Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

How to Get from Krakow to Warsaw

De transportalternativer, der tjener som forbindelsespunkt mellem de to byer, er meget forskellige. I denne artikel vil jeg forklare dem i detaljer, så du kan vælge den mest hensigtsmæssige i henhold til dine behov.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minutters læst

How to Get from Krakow to Warsaw

Hovedmarkedspladsen og Sankt Adalberts Kirke, Kraków | ©Milán Tvrdy

I Polen er de to største byer Krakow og Warszawa; derfor spørger mange mennesker sig selv, omdet er bedre at besøge Krakow eller Warszawa, hvilken by de skal besøge, og hvor længe de skal være der. For mig er svaret meget enkelt: Hvis din rejseplan tillader det, skal du besøge begge destinationer, for der er meget at se og gøre på begge steder.

Hvis din rejseplan omfatter et stop i Krakow i tre dage, eller hvis du skal være i Krakow i fire dage, har jeg gode nyheder til dig: Det er nemt at komme til hovedstaden fra denne historiske by: tog, fly, busser og udflugter. Her finder du alle de tilgængelige alternativer, og i hvilke scenarier du bør vælge et andet. Tag det til efterretning og få en fantastisk rejse!

1. Den bedste måde at komme dertil på: Fra Krakow til Warszawa på en organiseret udflugt.

Pladsen ved det kongelige slot i Warszawa| ©Vinicius Pinheiro
Pladsen ved det kongelige slot i Warszawa| ©Vinicius Pinheiro

At besøge Krakow fra Warszawa på en sightseeingtur er den smarteste løsning, hvis du vil få mest muligt ud af din tid i den polske hovedstad; guiderne er uddannede til at føre turisterne gennem de vigtigste seværdigheder. Tanken er, at du ikke går glip af noget, der er værd at se, når turen er slut.

Rute og typer af udflugter Krakow - Warszawa

 • Privat tur til Warszawa fra Krakow
  Private ture omfatter for det meste afhentning fra dit hotel som en del af de tjenester, der føjes til oplevelsen.
 • Guidet rundvisning i Warszawa fra Krakow
  Gruppeudflugter omfatter normalt kun transport til et fælles mødested i et centralt og let tilgængeligt område. Et andet almindeligt alternativ er at rejse på egen hånd fra Krakow og mødes med en guide på mødestedet i Warszawa.

Begge modeller af udflugter omfatter en guide på dit eget sprog, som ledsager de rejsende under hele turen. Disse ture omfatter et besøg for at udforske det bedste af den polske hovedstad og omfatter helt sikkert et besøg for at udforske den gamle bydel i Warszawa, der næsten blev ødelagt af bomber og genopbygget på en spektakulærmåde.

Nyttige oplysninger om Krakow - Warszawa

 • Pris: Dette kan variere alt efter hvilken type tur du foretrækker; en anslået værdi for gruppeture er 180 €, mens private ture med afhentning fra dit hotel i Krakow nemt kan overstige 400 €.
 • Turens varighed: Du skal reservere en hel dag af din rejseplan til denne tur. Arrangørerne af denne type oplevelser forlader normalt Krakow tidligt om morgenen og vender tilbage til byen om aftenen.
 • Anbefales hvis... Du besøger Polen for første gang og ønsker at få mest muligt ud af din tid; det er også en ideel mulighed for dem, der ikke er så fortrolige med sproget og foretrækker at finde alternative guider, der kan kommunikere på deres modersmål.

Book dine udflugter fra Krakow

2. Den hurtigste løsning: Tag fra Krakow til Warszawa med tog

Krakow tog| ©Melinda van den Brink
Krakow tog| ©Melinda van den Brink

At besøge den polske hovedstad fra Krakow er en del af den almindelige rutine for tusindvis af polske borgere, og derfor vil du opleve, at transporttjenesten mellem disse byer er effektiv, organiseret og frem for alt punktlig, og at den er økonomisk i betragtning af den værdifulde tid, den sparer.

Det eneste, du skal være opmærksom på, er sproget. Hvis du ikke taler polsk eller engelsk, er det bedste alternativ måske en udflugt. Ellers anbefaler jeg, at du studerer nogle polske udtryk, før du ankommer til din destination. Hvis du overvejer at benytte toget, skal du tage følgende punkter i betragtning.

Ruter og selskaber, der tilbyder denne tjeneste

 • PKP Intercity
  Afgang fra Kraków Hovedbanegård i Kraków (Kraków Główny)
  Ankomst til Warszawa Zachodnia station i Warszawa.

Nyttige oplysninger

 • Pris: En togbillet fra Krakow til Warszawa koster i gennemsnit 17 €, og du skal tænke på, at du skal betale dette beløb for både ud- og hjemrejse.
 • Rejsetid: Rejsetiden for denne mulighed er mindst ca. tre timer på ruten alene. Du skal regne med ekstra ventetid, men med den hyppighed af rejserne er det normalt en kort ventetid.
 • Anbefales hvis... Hvis du er helt fortrolig med Polen og nemt kan kommunikere på sprog som polsk og engelsk, er dette et glimrende alternativ. Selv om det er rigtigt, at ikke alle polakker taler engelsk, har en stor del af den yngre befolkning engelsk som andetsprog. Det er lidt mere kompliceret at finde folk, der taler spansk.

Book dine udflugter fra Krakow

3. Den billigste løsning: Fra Krakow til Warszawa med bus.

Neobus buslinje til Warszawa| ©Anna Fiolek
Neobus buslinje til Warszawa| ©Anna Fiolek

En busrejse fra Krakow til Warszawa er en fantastisk måde at nyde Polens seværdigheder på, samtidig med at du lærer den polske hovedstad at kende på et budget. Ruten Krakow-Warszawa er en af de mest populære ruter i landet, og du kan finde en række forskellige selskaber, der tilbyder forbindelser mellem de to steder og med forskellige fartplaner.

Du bør gøre dig bekendt med køreplanerne for de forskellige ruter og være i god tid, så du ikke går glip af bussen og forstyrrer din rejseplan; du bør også tage hensyn til rejsens længde med dette transportmiddel. Hvis din tur til Krakow er kort, f.eks. to dage i Krakow, er dette måske ikke det mest bekvemme alternativ.

Ruter og selskaber, der tilbyder denne tjeneste

 • Neobus
  Afgang fra Cracow busstation, Bosacka St 18
  Ankomst til Warszawa Warszawa-Zachodnia busstation, Al. Jerozolimskie 144
 • Flixbus
  Afgang fra Lesser Poland Bus Station
  Ankomst til Warszawa Zachodnia busstation i Warszawa.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Billetprisen for en busrejse Krakow-Warszawa ruten starter normalt fra 9,50€ i gennemsnit. Bemærk venligst, at du skal købe en returbillet for at komme tilbage til byen.
 • Rejsetid: Dette er normalt et af de mest tidskrævende alternativer på grund af rutens længde og de mange stop. Rejsen tager 4 til 5 timer samt ventetid på stationen.
 • Anbefales hvis... Du vil være i byen Krakow i 5 eller flere dage og vil gerne bruge mindst 2 dage af din rejseplan på at lære den polske hovedstad at kende. Ved at spare næsten 10 timer på hjemrejsen har du en dag til at nyde byens seværdigheder.

Book dine udflugter fra Krakow

4. Den mest fleksible løsning: At komme fra Krakow til Warszawa i bil

Rundvisning i bil| ©Thibault Penin
Rundvisning i bil| ©Thibault Penin

Hvis du vil have mulighed for at lave en helt personlig tur, er det godt at vide, at du kan komme fra Kraków til Warszawa i bil ad en af de tre hovedveje, der forbinder de to punkter. Som et tip: Før du ankommer til den polske hovedstad, bør du undersøge parkeringsmulighederne i Warszawa, så du er sikker på, hvor du skal tage hen i forhold til de steder, du skal besøge.

Vælg kun at leje en bil i Krakow, hvis de andre muligheder ikke passer til din smag, da det vil kræve ekstra planlægning og besvær at tage af sted på egen hånd. Selv hvis du rejser til Krakow med børn, kan de andre alternativer, som f.eks. toget eller en privat tur, måske passe til dine behov.

Ruter og selskaber, der tilbyder denne tjeneste

 • Ruter: Hvis du rejser på egen hånd, kan du finde flere alternative ruter. S7-motorvejen er den mest populære, men hvis du vil køre en omvej til byer som Katowice, kan du tage A1-motorvejen og derefter tilslutte dig S8.
 • Biludlejning: Blandt de biludlejningsfirmaer, der tilbyder denne service, kan nævnes: Autoeurope og Polandcar

Nyttige oplysninger om Krakow

 • Pris: Det er billigt at leje en bil i Krakow til en gennemsnitspris på 10 € pr. dag, men du skal lægge brændstofudgifter til dit transportbudget for turen til Warszawa og retur. Afhængigt af den rute, du vælger (der er flere ruter), kan det være, at der skal betales vejafgift eller ej.
 • Rejsetid: At rejse i bil er et af de hurtigste alternativer med en gennemsnitlig rejsetid på 3,5 til 4 timer afhængigt af den valgte rute.
 • Anbefales hvis... Du vil gerne lave en personlig rejse, administrere din tid som du vil og overveje at besøge andre polske byer som Częstochowa. Ellers er det i næsten alle andre tilfælde bedst at tage enten en udflugt eller tage toget til byen.

Book dine udflugter fra Krakow

5. Den mindst bekvemme løsning: Sådan kommer du fra Krakow til Warszawa med fly.

Fly lander i Kraków lufthavn| ©ERIC SALARD
Fly lander i Kraków lufthavn| ©ERIC SALARD

Som landets to største byer er begge destinationer godt forbundet med resten af kontinentet. Kraków har én lufthavn, hvor der dagligt ankommer lokale og internationale flyvninger, mens hovedstaden har to lufthavne, som modtager både lokale og internationale rejsende.

Den største ulempe ved denne mulighed er, at den kan være dyrere end de andre alternativer, der er nævnt her, men kræver næsten den samme mængde tid og kræfter: I begge byer ligger lufthavnene lidt langt fra byens centrum, og du skal ankomme i god tid for at komme om bord på flyet i Krakow. Her er de oplysninger, du skal bruge for at flyve fra Krakow til Warszawa.

Transport fra byen til Krakow Lufthavn

Krakows John Paul II-lufthavn (KRK) er en lille, enkel terminal, der ligger 13,5 km fra byen og er opdelt i to dele. Der kommer hele tiden små kommercielle flyvninger, så der er flere muligheder for at komme til byen. Du kan tage toget, leje et taxaselskab i lufthavnen, tage bussen på vej til byen eller leje en privat transport til byens centrum på forhånd.

Transport fra byen til Warszawa lufthavn

I Warszawa findes der to lufthavne: den første er Frederic Chopin Lufthavn (WAW) 10 km fra Warszawas centrum, og den anden er Modlin Lufthavn (WMI) 40 km fra centrum. Der er følgende transportmuligheder: tog, bybus og privat transport.

Ruter og virksomheder, der tilbyder denne tjeneste

 • LOT
  Afrejse fra Krakow-John Paul II Lufthavn (KRK)
  Ankomst til Warsaw-Chopin Lufthavn (WAW)
 • Finnair
  Afrejse fra Krakow-John Paul II Lufthavn (KRK)
  Ruten med dette flyselskab omfatter normalt mellemlandinger.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Flybilletten Krakow-Warszawa er ret billig, med en gennemsnitlig pris på mellem €32 og €42 for de billigste muligheder. Til dette budget skal du lægge prisen for lufthavnstransport og om nødvendigt flybilletten retur til Krakow.
 • Rejsetid: Flyrejsen fra Krakow til Warszawa tager kun en time, men du skal tage højde for den tid, der går, før du kan stige om bord på flyet. Hvis du tager disse elementer i betragtning, vil du se, at du bruger lige så meget tid som f.eks. på en togrejse.
 • Anbefales hvis... Du kan finde en meget billig flybillet på tilbud for at flyve mellem disse to byer; du kan også overveje det, hvis du er på en rundrejse med flere byer, og Warszawa er din næste destination, inden du fortsætter til en anden by eller et andet land. Da dette er den mindst bekvemme og nemmeste løsning, vil jeg vove at påstå, at næsten alle de andre alternativer, der er nævnt ovenfor, vil være et bedre alternativ for enhver rejsende.

Book dine udflugter fra Krakow