Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 bedste seværdigheder i Rom

Vil du have et uudsletteligt billede af den evige stad? Oplev i dette indlæg 10 udsigtspunkter med den bedste udsigt over Rom, som vil efterlade dig i ærefrygt.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minutters læst

10 bedste seværdigheder i Rom

Roma postkort | ©Nikita Ermilov

Rom er en af de mest fotogene byer på planeten, og dens skønhed er en rejsendes drøm! Fra gamle monumenter og bygninger i renæssance- og barokarkitektur til Roms pladser, der er fulde af charme.

Italiens hovedstad skal nydes i dit eget tempo, og at gøre det fra et af dens udsigtspunkter er den bedste måde at indfange sjælen i Den Evige Stad med dit kamera. Vær opmærksom, for at betragte den fra højderne er en af de ting, man skal gøre i Rom.

1. Peterskirken

Kuppel i Peterskirken i Rom| ©Briana Tozour
Kuppel i Peterskirken i Rom| ©Briana Tozour

En af de store attraktioner i Vatikanstaten er at besøge Peterskirken og selvfølgelig at betragte den smukke udsigt fra Peterskirkens enorme kuppel over byen Rom.

Man skal betale entré for at se sceneriet herfra, men jeg kan forsikre dig om, at oplevelsen er det hele værd. Du kan ikke gå herfra uden at have set den betagende udsigt over Peterspladsen, Berninis skulpturer på søjlegangen, Engelsborg, Roms orange hustage og selve kuplen indeni.

Det bedste tidspunkt at bestige Peterskirken på er tidligt om morgenen, når der er stille, og byen er rolig. Atmosfæren er betagende og ærefrygtindgydende!

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Piazza San Pietro, 00120 Vatikanstaten. Du kan benytte dig af turen og opdage de andre attraktioner i Vatikanstaten.
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, linje A til stationen Ottaviano-S. Pietro. Pietro station. Tjek denne guide til Roms metro, så du ikke farer vild i byen.
 • Åbningstider: Peterskirken er åben mandag til fredag mellem kl. 7 og 19 (kl. 18 om vinteren). Find ud af alt, hvad du har brug for at vide om Peterskirken i dette indlæg.
 • Pris: Du kan bestige Peterskirkens kuppel ved at booke en guidet tur i basilikaen fra 49 €.

Book et besøg i Peterskirken

2. Castel Sant'Angelo

Detalje af Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto
Detalje af Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto

Fra den øverste terrasse på Castel Sant'Angelo, en fæstning nær Vatikanet, har du en spektakulær panoramaudsigt over byen, Tiberen, Peterskirken, "passetto" (korridoren, der forbinder Vatikanet) og et andet perspektiv på selve borgen end det, vi normalt har fra jorden, når vi går gennem de omkringliggende gader.

For at få adgang til udsigtspunktet og resten af bygningen skal du købe en billet til Castel Sant'Angelo. Hvis du vil nyde en af de bedste udsigter over Rom fra terrassen, anbefaler jeg, at du besøger monumentet på vejen, da det, der oprindeligt var kejser Hadrians mausoleum, har fungeret som en militær befæstning, pavelig residens, fængsel og museum gennem årene. Bag murene ligger en masse interessante historier!

Når du forlader Castel Sant'Angelo, vil jeg råde dig til at gå til Umberto I-broen (det tager kun 10 minutter mere), for derfra har du en meget flot, men ikke så kendt udsigt over Vatikanet med den store kuppel i baggrunden og Sant'Angelo-broen i forgrunden. Du vil få nogle fantastiske billeder!

Interessant information

 • Adresse: Lungotevere Castello, 50.
 • Sådan kommer du derhen: Med bus, linje 23, 34, 49, 64, 87, 280, 492, 926 og 990.
 • Åbningstider: Alle ugens dage, fra 9:00 til 19:30. Du kan finde flere oplysninger om Castel Sant'Angelo i dette indlæg.
 • ikke glip af det, fordi....: Castel Sant'Angelo betragtes som et af de bedste monumenter i Rom.

Køb billetter til Castel St'Angelo

3. Pincio-terrassen

Udsigt fra Pincio-terrassen| ©Fred Romero
Udsigt fra Pincio-terrassen| ©Fred Romero

Pincio-højen er en af de mest besøgte i Rom takket være den spektakulære panoramaterrasse, der har udsigt over den monumentale Piazza del Popolo, og hvorfra man ikke kun kan se denne enklave i forreste linje, men også Peterskirkens kuppel, Castel Sant'Angelo, monumentet for kong Victor Emmanuel II og nogle af Roms bedste monumenter.

Dette udsigtspunkt har en af de bedste udsigter over Den Evige Stad! Allerede i det 19. århundrede elskede det romerske aristokrati at tage til denne park for at nyde det spektakulære panorama over Rom, især ved solnedgang. Faktisk er det at se solnedgangen fra Pincio-bakken i selskab med en, man holder af, et af de mest romantiske øjeblikke, man kan opleve under sit ophold i Rom.

Man kan komme til Pincio-bakkens terrasse ved at gå op ad en monumental trappe fra Den Spanske Trappe eller gennem selve Piazza del Popolo (nord for Rom) og tage trappen til venstre, indtil man når begyndelsen af Villa Borghese-parken. Det er faktisk et godt sted at stoppe, før man besøger Borghese-galleriet.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Salita del Pincio, 00187 Rom.
 • Sådan kommer du derhen: Gå fra Piazza di Spagna eller Piazza del Popolo.
 • Hvad skal man gøre bagefter: Et besøg i Villa Borgheses haver er den bedste plan efter en tur på Pincio-terrassen.
 • ikke glip af det, fordi...: Pincio-terrassen betragtes som et af de mest romantiske øjeblikke i Rom.

Book et guidet besøg i Borghese-galleriet

4. Terrassen på Palatinerhøjen

Besøg på Palatinerhøjen| ©Fred Romero
Besøg på Palatinerhøjen| ©Fred Romero

Fra terrassen på Palatinerhøjen, den mest centrale af Roms 7 bakker, kan man nyde en betagende udsigt over Forum Romanum- den samme udsigt, som de romerske kejsere havde!

Palatinerhøjen er en af de ældste dele af byen og betragtes som fødestedet for Italiens hovedstad. Tag et kig på dette naturlige udsigtspunkt for at se resterne af disse fantastiske gamle bygninger, der har modstået århundrederne og stadig står i dag.

Besøg terrassen på Palatinerhøjen og nyd den utrolige udsigt over Colosseum, triumfbuerne, templerne og basilikaerne eller Vestalindernes Hus, og forestil dig et øjeblik, hvordan Rom ville have set ud for to årtusinder siden. Det er en ubeskrivelig følelse at gå rundt mellem de tusindårige sten, du er nødt til at opleve det!

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Via di San Gregorio, 30.
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, linje B, Colosseum station.
 • ikke glip af det, fordi....: Fra Palatinerhøjen kan du se Colosseum og andre imponerende romerske arkæologiske rester.

Book et besøg i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

5. Udsigtspunktet ved Trinità dei Monti

Ved Scalinata di Trinità dei Monti| ©Kevin Gessner
Ved Scalinata di Trinità dei Monti| ©Kevin Gessner

Når man går op ad den monumentale trappe, der fører til kirken Santissima Trinità dei Monti i centrum af Rom, finder man et udsigtspunkt, der åbner sig foran templet, hvorfra man har en meget cool udsigt og et andet perspektiv på den altid travle Spanske Trappe med Barge-fontænen foran. Det er et af de mest besøgte steder af både turister og romere, og du kender det sikkert fra de mange gange, det har været vist i biografen.

Det er næsten en tradition at sætte sig på trappen for at observere den livlige atmosfære på pladsen, tage nogle billeder og hvile lidt.

En meget interessant mulighed for at komme til udsigtspunktet Trinità dei Monti er at leje en tur til Roms fontæner og pladser, så man ikke kun kan nyde den smukke udsigt fra dette udsigtspunkt, men også se bl.a. Trevi-fontænen, Barcaccia-fontænen eller Quattro Fiumi-fontænen.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Piazza di Spagna.
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, linje A, station Spagna, eller til fods på turen til Roms fontæner og pladser.
 • ikke glip af det, fordi...: På vejen kommer du forbi emblematiske romerske pladser som Piazza di Spagna eller Piazza del Popolo.

Book turen til Roms fontæner og pladser

6. Gianicolo

Gianicolo udsigtspunkt| ©Wikimedia
Gianicolo udsigtspunkt| ©Wikimedia

Gianicolo-bakken er et andet af Roms mest specielle udsigtspunkter, hvor man kan nyde udsigten over byen på grund af den store højde (85 meter over havets overflade!). Den betragtes som byens ottende bakke og er et meget behageligt område at slentre rundt i.

Den ligger over Trastevere-kvarteret, og terrassen ender i et fantastisk udsigtspunkt, hvorfra man kan betragte al Roms skønhed: fra snesevis af kirker i byen til monumentet for kong Victor Emmanuel II og kuplen på Pantheon i Rom. Ikke engang statuen af Garibaldi, der står på Gianicolo-bakken med udsigt over byen, vil gå glip af en så storslået udsigt.

Og mens du tager til Gianicolo for at nyde udsigten, så benyt lejligheden til at besøge andre interessante steder på toppen som kirken San Pietro in Montorio, Manfredi-fyrtårnet eller Fontana dell'Acqua Paola.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: via Garibaldi, Salita di Sant'Onofrio, 00165 Roma
 • Sådan kommer du derhen: Med bus, linje 870
 • ikke glip af det fordi...: du vil kunne se Pantheon i Rom næsten fra fugleperspektiv.

Book turen til Roms fontæner og pladser

7. Terrassen ved monumentet for kong Victor Emmanuel II

Piazza Venezia, hvor monumentet for kong Victor Emmanuel II ligger| ©Michelle Bitetto
Piazza Venezia, hvor monumentet for kong Victor Emmanuel II ligger| ©Michelle Bitetto

Monumentet for Kong Victor Emmanuel II er en kontroversiel bygning, da opførelsen krævede nedrivning af flere bygninger på en gammel renæssanceplads, og på grund af dets kolossale dimensioner mente romerne, at "Vittoriano" ikke passede til placeringen.

Men nu er det blevet et fantastisk udsigtspunkt, hvorfra man har nogle af de bedste udsigter over Rom i 70 meters højde. For at komme op til den øverste terrasse, på niveau med quadrigas, skal du tage en af panoramaliftene, der forlader terrassen på niveau med søjlegangen.

Fra toppen vil du kunne se 360º panoramaudsigt over Forum Romanum og Colosseum, Trajansøjlen, de kejserlige fora eller Via del Corso.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: via Garibaldi, Salita di Sant'Onofrio, 00165 Roma.
 • Sådan kommer du derhen: Med bus, linje C3, 30, 80, 83, 85, 160 og 170.
 • ikke glip af det, for....: Du vil have en spektakulær udsigt over Forum Romanum og Colosseum.

Book en guidet tur til Forum Romanum og Colosseum

8. Udsigtspunktet Campidoglio

Udsigt fra udsigtspunktet Campidoglio| ©Macbhel
Udsigt fra udsigtspunktet Campidoglio| ©Macbhel

Fra udsigtspunktet Campidoglio har du en af de bedste udsigter over Rom og en af de mest fotogene udsigter over Forum Romanum fra et andet perspektiv med Saturn-templet i forgrunden og Colosseum i horisonten. Tag dit kamera med, for du vil ikke kunne lade være med at tage billeder!

Udsigtspunktet Campidoglio, bag Palazzo Senatorio til højre for Tabularium, er ofte overfyldt, især sidst på eftermiddagen, når belysningen på Forum Romanum er tændt, så prøv at gå lidt tidligere for at få en god plads.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Piazza del Campidoglio.
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, linje B, Colosseum station.
 • ikke glip af det, fordi...: du vil kunne nyde en af de mest unikke udsigter over Forum Romanum.

Book en guidet tur til Forum Romanum og Colosseum

9. Den orange have

Solnedgang i den orange have| ©Mark Radford
Solnedgang i den orange have| ©Mark Radford

Gemt væk i et lille hjørne af Aventinerhøjen ligger Orangeriet, en park gemt væk fra travlheden i Roms centrum, hvor du finder en oase af fred, ideel til en pause, hvor du kan lade batterierne op, mens du nyder en af de smukkeste panoramaudsigter over hovedstaden.

Når du ankommer, finder du en smuk indgang med et springvand, og en sti omgivet af fyrretræer fører dig til panoramaterrassen, hvorfra du kan se Peterskirkens kuppel, Trastevere-kvarteret, Piazza Venezzia og resten af Rom for dine fødder.

Hvis du beslutter dig for at besøge Orange Garden, anbefaler jeg, at du tager derhen ved solnedgang, fordi atmosfæren er magisk. Og glem ikke at tage en picnic med, for du får lyst til at blive der i lang tid og betragte landskabet og det smukke farvespil, som Roms himmel er farvet af ved solnedgang.

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Piazza Pietro D'Illiria, 00153 Rom RM, Italien
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, linje B, Circo Massimo station.
 • ikke glip af det, fordi...: På vejen vil du se smukke udsigter over Caracalla-badene, Forum med monumentet for kong Victor Emmanuel II eller Tiber-øen, som vil glæde fotoelskere i Den Evige Stad.

10. Malteserordenens lås

Et kig gennem Malteserordenens sluse| ©Nicolas Esposito
Et kig gennem Malteserordenens sluse| ©Nicolas Esposito

Tæt på appelsinhaven, på Aventinerhøjen, en af Roms syv høje, ligger Malteserordenens sæde, som har en af de bedste udsigter over Rom. Det er låsen til indgangsporten til Malteserklosterets ejendom, hvorigennem der er en meget original udsigt til Peterskirkens kuppel bag et galleri af hække.

Desuden er det mærkelige ved dette ejendommelige udsigtspunkt, at når du ser ud over landskabet, vil du fra denne lås se tre stater på samme tid. Ja, præcis som du læser det! Herfra kan du se Italien, Vatikanet og Malteserordenen (den eneste stat uden et land i verden). Er det ikke ekstraordinært?

Desværre for turister kan Malteserordenens have ikke besøges, men i det mindste kan du få en unik udsigt over Peterskirken. Kom til dette udsigtspunkt efter at have besøgt appelsintræernes have - det vil gøre dig målløs!

Nyttige oplysninger

 • Adresse: Piazza dei Cavalieri di Malta, nummer 3.
 • Sådan kommer du derhen: Med metro, linje B, Circo Massimo station.
 • ikke glip af den, fordi...: dens belvedere er en af Roms mange vidunderlige skjulte hemmeligheder.

Book en rundvisning i Peterskirken