Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at lave i Rom med børn

Det kan være en god idé at rejse til Den Evige By med børn: se denne liste over ting, du kan lave i Rom med de små.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutters læst

10 ting at lave i Rom med børn

Børn leger på et torv i Rom | ©David Ramírez

Rom kan være som en forlystelsespark for børn, især med lidt viden om imperiets historie og de rigtige ture og aktiviteter. Heldigvis har den evige by masser af muligheder for en uforglemmelig tur.

Her er en liste over 10 ting, du kan lave i Rom med børn, med aktiviteter, som selv du vil have lyst til at lave. Men desværre, man kan kun være barn én gang i livet!

1. Lej en cykel eller rulleskøjter for at udforske Borghese-haverne

Villa Borghese
Villa Borghese

Villa Borghese-haverne er en dejlig gåtur at slentre igennem, inden man besøger det fascinerende Borghese-galleri. Men jeg foreslår noget lidt anderledes at nyde sammen med familien, nemlig at leje en cykel, rulleskøjter eller en Segway for at udforske de blomstrende stier i denne park. Omkring Villa Borghese finder du butikker og boder til leje.

Du kan også hoppe på minitoget, der kører dig rundt til alle seværdighederne i Villa Borghese fra kl. 10.30 om morgenen til solnedgang non-stop. Det er en sjov måde at gå rundt i haven på og se de smukke skulpturer på.

Book en cykeltur i Rom

2. Søg efter skjulte skatte i Rom

På jagt efter skatte i Trastevere
På jagt efter skatte i Trastevere

Nogle gange er det svært at få børn til at være villige til at bruge en hel dag på at gå rundt i en by fra sin bedste side, især hvis det er på en typisk rundvisning fuld af fakta og historie. Heldigvis er der en sjov måde at besøge Rom på, og det er ved at gøre turen til en leg med en skjult skattejagt.

Et kort, en vejledning med ledetråde og et kort, der giver adgang til visse steder i Rom: Med dette i rygsækken tager Trastevere Revolution-oplevelsen jer med på opdagelse i Trastevere-kvarterets gader som en familie, hvor I opdager hemmeligheder i gamle statuer, skjulte gårde og endda udsigtspunkter med panoramaudsigt.

Du har forskellige muligheder, når det gælder denne type spil; du kan også booke et spil med udforskning af den gamle bydel i Rom og udnytte tiden, mens de yngre børn underholdes med at se Roms mest berømte seværdigheder.

Når du bestiller denne oplevelse, modtager du en bekræftelsesmail med et mødested. Når du er der, skal du indtaste koden fra din e-mail på webstedet, og du vil modtage et kodeord, så du kan åbne en hemmelig kasse og modtage din inventar, så du kan starte eventyret. Og hvis du stadig har lidt energi tilbage, så gå på opdagelse på disse 10 hemmelige steder i Rom, som vil overraske dig!

3. Udforsk Roms katakomber

Katakomberne i Rom
Katakomberne i Rom

Da jeg var barn, var min yndlingsferie på året Halloween, og min yndlingsaktivitet med mine venner var at spille Dungeons and Dragons, så hvis mine forældre havde taget mig med til Roms katakomber, ville det nok være en oplevelse, jeg aldrig ville glemme.

OK, måske er det ikke for alle børn, da det kan være lidt skræmmende, men så længe du tager en tur i San Callisto eller San Sebastiano katakomberne, finder du ikke menneskelige rester eller grave lavet af knogler. Det er to af de mest populære i Rom, hvoraf den første måske er den mest interessante på grund af sin historiske betydning og størrelse.

Hvis du ønsker at nyde denne oplevelse som familie, skal du være opmærksom på, at de kun kan besøges på en organiseret tur. Hvis du vil vide mere om at besøge Roms katakomber, anbefaler jeg, at du læser denne artikel: Katakomberne i Rom billetter: alt du skal vide.

Bestil en tur i Roms katakomber

4. Tag på rundvisning i Rom for børn

På opdagelse i Forum Romanum
På opdagelse i Forum Romanum

De fleste ture i Rom er ikke særlig børnevenlige, så hvis du rejser til Den Evige By som familie, har du ofte intet andet valg end at arrangere de fleste aktiviteter selv eller risikere, at dine børn keder sig til døde i en gruppe voksne.

Heldigvis er der en familievenlig rundtur i Rom med pizza og gelato ved solnedgang, hvor du kan tage rundt i byen og opleve seværdigheder som Marcus Aurelius' søjle, Piazza Navona, Pantheon og Trevi-fontænen, men tilpasset børnene med fotokonkurrencer, quizzer og skattejagter. I slutningen af turen får du pizza og gelato sammen med resten af familien.

Bestil et besøg på Vatikanmuseerne med børn

5. Oplev en dag i en gladiators liv

Roms skole for gladiatorer
Roms skole for gladiatorer

Den officielle Gladiatorskole i Rom, som ligger på den gamle Appian Way, tilbyder en enestående oplevelse for unge rejsende, der besøger byen: bliv gladiator for en dag.

Med en autentisk gladiatortræning, hvor de lærer de kampteknikker, der vakte jubel i Colosseum, er dette en måde at lære et aspekt af Romerrigets historie på en anderledes måde. Skolen bruger specielle tunikaer, sværd og skjolde til at genskabe gladiatorernes oplevelse.

6. Besøg Bioparco, en meget speciel zoologisk have

Indgangen til Bioparco
Indgangen til Bioparco

Bioparco, også kendt som Giardino Zoologico di Roma, er en zoologisk have med over to hundrede forskellige dyrearter i Villa Borghese-parken. Her kan du finde løver, aber, elefanter, tigre, giraffer og nogle truede arter som f.eks. den egyptiske skildpadde.

Det er en meget behagelig gåtur, og i modsætning til zoologiske haver i andre europæiske hovedstæder er det et naturligt miljø, der passer meget godt sammen med en spadseretur i Borghese-haven.

7. Slip adrenalinen løs i forlystelsesparken Rainbow MagicLand

Rainbow MagicLand
Rainbow MagicLand

Rainbow MagicLand er en forlystelsespark, der ligger en time fra Rom i landsbyen Valmontone, hvor du kan finde en bred vifte af 40 forlystelser og shows, der er perfekte til en dag med spænding med familien.

En stor del af forlystelsesparken er bygget op i Winx Club-universet med en genskabelse af Alfea Castle og Fairy Lake, hvor du kan køre i rutsjebaner, shuttles, vandrutsjebaner og nyde musikalske forestillinger og shows. Der er også områder, der er dedikeret til legenden om kong Arthur, med turneringer til hest, arenakampe og middelalderlige måltider (spoiler: de serverer ikke bestik).

Forlystelsesparken Rainbow MagicLand kan bedst nås med tog eller bus, som begge afgår fra Termini Station. Da dette er en heldagsudflugt, anbefaler jeg kun at tage den, hvis du er i Rom i 5 dage eller mere.

8. Besøg Largo di Torre Argentina kattehjemmet

Largo di Torre Argentina er navnet på en gruppe ruiner fra den romerske republiks tid og omfatter fire templer samt en del af Roms senatsbygning. De fleste besøgende kommer her på grund af den historiske interesse: historien hævder, at mordet på Julius Cæsar fandt sted her i 44 f.Kr.

Men på den anden side er Largo di Torre Argentina hjemsted for hundredvis af forladte katte, der bor i et shelter på selve pladsen og vandrer fredeligt rundt blandt ruinerne af det, der engang var et vigtigt sted i det gamle Rom. Hvis du tager af sted med børn, kan det være en meget kærlig og smuk oplevelse at lære om stedets historie, mens du klapper en kat eller ser den gå rundt.

9. Køb trælegetøj hos Bartolucci

Bartolucci
Bartolucci

Efter en hård dag med gåture og sightseeing kan du købe en fin souvenir til de små hos Bartolucci på Via dei Pastini 96-99. Dette er en legetøjsbutik i træ, hvor du kan finde gøgure, pinocchioer, fly og heste, der er lavet med god smag, og som er svære at finde mere.

En anden mulighed er at besøge Al Sogno på Piazza Navona, 53, som er kendt for sit uendelige katalog af udstoppede dyr. Her kan dine børn tage en unik souvenir med hjem fra deres besøg i Rom.

10. Oplev Leonardo Da Vincis maskiner på arbejde

Da Vinci-museet
Da Vinci-museet

Leonardo Da Vinci-museet på Via Conciliazione 19 er det eneste museum i verden med mere end 50 certificerede opfindelser af Da Vinci og et sted, hvor du kan se nogle af hans mest berømte malerier.

Her kan du opleve, hvordan renæssancegeniets hjerne fungerede ved at betjene hans maskiner og lære om mekanik og fysik, hvilket kan være meget interessant for både voksne og teenagere.

Tips og tricks til at rejse til Rom med børn

Jeg kan ikke afslutte denne artikel uden at fortælle dig nogle tips om, hvordan du kan rejse til Rom som familie og spare penge og tid, da mange attraktioner og museer har gratis adgang for børn eller særlige fordele. Her er et par ting, du bør vide, inden du tager af sted:

  • Metroen og bussen er gratis for børn op til 9 år, og toget er gratis for børn op til 3 år, med 50 % rabat for børn mellem 4 og 11 år.
  • Der er gratis adgang til katakomberne for børn op til 6 år, og børn mellem 7 og 15 år har reduceret adgang.
  • På samme måde er der gratis adgang til Vatikanmuseerne for børn op til 5 år og reduceret adgang for børn op til 18 år.
  • Rom er ikke den mest klapvognsvenlige by, så jeg anbefaler, at du bærer dit barn i en bæresele. Det er også en god idé at medbringe bleer og babymad hjemmefra, da du sandsynligvis ikke kender de mærker, der sælges i supermarkederne i landet.
  • Med et Roma Pass har dine børn gratis adgang til alt det, der er inkluderet i passet.
  • Jeg vil råde jer til at forberede jeres børn lidt før turen og dokumentere Roms historie og de steder, de skal se, selv overfladisk.