Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du til Auschwitz fra Krakow

Det er smertefuldt, men nødvendigt at tage til Auschwitz. Hvis du vil vide, hvordan du kommer dertil fra Krakow for at arrangere et besøg under din rejse, så vær opmærksom på det.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minutters læst

Sådan kommer du til Auschwitz fra Krakow

Indgang til koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau | Albert Laurence

Koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau tiltrækker hvert år millioner af rejsende, som under deres besøg i Polen ønsker at komme hertil for at lære mere om denne del af historien. Komplekset bestod af flere lejre (hovedsageligt tre), hvoraf to kan besøges i dag.

Det ligger i byen Oświęcim og er nemmest at nå fra Krakow, enten med offentlig transport, hvis du ønsker at købe billetter til Auschwitz på egen hånd, eller på en udflugt til Auschwitz fra Krakow, hvor du vil blive kørt dertil med privat bus. Se nedenfor for flere oplysninger.

Tag til Auschwitz på en udflugt fra Kraków

Indgangen til Auschwitz| ©Jeff Noble
Indgangen til Auschwitz| ©Jeff Noble

Byen Oświęcim ligger 70 km fra Kraków, så det er lettere at besøge Auschwitz, hvis du opholder dig i Kraków i et par dage. Den mest bekvemme måde at besøge lejren på er på en guidet tur, som tager dig fra byen til udryddelseslejren og tilbage til byens centrum efter turen.

Ud over at du hele tiden vil være ledsaget af en ekspertguide, som vil hjælpe dig med at sætte historien og detaljerne i Auschwitz i en sammenhæng, vil transporten være meget mere komfortabel, da det tager ca. en time at komme dertil med privat bus. Du behøver ikke at bekymre dig om tog, overførsler eller køreplaner.

Book dine billetter og ture til Auschwitz

Kom til Auschwitz med bus fra Kraków

Bus til Auschwitz| ©Sivi Steys
Bus til Auschwitz| ©Sivi Steys

Hvis du foretrækker at købe dine egne billetter og besøge stedet i dit eget tempo, kan du også komme dertil med offentlig bus, da der er flere buslinjer, der kører fra Kraków centrum.

For lidt over 5 € og på omkring en time ankommer du til Oświęcim, hvor du kan vælge at stoppe ved museet eller koncentrationslejren direkte (der er også busser, der forbinder de to steder, hvis du beslutter dig for at besøge museet først og derefter besøge udryddelseslejren).

Hyppighed og tidsplaner

Der afgår mange busser, især hver morgen, så du bør ikke have problemer med at finde en bus, der kan køre dig til lejren. Jeg anbefaler, at du tjekker det officielle websted for offentlig transport i Krakow for at sikre dig, hvilke linjer og køreplaner der er mest praktiske for dig.

Den første bus afgår kort efter kl. 6 om morgenen, og der er uafbrudt service hele dagen indtil kl. 18.45, hvor den sidste bus afgår på hjemrejsen.

Google Maps hjælper dig naturligvis også med at vælge den mest bekvemme linje og rute fra din bolig.

Book dine billetter og ture til Auschwitz

Sådan kommer du til Auschwitz med tog

auschwitz jernbanestation| ©Giorgio Tomassetti
auschwitz jernbanestation| ©Giorgio Tomassetti

Selv om det normalt er den mest behagelige løsning at rejse med tog, skal du i dette tilfælde skifte tog fra Krakow, hvilket forlænger din rejsetid til næsten to timer.

Hyppigheden er ikke dårlig med to til tre tog i timen hver dag, og prisen er meget overkommelig (som alt andet i Polen): en billet koster 3,5 €.

Bemærk, at når du ankommer til Oświęcim, ligger togstoppestedet ikke lige ved siden af koncentrationslejren, men to kilometer fra indgangen. Hvis det er en dejlig dag, kan du derhen, men hvis du foretrækker at spare dine kræfter til besøget, anbefaler jeg, at du tager en taxa eller en shuttlebus.

Book dine billetter og ture til Auschwitz

Kom til Auschwitz i bil

Lej en bil til Auschwitz| ©Milan Boers
Lej en bil til Auschwitz| ©Milan Boers

Hvis du har valgt at leje en bil for at få mest muligt ud af en rundrejse i Polen, kan du komme til Auschwitz i bil. Personligt anbefaler jeg ikke denne mulighed, da det generelt er meget nemt, bekvemt og billigt at komme rundt i Polen med offentlig transport (der er meget gode tog- og busforbindelser).

Hvis du beslutter dig for at køre dertil, er vejene i perfekt stand, og turen tager lidt over en time. Det er heller ikke svært at parkere, og den bedste måde at komme dertil på er at følge denne rute på Google Maps.

Book dine billetter og ture til Auschwitz