10 ting at lave i Granada i august

Granada er en magisk by med en utrolig Nasrid-tradition: oplev dens køkken, dens verdensarvsmonumenter og nyd musikken i flamencoens fødeby.

Ana C.R.

Ana C.R.

9 minutters læst

10 ting at lave i Granada i august

Alhambra i Granada | ©Damien Ramos

Granada er en af de smukkeste byer i Spanien, og der er meget at se og gøre. Hvis du ønsker at besøge byen om sommeren, er august et godt valg. Vejret er bedre end i juli, men turistindustrien har stadig alle de tilbud, der findes i højsommersæsonen.

Denne by med 230.000 indbyggere består af et centralt centrum fyldt med turistattraktioner, som du nemt kan nå til fods. Hvis du foretrækker det, er der også gode muligheder for offentlig transport, men det vil under ingen omstændigheder tage for lang tid at besøge en hvilken som helst del af byen.

Uanset om du foretrækker Granadas natteliv, barer og musik, eller om du er mere til kulturelle aktiviteter og besøger verdensarvsteder eller bare går ud og spiser tapas, så har Granada noget for dig- du kan endda tage et bad og få massage i et autentisk maurisk bad ved foden af Alhambra!

1. Oplev fritidstilbuddet i Granada i august med en gratis rundvisning

Indvendigt i kuplen på katedralen i Granada| ©Bobo Boom
Indvendigt i kuplen på katedralen i Granada| ©Bobo Boom

Gratis rundvisninger er en af de bedste måder at lære en by at kende på. Disse guider har ikke en fast pris, men ved turens afslutning betaler deltagerne guiden det beløb, som de finder passende i forhold til deres tilfredshed.

Du undrer dig måske over, om der i august måned er nogle tjenester lukket på grund af helligdage, eller om der er sommerarrangementer, som normalt ikke er tilgængelige. Disse ture er en fantastisk måde at finde ud af mere om Granadas fritidstilbud i august, de bedste barer og restauranter, en generel forklaring på, hvordan man kommer rundt i byen, og de giver dig nøglen til de vigtigste historiske monumenter.

De gratis rundvisninger varer normalt mellem 1 og 2 timer og er overkommelige for alle budgetter. Når du er færdig, vil du vide alt, hvad du behøver at vide for at nyde Granada i august.

Du kan også betale for en af de bedste guidede ture, der tilbydes af Hellotickets, som omfatter adgang og prioriteret adgang til byens monumenter.

Book en guidet rundvisning her

2. Nyd tapas om aftenen i Granadas barer i august

De Tapas| ©Granada Inn
De Tapas| ©Granada Inn

Granada er berømt for sit køkken, og du kan ikke forlade byen uden at have prøvet de berømte tapas. Heldigvis for dig betyder den store turistindustri, at Granada er fuld af barer og restauranter med priser til alle budgetter, og i august måned er de mere end klar til at tage imod besøgende. De, der beslutter sig for at besøge Granada i august, vil opdage, at selv om der er mulighed for at søge ly for varmen i barerne om dagen, er tapas også almindelige på sommeraftenerne. Granada er den perfekte by til at gøre en augustaften til en gastronomisk oplevelse.

Granadas tapas er så berømte, at det endda er blevet foreslået, at man skal tage penge for dem for at anerkende deres værdi, men i øjeblikket er de stadig gratis. Så hvis du bestiller to drinks, kan deres ledsagelse fungere som middag.

Jeg anbefaler, at du besøger flere barer i byens centrum, og hvis du kan lide tapas, kan du prøve raciones som f.eks. bønner med skinke eller auberginer med honning.

Book de bedste tapas-ture i Granada

3. Besøg Alhambra

Alhambra i Granada i skumringen| ©Leon LEE
Alhambra i Granada i skumringen| ©Leon LEE

Alhambra er et must at se, uanset hvor mange dage du planlægger at tilbringe i Granada. Hvis du ikke kender det, bør du vide, at Alhambra er et monumentalt kompleks, der er bygget på toppen af en andalusisk paladsby, og at besøget kan tage omkring tre timer. Her har du en artikel om, hvordan du kan få billetter til Alhambra.

Dette monumentale kompleks, som UNESCO har udnævnt til verdensarv, har nogle områder med fri adgang, f.eks. museet for de smukke kunstarter, Alhambra-museet og Karl V's palads. Hvis du vil have adgang til Generalife, moskébadet, Alcazaba, Nasridpaladserne og haverne, skal du købe billetter.

Vi anbefaler, at du køber billetterne så hurtigt som muligt, da de ofte bliver udsolgt i god tid. Prisen varierer afhængigt af, hvilke faciliteter du ønsker at få adgang til og tidspunktet på dagen. Hvis du planlægger at besøge Granada i august, er du heldig, for Alhambra tilbyder også natbesøg, så du kan slippe for sommervarmen.

Hvis du har tid og er interesseret i Granadas andalusiske historie, arrangerer Patronato de la Alhambra y el Generalife regelmæssigt aktiviteter, særlige dage og guidede ture, så du kan lære alle hemmelighederne bag denne byjuvel at kende. Tjek den kulturelle dagsorden for at sikre dig, at du ikke går glip af noget.

Book dine billetter til Alhambra

4. Nat og dramatiseret besøg på kirkegården i Granada

Grenada om natten| ©SnippyHolloW
Grenada om natten| ©SnippyHolloW

Granadas natteliv byder på sjov for enhver smag, og der er et bredt udvalg af ting at se og gøre i Granada om aftenen. Hvis du kan lide at gå ud på barer eller klubber, vil du ikke kede dig, men der er meget mere. Kirkegårdsturismen har været i fremgang i et par år nu, og augustnætterne i Granada skaber den perfekte atmosfære til at besøge Spaniens næstældste kirkegård.

Grupper, der tilbyder dramatiserede ture, vil gøre din tur til Granadas nekropol sjovt, underholdende og lærerigt: Du får ikke kun en teateroplevelse under åben himmel, men du vil også se resterne af et gammelt spansk-muslimsk palads og andre områder af historisk interesse.

5. Astronomiaftener i Parque de las Ciencias (Videnskabsparken)

Granada Science Park| ©Manutses
Granada Science Park| ©Manutses

Det første interaktive museum i Andalusien er en fantastisk attraktion i Granada, især hvis du planlægger at besøge denne vidunderlige by med din familie. Fordi det er en god idé at rejse med børn til Granada.

Science Park tilbyder rabatter til unge under 18 år, personer over 65 år og besøgende med et ungdomskort. Den er tilgængelig for handicappede og er åben næsten hver dag.

Science Park omfatter et videnskabsmuseum, et biodom, der fungerer som et vindue til mangfoldigheden af liv på jorden med genskaber af naturlige levesteder og et observatorium, der vil gøre de små helt vilde. På museet kan du finde udstillinger om emner som rumforskning, robotter og dinosaurer.

Desuden kan du hele sommeren nyde astronomiaftenerne, som også finder sted i august. På halvmånenætter åbner observatoriet sine døre og guider de besøgende gennem nattehimlen med teleskoper.

Hvis du under dit ophold i Granada i august beslutter dig for at besøge Parque de las Ciencias, kan du komme dertil med bus eller metro, og det er kun 15 års gang fra det historiske centrum.

I dette indlæg viser jeg dig, hvordan du får billetter, åbningstider og hvad du kan se på Science Museum.

6. Nyd august-aktiviteterne i Federíco García Lorca-huset-museet

Huerta de San Vicente| ©Alimanja
Huerta de San Vicente| ©Alimanja

Det er også kendt som Huerta de San Vicente og giver dig mulighed for at besøge det hus, hvor byens mest berømte dramatiker tilbragte sine somre og skrev nogle af de mest symbolske stykker i det spanske teater.

Dette er et must-see, ikke kun for elskere af den andalusiske forfatter og teaterfolk, men for alle, der ønsker at vide, hvordan det var at leve i Andalusien i begyndelsen af det 20. århundrede. Husmuseet har bevaret møblerne og strukturen fra den periode. Du kan også se billeder af familien og endda en tegning af forfatterens ven Salvador Dalí.

Af særlig interesse for turister, der besøger Granada i august, er de kulturelle aktiviteter, som Huerta de San Vicente arrangerer i løbet af sommermånederne. I august kan du nyde** filmaftener, koncerter, udstillinger eller oplæsninger** i henhold til det program, som du kan se på hjemmesiden.

Denne institution har en museumsfunktion og har sin egen souvenirbutik. Husmuseet ligger kun 10 minutter til fods fra centrum af Granada.

7. Nyd sommeraktiviteterne "Cultura al Fresquito" i Sacromonte-kvarteret

I Sacromonte| ©Jorge Franganillo
I Sacromonte| ©Jorge Franganillo

Granada er fuld af unikke kvarterer, hvor du kan fortabe dig i dagevis, og et af de mest specielle er Sacromonte. Dette kvarter, der er berømt for sin forbindelse med sigøjnere og flamenco, er gået fra at være et sted, man skal undgå på grund af sit dårlige ry, til at blive et af byens emblemer og et must-see for enhver turist.

Dette kvarter med smalle gader og huler har nogle lidet kendte perler som Abadía del Sacromonte, som du finder i den højeste del. Det er også tilrådeligt at besøge museet Cuevas de Sacromonte, der ligger over for Alhambra, for at lære om historien og årsagerne til den racemæssige karakter af dette særlige hjørne af Granada.

Hvis du besøger dette kvarter i august, har du mulighed for at deltage i "Cultura al Fresquito"-aktiviteterne, der arrangeres af Cuevas de Sacromonte-museet. Afhængigt af programmet kan du nyde flamenco-festivaler, natbesøg eller friluftsbiograf.

Og hvis du vil vide, hvorfor Sacromonte er kendt som flamencoens vugge, så læs følgende anbefaling.

8. Middag med show i Sacromonte-kvarteret

Flamenco i Granada| ©Veroxs
Flamenco i Granada| ©Veroxs

Når du går gennem de smalle gader og stejle skråninger i Sacromontes, vil du se, at mange grottehuse og andre virksomheder arrangerer og reklamerer for zambras. En zambra er et flamencosang- og danseshow, som er en del af kvarterets og byens karakter.

Flamenco er berømt over hele verden, så du skal ikke blive overrasket, hvis du støder på skarer af turister, der forsøger at nyde et af disse shows. Nogle steder, såsom María la Canastera eller Cueva de La Rocío, er særligt berømte og velrenommerede. Andre kan være billigere, men af dårligere kvalitet.

En mulighed, som ikke er tilgængelig hele året rundt, men kun i nogle sommermåneder afhængigt af etablissementet, er middag med et show. Så hvis du besøger Sacromonte i august, har du mulighed for at smage typiske retter fra området med sang og dans.

Book et flamenco-show

9. Book en hammam eller et arabisk bad på forhånd og spar penge

Arabisk bad i Granada| ©James C
Arabisk bad i Granada| ©James C

Det er umuligt at ignorere sporene af den mauriske kultur i Granada, og et af de mest interessante bidrag for alle, der besøger Granada i august, er de arabiske bade. Du kan nyde **dampbehandlinger, brusere, bade og **massage.

Hvis du planlægger din rejse til Granada i god tid, kan du spare penge på din hammam, da nogle af de bedste arabiske bade i Granada ofte tilbyder rabatter i august, hvis du bestiller din billet i god tid.

Men et hammam i Granada er ikke bare et hvilket som helst sted. Nogle af de mest berømte af dem ligger i århundreder gamle historiske bygninger, der er bevaret og genopbygget, og lige der, hvor det oprindelige hammam engang stod.

Et arabisk bad, f.eks. ved foden af Alhambra, er en historisk oplevelse, der går ud over, hvad en konventionel behandling i en hvilken som helst anden by kan tilbyde.

Book et arabisk bad på Hammam Al Ándalus her

10. Forfrisk dig selv i en arabisk te-butik

Arabisk te-butik| ©Miguel Vidal
Arabisk te-butik| ©Miguel Vidal

Den mauriske historie og tradition betyder, at byen Granada er fyldt med teforretninger, især i bydelene Albaicín og Sacromonte. Du spørger måske dig selv, hvorfor besøge en tetería om sommeren, er te ikke en drik til at varme dig op om vinteren? Men det er ikke det, som Nasrids visdom siger.

Ud over de regenererende egenskaber er te ifølge traditionen den perfekte drik til steder med høje temperaturer, som nogle af verdens mest teforbrugende lande har tendens til at være. Derfor kan du ikke finde bedre omgivelser end sommeren i august i Granada til at nyde den nasridiske tradition i en arabisk teforretning.

Disse restauranter tilbyder ikke kun denne arabiske delikatesse, de er også dækket af dekorationer, gardiner og lanterner, som vil bringe dig til et eksotisk miljø, der er typisk for Marrakech. Hver te-butik er forskellig, og nogle har specialiseret sig i natteliv, mens andre også har de berømte shishas eller vandpiber.

Den foretrukne gade for te-entusiaster er Caldereria Nueva, hvor du også finder arabiske konditorier og håndværksbutikker.

Temperaturer i Granada i august

Gaderne i Granada| ©SnippyHolloW
Gaderne i Granada| ©SnippyHolloW

August er en varm måned at besøge Granada i, om end ikke så varm som juli, så det er ikke et dårligt valg om sommeren. Det regner normalt ikke, og der er mange solskinstimer.

Vær forberedt på gennemsnitstemperaturer på over 25 grader Celsius og over 30 grader Celsius på nogle tidspunkter af dagen.

Heldigvis er mange af de aktiviteter og ture, jeg har anbefalet, tilgængelige om aftenen, når varmen aftager og solen ikke længere er et problem. Ellers er byen Granada og dens turistattraktioner perfekt forberedt på, at du kan nyde dem i august måned.