Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste udflugter til Tivoli, Hadrians Villa og Villa de l'Este fra Rom

Hvis du har lidt fritid under dit ophold i Rom, kan du benytte lejligheden til at udforske de omkringliggende områder af byen, såsom Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este. Lazio-regionen har mange perler at opdage.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Bedste udflugter til Tivoli, Hadrians Villa og Villa de l'Este fra Rom

Haver, Villa d'Este, Tivoli | ©William Warby

Tivoli ligger kun 30 kilometer fra den italienske hovedstad og er en af de bedste ting at lave i Rom.

Ud over at besøge det smukke historiske centrum ligger Villa Adriana og Villa d'Este i nærheden, to små godser, der engang blev valgt som tilflugtssted af datidens magtfulde personer, og som nu rummer et stort romersk arkæologisk kompleks (det første) og en smuk italiensk renæssancehave med springvand (det andet), der har givet dem status som UNESCO's verdensarvsliste.

Selv om du kan gøre dette besøg på egen hånd, anbefaler jeg at tage med på en organiseret tur til Tivoli, Hadrians Villa og Villa de l'Este fra Rom, fordi de er meget underholdende, du vil blive ledsaget af en lokal guide, der ved meget om dette besøg, og du behøver ikke at bekymre dig om organiseringen af turen. Det er alle fordele! Se alle de muligheder, der er til rådighed for dig nedenfor.

1. Tag på en heldagstur til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom

Besøg på Villa Adriano| ©Angel de los Rios
Besøg på Villa Adriano| ©Angel de los Rios

Heldagsture til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom er noget langvarige aktiviteter, som normalt kræver mindst en dag af din ferie i den italienske hovedstad**(** ca.7-8 timer ).

Som sådan er det en god mulighed for rejsende, der har været i den evige by før og ønsker at udvide deres horisont ved at besøge andre dele af landet, eller for dem, der søger 5 dage i Rom, fordi de planlægger at tilbringe meget tid i byen.

Hvordan er disse ture?

Disse ture foregår normalt med bus med transport til og fra Rom på det oprindelige udgangspunkt. Afhængigt af om det er en privat tur eller ej, vil den rejsende enten blive hentet på sit hotel eller skal møde resten af gruppen på et centralt sted i byen for at tage af sted til destinationen.

Derudover omfatter disse ture normalt adgangsbilletter til villaerne, frokost på en lokal restaurant eller en lokal guide, hvis historier og anekdoter vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af denne sjove udflugt.

Hvad vil du se under aktiviteten?

Denne organiserede tur til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom giver dig mulighed for at udforske Tivolis centrum i detaljer, opdage, hvordan Villa Adriano (en gammel ferieby, der går over 2000 år tilbage i tiden) og Villa de l'Este (et tidligere benediktinerkloster, som kardinal Ippolito II d'Este omdannede til et renæssancepalads og indrettede med smukke haver, springvand og vandfald) var.

Bestil en tur til Villa d'Este og Hadrians Villa med frokost

2. Eller en halvdagstur til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom, hvis du har lidt tid

Udsigt over Villa d'Este| ©Joe Shlabotnik
Udsigt over Villa d'Este| ©Joe Shlabotnik

Organiserede ture til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom er også tilgængelige for de rejsende, der har en travl tidsplan under deres ophold i Rom, men som ikke ønsker at give afkald på muligheden for at tage på en udflugt uden for byen for at se andre seværdigheder.

Denne type ekspresudflugt tager normalt kun 4-5 timer at gennemføre, hvilket gør den ideel for dem, der har lidt tid til overs, eller for familier, der rejser til Rom med børn, og som ønsker at tage på en udflugt uden for Rom, der ikke tager for lang tid.

Hvordan er disse ture?

Halvdagsudflugter foregår som regel også med bus med en returtransport til Rom og tilbage til det oprindelige udgangspunkt.

Nogle af disse ekspresudflugter til Tivoli, Hadrians Villa og Villa de l'Este fra Rom tilbyder afhentning fra udvalgte hoteller i byen, hvilket er en meget nyttig mulighed, da du ikke behøver at stå så tidligt op for at komme til mødestedet på egen hånd. Andre ture kræver dog, at gruppen mødes på et fælles mødested et sted i Roms centrum før afgang.

Ellers har disse halvdagsture til Tivoli, Hadrians Villa og Villa de l'Este fra Rom alt, hvad du behøver for at få et lille eventyr og gøre noget anderledes under dit ophold i den italienske hovedstad. Enten som en del af en lille gruppe (højst 7 rejsende) eller en stor gruppe (højst ca. 30 rejsende).

De tager normalt af sted tidligt om morgenen for at få mest muligt ud af dagen og udflugten i Lazio-regionen. Når du vender tilbage, har du hele eftermiddagen foran dig til at tage en aperitif i Rom eller nyde den bedste udsigt over byen ved solnedgang.

Disse ekspresrejser er en god mulighed for at få meget for pengene. De omfatter normalt billetter til villaerne, afhentning og aflevering på hotellet, transport til og fra villaerne og en lokal guide, som vil fortælle dig historier og anekdoter for at sætte liv i oplevelsen.

Hvad vil du se under aktiviteten?

Denne halvdags ekspresudflugt til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom giver dig mulighed for på meget kort tid at koncentrere besøget på to verdensarvsteder som Villa Adriano og Villa de l'EsteTivoli-bjerget, et sted, der gennem historien har været et tilflugtssted for landets overklasse.

Du vil ikke kun kunne se det store arkæologiske område Villa Adriano med tusindvis af års historie, men du vil også kunne besøge renæssancepaladset Villa de l'Este og slentre gennem dets fortryllende haver med springvand, hundrede år gamle træer og vandfald.

Bestil en tur til Villa d'Este og Villa Adriana

3. Vælg en selvledende rundvisning i Tivoli, Villa Adriano og Villa d'Este fra Rom, så du kan gå i dit eget tempo

Lille Tivoli| ©Retaggio
Lille Tivoli| ©Retaggio

Hvis du nyder sightseeing mest, når du rejser, fordi du kan udforske de forskellige steder på egen hånd, så er en rundvisning på egen hånd i Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom helt sikkert den bedste måde at udforske denne region i Lazio på.

Hvordan er disse ture?

For uafhængige rejsende er dette den bedste løsning, fordi det kombinerer fordelene ved en organiseret tur med fordelene ved et selvledende besøg.

Med andre ord kan du ved at tage en selvledende rundvisning skræddersy udflugten, så den passer til dig. Du behøver ikke at bekymre dig om logistikken, da denne type aktivitet omfatter transport til og fra Rom eller deling af transport med andre rejsende, der ikke er med i din gruppe.

Hvad vil du se under aktiviteten?

Du kan frit vælge det afgangstidspunkt, der passer dig bedst, og når du ankommer til din destination, har du fri tid til at bruge den tid, du ønsker, på at se ruinerne af Hadrians Villa og den maleriske Villa d'Este i dit eget tempo.

Da der er tale om en selvledende rundvisning, omfatter denne aktivitet ikke en guide, så for at få en idé om, hvad du vil se under udflugten, anbefaler jeg, at du læser lidt om Tivoli, Hadrians Villa og Villa d'Este på forhånd. Med lidt viden vil du få mere ud af oplevelsen!

Bestil billetter til Villa d'Este

4. Kør på en Vespa og tag på en tur til Tivoli, Villa Adriano og Villa d'Este fra Rom

Turisme på en Vespa| ©Samy Mitha
Turisme på en Vespa| ©Samy Mitha

Vespaen er et af de mest berømte symboler på den italienske kultur takket være dens mange optrædener i film og på italienske postkort. En scooter, der er blevet ophøjet til ikonstatus af film som "Roman Holiday", og som ingen turist er ligeglad med.

Hvem ville ikke ønske at efterligne Audrey Hepburn og Gregory Peck og fordybe sig en dag i Roms charmerende omgivelser, en drøm, som du kan gøre til virkelighed ved at tage en personlig rundtur i Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este på en Vespa!

Hvordan er disse ture?

Disse Vespa-ture er designet til, at du er passager på scooteren, så chaufføren kan køre dig til alle stederne langs ruten i komfort.

Men hvis du ønsker at køre Vespaen selv, er det også muligt! Det eneste, du skal gøre, er at betale for en dags leje af køretøjet, vise dit internationale kørekort og følge din guide. En hjelm, regnponcho og en grundlæggende forsikring er normalt inkluderet i turen.

Hvad vil du se under aktiviteten?

Denne Vespa-tur er et spændende eventyr gennem Roms provins, hvor du vil se det smukke landskab i bakkerne og landskabet omkring hovedstaden på vej til Tivoli.

Når du ankommer til din destination, har du tid til at besøge spektakulære steder såsom det arkæologiske kompleks Villa Adriano, renæssancepaladset og haverne i Villa d'Este eller Villa Gregoriana, en smuk park fra det 19. århundrede fuld af grønne områder, romerske ruiner og vandfald, der blev anlagt for at dæmme op for oversvømmelserne fra floden Aniene.

Under aktiviteten vil der også være tid til at spise frokost og nyde noget god italiensk mad, mens du mindes dagens udflugt - det vil være en af de oplevelser, du ikke vil glemme fra din rejse til Rom!

5. Hvis du vil have en personlig oplevelse, kan du vælge en privat tur til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom

Udforskning af Villa Adriano| ©Sebastià Giralt
Udforskning af Villa Adriano| ©Sebastià Giralt

Hvis du har fået nok af travlheden og trængslen i Roms gader og har lyst til noget andet, f.eks. en udflugt uden for byen, som er rolig og ikke for overfyldt, så anbefaler jeg at tage på en privat tur til Tivoli, Villa Adriano og Villa de l'Este fra Rom.

Hvordan er disse ture?

Normalt er disse typer af private ture ekspresrejser. Det vil sige, at de ikke tager en hel dag, men kan gennemføres på en halv dag (5-6 timer), hvilket er godt, hvis du ikke har meget fritid i Rom, men ikke vil gå glip af chancen for at udvide din horisont og dine oplevelser ved at tage en tur til byens omgivelser.

Disse ture er private, og kun din gruppe deltager, så du behøver ikke at dele køretøjet med andre rejsende, og du kan skræddersy turen efter din smag og dine interesser.

Da der er tale om en personlig oplevelse, er prisen ofte noget højere sammenlignet med andre ture til Tivoli, Hadrians Villa og Villa de l'Este fra Rom, men det er det værd, hvis du er på udkig efter ekstra eksklusivitet og komfort under aktiviteten, da de fleste af disse ture normalt omfatter transport til og fra hotellet og en lokal guide, som kun ledsager dig under udflugten.

Hvad vil du se under aktiviteten?

Efter en smuk køretur fra Rom til Lazio-regionen kommer du til byen Tivoli, hvor du finder det arkæologiske kompleks Hadrians Villa (kejser Hadrians historiske sommerresidens) og Villa d'Este (kardinal Ippolito II d'Este's renæssancepalads og haver).

Nogle af disse private ture omfatter en frokostpause, men hvis du har lyst til at vende tilbage til Rom til frokost og derefter fortsætte din sightseeingtur i byen, kan du se vores indlæg om de 10 bedste spisesteder i Rom.

Bestil en tur til Villa d'Este og Villa Adriana for små grupper