, eller hvis du gerne vil gøre det igen, men uden at skulle stå i kø og vente, så er dette den ideelle mulighed. Denne fulde billet giver dig adgang til Det Sixtinske Kapel, Vatikanmuseerne og Sankt Rafaels værelser.

Du kan bruge så meget tid, som du vil, på at besøge hvert af disse rum, og du får en audioguide til at lære i detaljer om deres historie.Anbefales, hvis... du vil besøge Roms ikoniske attraktioner uden at bekymre dig om lange køer og ventetid på grund af de mange besøgende.


Få billigere billetter og spring køen over.

Det romerske Colosseum| ©Ruben Ramirez
Det romerske Colosseum| ©Ruben Ramirez

Selv om du godt kan lide at improvisere på dine rejser, vil jeg opfordre dig til at planlægge dit besøg og bestille billetter til Det Sixtinske Kapelforhånd: Hvis du bestiller dine billetter i god tid og online, kan du springe køerne over, som kan være kilometerlange.

Husk, at kapaciteten i dag er ret begrænset, grupperne til guidede ture er også mindre, og det er meget lettere at finde billetter eller guidede ture til den dag og det tidspunkt, der passer dig bedst, hvis du booker på forhånd. Du kan også sammenligne priser, tidsplaner og priser online og endda få gratis af bestilling, hvis der opstår uforudsete omstændigheder under din rejse.

Andre muligheder for at spare på dit besøg i Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel er uden tvivl en af de største attraktioner i Rom, men det er Colosseum også. Og jeg tror ikke, du har lyst til at forlade den evige stad uden at besøge nogen af disse to hovedattraktioner, så der er en mulighed for at købe en kombineret billet til Colosseum og Vatikanet og spare tid og penge på begge besøg.

Du kan springe køerne over ved begge monumenter, og du vil hele tiden være ledsaget af en guide, som vil forklare de vigtigste ting, du ikke må gå glip af ved hvert sted.

Book billetter til at springe køen over i Vatikanet

Priser på billetter til Det Sixtinske Kapel

Overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger| ©Gabriella Clare Marino
Overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger| ©Gabriella Clare Marino

Billetter til Det Sixtinske Kap el og Vatikanmuseerne kan købes i billetkontoret (hvilket jeg ikke anbefaler, da du kan støde på endeløse køer) eller online, på forhånd på hjemmesider som Hellotickets, for at sikre din adgang. De anslåede priser er:

 • Voksne: 36€ (almindelig) og 45€ (med audioguide)
 • Børn fra 6 til 17 år: 21€ (almindelig) og 31€ (med audioguide)
 • Studerende: 25 € (almindelig pris) og 32 € (med audioguide)
 • Børn under 6 år: gratis
 • Handicappede besøgende (74%) + plejepersonale: gratis

Deltag i en guidet tur for at få en god forståelse af alt, hvad du ser

Vatikanmuseernes gårdhave| ©HarshLight
Vatikanmuseernes gårdhave| ©HarshLight

Som ethvert andet kunstværk med respekt for sig selv er det Sixtinske Kapel bedst at se og nyde med en ekspertguide.

Ud over at ledsage dig gennem de enorme korridorer og give dig en guidet tur i Vatikanmuseerne, vil han eller hun forklare, hvad du skal se i Det Sixtinske Kapel, og hvorfor det er blevet et af de mest værdsatte værker i kunsthistorien i verden. Du vil udnyttedin tid meget bedre, og du vil vide, hvor du skal kigge hen for ikke at fare vild blandt så mange detaljer. Sværhedsgraden af produktionen, historien bag skabelsen og betydningen af dybden, de anvendte farver og perspektivet i værket er blot nogle af de kommentarer, der vil give dig gode minder fra dit besøg i Det Sixtinske Kapel.

Du kan også benytte lejligheden til at stille guiden alle de spørgsmål, du har, nysgerrigheder, du gerne vil afsløre, og anbefalinger til at fortsætte med at nyde dit besøg i Vatikanet.

Book dine billetter til Det Sixtinske Kapel

Sådan undgår du trængsel under dit besøg

Det Sixtinske Kapel fuld af turister| ©Nick Gray
Det Sixtinske Kapel fuld af turister| ©Nick Gray

Hvis der er noget, der kan ødelægge dit besøg i Det Sixtinske Kapel, så er det det store antal besøgende, der kan samle sig derinde.

Heldigvis er adgangen og kapaciteten nu mere begrænset, så du kan nyde skønheden med større ro i sindet (og selvfølgelig i fuld sikkerhed). Alligevel er det altid bedst at undgå midt på dagen og prøve at komme ind tidligt ommorgenen, hvis du står tidligt op, eller sent på eftermiddagen, hvor mange internationale turister allerede tænker på aftensmaden. Husk, at weekender og helligdage har en tendens til at være mere overfyldte, så hvis du er i Rom i flere dage, så prøv at besøge Det Sixtinske Kapel i løbet af ugen.

En af de bedste måder at få mest muligt ud af dit besøg i Det Sixtinske Kapel er at deltage i en premium guidet tur, der finder sted tidligt om morgenen, før Det Sixtinske Kapel åbner sine døre for offentligheden. Du betaler lidt mere end for de almindelige guidede ture, men freden og roen ved at slentre gennem Vatikanmuseerne på dette tidspunkt af dagen er en oplevelse, du kun får én gang i livet.

Book dine billetter til Det Sixtinske Kapel tidligt om morgenen

Det Sixtinske Kapels besøgstider

Detalje af siden af Det Sixtinske Kapel| ©Juan de Dios Santander Vela
Detalje af siden af Det Sixtinske Kapel| ©Juan de Dios Santander Vela
 • Det Sixtinske Kapel er åbent hver dag kl. 8.30.
 • Fra mandag til torsdag er det åbent til kl. 18.30 om aftenen (selv om den sidste adgang kun er tilladt indtil kl. 16.30).
 • På fredage og lørdage er åbningstiderne længere, da der er åbent til kl. 22.30 (dagens sidste adgang er kl. 20.30).

Hvornår lukker Det Sixtinske Kapel?

Selv om Det Sixtinske Kapel er åbent alle ugens dage, skal man være opmærksom på, at der kan være religiøse fejringer i løbet af året, som begrænser adgangen til kapellet i bestemte tidsrum eller på bestemte dage. Derudover er der visse vigtige datoer i kalenderen, hvor kapellet forbliver lukket. Bemærk venligst dette:

 • Påskedag
 • Peters dag (29. juni)
 • Juledag (25. december)
  1. december (Sankt Stefans dag)

Book dine billetter til Det Sixtinske Kapel

Vær forsigtig med dit kamera

Menneskets skabelse| ©pululante
Menneskets skabelse| ©pululante

Selvom det er tilladt at tage billeder uden blitz i næsten alle Vatikanmuseets gallerier, er det ikke tilladt at tage billeder i Det Sixtinske Kapel. Vær opmærksom på, at der er sikkerhedspersonale, som kontrollerer, at besøgende ikke tager billeder (med eller uden blitz), fordi hovedprioriteten er at bevare delikatessen i Michelangelos freskoer i Det Sixtinske Kapel.

Ærligt talt anbefaler jeg ikke, at du holder øje med dit kamera eller løber væk fra vagternes blik for at tage billeder. Stedets storhed fortjener din fulde opmærksomhed, og du kan finde tusindvis af fotos i høj kvalitet på internettet, så du kan få en souvenir af kapellet eller se dets detaljer, når du har brug for det.

Book din guidede tur i Vatikanet

Hvad skal jeg overveje, når jeg besøger Det Sixtinske Kapel?

Klæd dig passende på, når du besøger religiøse steder.| ©Anna Church
Klæd dig passende på, når du besøger religiøse steder.| ©Anna Church

Det Sixtinske Kapel er, som navnet antyder, et religiøst kapel og betragtes derfor som et sted for tilbedelse. For at få adgang til det skal du overholde den passende dresscode (skuldre, knæ og halsudskæringer skal altid være dækket under besøget).

Hvis du er i Rom i sommerhalvåret, og varmen forhindrer dig i at bære lange ærmer, anbefaler jeg, at du medbringer et tørklæde, en foulard eller en sweatshirt, der giver dig mulighed for at dække skuldrene - husk, at der ikke er så varmt inde i Vatikanmuseerne som på gaden, så du skal ikke bekymre dig om de høje temperaturer i byen.

Ud over korrekt påklædning skal du også være stille, mens du er i kapellet, og som nævnt ovenfor er det ikke tilladt at fotografere. I denne guide fuld af tips til besøg i Vatikanet giver jeg dig nogle interessante anbefalinger.

Hvad kan jeg se i Det Sixtinske Kapel?

Nyd den smukke udsmykning| ©Richard Mortel
Nyd den smukke udsmykning| ©Richard Mortel

Det første, der vil fange din opmærksomhed, er, at Det Sixtinske Kapel er et stort åbent rum, 40 meter langt og 13 meter bredt. Langs væggene, men frem for alt i den spektakulære hvælving, kan du betragte mere end 300 forskellige figurer, der er repræsenteret i forskellige freskomalerier, som vil få dig til at tabe kæben.

Disse fresker repræsenterer forskellige historier fra Det Gamle Testamente, men det billede, der uden tvivl fanger alles øjne, er billedet af skabelsen og den sidste dom.

Den bedste måde at opleve alle detaljerne på er at bevæge sig rundt i rummet og betragte værkerne fra de forskellige vinkler i kapellet. Billedernes farver, realisme, proportioner og perspektiv samt den dynamik, de formidler, vil fange dig fra første øjeblik. Der er flere bænke rundt om kapellet, men det er ikke tilladt at bruge dem for at undgå trængsel. Tag dig så meget tid som muligt til at nyde dette unikke kunstværk.

Reserver dine billetter til Det Sixtinske Kapel

Hvor meget tid skal jeg bruge på at se Det Sixtinske Kapel?

Detalje af loftet i Det Sixtinske Kapel| ©pululante
Detalje af loftet i Det Sixtinske Kapel| ©pululante

Hvis du besøger det med en gruppe på en guidet tur, har du omkring 15-30 minutter til at vandre rundt i ro og mag, og det er tid nok til at absorbere højdepunkterne i værkerne. Alligevel kan man bruge timer i Det Sixtinske Kapel, ikke på grund af dets størrelse - det er et relativt lille rum sammenlignet med andre gallerier i Vatikanmuseerne - men detaljeringsgraden i freskerne er imponerende.

Hvis du har købt billetter til Vatikanmuseerne og besøger dem egen hånd, kan du måske stoppe lidt længere, men vær opmærksom på, at der er begrænsede siddepladser inde i kapellet, så det er muligt, at du efter ca. 30 minutter (afhængigt af antallet af mennesker derinde) bliver bedt om at gå videre til de næste rum af sikkerhedspersonalet.

Du skal vide, at selvom du besøger kapellet med en guidet tur, vil du ikke kunne modtage instruktioner fra guiden under dit besøg, da det er obligatorisk at forholde sig tavs, så inden du går ind, vil du få at vide, hvilke detaljer der er værd at være mere opmærksom på for at få mest muligt ud af dit besøg.

Book din guidede tur i Vatikanet

Hvad kan jeg se efter at have besøgt Det Sixtinske Kapel?

Besøg Peterskirkens kuppel| ©Clay Banks
Besøg Peterskirkens kuppel| ©Clay Banks

Du bør helt sikkert afslutte dit besøg i Det Sixtinske Kapel med et besøg i Vatikanmuseets hovedgallerier. For at komme hertil skal du enten købe en billet til Vatikanmuseerne eller deltage i en guidet tur. Få mest muligt ud af investeringen, og sug kunsten til dig i de vigtigste rum, såsom Raphael-rummene, kortgalleriet eller det imponerende statuegalleri og bustesalen.

Derudover er der også et gregoriansk egyptisk og etruskisk museum, hvis du er interesseret i denne periode af kunsthistorien. På din vej gennem museerne vil du også kunne se den berømte vindeltrappe, der byder dig velkommen til stedet, samt en anlagt plads, hvor du finder en lille kiosk med borde, hvor du kan få en drink i det fri og genoplade dine batterier før eller efter dit besøg.

Mens du er i Vatikanstaten, bør du ikke gå glip af Peterskirken og den spektakulære opstigning til Peterskirken, hvor du får den bedste udsigt over Rom. Hvis du har lyst til mere, kan du læse min artikel om, hvad du skal se og gøre i Vatikanet for at sikre, at du ikke går glip af et eneste hjørne af dette særlige sted i Rom.

Book dine billetter til Det Sixtinske Kapel

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er billetpriserne til Det Sixtinske Kapel?

  Billetter til Det Sixtinske Kapel koster omkring 36 €.

 • Hvad er åbningstiderne for Det Sixtinske Kapel?

  Det Sixtinske Kapel er åbent mandag til torsdag fra kl. 8.30 til 18.30 og fredag og lørdag fra kl. 8.30 til 22.30.