Bedste udflugter til Tivoli, Hadrians Villa og Villa de l'Este fra Rom

Hvis du har lidt fritid under dit ophold i Rom, kan du benytte lejligheden til at udforske de omkringliggende områder af byen som Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este. Lazio-regionen har mange perler at opdage.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Bedste udflugter til Tivoli, Hadrians Villa og Villa de l'Este fra Rom

Haver, Villa d'Este, Tivoli | ©William Warby

Byen Tivoli ligger kun 30 kilometer fra den italienske hovedstad og er en af de bedste ting at lave i Rom.

Ud over at besøge det smukke historiske centrum finder du i nærheden Villa Adriana og Villa del Este, to små godser, der engang blev valgt som tilflugtssteder af magtfulde personer i deres tid, og som i dag huser et stort romersk arkæologisk kompleks (førstnævnte) og en smuk italiensk renæssancehave med springvand (sidstnævnte), der har gjort dem fortjent til at blive optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Selvom du kan gøre dette besøg på egen hånd, anbefaler jeg, at du deltager i en organiseret tur til Tivoli, Hadrians Villa og Villa de l'Este fra Rom, fordi de er meget underholdende, du vil blive ledsaget af en lokal guide, der ved en masse om dette besøg, og du behøver ikke at bekymre dig om organiseringen af turen. Det er alle fordele! Oplev alle de muligheder, der er til rådighed for dig nedenfor.

1. Heldagstur til Tivoli, Hadrians Villa og Villa de l'Este fra Rom

Besøg i Hadrians Villa| ©Angel de los Rios
Besøg i Hadrians Villa| ©Angel de los Rios

Heldagsturene til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom er noget lange aktiviteter, der normalt kræver mindst en dag af din ferie i den italienske hovedstad**(** ca.7 til 8 timer ).

Derfor er det en fantastisk mulighed for de rejsende, der har været i Den Evige Stad før og ønsker at udvide deres horisont ved at besøge andre dele af landet, eller for dem, der leder efter ting at lave i Rom i 5 dage, fordi de planlægger at tilbringe meget tid i byen.

Hvordan er disse ture?

Generelt foregår disse ture i bus med transfer til og fra Rom ved det oprindelige udgangspunkt. Afhængigt af om det er en privat tur eller ej, vil den rejsende blive hentet på sit hotel eller skulle mødes med resten af gruppen på et centralt sted i byen for at køre til destinationen.

Derudover inkluderer disse ture normalt adgangsbilletter til at besøge villaerne, frokost på en lokal restaurant eller en lokal guide, hvis historier og anekdoter vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af denne sjove udflugt.

Hvad kommer du til at se under aktiviteten?

Denne organiserede tur til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l 'Este fra Rom giver dig mulighed for at udforske Tivolis centrum i detaljer, opdage, hvordan Villa Adriano (en gammel turistby, der går over 2000 år tilbage) og Villa de l 'Este (et tidligere benediktinerkloster, som kardinal Ippolito II d'Este omdannede til et renæssancepalads og dekorerede med smukke haver, springvand og vandfald) var.

Book en tur til Villa d'Este og Villa Adriana

2. Halvdagstur til Tivoli, Villa Adriano og Villa d'Este fra Rom, hvis du har kort tid

Udsigt over Villa d'Este| ©Joe Shlabotnik
Udsigt over Villa d'Este| ©Joe Shlabotnik

Der er også organiserede halvdagsture til Tivoli, Hadrians Villa og Villa d'Este fra Rom for de rejsende, der har et travlt program under deres ophold i Rom, men som ikke vil give afkald på muligheden for at tage på en udflugt uden for byen for at se andre seværdigheder.

Denne type eksprestur tager normalt kun 4-5 timer at gennemføre, så den er ideel for dem, der ikke har så meget tid, eller for familier, der rejser til Rom med børn, og som gerne vil på en udflugt uden for Rom, der ikke tager for lang tid.

Hvordan er disse ture?

Typisk foregår halvdagsture også med bus med transfer til og fra Rom til det oprindelige udgangspunkt, som regel.

Nogle af disse ekspresture til Tivoli, Hadrians Villa og Villa de l'Este fra Rom tilbyder afhentning fra udvalgte hoteller i byen, hvilket er en meget nyttig mulighed, da du ikke behøver at stå så tidligt op for at komme til mødestedet på egen hånd. Andre ture kræver dog, at gruppen mødes på et fælles mødested et sted i centrum af Rom, før de tager af sted.

Ellers har disse halvdagsture til Tivoli, Hadrians Villa og Villa de l'Este fra Rom alt, hvad du behøver for at nyde et lille eventyr og gøre noget anderledes under dit ophold i den italienske hovedstad. Enten som en del af en lille gruppe (maks. 7 rejsende) eller en stor gruppe (maks. 30 rejsende).

De tager normalt af sted tidligt om morgenen for at få mest muligt ud af dagen og udflugten i Lazio-regionen. Når du kommer tilbage, har du hele eftermiddagen foran dig til at nyde en aperitivo i Rom eller nyde den bedste udsigt over byen ved solnedgang.

Book en tur til Villa d'Este og Villa Adriana

3. Selvguidet tur til Tivoli, Villa Adriano og Villa d'Este fra Rom i dit eget tempo

Lille Tivoli| ©Retaggio
Lille Tivoli| ©Retaggio

Hvis du nyder sightseeing mest, når du rejser, er det ved at gå i dit eget tempo og udforske de forskellige steder langs ruten, så er en selvguidet tur til Tivoli, Villa Adriano og Villa d'Este fra Rom helt sikkert den bedste måde at udforske denne region i Lazio på.

Hvordan er disse ture?

For uafhængige rejsende er dette den bedste mulighed, fordi den kombinerer fordelene ved en organiseret tur med fordelene ved et selvguidet besøg.

Med andre ord kan du skræddersy udflugten, så den passer til dig, ved at tage på en selvguidet tur. Du behøver ikke at bekymre dig om at planlægge logistikken, da denne type aktivitet inkluderer transport til og fra Rom, og du behøver ikke at dele den med andre rejsende, der ikke er i din gruppe.

Hvad kommer du til at se under aktiviteten?

Du kan frit vælge det afgangstidspunkt, der passer dig bedst, og når du er fremme ved destinationen, har du fri tid til at se ruinerne af Hadrians Villa og den maleriske Villa d'Este i dit eget tempo.

Da dette er en selvguidet tur, inkluderer denne aktivitet ikke en guide, så for at få en idé om, hvad du vil se under turen, anbefaler jeg, at du læser lidt om byen Tivoli, Hadrians Villa og Villa d'Este på forhånd. Med lidt viden vil du få mere ud af oplevelsen!

4. Vespa-tur til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom

På tur med en Vespa| ©Samy Mitha
På tur med en Vespa| ©Samy Mitha

Vespaen er et af de mest berømte symboler på italiensk kultur på grund af dens mange optrædener i italienske film og på italienske postkort. En scooter, der har fået ikonstatus i film som "Roman Holiday", og som ingen turist er ligeglad med.

Hvem vil ikke gerne efterligne Audrey Hepburn og Gregory Peck og fordybe sig en dag i charmen ved Roms omgivelser. En drøm, du kan gøre til virkelighed ved at tage på en personlig tur til Tivoli, Hadrians Villa og Villa de l'Este på en Vespa!

Hvordan er disse ture?

Disse Vespa-ture er designet til, at du er passager på scooteren, så chaufføren kan køre dig komfortabelt rundt til alle seværdighederne på ruten.

Men hvis du ønsker at køre Vespaen selv, er det også muligt. Det eneste, du skal gøre, er at betale for en dags leje af køretøjet, vise dit internationale kørekort og følge din guide. En hjelm, regnponcho eller basisforsikring er normalt inkluderet i turen.

Du kan også leje din egen scooter og begive dig ud på et spændende eventyr gennem Roms provins, hvor du kan se den smukke natur i bakkerne og landskabet omkring hovedstaden på din vej til Tivoli.

Lej en scooter i Rom

5. Privat tur til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom for en personlig oplevelse

På opdagelse i Hadrians Villa| ©Sebastià Giralt
På opdagelse i Hadrians Villa| ©Sebastià Giralt

Hvis du har fået nok af trængslen og menneskemængden i Roms gader, og du har lyst til at gøre noget anderledes som en udflugt uden for byen, der er stille og ikke overfyldt, så anbefaler jeg en privat tur til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom.

Hvordan er disse ture?

Normalt er disse typer af private ture ekspres-ture. Det vil sige, at de ikke tager en hel dag, men kan gøres på en halv dag (5 til 6 timer), hvilket er godt, hvis du ikke har meget fritid i Rom, men ikke vil gå glip af chancen for at udvide dine horisonter og oplevelser ved at tage en tur til udkanten af byen.

Disse ture er private og involverer kun din gruppe, så du behøver ikke at dele køretøjet med andre rejsende, og du kan skræddersy turen til din smag og dine interesser.

Da dette er en personlig oplevelse, er prisen ofte lidt højere sammenlignet med andre ture til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom, men det er det værd, hvis du er på udkig efter den ekstra smule eksklusivitet og komfort under aktiviteten, da de fleste af disse ture normalt inkluderer transport til og fra hotellet og en lokal guide, der kun ledsager dig under udflugten.

Book en tur til Villa d'Este og Villa Adriana