Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Dagsture til Zakopane fra Krakow

Hvis du planlægger at besøge Zakopane under din tur til Krakow, bør du tage højde for følgende udflugter og aktiviteter, som vil give dig mulighed for at få mest muligt ud af denne bjergregion.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Dagsture til Zakopane fra Krakow

Zakopane, Polen | ©Elijah G

Et par timers kørsel fra Krakow ligger Zakopane, som er en by med fantastisk bjerglandskab, termiske kilder, skibakker og lækker traditionel mad. Det er et populært rejsemål, som mange turister anser for at være et must-see.

Så hvis du ikke ved, hvad du skal se og lave i Kraków, er det en god mulighed at tage med på en udflugt til Zakopane. Du kan bl.a. gå langs en kilometerlang gågade, besøge regionens museum og nationalkirkegård, klatre op til toppen af Gubalowka-bjerget med kabelbane eller på en vandrerute.

1. Tag en busudflugt til Zakopane fra Krakow med trekkingaktivitet på Gubalowka-bjerget

Tatrzański Narodowy Park, Zakopane, Polska| ©Wojciech Portnicki
Tatrzański Narodowy Park, Zakopane, Polska| ©Wojciech Portnicki

Hvis du er en entusiast af udendørs vandreture og bjerglandskaber, bør du under dit besøg i Krakow tage en kort to timers bustur til Zakopane-regionen. Der vil du sammen med en specialiseret guide vandre op ad Gubalowka-bjerget og derefter gå langs byens hovedgade.

For at starte denne aktivitet mødes du med din guide på et på forhånd aftalt sted i centrum af Krakow. Herefter går hele gruppen om bord i en komfortabel bus, og mens chaufføren kører til Zakopane, vil guiden fortælle jer lidt om historien i den region, I er på vej til.

Når I ankommer til Zakopane, vil det første stop være ved Gubalowka-bahnstationen, som ligger lige for enden af Krupówki-gaden. Der finder du en sti til at stige op ad bjerget.

Det kan tage 45 minutter at gå op og 30 minutter at komme ned, afhængigt af din fysiske form. Det er ca. 2 kilometer og mindst 300 meter i højden.

Ud over at beundre panoramaudsigten over byen og Tatras-bjergkæden fra toppen kan du spise, drikke og hvile dig lidt på restauranterne i området. Du vil også se nogle små bakker, der er ideelle til skiløb.

Derefter går du ned til turens andet stop, Krupówki-gågaden, hvor du finder butikker, restauranter, caféer og barer langs en kilometer. Du kan udforske dette område i dit eget tempo i ca. to timer, inden du vender tilbage til Kraków.

Interessante detaljer

 • Pris: Gennemsnitsprisen for denne tur er 80 euro pr. person.
 • Varighed: 10 timer (ca.)
 • Transportmiddel: Turen foregår i en bus med aircondition.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil få en ægte bjergoplevelse takket være den indbyggede trekkingaktivitet.
 • Ulemper ved denne mulighed: Denne udflugt omfatter ikke dør-til-dør-service. Du skal derfor selv sørge for at komme fra hotellet til mødestedet og tilbage igen.

Bestil din tur til Zakopane og Tatra fra Krakow

2. Nyd byen Zakopane og Chocholowskie-termiske bade på en udflugt fra Krakow

Zakopane, Polska| ©Michal Lis
Zakopane, Polska| ©Michal Lis

En god mulighed for at indarbejde i din 2-dages sightseeing-rejse er en tur til byen Zakopane og Chocholowskie Thermal Baths.

Du vil nyde en behagelig to timers bustur, et fantastisk bjerglandskab og det varmeste vand i regionen på 82ºC til at slappe af i.

Ved ankomsten til Zakopane gør du dit første stop ved Gubalowka kabelbanestationen for at klatre op på bjerget af samme navn.

Det er en sjov oplevelse, der byder på udsigt over byen fra forskellige vinkler. Inden du går nedad, vil du også se skibakken og nogle restauranter på toppen.

Turen fortsætter med det andet stop ved Krupowki-gaden, en fodgængergade med en længde på ca. en kilometer, som betragtes som Zakopanes hovedgade.

Her finder du mange butikker med souvenirs og bjergbeklædning. Du finder også restauranter og madboder, hvor du kan nyde traditionel mad, barer og caféer med varme drikke og snacks.

Bagefter stiger I igen på bussen for at vende tilbage til Krakow, men undervejs vil chaufføren gøre et sidste stop ved Chocholowskie-termalkanalerne, som ligger 23 minutter fra Zakopane.

Her har du tre timer til at bade i vand, der er rig på mikroelementer (magnesium, svovl og natrium). Du kan vælge mellem sportsbassiner, børnebassiner eller bassiner med massagestråler. Det er helt sikkert en oplevelse, der skal tilføjes til din liste over ting at lave i Krakow med børn.

Interessante detaljer

 • Pris: Gennemsnitsprisen for denne tur er 199 euro.
 • Varighed: 10 timer (ca.)
 • Transportmiddel: Turen foregår i en luksusbus og omfatter afhentning og aflevering på hotellet.
 • Fordele ved denne mulighed: Med denne tur lærer du ikke kun byen Zakopane at kende, men du får også mulighed for at slappe af i et roligt feriested.
 • Ulemper ved denne mulighed: Denne tur tillader ikke husdyr af nogen art, herunder kæledyr.

Book din tur til Zakopane og varme kilder

3. Tag med på en tur til det historiske centrum af Zakopane fra Krakow

Hala Gąsienicowa, Szlak pieszy niebieski, Zakopane, Polska| ©Mateusz Bajdak
Hala Gąsienicowa, Szlak pieszy niebieski, Zakopane, Polska| ©Mateusz Bajdak

Hvis du stadig ikke ved, hvad du skal se og lave omkring Kraków, så er denne tur til Zakopane en god mulighed.

Det er en turistby, der ligger ca. 2 timer og 30 minutter fra byen, hvor der venter dig et smukt bjerglandskab og mange historiske seværdigheder.

Når du er i Zakopane, stiger du af bussen for at følge ruten sammen med din guide. Den starter med opstigning af Gubałówkam-bjerget med kabelbane, hvorfra du får en flot udsigt over bjergkæden og byen generelt.

På toppen af bjerget har du en fantastisk udsigt, og du kan besøge restauranter og madboder. Der er også en skibakke, som vil være interessant for skientusiaster.

Når du er kommet ned, er det tid til at besøge Zakopanes historiske centrum. Du vil se:

Inden du vender tilbage til Kraków, har du lidt fritid til at slentre langs den berømte gågade Krupówki. Du kan shoppe souvenirs, smage på det lokale køkken (rygeost, kalvekoteletter, ørred, and, supper), få en drink på en bar eller sidde på en café og slappe af.

Interessante detaljer

 • Pris: Gennemsnitsprisen for denne tur er 74 euro.
 • Varighed: 8 timer og 30 minutter (ca.)
 • Transportmiddel: Du bliver transporteret i en rummelig, komfortabel bus med aircondition.
 • Fordele ved denne mulighed: Selv om du har en guide ved din side til at guide dig, vil du have lidt fritid til at shoppe, spise og besøge nogle områder af byen.
 • Ulemper ved denne mulighed: Turen omfatter ikke entré til skibakken på toppen af Gubałówkam-bjerget, så du skal betale for det separat.

Book din udflugt til Zakopane fra Krakow

4. Halvdagsudflugt til Zakopane fra Krakow

Tatrzański Park Narodowy, Zakopane, Polska| ©Wojciech Portnicki
Tatrzański Park Narodowy, Zakopane, Polska| ©Wojciech Portnicki

Denne halvdagstur til Zakopane er ideel for dem, der har to dage til rådighed i Krakow, men ikke ønsker at gå glip af de mest attraktive turistmål.

Tag med på dette eventyr og nyd en fantastisk udsigt fra toppen af Gubalowka-bjerget. Du kan også smage på lokale fødevarer, købe nogle souvenirs og vende tilbage til Krakow for at hoppe på en sightseeingbus, deltage i en af de bedste madture eller lave en anden aktivitet på din rejseplan.

Når du bliver hentet fra dit hotel, vil du tage på en 2 timer og 20 minutters køretur til byen Zakopane. I løbet af denne transporttid vil du kunne se landskabet gennem bussens vindue og lytte til chaufførens kommentarer om historien om den by, du er på vej til.

Ved ankomsten til Zakopane har du ca. to timer til at udforske byen og nyde landskabet. Du vil kunne:

 • Gå langs den berømte "Krupowki"-gade. Det er en gågade med en længde på en kilometer, hvor du finder en masse kommerciel aktivitet: butikker med souvenirs, tøj, sko og bjergtilbehør. Der er også restauranter, barer, caféer og meget mere.
 • Tag kabelbanen op på Gubalowka-bjerget. Det er en tur, der kun tager et par minutter, men som giver dig en privilegeret udsigt over Zakopane hele tiden. Når du er på toppen, kan du bruge lidt tid på at beundre landskabet og tage nogle fantastiske billeder, inden du går nedad.

Efter dette korte, men uforglemmelige eventyr gennem Zakopane skal alle på turen tilbage i bussen. Chaufføren vil derefter køre videre til Krakow.

Interessante detaljer

 • Pris: Den gennemsnitlige pris for denne tur er 143 euro pr. person.
 • Varighed:
 • ** Transportmiddel:** Transporten til og fra hotellet foregår i en komfortabel bus med aircondition.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne se Zakopane og nyde landskabet på trods af den korte tid, der er til rådighed.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du vil ikke blive ledsaget af en specialiseret guide.

Bestil din udflugt til Zakopane fra Kraków

5. Besøg Morskie Oko-søen og byen Zakopane fra Kraków

Morskie Oko, Polen| ©Lasma Artmane
Morskie Oko, Polen| ©Lasma Artmane

Blandt de bedste ture og udflugter fra Krakow er denne tur, der tager dig til Morskie Oko-søen og derefter til byen Zakopane, lige ved foden af Tatra-bjergene. Du vil opleve smukke naturlandskaber og en fredelig atmosfære, hvor du kan slappe af.

Denne tur tager normalt højst 12 timer. Fra Krakow rejser du i en komfortabel bus med en professionel chauffør. Det tager ca. to timer at komme til Zakopane-området.

Undervejs vil chaufføren fortælle dig nogle historier om de magiske rejsemål, du skal besøge.

Når du ankommer til parkeringspladsen, stiger du af bussen og begynder at gå mod Morski Oko-søen. Dette er en to timers vandring gennem tæt skov.

Du vil nyde det betagende bjerglandskab og søens rolige blå vand. Du vil også have mulighed for at tage nogle billeder eller endda, som jeg gjorde, se nogle imponerende hjorte.

Når du har set søen, kører bussen dig til byen Zakopane. Afhængigt af turen har du måske mulighed for at tage en svævebane op til toppen af Gubalowka-bjerget for at få en fantastisk udsigt over Tatra-bjergene.

Herefter kører I ned igen, og inden I vender tilbage til Krakow, vil I gå langs den kilometerlange gågade og shoppinggade Krupowki, hvor I finder et stort antal souvenirbutikker, restauranter, caféer og barer.

Interessante detaljer

 • Pris: Gennemsnitsprisen for denne tur er 107,17 euro pr. person.
 • Varighed: 11-12 timer fra afhentning på hotellet.
 • Transportmiddel: Bustur med aircondition.
 • Fordele ved denne mulighed: Billetter til kabelbanen og Morskie Oko-lagunen er inkluderet i turen.
 • Ulemper ved denne mulighed: Turen omfatter ikke mad og drikkevarer, så du skal selv købe den mad, du ønsker.

Bestil din tur til Zakopane og Tatra fra Kraków

6. Besøg Zakopane fra Krakow, og oplev denne smukke region i dit eget tempo

Zakopane, Polen| ©Yevhenii Dubrovskyi
Zakopane, Polen| ©Yevhenii Dubrovskyi

Denne tur til Zakopane fra Krakow henvender sig til folk, der nyder at udforske nye steder i deres eget tempo uden en guide eller en stor gruppe mennesker. Du kan opleve byen, smukke landskaber, smage traditionel mad, se den lokale arkitektur, slappe af i varme kilder og meget mere.

Eventyret starter ved døren til dit hotel i Krakow, hvor du stiger om bord på en minibus og bliver kørt til turistbyen Zakopane. Der har du masser af tid til at vandre rundt i byens gader og stoppe ved butikkerne for at shoppe, spise morgenmad eller frokost på en af restauranterne, sidde på en café og nyde en varm drik og meget mere.

Normalt tilbyder denne type gratis tur billetter til nogle ekstra besøg i Zakopane, så hvis du vil opleve mere af denne populære vinterdestination, må du ikke gå glip af disse aktiviteter:

 • Tag en tur med en svævebane, som tager dig op på Gubalowka-bjerget. Dette vil give dig en privilegeret udsigt over Zakopane.
 • Tag et bad i en termisk pool i Chocholow i ca. tre timer, og nyd vandets fordele for din hud, mens du slapper af.
 • Besøg Tatra Nationalmuseet, og få interessante fakta om regionens unikke træarkitekturstil.
 • Tag til Wielka Krokiew-bjerget, som er en berømt skibakke, der bruges til verdensberømte konkurrencer.

Til sidst mødes du med minivanchaufføren på et tidligere aftalt tidspunkt og sted. Du vil derefter blive kørt tilbage til dit hotel i Krakow og fortsætte med aktiviteterne på din 1-dags sightseeingtur i Krakow.

Interessante detaljer

 • Pris: Gennemsnitsprisen for denne tur er 48 euro pr. person.
 • Varighed: Op til maksimalt 24 timer.
 • Transportmiddel: Turen foregår i en minibus med aircondition og komfortable sæder.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne opleve Zakopane i dit eget tempo og, hvis du ønsker det, nyde nogle ekstra aktiviteter.
 • Ulemper ved denne mulighed: Turen er ikke egnet for kørestolsbrugere.

Bestil din tur til Zakopane fra Krakow

Tips til en udflugt til Zakopane fra Kraków

Morskie Oko, Zakopane, Polen| ©Emilia Niedzwiedzka
Morskie Oko, Zakopane, Polen| ©Emilia Niedzwiedzka

Hvis du planlægger en udflugt til Zakopane fra Krakow, er der et par grundlæggende tips, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din udflugt:

 • Tagvarmt tøj på. Husk, at temperaturen i Zakopane er lavere end i Krakow, især på toppen af bjerget.
 • Tag behageligt fodtøj på, da du skal gå en del på vandreturen, og du ønsker ikke at blive træt.
 • Tag det rigtige tilbehør med til hver aktivitet. Så til vandreture må du ikke glemme din vandrestav, vandrestøvler og væske, mens du skal bruge badetøj og håndklæder, når du skal i de varme kilder.
 • Hvis du tager turen på egen hånd, skal du lave en lille rejseplan over de attraktioner, du vil besøge, og sørge for at kende tidsplanen og metoden til at købe billetter.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Zakopane fra Krakow på egen hånd?

Polana Strążyska, Zakopane, Polen| ©Maksym Harbar
Polana Strążyska, Zakopane, Polen| ©Maksym Harbar

Hvis du vælger en guidet tur for at besøge Zakopane fra Krakow, sparer du både tid og penge. For eksempel:

 • Du får transport til og fra dit hotel eller et mødested i Krakow.
 • Under turen vil du blive ledsaget af en erfaren person, som vil føre dig direkte til seværdighederne og fortælle dig om stedets historie.
 • Du behøver ikke at bekymre dig om, at billetterne til en bestemt attraktion bliver udsolgt i sidste øjeblik, da disse ture normalt omfatter dem.

Det modsatte er tilfældet, når du besøger Zakopane på egen hånd, da du skal rejse med offentlig bus eller taxa, hvilket fører til en forøgelse af rejsetiden og budgettet. Når du ankommer til byen, kan du også føle dig en smule desorienteret med hensyn til, hvor du skal starte din tur.