Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Steder at besøge i nærheden af ​​Krakow

På din næste rejse til Krakow må du ikke gå glip af de fantastiske turistmål rundt omkring i byen: underjordiske museer, historiske steder og levende natur - der er noget for enhver smag!

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minutters læst

Steder at besøge i nærheden af ​​Krakow

Udsigt over Krakow | ©Francisco Anzola

Den polske by Krakow er en af de mest eftertragtede destinationer i Europa: dens eventyrlige charme, lækre mad og vidunderlige bygninger har gjort den til et ideelt sted at rejse, men Krakows omgivelser byder også på alle mulige eventyr og oplevelser. Her er et par af mine favoritter, som kan inspirere dig til en spektakulær rejse.

Tag en tur til Auschwitz - Birkenau Memorial and Museum.

Indgang til koncentrationslejren Auschwitz| ©Rafael Wagner
Indgang til koncentrationslejren Auschwitz| ©Rafael Wagner

Holocaust er en af de mørkeste episoder i menneskets historie, og Auschwitz var midt i det hele. Her blev 1,3 millioner mennesker fængslet uden grund, og 1,1 millioner af dem blev myrdet. Fangerne var for det meste jøder fra hele Europa.

Selvom det måske ikke er en behagelig oplevelse at besøge Auschwitz-koncentrationslejrene fra Krakow, mener jeg, at det er yderst nødvendigt, især for yngre generationer, hvis syn på de tragiske begivenheder i det 20. århundrede kan være begrænset af afstand og tid.

Alle faciliteterne er i perfekt stand, for selvom den nazistiske hær forsøgte at ødelægge beviserne på deres grusomheder, da de russiske tropper rykkede frem på vej til at befri Polen, havde de ikke tid til at skaffe sig af med alt. Barakkerne, krematorierne og gaskamrene er bevaret i næsten perfekt stand.

Hvad er inkluderet i denne oplevelse

Transfer til og fra Polen for at besøge Auschwitz-komplekset, der består af flere områder: den oprindelige lejr kendt som Auschwitz I og udvidelsen kendt som Auschwitz II. Inkluderet er også en guide på dit sprog, som ledsager gruppen af rejsende hele tiden.

Du skal vide, at Auschwitz-anlægget indeholder en masse følsomt materiale, der er stærkere end det, du finder på noget andet museum om krigen og Holocaust. Jeg anbefaler, at du læser reglerne for at besøge Auschwitz fra Krakow på deres hjemmeside før besøget, og bemærk, at museet selv ikke anbefaler dette besøg til børn under 14 år.

 • Pris: 26 euro.
 • Turens varighed: 7 timer.

Book din Auschwitz-tur

Udforsk saltminerne i Wieliczka

Galleri om udvinding af saltminer| ©Aleksandr Zykov
Galleri om udvinding af saltminer| ©Aleksandr Zykov

Et andet vigtigt besøg på enhver rejse til Krakow er en tur til Wieliczka-saltminerne. Dette fantastiske underjordiske museum ligger kun 20 minutters kørsel fra Krakow og viser forskellige historiske stadier og mineteknikker udviklet i Europa. Minerne er blevet udforsket siden det 13. århundrede, og de er omkring 327 meter dybe med 300 kilometer gallerier fyldt med skulpturer og fantastiske kreationer.

Wieliczka-saltminerne blev erklæret for UNESCO-verdensarv i 1978, og det bedste tidspunkt at besøge dem på er om morgenen; vær opmærksom på, at minerne kun kan besøges som en del af en guidet tur. Min anbefaling er at booke så tidligt som muligt, da ture på engelsk hurtigt bliver udsolgt.

Hvad er inkluderet i denne oplevelse

Det inkluderer en tur fra Krakow til saltminerne og tilbage igen; der arrangeres normalt et mødested, og du skal være der 15 minutter, før turen starter. Der er meget at se i saltminerne, men læg især mærke til St. Kinga's Cathedral, som er lavet udelukkende af salt, inklusive gulvets design, lysekronerne og hele alterområdet.

 • Pris: 50 €.
 • Turens varighed: 4 timer.

Book din tur til saltminerne

Tag på tur for at se det imponerende Warszawa.

Den kongelige slotsplads i Warszawa| ©Vinicius Pinheiro
Den kongelige slotsplads i Warszawa| ©Vinicius Pinheiro

Atbooke en rundtur i den polske hovedstad er en yndet aktivitet for rejsende, der besøger Kraków. Byen er populær som den polske by, der gjorde mest modstand mod naziregimet, og dens smukke bygninger blev fuldstændig ødelagt af bombardementer i 1939. Efter regimets fald blev byen genopbygget på en utrolig måde, hvor man holdt sig så tæt som muligt til de oprindelige designs og materialer.

Du kan finde flere alternativer til at besøge Warszawa fra Krakow, hvoraf de mest populære inkluderer højhastighedstog og bustransport. Du kan booke en guidet tur, der giver dig et detaljeret indblik i denne fantastiske bys indviklede historie.

Hvad er inkluderet i denne oplevelse

Warszawas gamle bydel er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, og denne type oplevelse inkluderer normalt en guide, der tager gruppen med på en vandretur til centrets mest imponerende historiske steder. Du vil kunne beundre alle former for middelalder- og renæssancemonumenter.

 • Pris: 218 €.
 • Turens varighed: mellem 12 og 13 timer.

Book en tur til Warszawa fra Kraków

Udflugt til Zakopane og Tatra-bjergene

Tatra-bjergene| ©Piotr J
Tatra-bjergene| ©Piotr J

Byen Zakopane og nationalparken Tatra-bjergene ligger kun to timers kørsel fra centrum af Krakow. At booke en tur til Zakopane og Tat ra er en fantastisk plan, hvis du er i Krakow i fire eller fem dage og gerne vil nyde skønheden i den polske natur.

Det betragtes som den mest populære nationalpark i Polen og er en af Krakows foretrukne destinationer for de lokale, og du kan finde mange udflugter og ture på forskellige sprog, hvor du kan udforske området.

Hvad er inkluderet i denne oplevelse

Det mest interessante ved at besøge Tatra-nationalparken er de mange udflugter, der er tilgængelige, og som kan ændre sig afhængigt af årstiden. Hvis du besøger Krakow om sommeren, kan du nyde de smukke søer, mens du, hvis du besøger Krakow om vinteren, kan nyde aktiviteter som skiløb i bjergene eller de vidunderlige varme kilder.

 • Pris: 68 euro.
 • Turens varighed: 10 timer.

Book en tur til Zakopane og Tatra-bjergene

Lær en skjult perle i Kraków at kende - Ojców National Park

På tur i Ojców Nationalpark| ©Damian Borkowski
På tur i Ojców Nationalpark| ©Damian Borkowski

I Pradnik-dalen, kun 37 minutters kørsel fra Kraków, ligger landets mindste nationalpark. For byboere er Ojców et af de foretrukne steder at tage på weekendtur eller planlægge en campingtur med vennerne.

Man kan komme til parken på egen hånd med et lokalt selskab, der hedder Unibus. Deres busser kører hver 2. til 3. time fra Nowy Kleparz. Men hvis du besøger Polen for første gang, er min anbefaling at booke en tur fra Krakow.

Hvad er inkluderet i denne oplevelse

Når du booker denne type service, inkluderer virksomhederne transporten fra Krakow; nogle virksomheder foreslår et fælles mødested i et centralt område, mens andre inkluderer afhentning fra dit hotel.

Ud over transporten får du en assisteret tur i Ojców-parken og dens smukke attraktioner, disse inkluderer: Pieskowa Skala Slot, et besøg i de største huler i Polen kaldet Jaskinia Łokietka og muligheden for at besøge St.

 • Pris: 131 €.
 • Turens varighed: 4 timer.

Book en tur til Ojców Nationalpark

Bliv pilgrim i Wadowice og Czestochowa

Uanset om du er katolik eller ej, anbefaler jeg en guidet tur til Wadowice og Czestochowa, to små byer i det sydlige Polen, som i dag er steder af stor kulturel interesse af forskellige årsager:

 • Wadowice er fødestedet for Karol Wojtyla, pave Johannes Paul II. I denne by kan du besøge museet, der er dedikeret til denne symbolske figur fra det 20. århundrede.
 • Czestochowa er hjemsted for Jasna Góra-klosteret og er det vigtigste pilgrimscenter og Polens spirituelle hovedstad på grund af et mirakuløst maleri af Den Sorte Madonna.

Hvad er inkluderet i denne oplevelse

Denne tur inkluderer afhentning og aflevering på hotellet og transport i en minivan med aircondition. Turen inkluderer et besøg i Jasna Góra-klosteret i Czestochowa og museet for Johannes Paul II's familiehus i Wadowice. Mellem besøgene vil der være tid til at hvile og spise frokost.

 • Pris: 150 €.
 • Turens varighed: 10 timer.

Book en tur til Wadowice og Czestochowa

Oplev slottet Pieskowa Skala og Czestochowa

Er du vild med tanken om at kombinere natur og hellige steder? Begge dele er inden for rækkevidde, hvis du bestiller en tur til Pieskowa Skala Castle og Czestochowa, hjertet af den polske katolicisme og et af regionens hellige steder.

Du kan også udforske Ørnerederuten, hvor du kan se mere end 20 velbevarede middelalderslotte, som er landets levende historie. Du besøger også Czestochowa, hvor Jasna Góra-klosteret ligger, og hvor den sorte Madonna fra Częstochowa, landets skytshelgen, befinder sig.

I løbet af dagen besøger du også Pieskowa Skala-slottet, en imponerende fæstning, der ligger i Ojców National Park, og du har adgang til kunstmuseet inde i slottet.

Hvad er inkluderet i denne oplevelse

Denne tur inkluderer afhentning og aflevering på hotellet og transport i en privat bil. Derudover vil du hele tiden være ledsaget af en professionel chauffør/guide. I små grupper på ca. 15 personer får du mulighed for at besøge Jasna Góra-klosteret, hvor du kan se den ikoniske Sorte Madonna, og besøge Pieskowa Skala-slottet.

 • Pris: 115 €.
 • Turens varighed: 8 timer.

Book en tur til slottet Pieskowa Skala og Czestochowa

Rafting i Pieniny Nationalpark

Rafting i Pieniny Nationalpark.| ©Anna Fiolek
Rafting i Pieniny Nationalpark.| ©Anna Fiolek

Et andet populært, men underudforsket alternativ i Kraków er at lave økoturisme i Pieniny Nationalpark.

Pieniny National Park ligger to timers kørsel fra byens centrum. Hvis du besøger Krakow om foråret eller sommeren, må du ikke gå glip af muligheden for at besøge dette smukke naturområde og lave en af Krakows yndlingsaktiviteter: rafting i Dunajec-flodens kløft.

Hvad er inkluderet i denne oplevelse

Alle udflugter inkluderer generelt transport fra dit hotel eller et centralt sted i Krakow til din endelige destination i parken, samt en guide på dit sprog eller en engelsktalende guide. Desuden er det nødvendige sikkerhedsudstyr til de aktiviteter, der indgår i udflugten, inkluderet.

 • Pris: 90 €.
 • Turens varighed: 7 timer.

Lær Wroclaw at kende, Polens intellektuelle hjerte.

Markedspladsen i Wroclaw| ©Hrs Poland
Markedspladsen i Wroclaw| ©Hrs Poland

Wroclaw er det navn, som den polske by Wroclaw er kendt under. Den ligger lidt over tre timer med tog fra Krakow og er en meget mindre populær destination, men jeg vil anbefale et besøg på en rundrejse i Polen. På grund af nærheden har du flere transportmuligheder til at komme til Wroclaw fra Krakow og tilbage til dit hotel i Krakow på én dag.

Hvad er inkluderet i denne oplevelse

At besøge Wroclaw er en af de skjulte perler i Polen; byen beskrives som landets kulturelle og intellektuelle centrum, og de vigtigste akademiske centre og universiteter ligger i denne by.

Det mest interessante aspekt ved et besøg i Wroclaw er skønheden i den gamle bydel. Det er et område, der er meget nemt at gå rundt i, så du vil være godt forberedt på at udforske det til fods. Den er fuld af farvestrålende bygninger, tårne og kirker. Udsigten fra luften over de gamle bygninger, der er bygget omkring Oder-floden, er virkelig betagende.

 • Pris: 100 €.
 • Turens varighed: Jeg anbefaler, at du afsætter en hel dag i din rejseplan til at se denne smukke by.

Besøg Villa Zalipie

Huse i Villa Zalipie| ©Leszek Kozlowski
Huse i Villa Zalipie| ©Leszek Kozlowski

Denne smukke og maleriske landsby er kendt i hele Polen som "den malede landsby" og er en interessant destination at besøge, hvis du besøger Krakow med børn. Tag en halv dag ud af din rejseplan for at se den farverige arkitektur i Zalipie, hvor facaderne på huse og bygninger er blevet malet med farverige mønstre, der er allegoriske for polsk folkekunst. Denne destination byder på spektakulær fotografering, så glem ikke at pakke dit kamera!

Hvad er inkluderet i denne oplevelse

De organiserede ture inkluderer transport til og fra den farverige by fra dit hotel i Krakow. Ideelt, hvis du ikke kender det lokale sprog og synes, det er svært at kommunikere på andre sprog end engelsk. Når du ankommer til landsbyen, har du tid til at udforske den i ro og mag, inden turen går tilbage igen.

 • Pris: fra 58 € pr. person.
 • Udflugtens varighed: ca. 5 til 6 timer.