Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du til Auschwitz fra Krakow

At tage til Auschwitz er smertefuldt, men nødvendigt. Hvis du gerne vil vide, hvordan du kommer dertil fra Krakow, så du kan organisere et besøg på din rejse, så tag det til efterretning.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minutters læst

Sådan kommer du til Auschwitz fra Krakow

Indgang til koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau | Albert Laurence

Koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau tiltrækker hvert år millioner af rejsende, som under deres besøg i Polen ønsker at komme hertil for at lære mere om denne del af historien. Komplekset bestod af flere lejre (hovedsageligt tre), hvoraf to kan besøges i dag.

Det ligger i byen Oświęcim og er nemmest at nå fra Krakow, enten med offentlig transport, hvis du vil købe billetter til Aus chwitz på egen hånd, eller på en udflugt til Auschwitz fra Krakow, hvor du bliver kørt dertil med privat bus. Se nedenfor for flere detaljer.

Kom til Auschwitz på en tur fra Krakow

Indgang til Auschwitz| ©Jeff Noble
Indgang til Auschwitz| ©Jeff Noble

Byen Oświęcim ligger 70 kilometer fra Kraków, så et besøg i Auschwitz er lettere, hvis du bliver i Kraków i et par dage. Den mest bekvemme måde at besøge Auschwitz på er på en guidet tur, der tager dig fra byen til udryddelseslejren og tilbage til byens centrum efter turen.

Ud over at du hele tiden er ledsaget af en ekspertguide, der hjælper dig med at sætte historien og de detaljer, du vil se i Auschwitz, i kontekst, vil transporten være meget mere behagelig, da det tager omkring en time at komme dertil med en privat bus. Du behøver ikke at bekymre dig om tog, transfer eller køreplaner.

Book dine billetter og ture til Auschwitz

Kom til Auschwitz med bus fra Kraków

Bus til Auschwitz| ©Sivi Steys
Bus til Auschwitz| ©Sivi Steys

Hvis du foretrækker at købe dine egne billetter og besøge Auschwitz i dit eget tempo, kan du også komme dertil med offentlig bus, da der er flere buslinjer, der kører fra centrum af Kraków.

For lidt over 5 € og på en time er du fremme ved Oświęcim, hvor du kan vælge mellem at stoppe ved museet eller ved koncentrationslejren direkte (der er også busser, der forbinder de to steder, hvis du beslutter dig for at besøge museet først og derefter besøge udryddelseslejren).

Hyppighed og køreplaner

Frekvensen af busafgange er ganske acceptabel, især hver morgen, så du burde ikke have noget problem med at finde en bus, der kan køre dig til lejren. Jeg anbefaler, at du tjekker den officielle hjemmeside for offentlig transport i Krakow for at sikre dig, hvilke linjer og køreplaner der er mest bekvemme for dig.

Den første bus kører kort efter kl. 6 om morgenen, og der er non-stop trafik hele dagen indtil kl. 18.45, hvor den sidste bus kører retur.

Google Maps kan selvfølgelig også hjælpe dig med at vælge den mest bekvemme linje og rute fra din bolig.

Book dine billetter og ture til Auschwitz

Sådan kommer du til Auschwitz med tog

Auschwitz togstation| ©Giorgio Tomassetti
Auschwitz togstation| ©Giorgio Tomassetti

Selvom det normalt er mest behageligt at rejse med tog, skal du i dette tilfælde skifte tog fra Krakow, hvilket vil forlænge rejsetiden til næsten to timer.

Frekvensen er ikke dårlig, med to til tre tog i timen hver dag, og prisen er meget overkommelig (som alt andet i Polen): en billet koster 3,5 euro.

Bemærk, at når du ankommer til Oświęcim, er togstoppestedet ikke lige ved siden af koncentrationslejren, men to kilometer fra indgangen. Hvis det er en god dag, kan du derhen, men hvis du foretrækker at spare dine kræfter til besøget, anbefaler jeg at tage en taxa eller shuttlebus.

Book dine billetter og ture til Auschwitz

Kom til Auschwitz i bil

Lej en bil til Auschwitz| ©Milan Boers
Lej en bil til Auschwitz| ©Milan Boers

Hvis du har valgt at leje en bil for at få mest muligt ud af en rundrejse i Polen, kan du komme til Auschwitz i bil. Personligt er det ikke den mulighed, jeg anbefaler mest, da det generelt er meget nemt, bekvemt og billigt at komme rundt i Polen med offentlig transport (der er meget gode tog- og busforbindelser).

Hvis du alligevel beslutter dig for at køre dertil, skal du vide, at vejene er i perfekt stand, og at turen tager lidt over en time. Det er heller ikke svært at parkere, og den bedste måde at komme dertil på er at følge denne Google Maps-rute.

Book dine billetter og ture til Auschwitz