10 ting du kan lave på Ibiza med børn

Ibiza er kendt for sine strande og sine fester, men det er også en paradisisk destination for hele familien. Her er de bedste ting at lave på øen med børn.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

8 minutters læst

10 ting du kan lave på Ibiza med børn

Ibiza | ©xxP.

Ibiza er den mest berømte af De Baleariske Øer og er blevet populær på grund af sine luksusyachter, maratonfester og paradisiske strande, men det er også en familiedestination par excellence, og blandt de bedste ting at se og gøre på Ibiza er der mange, der inkluderer muligheden for at nyde dem med børn.

Fra at besøge en eventyrpark til at udforske den gamle bymur, familiestrande, akvarier, grotter og gademarkeder - mulighederne for at lære øen at kende, hvis du planlægger at besøge Ibiza med børn, er meget varierede. Her fortæller jeg dig om de bedste alternativer, så du kan beslutte, hvilke du vil inkludere i din rejseplan.

1. Tag på en familieeventyrbådtur i San Antonio

Bådtur| ©steve p2008
Bådtur| ©steve p2008

På disse børnefokuserede udflugter kan du nyde en familieoplevelse ombord på en båd, der sejler rundt i San Antonio-bugten på øens vestkyst med hjælp fra en besætning, der vil lære børnene om Ibizas marine fauna på en guidet snorkeltur.

Disse udflugter inkluderer normalt frokost og en skattejagt for børnene, plus en snorkeltur for de voksne og en af de bedste bådture på Ibiza.

Turene starter om morgenen ved havnen i San Antonio og går normalt til Toore d'en Rovira, Punta Galera og Cala Bassa Beach, som er en af de smukkeste strande på øen med hvidt sand og krystalklart vand.

Disse udflugter varer ca. 4 timer og har reducerede priser for børn. Alle ture inkluderer snorkling for børn og voksne, skattejagt og demonstration af undervandsdroner - en oplevelse for hele familien.

Book en tur i San Antonio-bugten

2. Lær Cala Llonga-stranden at kende

Cala Llonga Strand| ©Firstrentacar
Cala Llonga Strand| ©Firstrentacar

Cala Llonga Beach, i det rolige område Santa Eulalia del Río, er en af de bedst bevarede hemmeligheder for familier på Ibiza. Denne strand, som udmærker sig ved at være en af de længste på øen, er ideel at besøge med børn, da den er omgivet af turistservices, restauranter og legepladser.

Cala Llonga ligger også uden for øens største festområde, hvilket gør det til et roligt sted at nyde med familien. Her kan du opleve noget af Ibizas bedste snorkling og dykning. Du kan også dyrke stand up paddle surfing og vandsport.

Hvis du planlægger at bo i øens hovedstad, kan du komme til Cala Llonga med bybusserne Alsa L10 og Alsa L14 eller med Ibizas hop-on-hop-off-turistbusser, så længe de stopper i Santa Eulalia del Río.

Book en bådtur på Ibiza

3. Besøg et af Ibizas vandlande

Sirenis Aquagames, ibiza| ©Ferran Serrafini
Sirenis Aquagames, ibiza| ©Ferran Serrafini

Hvis du planlægger at besøge Ibiza med meget små børn, er en af de bedste planer at besøge et af øens vandlande. Der kan børnene fortabe sig blandt rutsjebaner og vandattraktioner på sikre steder og nyde vandlege en hel formiddag eller eftermiddag.

Der er flere vandlande på Ibiza, men et af de mest berømte i Port de Torrent er Sirenis Aquagames, et sted, der skiller sig ud med sine tårne med platforme på mere end 10 meter, sine temaområder for børn og børnebassinerne, der er fulde af dyrefigurer og caribisk udsmykning.

Du kan også besøge Aguamar i Playa d'en Bossa, som har et pirattema og henvender sig til ældre børn end Sirenis Aquagames, og som tilbyder snorkling og skattejagt.

Disse parker er ideelle, hvis du planlægger at besøge Ibiza om sommeren, da det er her, alle attraktionerne er tilgængelige. De har også reducerede priser for børn under 13 år.

4. Rundtur i Dalt Vila, Ibizas historiske gamle bydel

Rundt i Dalt Vila| ©Nicolas Vigier
Rundt i Dalt Vila| ©Nicolas Vigier

Ibiza har nogle magiske steder, som børn vil elske, og et af dem er Dalt Vila, den gamle muromkransede by i øens hovedstad. Denne befæstede by er en af de ældste i Spanien og er hjemsted for nogle af Ibizas vigtigste vartegn som katedralen, slottet og Plaza de Armas.

Den gamle befæstede by er en af de seværdigheder, man bare må se, fordi den bevarer Ibizas historie siden grundlæggelsen, og også fordi den viser en anden side af øen, væk fra luksusyachter og maratonfester. Der er mange måder at komme rundt i Dalt Vila på, men måske er en af de mest behagelige og effektive en cykeltur på Ibiza.

I områderne omkring Dalt Vila kan du også besøge Necropolis, Paseo Vara del Rey, Portal Nou og Parc de la Pau, som er den grønne lunge i øens hovedstad. Du kan også besøge Marina, som er havnen på Ibiza, stedet hvor nogle af de mest luksuriøse yachter i Europa ligger, og hvorfra du kan tage en bådtur på Ibiza

5. Lær naturparken Las Salinas at kende

Naturparken Ses Salines| ©Zavijavah
Naturparken Ses Salines| ©Zavijavah

Naturparken Ses Salines er en af de mest bemærkelsesværdige i Spanien, fordi den ikke kun omfatter en stor mangfoldighed af flora og fauna i havet og på landjorden, men også strækker sig fra den sydlige del af Ibiza til den nordlige del af Formentera, så dens domæne også omfatter den marine arm, der adskiller de to øer.

Dette naturreservat med middelhavsbiodiversitet kan besøges på guidede udflugter, der vil forbløffe både børn og voksne, da områderne også omfatter en af de største saltsletter i landet og et af de mest varierede terrestriske og marine le vesteder i verden.

Naturparken Las Salinas er en af de mest interessante naturstier på Balearerne og en af de få økologiske aktiviteter, øen har at byde på, men man skal huske på, at det kan tage flere dage at lære den at kende i dybden, fordi den dækker så stort et område, og det skal man huske på, hvis man planlægger et kort ophold på øen. Hvis det er tilfældet, er her en liste over ting, man kan se og gøre på Ibiza i løbet af et 3-dages ophold.

Book færgen til Formentera

6. Besøg akvariet Cap Blanc

Cap Blanc-akvariet| ©Marie Jolicoeur
Cap Blanc-akvariet| ©Marie Jolicoeur

Cap Blanc Aquarium er ikke bare det mest berømte akvarium på Balearerne, men også det mest imponerende, fordi det ligger inde i en naturlig hule, der er blevet levested for havtasker, juliaer, blæksprutter, rokker, havsvampe og polymerer af alle slags, som kan besøges i de seks akvarier.

At besøge akvariet er en af de ideelle planer, hvis du planlægger at besøge Ibiza med børn på grund af dets interaktive udstillinger, og på grund af dets placering nær havnen i San Antonio er det også en perfekt udflugt, hvis du planlægger at lave en anden aktivitet i området, såsom en udflugttil Es Vedrá eller en dykkeroplevelse.

Om sommeren er Cap Blanc Aquarium åbent hver dag mellem kl. 10 og 17, og der er reduceret pris for børn. Hvis du planlægger at besøge Ibiza om vinteren, skal du være opmærksom på, at åbningstiderne kan ændre sig.

Hele turen rundt i akvariet tager ca. 2 til 3 timer, så det er en passende udflugt, hvis du planlægger et kort ophold på Ibiza.

Interessante detaljer

  • Pris... Billetter koster ca. 7 euro for voksne og 5 euro for børn mellem 5 og 12 år. Børn under 4 år kommer gratis ind.
  • Beliggenhed... Ctra. de Cala Gració s/n, Ibiza.
  • Åbningstider... Åbent hver dag fra kl. 10.00 til 17.00.

7. Oplev en stand up paddle surfing oplevelse

Stand up paddle surfing| ©Adeline Loyer
Stand up paddle surfing| ©Adeline Loyer

Stand up paddle surfing er blevet en meget populær vandsport på strandene i Europa, og på det nordlige Ibiza er det en af de ideelle aktiviteter for hele familien. På paddle surf-oplevelserne i Cala de Sa Ferradura eller Cala Codolar er det også muligt at opleve solnedgangen fra vandet ved kysten.

Ibiza er et ideelt sted for en stand up paddle surfing-oplevelse, da det rolige vand gør det nemt at dyrke denne vandsport, der er populær blandt berømtheder, og som kan praktiseres på alle øens strande.

Husk på, at godt vejr er nødvendigt for en stand up paddle surfing-udflugt, så det skal du tage højde for, når du planlægger din rejse. Hvis du planlægger at rejse til Ibiza i november eller i vintermånederne, er disse ture måske ikke tilgængelige, eller de kan blive aflyst på grund af dårligt vejr.

Book en stand up paddle surfing-oplevelse på Ibiza

8. Besøg Acrobosc Adventure Park

Acrobosc Adventure Park| ©Cristina Q
Acrobosc Adventure Park| ©Cristina Q

Ibiza er en ø, der byder på mange interaktive udflugter, og en af dem er at besøge Acrobosc Adventure Park i Santa Eulalia del Rio. Denne træklatrebane tilbyder zip-line-oplevelser af forskellig sværhedsgrad, ture over tibetanske broer og adgang til Cala Pada-stranden, hvor man kan vælge at snorkle, dykke eller tage på jetski-tur med delfinsafari.

Acrobosc Adventure Park er tilgængelig for børn fra 4 år, og man kan vælge mellem tre forskellige ruter af varierende sværhedsgrad. Den grønne bane er den enkleste, den blå er den mellemste og den røde er den mest komplekse, og i alle tilfælde skal der være en voksen til stede sammen med børnene.

Bemærk venligst, at parken er åben fra april til oktober, og at entréprisen afhænger af den valgte rute. Du kan også kombinere to ture for at få rabat på billetterne.

Nyttige oplysninger

  • Pris... Billetter til den grønne tur koster ca. 15 euro, til den blå tur 20 euro og til den røde tur 25 euro. Alle priser er anslåede og kan variere.
  • Sted... Avinguda de s'Argamassa 77, Ibiza.
  • Åbningstider... Åbent fra april til oktober hver dag fra kl. 10.00 til 19.00.

Book en udflugt med jetski og delfinsafari

9. Oplev grotterne i Cala Xuclar

Can Marça-grotten| ©Jorge Alpiste
Can Marça-grotten| ©Jorge Alpiste

Cala Xuclar er et vigtigt stop på vandreruten langs Ibizas nordkyst og er også en af de sidste uspolerede bugter på øen med store områder til afslapning, klippeområder, fyrreskove og grotterne, som vender ud mod havet og danner naturlige balkoner, hvorfra det er muligt at tage nogle af de bedste fotografier af Ibiza.

Cala Xuclar er også et roligt område, der er ideelt at besøge med børn, da det ligger langt fra turistcentrene og de travleste strande. Samtidig tilbyder det et naturligt miljø, der tiltrækker både voksne og børn, hvilket gør det til en af de bedste ting at lave på Ibiza.

Cala Xuclar ligger på øens nordspids og er en destination, man kan besøge hele året rundt, men det er ideelt at besøge den om sommeren, når vejret er bedre, og denne fiskernes ankerplads genvinder al sin pragt.

10. Besøg hippiemarkedet i Punta Arabí

Punta Arabís hippiemarked| ©Goianobe
Punta Arabís hippiemarked| ©Goianobe

Hippiemarkedet i Punta Arabí begyndte i 1973 som et konglomerat af kunsthåndværkere, og siden da er det blevet et kommercielt og kulturelt referencepunkt på Ibiza. I området Es Canar, i Santa Eulalia del Río, byder dette loppemarked på boder med lokale varer, kunsthåndværk, tøj til voksne og børn og en sjov turistrute gennem de farverige smalle gader, som udgør boderne.

Markedet har også et børneområde kaldet Hippy Kids, hvor børn kan lære at lave kunst og kunsthåndværk i workshops, der drives af Punta Arabís kunsthåndværkere, og der er også levende musik og andre udendørs gadeshows, der er velegnede for hele familien.

Punta Arabís hippiemarked er åbent hver onsdag mellem maj og oktober fra kl. 10.00 til 18.00 og har i øjeblikket over 400 boder hvert år i et kvarter omgivet af restauranter, barer, hoteller og shoppingarkader.

Interessante detaljer

  • Pris... Markedet er gratis at besøge.
  • Beliggenhed... Avenida Punta Arabí s/n, Ibiza.
  • Åbningstider... Åbent hver onsdag fra maj til oktober fra kl. 10.00 til 18.00.