Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Billetter til at besøge Nasrid Palaces

Alhambra i Granada er et vidunder i sin helhed, men i Nasridpaladserne finder du dens sande essens. Køb dine billetter og nyd den bedst bevarede skat i Alhambra.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minutters læst

Billetter til at besøge Nasrid Palaces

Detaljer om udsmykningen af de nasridiske paladser | Wikipedia

Nasridpaladserne er det mest populære område af Alhambra og det sted, hvor kongerne af Granada, de sidste herskere i Al-Andalus, boede. Disse paladser er juvelen i kronen på det monumentale kompleks og et eksempel på Nasrid-sultanernes raffinement og gode smag. De vil efterlade dig målløs!

Et besøg i Nasrid-paladserne i Alhambra er et must på din tur til Granada. Læs videre, og jeg fortæller dig, hvordan du får billetter til Nasridpaladserne og nogle tips til at få mest muligt ud af oplevelsen.

Den bedste løsning

Billetter til Alhambra og Nasrid Paladser

Oplev Nasridpaladserne og Alhambra i sin helhed med disse billetter med prioriteret adgang.

Spring de lange køer ved indgangen til Alhambra over, og udforsk de imponerende bygninger, haver og værelser i paladset i dit eget tempo.

Besøg de utrolige Nasridpaladser er muligt takket være disse skip-the-line-billetter til Alhambra, som giver dig adgang til dette kompleks af bygninger, hvor kongerne af Nasrid-dynastiet residerede. Hvis du bestiller dem på forhånd, slipper du for de lange ventetider ved indgangen til monumentet.

Du kan også besøge Karl V's palads og Alhambra-museet i dit eget tempo, som er et andet af de vigtige steder på dit besøg i paladsanlægget. Det eneste du skal gøre er at vælge dato og tidspunkt for dit besøg, og du behøver ikke at udskrive noget, da der er tale om digitale billetter, som du kan vise fra din mobiltelefon, når du ankommer til monumentet.

Anbefales hvis... Du ønsker at besøge et af de vigtigste rum i Alhambra, Nasridpaladserne, opleve skønheden i den perfekt bevarede arkitektur og gøre det uden at skynde dig og spilde så lidt tid som muligt i adgangen.

Hvordan køber man billetter til Nasrid Paladset?

Comares-paladset| ©serge y.
Comares-paladset| ©serge y.

Dette er den mest besøgte del af fæstningen, så for at sikre dig adgang på den dato og det tidspunkt, du ønsker, anbefaler jeg dig at bestille din billet til hele Alhambra online så langt i forvejen som muligt, ca. en eller to måneder før din rejse.

At købe dine billetter online har flere fordele. Ikke alene kan du sammenligne priser og billettyper (dag- eller aftenture, med eller uden rundvisning, i små eller store grupper osv.), men du undgår også at stå i kø ved billetkontoret og risikerer at løbe tør for billetter, da de er meget eftertragtede, og kapaciteten er begrænset hver dag.

Bestil billetter til Nasridpaladserne

Hvor meget koster billetter til Nasridpaladserne?

Den Mexuar| ©michael clarke stuff
Den Mexuar| ©michael clarke stuff

Adgang til Nasridpaladserne er inkluderet i billetprisen til Alhambra og i de fleste guidede ture i Alhambra, så du skal ikke betale ekstra for at få adgang til denne del af fæstningen.

Alhambra-billetprisen (som inkluderer adgang til Nasridpaladserne, Partal, Alcazaba og Generalife) er ca. 26 euro, men det er ikke den bedste idé at få dem ved billetkontoret. Hver dag er kapaciteten begrænset, og efterspørgslen på besøg er meget stor, så du risikerer at stå i lang tid i kø ved billetkontoret uden at være sikker på at få dem.

Du sikrer dig kun adgang, hvis du beslutter dig for at købe en billet til Alhambra online, hvormed du kan gå direkte til monumentet uden at stå i kø, og du kan også besøge hele Nasrid-komplekset i dit eget tempo.

Bestil billetter til Nasridpaladserne

Er det værd at tage en guidet tur til Nasridpaladserne i Alhambra?

Løvernes gårdhave| ©Elliott Brown
Løvernes gårdhave| ©Elliott Brown

Absolut. Efter min mening er guidede ture i Alhambra den bedste måde at lære den gamle paladsby at kende på, især hvis du ikke kender den for første gang.

Med en professionel guide vil du rejse tilbage i tiden til dette monumentes oprindelse for at opdage dets historie og dykke ned i betydningen af dets smukke arkitektur, som har forbløffet rejsende fra hele verden i generationer.

Under rundvisningen vil guiden forklare i detaljer alt, hvad du ser. Der er ingen tvivl om, at hvis du udforsker Alhambra på egen hånd, vil du se et smukt monument, men oplevelsen er måske ikke nok, da du vil gå glip af sammenhængen, anekdoterne og kort sagt den globale vision af Nasrid-fæstningen, som en professionel guide giver dig.

Bestil en guidet tur til Alhambra

Hvordan foregår besøget i Nasridpaladserne?

Udsmykning af ambassadørernes sal| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light
Udsmykning af ambassadørernes sal| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light

Den mest besøgte del af Alhambra er Nasridpaladserne, hvor herskerne i det gamle kongerige Granada havde deres residens.

Derfor skal turen til Alhambra tilrettelægges i overensstemmelse med tidspunktet for adgang til Nasridpaladserne, da hver besøgende kun kan besøge denne del af fæstningen på det tidspunkt, der er angivet ved indgangen, og som ikke kan ændres.

Bestilling af billetter til Nasridpaladserne

Hvor længe varer besøget i Nasridpaladserne?

Udsmykning af Sala de la Barca| ©Jennifer Morrow
Udsmykning af Sala de la Barca| ©Jennifer Morrow

For at undgå at monumentet forringes og for ikke at samle for mange mennesker indenfor, foregår indgangen til Nasridpaladserne på skift af 30 minutter.

Som du kan se, er tiden begrænset, og selv om du kan bruge timer på at beundre skønheden, råder jeg dig til at være punktlig for at få mest muligt ud af besøget, for hvis du kommer for sent, bliver du ikke lukket ind. Hvis du kan være der 15 minutter før det tidspunkt, der er angivet på din billet, er det kun endnu bedre.

Når du er inde, skal du åbne øjnene helt op og være opmærksom på alle detaljerne i arkitekturen og udsmykningen i de forskellige rum i paladserne. De er fantastiske!

Nasridpaladserne er en vigtig del af besøget på Nasrid-fæstningen, men der er også andre meget interessante dele. I min artikel Varighed af besøget på Alhambra fortæller jeg dig bl.a. detaljeret, hvor meget tid du skal bruge for at se monumentet i sin helhed.

Book billetter til Nasridpaladserne

Kan jeg besøge Nasridpaladserne om natten?

Nyd belysningen af Nasridpaladserne om natten.| ©www.twin-loc.fr
Nyd belysningen af Nasridpaladserne om natten.| ©www.twin-loc.fr

Det er en magisk oplevelse! Det kan varmt anbefales, hvis du vil nyde Alhambra på en original og anderledes måde under stjernerne.

Mens du om dagen kan besøge hele det monumentale kompleks, fokuserer besøgene om natten udelukkende på Nasridpaladserne eller Generalife-paladset og -haverne. Begge ture finder sted på samme tid, men hver for sig, og de varer normalt 1 time og 30 minutter.

At se Nasridpaladserne om natten er noget, du ikke må gå glip af på din tur til Granada. Selv om Alhambras skønhed er imponerende i dagslys, må jeg sige, at det om natten har en særlig og gådefuld charme.

Alhambra er et roligt sted at gå rundt om natten, så du kan nyde sammensmeltningen mellem den omgivende natur og paladsbyens arkitektur meget mere. Desuden skaber den fine belysning af monumentet en intim atmosfære og giver dig mulighed for bedre at værdsætte nogle af de ornamentale elementer som muqarnas eller reliefferne i gipsværket.

Hvis du gerne vil vide mere om natbesøg i Nasridpaladserne, anbefaler jeg dig at læse min artikel Natbesøg i Alhambra. Det bliver et besøg, du ikke vil glemme!

Bestil billetter til Nasridpaladserne

Hvad skal du medbringe for at se Nasrid Paladserne?

Gør dit kamera klar| ©Daniil Onischenko
Gør dit kamera klar| ©Daniil Onischenko

Hvis du allerede har bestilt billet til Nasridpaladserne, vil du måske være interesseret i at vide, hvad du skal medbringe for at organisere dit besøg. Jeg vil fortælle dig, hvad der er det vigtigste:

  • Du bør naturligvis tage et godt kamera med, så du kan fange skønheden i det, der betragtes som verdens ottende vidunder.
  • Husk også på dagen for dit besøg at tage dit ID-kort eller pas med dig. Det er meget vigtigt! Af hensyn til sikkerheden og bevarelsen af monumentet foretager Alhambras personale id-kontrol af de besøgende, og det er nødvendigt at vise dette dokument sammen med billetterne, som er personlige og ikke kan overdrages.
  • Hvis du derimod som mange andre turister rejser til Granada i sommerferien for at besøge Nasridpaladserne og resten af det monumentale kompleks, skal du vide, at det på denne tid af året er meget varmt i byen. For at beskytte dig mod de høje temperaturer er det vigtigt at dække hovedet med en hat, anvende solcreme, bruge en ventilator til at køle dig ned og bære solbriller.
  • Endelig anbefaler jeg, at du har en flaske koldt vand og nogle snacks med i tasken, hvis du på et tidspunkt under turen får appetit. Glem naturligvis ikke at bestille et bord på en restaurant til at spise i slutningen af dit besøg. I indlægget Hvor man kan spise i nærheden af Alhambra finder du flere forslag i nærheden af monumentet og med storslået udsigt.
  • Åh, og glem ikke at tage behagelige sko på, for besøget på Nasrid-fæstningen er langt (3,5 kilometer), og du kommer til at gå meget fra det ene sted til det andet. Når dagen er omme, vil dine fødder takke dig for det.

Bestil billetter til Nasridpaladserne

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Nasridpaladserne?

Udsmykning af Sala de los Abencerrajes (Abencerrajes-salen)| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light
Udsmykning af Sala de los Abencerrajes (Abencerrajes-salen)| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light

Hvis du ønsker at se Nasrid Paladserne sammen med resten af Alhambra, er der to tidspunkter på dagen, der er de bedste til at se monumentet: først om morgenen, når fæstningen åbner sine døre, eller efter frokost omkring kl. 15-16. Der er ikke mange turister, og du vil kunne se Alhambra i ro og mag.

Men hvis du ønsker at fokusere på at se Nasridpaladserne, er natbesøgene i Alhambra (om sommeren kl. 22.00 og om vinteren kl. 20.00) meget charmerende og kan varmt anbefales. At betragte det i nattens stilhed og måneskin er en magisk oplevelse.

Hvis du gerne vil vide mere om Alhambras åbnings- og lukketider for bedre at kunne planlægge dit besøg, anbefaler jeg dig at læse artiklen Timetables of the Alhambra in Granada, hvor jeg forklarer alt i detaljer.

Book dine billetter til Nasridpaladserne

Kan jeg se Nasridpaladserne gratis?

Oplev de smukke udsmykninger i Nasridpaladserne| ©FlyingCrimsonPig
Oplev de smukke udsmykninger i Nasridpaladserne| ©FlyingCrimsonPig

Nej, det er generelt ikke muligt. Adgang til Nasridpaladserne er betalt, og du skal købe en billet for at besøge denne del af Alhambra, uanset om det er et dag- eller natbesøg.

Men der er også undtagelser! Kun hvis du er fra Granada eller bosiddende i Granada kan du besøge Alhambra gratis i weekenderne som led i et initiativ, der er lanceret af Patronato de la Alhambra y Generalife for at øge bevidstheden om Alhambras historiske betydning blandt lokalbefolkningen.

Denne type besøg er meget eftertragtede, og det er ikke let at få en plads. Du kan dog prøve lykken og foretage en reservation online ved at udfylde formularen og vedlægge den nødvendige dokumentation. En anden mulighed er at ansøge personligt på indbyggerkontoret, der ligger i Corral del Carbón.

Hvis du nu er en udefrakommende rejsende på gennemrejse i Granada, skal du ikke være bekymret, for der er måder at spare lidt på dine Alhambra-billetter. Jeg fortæller dig om det i artiklen Sådan får du gratis eller nedsatte billetter til Alhambra!

Bestil billetter til Nasridpaladserne

Hvad vil jeg se under mit besøg i Nasridpaladserne?

Udsmykning af kongernes sal| ©Paul VanDerWerf
Udsmykning af kongernes sal| ©Paul VanDerWerf

Den mest besøgte del af Alhambra i Granada er Nasridpaladserne, en af de dele, som jeg var mest begejstret for sammen med Generalife under min rundvisning i monumentet.

Det var det kompleks, hvor Nasrid-dynastiets konger residerede, og det består af tre separate bygninger kendt som Palacio de Comares (kongens officielle bolig), Mexuar (audienssalen) og Palacio de los Leones (kongefamiliens harem og bolig), der er bygget på den ene side af Alhambra og vender ud mod Albaicín.

  • Mexuar: Dette er det første område, man ser, når man kommer ind i Nasridpaladserne, og det er den ældste af de tre bygninger. I dette rum udøvede sultanen retfærdighed, mødtes med ministerrådet eller holdt audiens.
  • Comares-paladset: Dette var sultanens officielle residens og stedet, hvor tronsalen lå. Det blev bygget under Yusuf I's regeringstid, og udsmykningen af dette rum er bemærkelsesværdig for sin rigdom, da Nasrid-dynastiet forsøgte at forbløffe de besøgende på Alhambra med sin magt.
  • Løvepaladset: Denne bygning blev bygget af Mohammed V og var hjemsted for sultanens kongelige familie og hans harem. Gør dit kamera klar, for det er her, at den nasridiske kunst nåede sit højdepunkt, og her kan du se den berømte Patio de los Leones.

Hvilke rum vil du se under rundvisningen?

Inde i de nasridiske paladser kan du se smukke rum som ambassadørernes sal ( det symbolske centrum for den nasridiske magt), Barca-salen (stedet, hvor sultanerne af Granada blev kronet) og Myrternes gård (hvor de store ambassadereceptioner blev afholdt), Abencerrajes-salen (kongens soveværelse), kongernes sal (sultanens rådssal) og løvernes gård (en allegori af paradiset, hvis springvand er blevet et ikon for Alhambra selv), blandt mange andre.

Hvordan er udsmykningen af de nasridiske paladser?

Under din rundvisning i Nasridpaladserne vil jeg råde dig til at se nærmere på det spektakulære gipsværk, soklerne af glaserede fliser og de imponerende muqarnas på buerne og kuplerne.

Disse paladser er berømte for Nasridernes, de sidste herskere i Al-Andalus, sofistikerede smag for kunst og arkitektur.

Noget, der virkelig fangede min opmærksomhed, var de fine epigrafiske indskrifter på klassisk arabisk, der er udskåret i træ eller gips, og som er spredt på Alhambras lofter og vægge. Der er omkring 10.000 af dem!

Den guide, der ledsagede os under besøget i Nasridpaladserne, fortalte os, at de fleste af dem er digte, bønner, tekster fra Koranen eller Nasrid-dynastiets motto: "Der er ingen erobrer uden Allah". Spektakulært!

Bestil billetter til Alhambra og Nasridpaladserne