Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du til Cordoba fra Granada

Hvis du planlægger et besøg i Cordoba fra Granada, så lad mig fortælle dig, at det er en fremragende beslutning, men det første skridt er at vide, hvordan du kommer dertil.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

8 minutters læst

Sådan kommer du til Cordoba fra Granada

Cordoba, Spanien | ©G. Lamar

Granada er en by fuld af overraskelser og med mange monumenter og aktiviteter at se og lave, men den har også gode forbindelser til andre byer, f.eks. Cordoba, så det er en god idé at tage en dag til at lære byen at kende. Den ligger ca. 130 km fra Granada, og dens historie kan mærkes i alle hjørner.

Du behøver blot at slentre gennem de smalle gader for at forstå dens romerske oprindelse og opleve de ikoniske bygninger som moské-katedralen, de kristne kongers Alcázar og synagogen for at opleve den perfekte sameksistens af islamisk, kristen og jødisk kultur.

Den bedste mulighed for at komme til Cordoba er guidede ture, fordi de gør det lettere for dig at organisere dem. Du behøver ikke at bekymre dig om, hvordan du kommer dertil, og du vil blive ledsaget af en ekspertguide, som vil vise dig byens vigtigste seværdigheder. Du vil dog også have andre transportmidler som bus, tog, bil eller taxa.

1. Den bedste løsning: en organiseret udflugt til Cordoba fra Granada

Rundrejse i Cordoba| ©soniantonio
Rundrejse i Cordoba| ©soniantonio

Hvis du ønsker at lære Cordoba at kende uden at skulle bekymre dig om noget, anbefaler jeg, at du bestiller en organiseret udflugt til Cordoba fra Granada.

På denne måde får du et komfortabelt og hurtigt transportmiddel til at komme til din destination på kun to timer, og du får desuden et mere personligt besøg, så du kan lære byen at kende i dybden, da alle disse ture har en specialiseret guide, der ledsager dig hele tiden.

Med dette alternativ vil alt vedrørende organiseringen af rejsen være i gode hænder, og du skal kun bekymre dig om at lære alt det at kende, som Cordoba har at byde på, hvilket er meget!

Normalt behøver du ikke at bekymre dig om at få billetter til de mest populære attraktioner eller spilde tid på at vente i lange køer for at komme ind, da alt normalt er inkluderet. Med en guidet tur kan du nyde Cordoba i dit eget tempo.

Du kan beundre moské-katedralen i Cordoba, som er et af de mest genkendelige og smukke monumenter i verden og et af de mest besøgte i Europa, og som er erklæret for verdensarv.

Du kan også besøge det jødiske kvarter og Alcázar de los Reyes Cristianos, den imponerende militærbygning, der blev bygget af kong Alfonso XI af Kastilien.

Men det er ikke kun historiske monumenter; i Cordoba finder du også en festlig atmosfære, farverige blomster, maleriske springvand, pladser og eventyrlige gader.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 121 €.
 • Varighed: Denne type udflugt varer normalt ca. 8 timer, inklusive den 2 timers køretur fra den ene by til den anden.
 • Fordele: Du behøver ikke at bekymre dig om noget, og i modsætning til andre muligheder inkluderer det normalt entréer til de vigtigste seværdigheder og en ekspertguide.
 • Ulemper: Hvis du er den type rejsende, der nyder at gøre tingene i dit eget tempo, er denne mulighed ikke noget for dig. Den er også lidt dyrere end andre alternativer, der tager dig fra Granada til Cordoba, men jeg kan forsikre dig om, at den er det hele værd.

Bestil en udflugt til Cordoba fra Granada

2. Sådan kommer du til Cordoba med tog fra Granada

Tog fra Granada| ©VivirElTren.es
Tog fra Granada| ©VivirElTren.es

Granada er perfekt forbundet med Cordoba med tog, og hvis du ikke har tænkt dig at tage en guidet udflugt mellem de to byer, vil jeg sige, at dette er en god mulighed for dig at overveje, da det er billigt og du kommer hurtigt frem.

Du har to muligheder for at vælge den, der passer bedst til dine planer, og jeg vil fortælle dig alt om det nedenfor.

Langdistancetog

Dette højhastighedstog bringer dig til din destination på ca. 1 time og 20 minutter.

Du skal selvfølgelig organisere dig godt, da der er 4 afgange om dagen fra Granada togstation, men hyppigheden varierer afhængigt af sæsonen.

Middelfartstog

De er også tog, der tilbagelægger ruten på kort tid og er designet til at tilbagelægge kortere strækninger eller det, der kaldes mellemdistance.

Det tager mellem 1 time 35 og 1 time 45 minutter at rejse mellem Granada og Cordoba togstationer. Bemærk venligst, at de har en frekvens fra 3 gange om dagen, som også kan variere afhængigt af sæsonen.

Prisen på togbilletter starter på omkring 20 euro, men stiger gradvist i værdi indtil rejsedagen. Så for at spare penge anbefaler jeg, at du bestiller dem så langt i forvejen som muligt, fra 90 dage før din rejsedato kan du få dem.

Du kan se køreplaner og købe dine billetter på det officielle Renfe-websted, men husk, at prisen varierer afhængigt af den dato, du planlægger at rejse, og hvor fleksibel du er.

Interessante detaljer

 • Pris: for begge muligheder varierer priserne mellem 20 og 55 euro.
 • Sådan køber du billetter: på stationen, online eller pr. telefon.
 • Rejsetid: lidt over 1 time og 30 minutter, cirka.
 • Fordele: Det er et godt alternativ, billigt, hurtigt og den mest behagelige måde at rejse på.
 • Ulemper: Du skal tage hensyn til de rejser, du skal foretage til og fra de respektive stationer.

Sådan kommer du til Granada togstation

Centrum, med Granada-katedralen som reference, og togstationen, bedre kendt som Estación de Andaluces, ligger 1 km væk og er meget godt forbundet.

Denne rute tager mellem 10 og 20 minutter, afhængigt af hvilket transportmiddel du vælger. Du har flere muligheder for at komme dertil med bybus, f.eks. linje 21, 33 og 9, eller ved at tage en taxa, som, selv om det er dyrere, også er mere behageligt og hurtigere, da det tager mindre end 10 minutter at komme dertil.

Sådan kommer du til Cordoba togstation

Córdoba togstation ligger ca. 2 km fra byens centrum. For at give dig en idé, er der ca. 25 minutters gang fra moskeen. Der er også buslinjer, som forbinder stationen med byens centrum, f.eks. buslinje 3 og 5.

Tip til rejsende

Der er et par tog mellem Granada og Cordoba, som ikke er direkte og kræver, at du skal skifte tog. Mit råd er, at man skal passe på ikke at vælge en af dem.

3. Sådan kommer du til Cordoba med bus fra Granada

Granada Bus| ©Kristain Baty
Granada Bus| ©Kristain Baty

Dette er en billigere mulighed end de foregående, da du kan finde busser fra 15 euro, men det er også en af de mindst anbefalede.

Der er flere busalternativer, der forbinder Cordoba og Granada, med afgang fra Granada busstation. De afgår ca. hver tredje time med den første afgang kl. 8.30 og den sidste kl. 20.00, men det afhænger af transporttype og sæson.

Med bus er rejsen lidt langsommere, og den er meget længere, i det mindste skal du regne med 2 timer og 30 minutter eller 3 timer, men det afhænger af de stoppesteder, som den enkelte bus har etableret. Det er noget meget vigtigt at tage hensyn til, når du vælger den mest bekvemme løsning for dig.

Sådan kommer du til Granada busstation

Disse busser kører til Cordoba fra Granada busstation, som ligger på Calle Minerva 4, ca. 3 km fra centrum.

Det gode er, at der er perfekt forbindelse til byens centrum med offentlig transport. Med bus eller taxa er du der på ca. 20 minutter, afhængigt af trafikken.

Sådan kommer du til Cordoba busstation

Når du ankommer til Cordoba, vil du se, at busstationen ligger lige overfor togstationen, ca. 25 minutter fra moskéen. Buslinjerne 3 og 5 bringer dig til centrum.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 15 € (en vej)
 • Sådan køber du billetter: på stationen, online eller pr. telefon.
 • Rejsetid: mindst 2 timer og 30 minutter og op til 3 timer.
 • Fordele: Det er en økonomisk løsning i forhold til andre transportmidler.
 • Ulemper: Rejsen er lang, og det betyder, at du mister meget tid på rejsen.

4. Sådan kommer du til Cordoba i bil fra Granada

Kørsel i en bil| ©Peter Fazekas
Kørsel i en bil| ©Peter Fazekas

Hvis du har lejet en bil for at køre rundt i Granada og gerne vil besøge Cordoba, er det en rigtig god idé! Det vil også give dig mulighed for at besøge andre byer i Granada, som du vil elske.

Rejsen til Cordoba er ganske enkel, og det tager lidt over 2 timer at komme dertil via motorvejene A-92 og A-45. I den forstand er dette alternativ bedre end bussen, men ikke lige så godt som toget.

Nu vil jeg fortælle dig lidt om priserne: At leje en bil i Granada kan koste dig ca. 41 euro om dagen. Du skal også huske på, at du kun kan leje en bil, hvis du er mindst 21 år gammel og har haft kørekort i mindst 1 år.

Hvis dit kørekort ikke er udstedt inden for EU, skal du være opmærksom på, at du skal ansøge om et internationalt kørekort.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 41 euro pr. dag.
 • Rejsetid: lidt over 2 timer.
 • Fordele: komfort, bilen giver dig mulighed for at køre ruten i dit eget tempo og gøre så mange stop, som du har lyst til.
 • Ulemper: Det er en af de dyreste muligheder.

5. Sådan kommer du til Cordoba med taxa fra Granada

Granada Taxi| ©JJ Merelo
Granada Taxi| ©JJ Merelo

Det er på ingen måde den billigste løsning, og det er heller ikke den, som jeg personligt anbefaler mest. Men det kan være en god mulighed, hvis du rejser i en gruppe eller med børn. Sørg for at vælge en officiel taxa fra Granada by, de er hvide med en grøn stribe, og det grønne eller røde lys på toppen af taxaen viser, om den er ledig eller optaget.

I dette tilfælde skal du bruge en intercitytaxa for at forlade Granada, og prisen for en tur og retur til Cordoba varierer mellem 180 og 210 euro. Rejsen vil vare det samme som i bil, dvs. ca. 2 timer.

Hvis du planlægger at rejse fra Granada til Cordoba med børn, kan en taxa også være en god mulighed, da de helt sikkert vil kunne rejse mere komfortabelt og roligt. Desuden slipper du for at skulle køre til stationerne, fordi taxaen kan hente og sætte dig af, hvor du ønsker det.

Nyttige oplysninger

 • Pris: 180 og 210 euro for en tur/retur.
 • Rejsetid: lidt over 2 timer.
 • Fordele: Hvis du rejser med børn eller i en gruppe, er dette en af de bedste muligheder.
 • Ulemper: Det er et af de dyreste alternativer.

Vi sammenligner alle mulighederne for at komme fra Granada til Cordoba

 • Organiseret tur
 • Pris: fra 121 €.
 • Varighed: ca. 8 timer
 • Fordel: organisation og komfort
 • Ulempe: Hvis du er en fri rejsende, vil det ikke være den ideelle løsning for dig.
 • Tog
 • Pris: fra 20 €
 • Varighed: ca. 1 time og 20 minutter
 • Fordel: et af de hurtigste og mest direkte alternativer.
 • Ulemper: Du skal rejse til og fra de respektive togstationer.
 • Med bus
 • Pris: fra 15 €
 • Varighed: mellem 2 timer og 30 minutter og 3 timer
 • Fordel: den billigste løsning
 • Ulemper: Det vil tage lang tid at nå frem.
 • Lej en bil
 • Pris: fra 41 € pr. dag
 • Varighed: lidt over 2 timer
 • Fordel: bekvemmelighed
 • Ulemper: ikke særlig økonomisk og ikke særlig omkostningseffektiv
 • Taxi
 • Pris: 180 - 210 €.
 • Varighed: lidt over 2 timer
 • Fordel: god mulighed, hvis du rejser med børn, og du kan selv vælge afgangs- og opsamlingssted.
 • Ulemper: For høj pris

Nu ved du alt om, hvordan du kommer til Cordoba fra Granada, og du har løst det første skridt! Du skal blot vælge den mulighed, der passer bedst til dine planer.

Endelig vil jeg gerne fortælle dig, at du for at få mest muligt ud af Granada kan kombinere dit besøg i Cordoba med sjove udflugter og guidede ture i byen og endda lære en af byens vigtigste juveler at kende med et besøg på Alhambra.