De bedste ting du kan lave på Es Vedra, Ibiza

Øen Es Vedrá ligger syd for Ibiza og er et af de steder, man skal se og forundres over, hvis man besøger De Baleariske Øer.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

De bedste ting du kan lave på Es Vedra, Ibiza

Vedrá | ©Sebastián Candela

Denne lille ø med en stor naturrigdom ligger foran Cala d'Hort i kommunen Sant Josep de Sa Talaia, sydvest for Ibiza. Es Vedrá betragtes som et magisk og paradisisk sted, fuld af legender og natur. I 2002 blev det erklæret for naturreservat, hvilket gør det til et beskyttet område af stor skønhed, og derfor er det forbudt at besøge det.

Der er mange ting at se og gøre på Ibiza, men at se Es Vedrá er uden tvivl en af de mest populære. Den enorme 382 meter høje klippe kan ses perfekt, både fra Ibiza og fra fastlandet og Formentera. Af den grund er de aktiviteter, jeg foreslår, rettet mod at give dig den bedste udsigt over øen, da det ikke er muligt at besøge den. Kom og find ud af mere om Es Vedrá.

1. Se solnedgangen fra havet

Salada-bugten| ©albertoghera
Salada-bugten| ©albertoghera

Meget tæt på Es Vedra, i San Antonio, er udgangspunktet for denne aktivitet. Bådturene går normalt langs Ibizas vestkyst og passerer Cala Bassa, Cala Tarida, Cala Salada, Isla Margarita eller Cala Conta. Ud over sejlturen kan du dyrke forskellige former for vandsport, såsom snorkling eller kajaksejlads, hvor udstyret er inkluderet i prisen.

Men først skal du nyde en stille og rolig sejl tur med drikkevarer inkluderet, såsom sangria, mojitos eller champagne. Du kan nyde din drink med lidt frisk frugt og nyde den smukke udsigt over Es Vedra og bugten. Bagefter kan du snorkle, padlesurfe eller sejle i kajak.

Når du bliver træt, går du tilbage på båden og lægger dig i en hængekøje for at slappe af med musik i baggrunden. Mens du beundrer solnedgangen, kan du nyde et glas champagne og en bid mad. Uden tvivl en af de bedste ting at lave på Ibiza om sommeren.

Book en bådudflugt til Cala Salada med snorkling

2. Tilbring en dag på stranden i Cala d'Hort

Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier
Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier

Cala d'Hort ligger meget tæt på Es Vedra. Denne strand ligger ca. 10 minutter i bil fra San José. Det er en meget lille strand, kun omkring 150 meter lang. Men den har alle former for service, såsom liggestole, restauranter, livreddere og adgang for handicappede.

Da det er en meget lille strand med en særlig charme, er den normalt meget populær i højsæsonen. Hvis du kommer i bil, kan det derfor være svært at parkere bilen. Min anbefaling er, at hvis du vil derhen i din egen bil, skal du tage af sted tidligt om morgenen for at undgå problemer.

Cala d'Hort byder på en spektakulær udsigt over Es Vedrà, da holmen kun ligger et par meter væk. Bortset fra udsigten er den også værd at besøge på grund af dens naturlige karakter med fint sand og et ideelt tidevand til surfing. Hvis du har råd, anbefaler jeg, at du spiser frokost på en af restauranterne og bliver på stranden for at se solnedgangen.

Der ligger tre restauranter i Cala d'Hort, som alle har specialiseret sig i fisk og skaldyr. En af de mest berømte er Es Boldadó, som ligger på klipperne med en spektakulær udsigt over bugten og Es Vedrá. Man kan komme dertil enten i bil ad vejen eller ad en trætrappe fra stranden.

3. Tag på krydstogtsudflugt til Es Vedra

Krydstogt i Es Vedra| ©Ibiza Magic
Krydstogt i Es Vedra| ©Ibiza Magic

Hvis du vil besøge Es Vedra, anbefaler jeg denne bådtur. Den varer i alt 4 timer og afgår fra havnen i San Antonio. I løbet af turen sejler båden gennem bugterne Cala Bassa, Cala Tarida, Cala Vadella og Cala d'Hort. Bagefter sejler du forbi øen Es Vedra.

Udflugten er tilgængelig fra maj til oktober og er ideel for dig, der rejser til Ibiza med hele familien. Desuden skal børn under 5 år ikke betale entré til udflugten.

På selve båden kan du købe snacks og drikkevarer, f.eks. dåser med sodavand eller et glas sangria. Derudover vil en lokal guide kommentere turen og informere dig om de seværdigheder, du ser, og de vigtigste kuriositeter på stedet. Til sidst skåler du med et glas champagne sammen med resten af passagererne.

Book en katamaran-tur til Cala Bassa

4. Besøg Sa Pedrera de Cala d'Hort eller Atlantis

Sa Pedrera| ©beth woodrum
Sa Pedrera| ©beth woodrum

I det samme naturreservat i Cala d'Hort ligger Atlantis, et af de mest magiske steder på Ibiza. Der er mange legender omkring Sa Pedrera. Den første fortæller om en civilisation ved navn Atlantis, som sank i havet for millioner af år siden.

Ud over at være et mystisk og magisk sted, er det perfekt for dig, hvis du vil slappe af og glemme alt om støj under din ferie på Ibiza. For at komme dertil skal du gå ned ad en klippe, hvorfra du kan se en utrolig udsigt over stedet, inklusive Es Vedrá. Det er ikke en nem tur, især ikke på tilbagevejen, hvor man skal klatre op. Af den grund er det ikke et anbefalelsesværdigt sted at tage hen med små børn. Jeg anbefaler heller ikke at gå derhen om natten.

Sa Pedrera er dækket af gyldent sand og har naturlige grønne vandbassiner. Før i tiden så dette sted ikke sådan ud, men var et stenbrud. Det var herfra, at en del af de sten, der dannede murene i Dalt Vila, blev brudt, og derfor har det været et sted af stor betydning for øen siden dens oprindelse.

Efter at det ikke længere blev udnyttet til dette formål, gjorde hippiesamfundet Sa Pedrera til et sted for tilbedelse. Det er grunden til, at man kan finde forskellige buddhistiske figurer hugget ind i klippen.

5. Oplev Cala Carbó

Carbó-bugten| ©Francisco López
Carbó-bugten| ©Francisco López

En anden af de bedste strande i nærheden af Es Vedrá er Cala Carbó. Den ligger også meget tæt på San José, cirka 10 minutter væk i bil. Cala Carbó er en meget lille bugt, kun omkring 50 meter lang. Der er parasoller, liggestole og flere restauranter, hvor man kan få en drink.

Det er en strand med fint sand og turkisblåt vand. Langs kysten er der flere klipper, hvor man kan sidde og slappe af og se på tidevandet. Mange både sejler forbi dette område og tilbyder en panoramaudsigt, der ligner noget fra et maleri. Dertil kommer den smukke grønne farve fra fyrretræerne, som giver skygge til stranden.

Som ved andre strande af denne type, fx Cala d'Hort, har den tildelte parkeringsplads tendens til at blive fyldt op meget tidligt i højsæsonen, især i weekenden. Det er derfor tilrådeligt at komme tidligt, hvis man vil parkere. Hvis du vil spise frokost på en af restauranterne på stranden, skal du også bestille bord i forvejen.

Der er to restauranter i Cala Carbó, som begge specialiserer sig i fisk, skaldyr og paella. Den mest berømte er Restaurante Balenari Cala Carbó. Du kan selvfølgelig også tage din egen mad med hjemmefra og holde picnic på stranden. Bare husk at efterlade alt pænt, som du fandt det.

6. Træd tilbage i tiden i den fønikiske bosættelse Sa Caleta

Den fønikiske bosættelse Sa Caleta| ©Thomas Prinket
Den fønikiske bosættelse Sa Caleta| ©Thomas Prinket

Mellem stranden des Codolar og bjerget des Jondal finder du et sted fra den fønikiske periode, som blev erklæret for verdensarv af UNESCO i 1999. Det er en af øens vigtigste arkæologiske juveler, som kan dateres tilbage til det 8. århundrede f.Kr.

Bosættelsen har en kaj, som blev brugt dengang og stadig er aktiv i dag. Det siges, at den befolkning, der boede på stedet, flyttede til Ibizabugten og skabte den by, vi kender i dag.

Dette er den perfekte plan for dig, hvis du er historieinteresseret. Du vil kunne se de ovne, der blev brugt til at bage brød, og den spektakulære udsigt, som stedet byder på. Du vil også kunne lære om den måde, hvorpå fønikerne organiserede deres byplanlægning, som er kendetegnet ved sin uordentlige natur.

For at komme til dette sted kan du køre fra San José. Først skal du tage Ibiza-vejen. Drej derefter til højre ved Sa Cova Santa-krydset. Bliv på denne vej i 4 kilometer, og så begynder skiltene til Sa Caleta.

7. Oplev Torre des Savinar

Savinar-tårnet| ©Alessio I
Savinar-tårnet| ©Alessio I

Torre des Sav inar er også kendt som pirattårnet. Det ligger i Sant Josep de Sa Talaia, i naturreservatet Cala d'Hort, på toppen af en klippe. Herfra er der en fantastisk udsigt over både Es Vedrà og Es Vedranell.

Tilnavnet 'Torre del Pirata' (Pirattårnet) skyldes ikke en legende eller historisk begivenhed, men en roman af forfatteren Vicente Blasco Ibáñez. Det blev oprindeligt bygget som et artilleritårn. Det blev dog aldrig brugt til det formål og blev begrænset til at være et vagttårn.

For at komme til Torre des Savinar fra San José, skal du tage Es Cubells-vejen. Tag derefter afkørslen mod Cala d'Hort. Når du har passeret et sving, vil du se en grusvej på din venstre side. Parker din bil der, og gå en halv time til tårnet.

Når du når frem til stedet, vil du se tårnets oprindelige port, som er placeret på toppen af en rampe. Det er dog ikke muligt at komme ind i tårnet, da det er ejet af en lokal familie. Det er ikke en ulempe at besøge tårnet, hvis man er interesseret i den udsigt, det giver over holmen.

8. Se solnedgangen i San Antonio

Solnedgang på Ibiza| ©Marcos Lozada Echenique
Solnedgang på Ibiza| ©Marcos Lozada Echenique

Øen Ibiza er berømt for sine solnedgange. Et af de bedste steder at se solnedgangen med udsigt over Es Vedrá er San Antonio Abad. Denne kommune ligger tyve minutters kørsel fra Cala D'hort.

Hvis du vil med offentlig transport, skal du tage en taxa til Can Vejer. Derefter skal du tage bus L8. I alt tager turen ikke mere end en halv time.

I San Antonio er der mange steder at se solnedgangen, men et af de mest anbefalelsesværdige er Café del Mar. Denne strandbar med udsigt over havet er ideel til at se solnedgangen, mens man nyder en cocktail, sodavand eller et glas vin. Du kan også gå på Café Mambo eller Savannah bar.

Hvis du vil spare på turen, kan du også købe en is eller en drink i et hvilket som helst etablissement og se solnedgangen på San Antonios promenade.

9. Følg ruten til Ojo de Es Vedrá

Llentrisca-bugten| ©Veroxs
Llentrisca-bugten| ©Veroxs

Selvom denne rute byder på utrolige udsigter, må jeg påpege, at den ikke er for alle. Ruten går op til en meget høj top, så den anbefales ikke, hvis du lider af højdeskræk. Bortset fra det er det ikke en særlig hård rute, bortset fra visse sektioner, hvor stigningerne er meget stejle, og terrænet er noget glat.

Ojo de Es Vedrá-ruten varer ca. 50 minutter: 25 minutter frem og 25 minutter tilbage. I alt tilbagelægger du cirka 2 kilometer, så det er slet ikke en lang rute. For at komme derhen skal du først udstyre dig selv med gode vandresko, en rygsæk med vand og et eksternt batteri til din telefon.

Dernæst skal du komme til Cala Llentrisca, som ligger tæt på Es Cubells kommune. Når du kommer til et sving med en grusparkeringsplads, parkerer du din bil. Du vil se et grønt mærke på jorden, der indikerer begyndelsen af vandreruten. Når du har gået i ca. 20 minutter, vil du se en klippe med et stort hul i . Du har nået dit mål!

Stedet hedder udsigtspunktet Cala Llentrisca eller Ojo de Es Vedrá og byder på en spektakulær udsigt over den pågældende holm og bugten. Men pas på, hvor du træder, og gå ikke for langt ud over klippen.

10. Nyd en dag i solen ved Cala Vedella

Vedella-bugten| ©Sergio Carrasco
Vedella-bugten| ©Sergio Carrasco

I landsbyen Sant Josep de Sa Talaia finder du en af familiernes yndlingsstrande. I modsætning til Cala d'Hort og Cala Carbó er Cala Vedella en bred strand, så du får ikke så mange problemer med at slå parasollen op. Det er en vild strand med en smuk naturlig swimmingpool, der ligger i et fiskerområde og med en dejlig udsigt over Es Vedrá.

Stranden har fint hvidt sand, og vandet er normalt meget roligt, hvilket gør den meget sikker for børn. Derfor er det en af de bedste aktiviteter at lave med børn på Ibiza. Cala Vedella har alle former for service, såsom butikker, restauranter og barer.

En af de mest berømte restauranter er María Luisa, som specialiserer sig i frisk fisk. Derudover er der også boder med udlejning af sportsudstyr. På den måde kan du leje en jetski eller det nødvendige udstyr til at dykke.

Cala Vedella er en meget stille strand, hvor man, selvom det er en turistattraktion, finder lokale folk fra kommunen. Det er rigtigt, at der er mere støj i weekenden, men det er intet i forhold til andre strande på øen. Det tager ikke mere end 10 minutter i bil fra Sant Josep de Sa Talaia til dette sted. Hvis du ikke har dit eget køretøj, kan du tage en bus. Der er dog ingen mulighed for at stige på bussen i Sant Josep og stå af ved Cala Vedella, så du bliver nødt til at gå.