10 ting at lave i Rom med børn

Det kan være en god idé at rejse til Den Evige Stad med børn: Læs denne liste over ting, du kan lave i Rom med de små.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutters læst

10 ting at lave i Rom med børn

Børn leger på en plads i Rom | ©David Ramírez

Rom kan være som en forlystelsespark for børn, især med en smule kontekst om imperiets historie og de rigtige besøg og aktiviteter. Heldigvis har den evige stad masser af muligheder for at give dem en uforglemmelig tur.

Her er en liste over 10 ting, man kan lave i Rom med børn, med aktiviteter, som selv du vil have lyst til at lave. Men undskyld, man får kun lov til at være barn én gang i livet!

1. Besøg Bioparco, en helt særlig zoologisk have

Indgangen til Bioparco
Indgangen til Bioparco

Bioparco, også kendt som Giardino Zoologico di Roma, er en zoologisk have med mere end to hundrede forskellige dyrearter, der ligger i Villa Borghese-parken. Her kan man finde løver, aber, elefanter, tigre, giraffer og nogle truede arter som f.eks. den egyptiske landskildpadde.

Det er en meget behagelig gåtur, og i modsætning til zoologiske haver i andre europæiske hovedstæder er det et naturligt miljø, der passer godt til en gåtur gennem Borghese-haverne. Jeg anbefaler dog, at du køber dine Bioparco-billetter i forvejen for at undgå kø ved indgangen til den zoologiske have.

Book billetter til Bioparco

2. Oplev en dag i en gladiators liv

Gladiatorskolen i Rom
Gladiatorskolen i Rom

Roms officielle gladiatorskole, der ligger på den gamle Appia-vej, tilbyder en unik oplevelse for unge rejsende, der besøger byen: bliv gladiator for en dag.

Med en autentisk gladiatortræning, hvor du lærer de kampteknikker, der vakte jubel i Colosseum, er dette en måde at lære et aspekt af Romerrigets historie på en anderledes måde. Skolen bruger særlige tunikaer, sværd og skjolde til trofast at genskabe oplevelsen af at være gladiator.

Book billetter til Gladiatorskolen

3. Søg efter skjulte skatte i Rom

På jagt efter skatte i Trastevere
På jagt efter skatte i Trastevere

Nogle gange er det svært at få børn til at bruge en hel dag på at gå rundt i en by, når den er bedst, især hvis det er på en typisk tur fuld af fakta og historie. Heldigvis er der en sjov måde at komme rundt i Rom på, og det er ved at gøre gåturen til en leg med skjult skattejagt.

Du har et par forskellige muligheder, når det kommer til denne slags leg; du kan booke en leg med udforskning af Roms gamle bydel og drage fordel af, at de yngre er underholdt med at se Roms mest berømte seværdigheder.

Når du booker denne oplevelse, vil du modtage en bekræftelsesmail, der angiver et mødested. Når du er der, skal du indtaste koden fra din e-mail på hjemmesiden, og du vil modtage en adgangskode til at åbne en hemmelig boks og modtage din beholdning for at starte eventyret. Tag dig god tid, og du vil opdage Roms bedst bevarede hemmeligheder, som vil forbløffe dig!

Forudbestil Rome Exploration Game

4. Oplev Vatikanet på en guidet tur for børn!

Vatikanets kuppel| ©Javier Martinez
Vatikanets kuppel| ©Javier Martinez

Endnu en skattekiste som dem, der findes i Vatikanmuseerne, kan overvælde selv de ældste af os. Men når man på forhånd ved, at det er et af de steder i Rom, man skal se, må man ikke gå glip af det, hvis man rejser med børn, for der er ture, der er specielt designet til dem.

Med en guidet tur i Vatikanet for familier bliver turen til Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken meget sjovere. Guiden vil fortælle anekdoter, opfinde interaktive lege og sørge for, at de små ikke keder sig og lærer om historien. Desuden er billetterne inkluderet, og du undgår køerne ved billetkontoret.

Book en guidet tur i Vatikanet for børn

5. Oplev Leonardo Da Vincis maskiner i arbejde

Da Vinci-museet
Da Vinci-museet

Leonardo Da Vinci-museet på Via Conciliazione, 19, er det eneste museum i verden med mere end 50 certificerede Da Vinci-opfindelser og et sted, hvor du kan se nogle af hans mest berømte malerier.

Her kan du opdage, hvordan renæssancegeniets hjerne fungerede ved at betjene hans maskiner og lære om mekanik og fysik, noget, der kan være meget interessant for både voksne og teenagere. Med billetter til Leonardo Da Vinci-museet får du også adgang til den underjordiske dam.

Book billetter til Leonardo Da Vinci-museet

6. Gå på opdagelse i Roms katakomber

Katakomberne i Rom
Katakomberne i Rom

Da jeg var barn, var min yndlingshøjtid Halloween, og min yndlingsting at lave med mine venner var at spille Dungeons and Dragons, så hvis mine forældre havde taget mig med på besøg i Roms katakomber, ville det nok være en oplevelse, jeg aldrig ville glemme.

OK, måske er det ikke en aktivitet for alle børn, da det kan være lidt skræmmende, men så længe du tager en tur i San Callisto eller San Sebastiano katakomberne, vil du ikke finde menneskelige rester eller grave lavet af knogler. Det er to af de mest populære i Rom, hvoraf den første måske er den mest interessante på grund af dens historiske betydning og størrelse.

Hvis du har lyst til at nyde denne oplevelse som familie, skal du være opmærksom på, at de kun kan besøges på en organiseret tur. For mere information om at besøge Roms katakomber, anbefaler jeg, at du læser denne artikel: Katakomberne i Rom billetter: alt du skal vide.

Book et besøg i Roms katakomber

7. Lej en cykel eller rulleskøjter for at udforske Borghese-haverne

Villa Borghese
Villa Borghese

Villa Borghese-haverne er en fornøjelse at slentre igennem, inden man besøger det fascinerende Borghese-galleri. Men jeg foreslår noget lidt anderledes til familien, og det er at leje en cykel, rulleskøjter eller en Segway for at udforske de blomstrende stier i parken. Rundt om Villa Borghese finder du butikker og boder, hvor du kan leje cykler.

Du kan også hoppe på minitoget, som kører dig rundt til alle seværdighederne i Villa Borghese fra kl. 10.30 om formiddagen til solnedgang, non-stop. Det er en sjov måde at komme rundt i haven på og samtidig se de smukke skulpturer.

Book en cykeltur i Rom

8. Få adrenalinen til at pumpe i forlystelsesparken Rainbow MagicLand

Rainbow MagicLand
Rainbow MagicLand

Rainbow MagicLand er en forlystelsespark, der ligger en time fra Rom, i landsbyen Valmontone, hvor du kan finde en bred vifte af 40 attraktioner og shows, perfekt til en dag med spænding med familien.

Meget af forlystelsesparken er sat i Winx Club-universet, med en genskabelse af Alfea Castle og Fairy Lake, hvor du kan køre rutsjebaner, shuttles, vandforlystelser og nyde forestillinger og musikalske shows. Der er også områder dedikeret til legenden om Kong Arthur med hesteturneringer, arenakampe og middelalderlig spisning (spoiler: intet sølvtøj).

Den bedste måde at komme til forlystelsesparken Rainbow MagicLand på er med tog eller bus, som begge kører fra Termini Station. Da dette er en heldagsudflugt, anbefaler jeg, at du kun gør det, hvis du er i Rom i fem dage eller mere.

9. Besøg Largo di Torre Argentinas kattehjem

Udsigt over ruinerne af Largo di Torre Argentina-pladsen| ©gérard
Udsigt over ruinerne af Largo di Torre Argentina-pladsen| ©gérard

Largo di Torre Argentina er navnet på en gruppe ruiner fra den romerske republiks tid og omfatter fire templer samt en del af senatsbygningen i Rom. De fleste besøgende kommer her på grund af den historiske interesse: Historien hævder, at mordet på Julius Cæsar fandt sted her i 44 f.Kr.

Men på den anden side er Largo di Torre Argentina hjemsted for hundredvis af forladte katte, som bor i et hus på selve pladsen og vandrer fredeligt rundt mellem ruinerne af det, der engang var et vigtigt sted i det gamle Rom. Hvis du tager afsted med børn, kan det være en meget kærlig og smuk oplevelse at lære om stedets historie, mens man klapper en kat eller ser den gå rundt.

10. Køb trælegetøj hos Bartolucci

Bartolucci
Bartolucci

Efter en hård dag med gåture og sightseeing kan du købe en fin souvenir til de små hos Bartolucci på Via dei Pastini 96-99. Det er en legetøjsbutik i træ, hvor du kan finde gøgeure, pinocchios, fly og heste, som er lavet med god smag, og som er svære at finde længere.

En anden mulighed er at besøge Al Sogno på Piazza Navona, 53, som er kendt for sit endeløse katalog af udstoppede dyr. Her kan dine børn få en unik souvenir med hjem fra deres besøg i Rom.

Tips og tricks til at rejse til Rom med børn

Jeg kan ikke afslutte denne artikel uden at fortælle dig nogle tips og tricks til at rejse med din familie til Rom og spare lidt penge og tid, da mange attraktioner og museer har gratis adgang for børn eller særlige fordele. Her er et par ting, du bør vide inden din rejse:

  • Metro og bus er gratis for børn op til 9 år, og toget er gratis for børn op til 3 år, med 50% rabat for børn i alderen 4-11 år.
  • Adgang til katakomberne er gratis for børn op til 6 år, og børn mellem 7 og 15 år har reduceret adgang.
  • På samme måde er der gratis adgang til Vatikanmuseerne for børn op til 5 år og reduceret adgang for børn op til 18 år.
  • Rom er ikke den mest klapvognsvenlige by, så jeg anbefaler, at du bærer dit barn i en bæresele. Det er også en god idé at medbringe bleer og babymad hjemmefra, da de mærker, der sælges i supermarkederne, sandsynligvis er ukendte for dig.
  • Med et Roma Pass har dine børn gratis adgang og adgang til alt, hvad der er inkluderet i passet.
  • Jeg vil råde dig til at forberede dine børn lidt før rejsen og give dem en overfladisk indføring i Roms historie og de steder, de skal se.