Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 bedste seværdigheder i Rom

Vil du have et uudsletteligt billede af den evige by? I dette indlæg kan du se 10 udsigtspunkter med den bedste udsigt over Rom, som du vil blive imponeret over.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

10 bedste seværdigheder i Rom

Postkort fra Roma | ©Nikita Ermilov

Rom er en af de mest fotogene byer på planeten - dens skønhed er en drøm for enhver rejsende! Roms pladser er fulde af charme, lige fra antikke monumenter til renæssance- og barokarkitektur.

Italiens hovedstad skal nydes i ro og mag, og den bedste måde at indfange den evige bys sjæl på med kameraet er fra et af dens udsigtspunkter. Bemærk det, for at betragte den fra højderne er en af de ting, man skal gøre i Rom. Og hvis du spekulerer på, hvordan du kommer til de enkelte steder, så slap af: her har du en guide til Roms metro.

1. Peterskirkens kuppel

Kuplen på Peterskirken i Rom| ©Briana Tozour
Kuplen på Peterskirken i Rom| ©Briana Tozour

En af de store attraktioner i Vatikanstaten er at besøge Peterskirken og naturligvis at betragte den smukke udsigt fra Peterskirkens enorme kuppel over Rom.

Der skal betales entré for at se landskabet herfra, men jeg kan forsikre dig om, at det er oplevelsen værd at betale. Du kan ikke tage af sted uden at have set den betagende udsigt over Peterspladsen, Berninis skulpturer på kolonnaden, Sankt Angelos slot, Roms orangefarvede hustage og selve kuplen indenfor.

Det bedste tidspunkt at bestige Peterskirkens kuppel er tidligt om morgenen, når det er stille og byen er rolig - atmosfæren er betagende og imponerende!

Nyttige oplysninger

Adresse: Piazza San Pietro, 00120 Vatikanstaten,
Hvordan man kommer dertil: Med metro, linje A til station Ottaviano-S. Pietro station.

Jeg vil gerne besøge Peterskirkens kuppel

2. Castel Sant'Angelo

Detalje af Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto
Detalje af Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto

Fra den øverste terrasse på Castel Sant'Angelo, en fæstning nær Vatikanet, har du en fantastisk panoramaudsigt over byen, Tiberfloden, Peterskirken, "passetto" (den korridor, der forbinder Vatikanet) og et andet perspektiv på selve slottet end det, vi normalt har fra jorden, når vi går gennem de omkringliggende gader.

For at få adgang til udsigtspunktet og resten af bygningen skal du købe en billet til Castel Sant'Angelo. Hvis du vil nyde en af de bedste udsigter over Rom fra terrassen, anbefaler jeg, at du besøger monumentet på vejen, da det, der oprindeligt var kejser Hadrians mausoleum, har fungeret som militær befæstning, pavelig residens, fængsel og museum i årenes løb. Bag murene gemmer der sig mange interessante historier!

Når du forlader Castel Sant'Angelo, vil jeg anbefale dig at gå til Umberto I-broen (det tager kun 10 minutter mere), for derfra har du en meget smuk, men ikke så kendt udsigt over Vatikanet med den store kuppel i baggrunden og Sant'Angelo-broen i forgrunden. Du vil få nogle fantastiske billeder!

Nyttige oplysninger

Adresse: Lungotevere Castello, 50.
Hvordan man kommer dertil: Med bus, linje 23, 34, 49, 49, 49, 64, 87, 280, 492, 926 og 990.

Køb billetter til Castel St'Angelo

3. Den orangefarvede have

Solnedgang i appelsinhaven| ©Mark Radford
Solnedgang i appelsinhaven| ©Mark Radford

Orangegården ligger gemt væk i et lille hjørne af Aventinhøjen og er en park lidt væk fra det travle liv i Roms centrum, hvor du finder en fredfyldt oase af fred, der er ideel til at tage en pause og genoplade batterierne, mens du nyder en af de smukkeste panoramaudsigter over hovedstaden.

Hold kameraet tændt på vejen til Orange Garden, for du vil se en smuk udsigt over Caracalla-badene, Forum med monumentet for kong Victor Emmanuel II og Tiberøen.

Når du kommer dertil, vil du støde på en smuk indgang med et springvand, og en sti omgivet af fyrretræer vil føre dig til den panoramiske terrasse, hvorfra du kan se kuplen på Peterskirken, Trastevere-kvarteret, Piazza Venezia og resten af Rom for dine fødder.

Hvis du beslutter dig for at besøge Orange Garden, anbefaler jeg, at du tager af sted ved solnedgang, for stemningen er magisk. Og glem ikke at medbringe en picnic, for du vil blive der i lang tid for at betragte landskabet og det smukke farvespil, som Roms himmel farves af ved solnedgang.

Oplysninger af interesse

Adresse: Piazza Pietro D'Illiria, 00153 Rom RM, Italien
Hvordan man kommer dertil: Med metro, linje B, station Circo Massimo.

4. Låsen af Malteserordenen

Kig gennem Malteserordenslåsen.| ©Nicolas Esposito
Kig gennem Malteserordenslåsen.| ©Nicolas Esposito

Tæt på Orange Garden på Aventinerhøjen, en af Roms syv høje, ligger hovedkvarteret for Malteserordenen, som har en af de bedste udsigter over Rom. Selv om dens udsigtspunkt er lidt anderledes end de andre... en af Roms mange vidunderlige skjulte hemmeligheder!

Det er låsen til indgangsporten til Maltaklosterets ejendom, hvorigennem der er en meget original udsigt til kuplen af Peterskirken bag et galleri af hække.

Det besynderlige ved dette særlige udsigtspunkt er, at når man kigger ud over landskabet fra dette nøglehul, kan man se tre stater på samme tid. Ja, præcis som du læser det! Herfra kan man se Italien, Vatikanet og Malteserordenen (den eneste stat uden land i verden). Synes du ikke, det er ekstraordinært?

Desværre for turisterne kan man ikke besøge haven for Malteserridderordenen, men i det mindste kan man få en unik udsigt til Peterskirken. Tag til dette udsigtspunkt efter det i Orange Garden - du vil blive imponeret!

Interessante oplysninger

Adresse: Piazza dei Cavalieri di Malta, nr. 3.
Hvordan man kommer dertil: Med metro, linje B, station Circo Massimo.

5. Belvedere i Trinità dei Monti

På Scalinata di Trinità dei Monti| ©Kevin Gessner
På Scalinata di Trinità dei Monti| ©Kevin Gessner

Når du går op ad den monumentale trappe, der fører til Santissima Trinità dei Monti-kirken i Roms centrum, finder du et udsigtspunkt, der åbner sig foran templet, hvorfra du har en meget flot udsigt og et andet perspektiv på den altid travle Spanske Trappe med pramfontænen foran den. Det er et af de mest besøgte steder af både turister og romere, og du kender det sikkert fra de mange gange, det har været vist i film.

Det er næsten en tradition at sidde på trapperne for at observere den livlige atmosfære på pladsen, tage nogle billeder og slappe af i et stykke tid.

Når du er kommet op ad alle trapperne, kommer du via Via del Babuino til Piazza del Popolo, hvor du efter endnu en trappe kommer til Pincio-terrassen, et andet af de bedste udsigtspunkter i Rom.

Nyttige oplysninger

Adresse: Piazza di Spagna.
Hvordan man kommer dertil: Med metro, linje A, station Spagna.

6. Pincio-terrassen

Udsigt fra Pincio-terrassen| ©Fred Romero
Udsigt fra Pincio-terrassen| ©Fred Romero

Pincio-bjerget er et af de mest besøgte bjerge i Rom (uden at være et af de berømte 7 bjerge i den italienske hovedstad) takket være den spektakulære panoramaterrasse med udsigt over den monumentale Piazza del Popolo, hvorfra man ikke kun kan se denne enklave i frontlinjen, men også kuplen på Peterskirken, Castel Sant'Angelo, monumentet for kong Victor Emmanuel II og nogle af de bedste monumenter i Rom.

Dette udsigtspunkt har en af de bedste udsigter over den evige by! Allerede i det 19. århundrede elskede det romerske aristokrati at gå til denne park for at nyde det spektakulære panorama over Rom herfra, især ved solnedgang. Og det er en skik, som romerne har bevaret gennem tiden.

Faktisk er det et af de mest romantiske øjeblikke, du kan opleve under dit ophold i Rom, at se solnedgangen fra Pincio-bjerget i selskab med en særlig person. Men hvis du besøger Rom alene eller er på rygsækrejse, er det også et fantastisk sted at slappe af og tage en pause midt i naturen.

Man kan komme til Pincio-terrassen ved at gå op ad en monumental trappe fra Den Spanske Trappe eller gennem selve Piazza del Popolo(i den nordlige del af Rom) ved at tage trappen til venstre, indtil man når begyndelsen af Villa Borghese-parkens have. Faktisk er det et godt sted at stoppe, før man besøger Borghese-galleriet.

Interessante oplysninger

Adresse: Salita del Pincio, 00187 Roma
Sådan kommer du dertil: Gå fra Piazza di Spagna eller Piazza del Popolo.

Bestil en guidet rundvisning i Borghese-galleriet

7. Gianicolo

Gianicolo-synspunkt| ©Wikimedia
Gianicolo-synspunkt| ©Wikimedia

Gianicolo-bakken er et andet af Roms mest specielle udsigtspunkter, hvor man kan nyde udsigten over byen på grund af dens højde (85 meter over havets overflade!). Den betragtes som byens ottende bakke og er et meget behageligt område at gå rundt i.

Terrassen ligger over Trastevere-kvarteret og ender med et fantastisk udsigtspunkt, hvorfra du kan betragte al Roms skønhed: fra snesevis af kirker i byen til monumentet for kong Victor Emmanuel II og kuplen på Pantheon i Rom. Ikke engang statuen af Garibaldi på Gianicolo-højen med udsigt over byen vil gå glip af en så storslået udsigt.

Og mens du tager til Gianicolo for at nyde landskabet, kan du benytte lejligheden til at besøge andre interessante steder på toppen, såsom San Pietro in Montorio-kirken, Manfredi-fyrtårnet og Fontana dell'Acqua Paola.

Interessante oplysninger

Adresse: Via Garibaldi, Salita di Sant'Onofrio, 00165 Roma
Hvordan man kommer dertil: Med bus, linje 870

8. Terrassen ved monumentet for kong Victor Emmanuel II

Piazza Venezia, hvor monumentet for kong Victor Emmanuel II er placeret.| ©Michelle Bitetto
Piazza Venezia, hvor monumentet for kong Victor Emmanuel II er placeret.| ©Michelle Bitetto

Monumentet for kong Victor Emmanuel II er en kontroversiel bygning, da opførelsen af det krævede nedrivning af flere bygninger på en gammel renæssanceplads, og på grund af dets kolossale dimensioner mente romerne, at "Vittoriano" ikke passede ind på stedet.

I dag er det imidlertid blevet et fantastisk udsigtspunkt, hvorfra man kan nyde nogle af de bedste udsigter over Rom fra 70 meters højde.

For at komme op på den øverste terrasse, i højde med quadrigas, skal du tage en af de panoramiske elevatorer, der forlader terrassen i niveau med kolonnaden, og du skal betale en adgangsbillet.

Fra toppen kan du nyde en 360º panoramaudsigt over Forum Romanum og Colosseum, Trajan-søjlen, de kejserlige fora og Via del Corso.

Interessante oplysninger

Adresse: Via Garibaldi, Salita di Sant'Onofrio, 00165 Roma
Hvordan man kommer dertil: Med bus, linje C3, 30, 80, 83, 85, 160 og 170.

9. Terrassen på Palatinerhøjen

Besøg på Palatinerhøjen| ©Fred Romero
Besøg på Palatinerhøjen| ©Fred Romero

Fra terrassen på Palatinerhøjen, den mest centrale af Roms 7 bakker, kan du nyde en betagende udsigt over Forum Romanum - den samme udsigt som de romerske kejsere havde!

Palatinerhøjen er en af de ældste dele af byen og betragtes som fødestedet for Italiens hovedstad. Tag et kig på dette naturlige udsigtspunkt for at se resterne af disse fantastiske gamle bygninger, der har overlevet århundreder og stadig står der i dag.

Fra terrassen på Palatinerhøjen kan du se Colosseum, triumfbuerne, templerne og basilikaerne eller Vestalernes hus og et øjeblik forestille dig, hvordan Rom så ud for to årtusinder siden. At gå mellem disse tusindårige sten er en ubeskrivelig følelse, du er nødt til at opleve det!

Nyttige oplysninger

Adresse: Via di San Gregorio, 30.
Hvordan man kommer dertil: Med metro, linje B, Coliseum station.

Bestil en guidet rundvisning i Colosseum

10. Udsigtspunktet Campidoglio

Udsigt fra Campidoglio belvedere| ©Macbhel
Udsigt fra Campidoglio belvedere| ©Macbhel

Fra Campidoglio udsigtspunktet har du en af de bedste udsigter over Rom og en af de mest fotogene udsigter over Forum Romanum fra et andet perspektiv med Saturn-templet i forgrunden og Colosseum i horisonten. Tag dit kamera med, for du vil ikke kunne holde op med at tage billeder!

Udsigtsplatformen Campidoglio, der ligger bag Palazzo Senatorio til højre for Tabularium, er normalt overfyldt, især sidst på eftermiddagen, når belysningen på Forum Romanum tændes, så prøv at komme lidt tidligere for at få en god plads.

Interessante fakta

Adresse: Piazza del Campidoglio
Hvordan man kommer dertil: Med metro, linje B, Colosseum station.