Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at lave i Amsterdam om foråret

At besøge den hollandske hovedstad på denne tid af året er en uforglemmelig oplevelse, ikke kun på grund af kanalernes farver, men også på grund af de aktiviteter, man kan lave.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

9 minutters læst

10 ting at lave i Amsterdam om foråret

Tulipaner, Amsterdam | ©Maria Eklind

Foråret er det bedste tidspunkt at besøge Amsterdam på. Det er en årstid, hvor godt vejr, blomster, gastronomi og kulturelle begivenheder mødes.

Den hollandske hovedstads vigtigste begivenheder, fester og attraktioner er tilgængelige om foråret. Derudover vil du i denne sæson blive mødt af en eksplosion af tulipanmarker, unikke festivaler og en af de mest berømte hollandske fester: Kongens Dag.

1. Lad dig tryllebinde af en sejltur på Amsterdams kanaler

Krydstogt i Amsterdam| ©Reinhard Schuldt
Krydstogt i Amsterdam| ©Reinhard Schuldt

Når foråret kommer, er en af de mest populære planer et krydstogt på Amsterdams kanaler. Der er mange muligheder:

  • Amsterdam kanalrundfart på en glasoverdækket båd, fra 120 kr, hvorfra du kan se byens mest populære monumenter og steder som Anne Franks Hus, den rige gyldne kurve, Red Light District eller broen, og du har en audioguide til din rådighed.
  • Grachtengordel' cruise, fra 153 kr, også en time lang og med audioguide, hvor du kan sejle langs kanalbæltet, et af de mest berømte områder i byen.
  • Natkrydstogt langs Amsterdams kanaler, fra 184 kr, hvor du kan se byens mest emblematiske steder som Moulin Rouge, Rijksmuseum og Blauwbrug-broen under stjernelyset på en halvanden times tur.

Derudover kan du købe en kombineret billet, der inkluderer krydstogtet og en anden aktivitet, f.eks:

Book et krydstogt i Amsterdam

2. Besøg tulipanmarkerne i Lisse

Tulipaner i Amsterdam| ©Marcelo Campi
Tulipaner i Amsterdam| ©Marcelo Campi

Fra blomstermarkeder til frodige byhaver- der er masser af steder at finde tulipaner i Amsterdam. Mere end 1 million turister kommer til Amsterdam om foråret for at se disse tulipanmarker og nyde deres skønhed.

Den bedste måde at opleve tulipanmarkerne i Lisse på er at booke en cykeltur i Amsterdam og køre ad de forskellige afmærkede stier, som vil føre dig gennem store blomsterhav. Lige vest for Lisse ligger Noordwijkerhout, som er hjemsted for det hollandske blomsterbælte (Bollenstreek). Jeg anbefaler, at du kører gennem denne strækning af tulipanmarker, når du rejser mellem Haarlem og Leidan. Det er dog også muligt at besøge en del af bæltet, hvis du kører vestpå fra Lisse og derefter sydpå langs Leidsevaart.

Du har også mulighed for at tage en bus gennem Amsterdam. Der afgår busser hver time fra Schipol Lufthavn til Lisse, det handler om at komme rundt i Amsterdam.

Book en cykeltur i Amsterdam

3. Tag på en dagstur for at se nogle vindmøller

Zaanse Schans landlige områder| ©Gabriel Bermejo
Zaanse Schans landlige områder| ©Gabriel Bermejo

En anden måde at se tulipanmarkerne og forårsstemningen på, samtidig med at man nyder en af byens mest turistede landsbyer, er at booke en dagstur fra Amsterdam til Zaanse Schans, den berømte vindmøllelandsby, som har et af de mest beundrede hollandske landskaber.

Der er mange måder at komme til Zaanse Schans fra Amsterdam på, inklusive en organiseret tur. Der er gratis adgang til Zaanse Schans med Amsterdam City Card, et af Amsterdams bedste turistpas.

Men hvis du ikke har så meget tid og ikke har lyst til at tilbringe en dag uden for Amsterdam, så fortvivl ikke! Amsterdam er hjemsted for otte vind møller, og nogle af dem er meget nemme at komme til, f.eks. vindmøllen ved Brouwerij 't IJ.

Book en dagstur fra Amsterdam til Zaanse Schans

4. Spadser gennem Keukenhof

På tur i Keukenhof| ©Heribert Bechen
På tur i Keukenhof| ©Heribert Bechen

Keukenhof er en af de største haver i verden og den vigtigste grund til, at folk besøger Amsterdam om foråret. Hvis du sætter pris på naturen, har du sikkert set billeder på nettet af blomsterhaverne, et unikt landskab.

For at komme dertil kan du vælge en Keukenhof-tur med et vindmøllekrydstogt. Disse ture er meget almindelige om foråret. Men da dette er en af de mest populære forårsattraktioner, bør du købe billetter til Keukenhofl i god tid** for at sikre dig, at du kan besøge den dag, du ønsker.

Generelt er det bedst at undgå eftermiddagene, hvis du vil have en mindre overfyldt oplevelse. Jeg anbefaler også det kraftigste at undgå påskeweekenden, da Keukenhof er meget overfyldt på den tid af året.

Book en tur til Keukenhofl

5. Træd i pedalerne, mens menneskemængden ikke er så stor!

Turister på en kanalbro| ©Abir Anwar
Turister på en kanalbro| ©Abir Anwar

Det er rigtigt, at cykling i Amsterdam er en aktivitet året rundt, men hvis der er et godt tidspunkt at booke en cykeltur i Amsterdam på, så er det om foråret. Det skyldes, at der er færre turister end om sommeren, men det er også en mere pålidelig årstid at cykle på end om vinteren, hvor det glatte underlag og kolde vejr gør cykling til en sundhedsrisiko.

Jeg anbefaler Amsterdam-cykelture, som er en fantastisk måde at lære Amsterdam at kende på og undgå trafikpropper. Her er nogle muligheder, du kan overveje:

  • Amsterdam Bike Tour, fra 217 kr, hvor du ikke går glip af nogen af Amsterdams must-see sites på en to en halv times tur.
  • Historic Amsterdam Bike Tour, fra ** 224 kr**, hvor du vil opdage must-see steder som Vondelpark og Jordaan-distriktet.
  • Hidden Amsterdam Bike Tour, fra ** 280 kr**, som tager dig med til de skjulte og mindre besøgte steder i den hollandske hovedstad.

Frem for alt anbefaler jeg dog at cykle gennem Amsterdams parker.

Book en cykeltur i Amsterdam

6. Fejr kongens dag

Fejring af kongens dag| ©Charlotte de Vries
Fejring af kongens dag| ©Charlotte de Vries

Indbyggerne i Amsterdam og resten af landet går på gaden den 27. april for at fejre Koningsdag. Indbyggerne i Amsterdam forvandler byen til et hav af orange med farverige kostumer, hatte og parykker- en oplevelse, man ikke må gå glip af, hvis man vil besøge Amsterdam i april eller i forårssæsonen.

Vondelpark er stedet for familieaktiviteter. Hvis du er på udkig efter lidt natteliv, er fejringen af Kongens Nat (aftenen før Kongens Dag) lige noget for dig; den finder sted i Jordaan-kvarteret. Du vil se, hvordan hele distriktet oversvømmes af natlige gadefester ledsaget af musik og festligheder.

7. Oplev påsken i Amsterdam

Paasbrood, typisk påskebrød i Amsterdam| ©Tidbits T
Paasbrood, typisk påskebrød i Amsterdam| ©Tidbits T

Vær sammen med de lokale, når de fejrer påsken i Amsterdam, især påskesøndag og 2. påskedag. Smag lækre kager og kiks fra Amsterdams bagerier, og nyd traditionel hollandsk påskemad på byens markeder.

Selvom datoen for påsken varierer fra år til år, finder noget af den altid sted i foråret, så få mest muligt ud af ferien og find nogle af de bedste chokoladebutikker i byen. En af de bedste butikker til lejligheden er Van Soest på Utrechtsestraat, hvor du kan finde de smukkeste og mest velsmagende påskeæg.

Højdepunktet i påskefejringen i Holland er den rige brunch, en blanding af morgenmad og frokost, som du kan nyde på forskellige restauranter og spisesteder rundt omkring i byen.

8. Reflekter over World Press Photo-udstillingen og -festivalen

Uden for World Press Photo i Amsterdam| ©Tanmouss
Uden for World Press Photo i Amsterdam| ©Tanmouss

En af årets yndlingsudstillinger starter om foråret, normalt fra april til juni, og finder sted i en af Amsterdams ældste kirker, Nieuwe Kerk.

World Press Photo Exhibit er en udstilling med fantastiske fotos af Amsterdam, der fortæller om nogle af årets vigtigste begivenheder. En fantastisk måde at lære om, hvad der skete gennem fotografiets kunst.

Amsterdam er også så heldig at være vært for den relaterede World Press Photo Festival i april. Her er atmosfæren mere social, og der er masser af mikro-events af en vis berømmelse. Begge dele må du ikke gå glip af, hvis du er interesseret i fotografi eller events i byen.

9. Fodr dyreunger på en af Amsterdams bondegårde

Fodring af dyreunger| ©R Boed
Fodring af dyreunger| ©R Boed

En af de mest typiske forårsbegivenheder i Amsterdam er fodringen af dyreunger, en ældgammel tradition, som er blevet en turistattraktion. Foråret er traditionelt den tid på året, hvor dyreunger bliver født.

Og du behøver ikke at forlade byen for at være vidne til dette bedårende skue. Bare tag til en af Amsterdams mange zoologiske haver eller klappegårde og bliv omgivet af gedekid, lam, kaniner, smågrise og meget mere. Byen Amsterdam har dusinvis af dyreparker.

Uanset om du har børn eller ej, er det en smuk forårsaktivitet at tage ud og se de små bondegårdsdyr og en god måde at slippe væk fra bybilledet i et par timer. Jeg kan anbefale gedefarmen i Amsterdamse Bos og dyrefarmene i Amstelpark og Westerpark. Der er endda en lille byfarm i De Pijp.

10. Gå på loppemarked

Westerstraat marked| ©Frans R
Westerstraat marked| ©Frans R

Om foråret i Amsterdam er alle gademarkederne fyldt med sælgere, der sælger friske blomster, forskellige typer mad og små nipsgenstande. Der er flere interessante gademarkeder på denne tid af året, så det er værd at udforske nogle af dem.

Albert Cuyp-markedet og Westerstraat-markedet er de mest stemningsfulde, men Bloemenmarkt er et must-see om foråret. Dette historiske blomstermarked er det bedste sted at købe tulipanløg i Amsterdam eller souvenirs med havetema. Hvis du derimod er på udkig efter variation, er lørdagsmarkederne på Kinkerstraat, Noordermarkt og Lindengracht det rigtige sted at tage hen.

Det daglige Albert Cuyp-marked er det bedste marked, men det er ofte for overfyldt om foråret, så lad være med at fokusere hele dit besøg på dette marked.

11. Oplev erindrings- og befrielsesdagen i Amsterdam

Forberedelse til den flydende koncert| ©José D
Forberedelse til den flydende koncert| ©José D

Hvis du rejser til Amsterdam i maj måned, skal du tatovere datoen 5. maj, da Amsterdam og Holland på denne dag holder pause for at fejre landets befrielse fra tyske tropper. For at fejre landets sociale friheder kommer byen til live med et udvalg af festivaler, koncerter og særlige begivenheder, herunder offentlige banketter kendt som Freedom Festivals og en stor flydende konc ert på Amstel-floden, hvor kongen og dronningen deltager.

Ikke nok med det, det er også en af de bedste dage at besøge Amsterdams jødiske kvarter, da det er meget stemningsfuldt og i tråd med festlighederne.

For mere information om Remembrance and Liberation Day i Amsterdam, besøg denne hjemmeside.

Forårsvejr i Amsterdam

Forår i Amsterdam| ©Naval S
Forår i Amsterdam| ©Naval S

I forårsmånederne gennemgår vejret i Amsterdam en bemærkelsesværdig forandring. Mens vinteren er fyldt med regnfulde dage, der er kolde og lidt triste, bringer forårsmånederne køligt vejr og lys himmel.

Fra midten af marts til slutningen af maj er Amsterdam fyldt med klar blå himmel, solskin og milde temperaturer. Dagtemperaturerne varierer fra 10°C til omkring 20°C på en god dag.

Der kan være et par regnvejrsdage om foråret, men det får kun græsset til at se grønnere ud, og blomsterne til at blomstre mere.

Book en tur i Amsterdams red light district

Forårets turistmængder i Amsterdam

Amsterdam i forårsstemning| ©Salo Waas
Amsterdam i forårsstemning| ©Salo Waas

Foråret er en af de smukkeste årstider at nyde byen på, men det er også den næstmest besøgte årstid i Amsterdam. Det interessante er, at antallet af besøgende om foråret følger en lineær opadgående tendens, hvor marts er den mindst overfyldte forårsmåned og maj den mest overfyldte.

Så hvis du er bekymret for antallet af turister, vil jeg anbefale, at du besøger byen i midten af marts, hvor du på trods af den kraftige regn stadig kan se nogle glimt af foråret.

Book Amsterdams City Sightseeing sightseeingbus

Bedste måned at besøge Amsterdam om foråret

Besøg et hollandsk landskab| ©Karene
Besøg et hollandsk landskab| ©Karene

Selvom foråret varer et par måneder, og hver måned er en anden verden, ville jeg uden tvivl vælge april, hvis jeg kun skulle vælge én måned. April i Amsterdam er den måned, hvor tulipanerne blomstrer allerbedst, og det er også den måned, hvor der er flest arrangementer.

Antallet af besøgende er også betydeligt lavere end i Amsterdam om sommeren eller i maj. For at være ærlig afhænger det dog lidt af, hvad du glæder dig til at se, så jeg anbefaler at finde ud af, hvad der er specielt i hver af forårsmånederne (marts, april og maj) for at få en meget bedre idé.

Book Amsterdam Explorer Pass