Malaga på 1 dag: alt du behøver at vide

Planlægger du en ferie til Costa del Sol, men har kun 1 dag til at se Malaga? Selvom mere tid altid er bedre, præsenterer jeg dig i dag for den perfekte rejseplan til at se højdepunkterne på 24 timer.

Andressa García

Andressa García

8 minutters læst

Malaga på 1 dag: alt du behøver at vide

Malaga om natten | ©David Becker

Som rejsedestination er Malaga et fremragende sted at besøge, selv hvis man ikke har meget tid til overs. Der er solskin stort set hele året rundt, og skønheden i det sydlige Spanien er forbløffende, og selv en dag er nok til at se højdepunkterne. Du får helt sikkert lyst til at komme tilbage.

Der er så meget at se og gøre i Malaga, men da du har kort tid, omfatter denne rejseplan højdepunkterne i paradisdestinationen, såsom at besøge det smukke historiske centrum, se den lokale kunst, udforske de storslåede strande og smage på de lækre fisk og skaldyr.

Når du besøger Malaga, er kedsomhed ikke en mulighed!

Tag en rundtur i Malagas gamle bydel

Plaza de la Merced, Malaga| ©Jorge Franganillo
Plaza de la Merced, Malaga| ©Jorge Franganillo

Da vi kun har 24 timer, og forudsat at der ikke var noget problem med din transfer fra Malaga lufthavn, bør din dag starte meget tidligt om morgenen med et besøg i den gamle bydel i Malaga, hvor du kan sætte pris på den historiske arkitektur og de gamle bygninger, der udgør byen.

Du kan tage med på en guidet tur eller på egen hånd for at se de mest enestående monumenter i Malagas gamle bydel, såsom: Plaza de la Constitución, som er byens hovedtorv, Calle Larios, den ikoniske katedral i Malaga, San Juan Bautista-kirken og meget mere.

At kende den gamle bydel er en oplevelse, man ikke må gå glip af på de bedste ture i Malaga, og hvis du vil have flere oplysninger om hvert sted, du besøger, er min anbefaling, at du følges med en lokal ekspertguide, som kan hjælpe dig med dine spørgsmål og tvivl.

Mere information

 • Varighed: For at lære byen bedre at kende anbefaler jeg en vandretur, som normalt varer 1 time og 30 minutter.
 • Tidsplan: Turene finder sted på forskellige tidspunkter. Tilmeld dig den første gruppe om morgenen, som virksomheden har til rådighed.
 • Prisinterval: Gruppeture koster normalt €10 i gennemsnit.

Book en privat rundtur i Malaga

Gå til Atarazanas-markedet for at se det lokale marked

Atarazanas-markedet| ©Hans Birger Nilsen
Atarazanas-markedet| ©Hans Birger Nilsen

Da du kun har én dag til at udforske Malaga, er det bedst, at du efter din tur gennem den gamle bydel straks tager til Atarazanas-markedet for at se det sted, hvor de lokale går hen for at købe friske råvarer til deres hjem og forretninger.

Du får mulighed for at blande dig med de lokale og opdage ingredienser og fødevarer, der er oprindelige for denne del af Spanien - en ægte kulturel og økonomisk fordybelse!

Markedet er opdelt i flere sektioner, og en af de mest populære er fiske- og skaldyrssektionen, som en konsekvens af Malagas beliggenhed ved Middelhavets bredder. Denne destination er et populært stop på gastronomiske ture i Malaga, som ofte inkluderer smagsprøver på retter fra en af boderne.

Yderligere oplysninger

 • Varighed: Lidt under 1 time er normalt tilstrækkeligt.
 • Åbningstider**:** Åbent for offentligheden mandag til lørdag fra kl. 08.00 til 15.00.
 • Prisinterval: Gratis for offentligheden.

Prøv nogle churros med chokolade på Casa Aranda

Casa Aranda, Malaga| ©Jun
Casa Aranda, Malaga| ©Jun

Jeg vil vædde med, at den foregående tur har givet dig appetit, i det mindste på en dessert, så min anbefaling er at lægge vejen forbi Casa Aranda. Caféen ligger på Calle Herrería del Rey, kun 2 minutter fra Atarazanas-markedet, og er en institution blandt malagueños, som har betjent turister og lokale i over 80 år.

Casa Arandas specialitet er varm chokolade med churros, som serveres friske på alle tidspunkter af døgnet. Restauranten har en udendørs siddeplads, som er ideel til at nyde byens skønhed, mens du nyder en snack og lader batterierne op til resten af dagen. Hvis du er på vej til Malaga i december i forbindelse med juleferien, er det ideelt at sidde udenfor og nyde eftermiddagssolen.

Mere information

 • Varighed: 40 minutter til 1 time er normalt nok.
 • Åbningstider**:** Åbent for offentligheden fra mandag til søndag fra kl. 08.00 til 13.00 og fra kl. 17.00 til 21.00.
 • Prisklasse: Casa Aranda er et prisvenligt sted med uhøjtidelige retter.

Stop for at se Alcazaba i Malaga og Gibralfaro-slottet

Alcazaba| ©Herbert Frank
Alcazaba| ©Herbert Frank

For at genoptage dagens aktiviteter anbefaler jeg, at du tager til det gamle Alcazaba i Malaga for at se nærmere på et af de vigtigste gamle monumenter i byen og forresten lære det gamle Gibralfaro-slot at kende.

Alcazaba

I Alcazaba finder du en imponerende samling af gårde og springvand, der giver dig en idé om luksus og overdådighed i den mauriske periode i det sydlige Spanien.

Den gamle arkitektur, der er fremragende bevaret, de smukke haver og udsigten over det gamle hjerte af Malaga gør besøget absolut umagen værd. Så du kan ikke gå glip af dette vigtige monument i byen i en af åbningstiderne.

Gibralfaro-slottet

Gibralfaro-slottet finder du en gammel fæstning med to linjer af mure, der engang fungerede som en beskyttende mur for byen.

Den indvendige konstruktion består af et slot med 8 tårne, og dets interiør er i fremragende stand.

Det er turen værd at nyde den gamle konstruktion og også den betagende udsigt. Hvis du vil tage panoramabilleder af Malaga, er dette det bedste øjeblik!

Mere information om slottet

 • Varighed: Cirka 1,5 time af din rejseplan er normalt nok.
 • Åbningstider**: Åbningstiderne** i La Alcazaba varierer i løbet af året, så jeg anbefaler at tjekke dagene før besøget.
 • Prisinterval: Afsæt omkring 15 euro i dit budget.

Book en tur til Alcazaba og slottet

Besøg Picasso-museet

Indgang til Picasso-museet| ©Dr Bob Hall
Indgang til Picasso-museet| ©Dr Bob Hall

På Calle San Agustín, kun 2 minutter fra Alcazaba, ligger Picasso-museet, et sted dedikeret til livet og arbejdet for en af de vigtigste kunstnere i Malaga og verden: Pablo Picasso.

Ud over at nyde Picassos imponerende arbejde, er et besøg på dette sted absolut værd for stedets arkitektur. Museet har til huse i det tidligere Palacio de Buenavista, et imponerende stykke renæssancearkitektur fra det 16. århundrede, hvor det er muligt at se detaljer af den mauriske arkitektur, der er så karakteristisk for denne del af Spanien.

Museet blev indviet i begyndelsen af det 21. århundrede, og i dag kan man se mere end 200 værker af den talentfulde kunstner; malerier, skitser, skulpturer, graveringer og keramik. En værdifuld samling, som både fans og nye udforskere af Picassos kunst vil sætte pris på.

Afhængigt af hvornår på året du besøger Malaga, kan Picasso-museets åbningstider variere, og du kan også finde lige så interessante midlertidige udstillinger. Du kan også finde ud af billetpriserne og købe dem online på deres hjemmeside.

Mere information om Picasso-museet

.

 • Varighed: Du kan bruge 1 time på at gå rundt på museet.
 • Åbningstider**:** Museets åbningstider kan variere afhængigt af årstiden. Jeg anbefaler, at du tjekker et par dage før din rejse.
 • Pris: Billetter koster omkring 11 euro for en voksen og kan bookes online i forvejen.

Køb dine billetter til Picasso-museet

Gå på opdagelse i Malaga Park og tag et billede af Pompidoucentret

Pompidou-centret, Malaga| ©Johannes Schwanbeck
Pompidou-centret, Malaga| ©Johannes Schwanbeck

Når du forlader Malagas centrum og kører mod kysten, kan du bruge et øjeblik på at udforske to vigtige vartegn i byen: byparken og Pompidoucentret.

Malaga Park

Hvis du tager til Malaga om sommeren, vil du gerne tage et øjeblik om eftermiddagen til at slappe af i skyggen i byens mest elskede park: Malaga Park. Den blev indviet i 1897, og under din spadseretur vil du finde en grøn lunge af imponerende dimensioner, fuld af botaniske områder, springvand og skulpturer.

Parken ligner et tropisk paradis, da de eksotiske planter holdes i perfekt stand takket være myndighedernes pleje og det varme Malaga-klima.

Pompidou-centret

Når du krydser Paseo de los Curas Avenue, finder du Malagas Pompidou-center. Da din tur kun varer en dag, har du ikke tid til at besøge bygningen indvendigt, men jeg anbefaler, at du går indenfor og tager billeder af bygningen.

Du vil befinde dig foran den første internationale afdeling af det prestigefyldte kunstgalleri i Paris. Malaga-versionen er skabt af arkitekten og designeren Daniel Buren og består af en gigantisk farvet kube, der er anderledes, men ligner den højteknologiske arkitektur i Paris.

Spadseretur langs Muelle Uno

Pier One, Malaga| ©Hans Birger Nilsen
Pier One, Malaga| ©Hans Birger Nilsen

Fortsæt din tur med en hyggelig spadseretur langs Muelle Uno. Promenaden og shoppingcentret ligger i selve havnen i Malaga og kun et par minutter fra Pompidoucentret og er et af de mest emblematiske steder i byen.

Her finder du mange butikker, restauranter og barer, hvor du kan nyde en flot udsigt over Middelhavet. Hvis du vil købe nogle souvenirs fra din rejse, er dette det bedste sted at shoppe.

Hvis du tager til Malaga om vinteren, skal du også vide, at et af de bedste julemarkeder i byen og omegn finder sted her.

Mere information

 • Varighed: Jeg anbefaler, at du bruger 1 time og 30 minutter på at gå rundt på Muelle Uno.
 • Åbningstider**:** Åbent for offentligheden fra mandag til søndag fra kl. 10 til 22.
 • Prisinterval: Der er gratis adgang for offentligheden.

Tag til Malagueta-stranden ved solnedgang

Ved La Malagueta| ©KAMO KAMOEIRAS
Ved La Malagueta| ©KAMO KAMOEIRAS

Kun en kort gåtur fra Muelle Uno ligger den berømte Malagueta-strand, som uden tvivl er endnu et ikonisk Malaga-syn, man ikke må gå glip af. Tag først et billede ved indgangsskiltet, og nyd så strandbarerne, en kold drink og en hurtig dukkert.

Efter din svømmetur kan du ligge på sandet og beundre solnedgangen. Nyd også udsigten fra de mange både fulde af turister og lokale, der tager på bådture langs Malagas kyst.

Hvis du har mulighed for at besøge byen i mindst 3 dage i Malaga, er bådturen en oplevelse, du ikke må gå glip af.

Om aftenen: tag på tapas-tur i Malaga

Tapas i Malaga| ©fairbrand
Tapas i Malaga| ©fairbrand

Når natten begynder at falde på, er det tid til de traditionelle tapas på byens barer og restauranter. På en kort tur er den bedste måde at opleve dette på at leje en tur ledet af en lokal ekspertguide.

I byen finder du forskellige versioner af tapas-ture, så du kan nyde de bedste gastronomiske ture i Malaga sammen med andre eventyrlystne rejsende. Disse oplevelser inkluderer smagning af forskellige retter, drikkevarer og personlige anbefalinger.

Nogle lokale firmaer tilbyder virkelig interessante muligheder, hvor man kombinerer tapas-turen med et flamenco-show i en tablao i Malaga.

Mere information

.

 • Varighed: Cirka 3 timer.
 • Tidsplan: Varierer afhængigt af aktiviteten.
 • Prisinterval: Omkring 80 € pr. deltager.

Hvis du har energi tilbage: Besøg tagbarerne i Malaga

Malaga Pub Crawl| ©Andreas Mordhorst
Malaga Pub Crawl| ©Andreas Mordhorst

Hvis der er en by i Spanien, hvor folk ved, hvordan man har det sjovt, så er det Malaga. Hvis du har energi tilbage efter al sightseeingen, kan du afslutte dagen med at besøge Malagas tagbarer eller danse på nogle af byens natklubber.

Du skal være opmærksom på, at atmosfæren i Malagas natteliv, især på klubberne, bliver livlig efter midnat.

Her er nogle terrasser med den bedste udsigt til at afslutte din aften i Malaga:

 • Molina Lario Piscina Lounge Den har den bedste udsigt over den gamle bydel, havnen i Malaga og Costa del Sol. De generelle åbningstider er indtil kl. 2.30 om morgenen.

 • San Telmo Terrace En tagterrasse med et ungt publikum, der er populær til fyraftensfester på kontoret. Fra søndag til onsdag er stedet åbent for offentligheden indtil kl. 22, fra torsdag til lørdag fortsætter festen indtil kl. 3.30.

Og så kan du afslutte de 24 timer med at lære Malaga at kende! Jeg er sikker på, at denne rejseplan vil give dig lyst til at komme tilbage et par dage mere.