Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Tenerife på 3 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Ønsker du at udforske et paradis af strand og bjerge på ét sted? Tenerife er en drømmeø, der tilbyder dig en bred vifte af naturlandskaber, som du kan udforske på bare tre dage.

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minutters læst

Tenerife på 3 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Solnedgang på Tenerife | ©Guillermo Alonso

Alle de ting, du kan lave på Tenerife, tager mange dage. Men du kan altid finde en måde at udforske hele (eller næsten hele) øen på kun tre dage. Er du klar til dette eventyr?

Bemærk, at nogle turistattraktioner måske ikke er med på denne rute, men de mest populære er med. For at komme til at se dem alle skal du planlægge din tid godt. Dette kan indebære, at du skal tage busser, organiserede ture og andre alternativer. Hvis du følger en veltilrettelagt rejseplan, er jeg sikker på, at du vil være i stand til at udforske hele Tenerife, inden din ferie er slut.

Dag 1: Rundtur på den nordlige del af Tenerife

Santa Cruz de Tenerife| ©Carlos Camacho
Santa Cruz de Tenerife| ©Carlos Camacho

Du er ankommet til øen med det evige forår! Tenerife er kendt for sit klima, som har en tendens til at være fugtigt, især mod den nordlige del af øen. I dette område finder du dens hovedstad, Santa Cruz de Tenerife, nogle interessante parker at se og selvfølgelig attraktive strande. Da det er din første dag, ville det være godt at prøve at smage lidt af det, øen har at byde på.

Inden du begynder din rejseplan, skal du forsøge at efterlade alting ryddeligt på dit hotelværelse. Spis en god morgenmad på hotellet eller på en nærliggende restaurant, så du kan starte dagen med det rigtige udgangspunkt.

Transfer fra lufthavnen til hotellet

Du er endelig ankommet til Tenerife! Hvis du ankommer med fly, skal du huske på, at øen har to lufthavne, en i nord og en i syd. I denne rejseplan tilbyder jeg dig en plan, hvor du starter med at udforske den nordlige del af øen. Uanset hvor du vælger at starte din rejse, bør du altid planlægge din transfer fra lufthavnen til dit hotel.

Santa Cruz er et af de bedste steder at bo, da det ligger tæt på mange interessante steder. For at komme dertil kan du tage Transportes Interurbanos de Tenerife (TITSA), grønne busser, der kører over hele øen. Køreplanen for dette transportmiddel starter kl. 6 om morgenen og slutter kl. 23 om aftenen hver dag. Billetpriserne varierer afhængigt af rejsens længde. De ligger dog altid på mellem 5 og 10 €.

Jeg anbefaler at tage en taxa fra hotellet til Santa Cruz de Tenerife. På den måde ankommer du mere afslappet, for husk, at du kommer fra en lang flyvetur med bagage. Hvis du alligevel vil prøve de offentlige transportmidler, kan du gå til stoppestedet Aeropuerto Norte og derefter vente på bus 104, som kører dig til stoppestedet Intercambiador Santa Cruz.

Gå en tur rundt i den gamle bydel i Santa Cruz de Tenerife

For at starte din rundtur i øens hovedstad kan du besøge Plaza del Príncipe de Asturias. Denne plads ligger i det historiske centrum af byen og er meget populær blandt både lokale og turister. Den ligger også meget tæt på det kommunale museum for skønne kunst. Her kan du udforske flere af de fjorten rum, der rummer værker, som er lavet i det 16. og 20. århundrede.

Mindre end fem minutter fra museet finder du San Francisco de Asis-kirken. Dette var et tidligere franciskanerkloster fra 1690. Du vil blive forbløffet af dens facade og kunstværkerne indeni. Gå nogle få meter gennem byens gader, indtil du når frem til Plaza de España. Du vil se en smuk kunstig sø og ruinerne af slottet San Cristóbal.

Dette er et andet offentligt museum, som du kan besøge. Det vil være meget interessant, da det er under jorden, og du vil kunne se gamle fotografier og kort. Jeg bør præcisere, at du ikke vil se et slot som sådan, men dets underjordiske ruiner fra det 16. århundrede. Du vil føle dig som om du er rejst tilbage i tiden! Når du forlader museet, kan du fortsætte med at gå rundt på pladsen og se Monumentet for de faldne.

En af de ting, du kan lave med børn på Tenerife, er at besøge Parque Infantil Gesta del 25 de julio de 1797 (Gesta Børnepark af 25. juli 1797). Dette er en park med historisk tema, hvor børn kan have det sjovt og fornøjeligt, mens de lærer lidt om Tenerifes historie - selv du kan lære noget!

Tid til frokost

På dette tidspunkt af turen er det nok tid til frokost. I gaderne i Santa Cruz de Tenerife finder du en række forskellige restauranter. Fra Parque Infantil Gesta del 25 de julio de 1797 kan du gå til fods og hurtigt nå en McDonald's. Men for at supplere dit besøg på øen anbefaler jeg et besøg på en typisk restaurant.

Du kan spise på restaurant La Hierbita og nyde en meget hyggelig atmosfære samt en smag af kanarisk mad. Blandt retterne på menuen finder du bl.a. fiskesuppe, garbanzas, grillet blæksprutte, sort vragfiskfilet og meget andet.

En anden lignende restaurant er La Cuadra Del Palmero, som ligger kun få meter fra den foregående restaurant. Disse restauranter ligger på Calle Clavel, hvor du finder andre muligheder og endda barer meget tæt på.

Besøg Las Teresitas-stranden og dens omgivelser

Las Teresitas-stranden| ©Xavier Cirac Solé
Las Teresitas-stranden| ©Xavier Cirac Solé

Efter parken, omkring kl. 17.00, er et godt tidspunkt at besøge en af strandene i den nordlige del af byen. Playa de las Teresitas er den mest anbefalede, fordi den er blevet et symbol for byen. For at komme dertil kan du tage bus 271 fra busstoppestedet Jardina, som ligger 25 minutter fra Parque Rural de Anaga.

Når du kommer til Santa Cruz-krydset, skal du tage bus 910 til Las Teresitas-stationen. Derfra skal du blot gå til stranden. Dette smukke naturparadis er fyldt med mange palmer og gyldent sand. Du kan tilbringe eftermiddagen og leje liggestole, stole og andre ting til din komfort.

I nærheden af stranden kan du komme forbi Castillo de San Andres. Dette historiske sted er også kendt som Torre de San Andrés og var en gammel militær fæstning i en cirkulær form, der betragtes som et spansk historisk kulturarv. Du kan nyde solnedgangen fra stranden eller fra nærheden af borgen, for at få det bedste historiske og naturlige sceneri.

Ved solnedgang er du måske allerede lidt sulten. Bare rolig, du kan gå på en af restauranterne i nærheden af stranden. En af dem er Bambu Beach Club og El Caracol Beach Club, Las Teresitas. Du vil dog også se andre interessante steder, hvor du kan spise og drikke.

Fest i La Laguna

San Cristóbal de La Laguna, bedre kendt blot som La Laguna, var i en periode hovedstaden på Tenerife. Selv om byen ikke længere er centrum for politisk og økonomisk magt, er den stadig fuld af liv, især om natten. Dette skyldes til dels, at det første universitet blev grundlagt på denne side af øen, hvilket giver byen et ungdommeligt præg.

Hvis du vil i feststemning og stadig har energi til at fortsætte natten, kan jeg anbefale dig at besøge barerne og diskotekerne i det omkringliggende område. Det drejer sig bl.a. om Club La Estación, El Palco, Barock, E11ven, Kizomba Café Chillout og HG Discobar.

Alle disse steder er ideelle, hvis du vil ud og danse og have et par drinks. Husk dog, at den offentlige transport kører indtil kl. 23.00, og du har stadig to dage mere til at udforske Tenerife, så hold energien oppe!

Alternativ plan for eftermiddagen på den første dag: Besøg landdistriktsparken Anaga

Alternativt kan jeg anbefale dig at tage til Parque Rural de Anaga, når du har spist frokost, hvis du har lyst til bjergklimaet og ikke har lyst til at tage til stranden. Du kan tage en bus fra Santa Cruz på busrute 945 og 947. Når du kommer dertil, vil du blive blændet af de tårnhøje bjerges skønhed. Jeg anbefaler, at I tager ruten Sendero de los sentidos (sansernes sti), hvor I finder gangbroer, træer og blomster.

Nær slutningen af ruten finder du udsigtspunktet Llano de los Loros. Herfra kan du nyde Anaga-bjergene, og du kan også se fiskerområdet San Andrés. Du vil også se Pared de laurisilva, en lille gaffel, der ligger få meter fra Mirador del Pico del Inglés.

Hele ruten tager ca. en time og er velegnet til børn og voksne. Mens du går langs stien, kan du tage nogle billeder. Jeg anbefaler, at du kigger på dit ur og tjekker, at du stadig har tid til at fortsætte med at udforske den nordlige del af øen, Tenerife har meget at byde på!

Interessante detaljer

  • Beliggenhed: Carretera TF12- Monte de Las Mercedes, Km 6, 38294 La Laguna, Santa Cruz de Tenerife, Spanien.

  • Pris: Du kan komme ind i parken uden at købe billet, men hvis du beslutter dig for at tage en guidet tur, skal du være opmærksom på, at dette koster i gennemsnit 30 €.

  • Åbningstider: fra kl. 9.30 til 16.00.

Dag 2: Vandretur rundt om Teide og de nærliggende landsbyer

Besøg Teide Nationalpark| ©Marek Piwnicki
Besøg Teide Nationalpark| ©Marek Piwnicki

Selv om det kun er tre dage, kan du besøge visse steder for at føle, at du har set øens højdepunkter. Til den anden dag anbefaler jeg, at du forbereder dig på at udforske mange udendørs steder for at få et pust af frisk luft. Stå tidligt op om morgenen, og spis en god morgenmad på dit hotel, inden du tager af sted.

For at få en god dag i Teide Nationalpark og de andre steder, du skal besøge, anbefaler jeg, at du tager behageligt tøj og sko på, samt en varm trøje, da du vil være ude sent om aftenen på rundtur på øen. Mange af de planer, jeg anbefaler for denne dag, kræver reservation, da de er organiserede udflugter. Jeg råder dig til at gøre det på forhånd, så du kan nyde dagen i ro og mag.

Udflugt til nationalparken El Teide

En udflugt til El Teide Nationalpark er den bedste måde at udnytte alt det, som dette naturområde har at byde på. Den mest almindelige udflugt til denne park er nok kun på en halv dag. Din guide henter dig på dit hotel omkring kl. 8 om morgenen og kører dig med bus til parken.

Undervejs vil du se en smuk vej fuld af træer og fyrretræer. Til sidst når I frem til Teide. Du vil opleve smukke landskaber, der er dannet af lava og vulkansk jord. Når du går videre, vil du støde på naturlige megalitter som "El Dedo de Dios", La Cascada eller La Catedral. Til sidst vil du kunne bestige vulkanen med svævebane, hvilket er den bedste mulighed, når du besøger Tenerife i et par dage.

Bemærk venligst, at denne type udflugt kræver en tilladelse for at komme op på toppen. Derfor anbefaler vi en udflugt, der også omfatter turen med svævebanen. Den gennemsnitlige pris for disse udflugter er 30 €. Nogle af disse udflugter omfatter frokost, hvilket er ideelt til uforstyrret udforskning.

Detaljer af interesse

  • Beliggenhed: TF-24, 38300 Arafo, Santa Cruz de Tenerife, Spanien.

  • Pris: ca. 30 €.

  • Tidsplan: Tidsplanen for disse udflugter er fra kl. 9.00 til 17.00.

Guidet besøg i Teide-observatoriet

Teide-observatoriet| ©Manuel ROMARIS
Teide-observatoriet| ©Manuel ROMARIS

Hvis du kan lide astronomi, tror jeg, at dette er et must for dig. Teide-observatoriet er et af de mest prestigefyldte på hele det europæiske kontinent. Når du har taget svævebanen op, kan du gå ned og bede din næste guide om et mødested inde i selve Teide for at gå til observatoriet, så du ikke farer vild.

Når du kommer med din gruppe og går ind i observatoriet, kan du nyde besøgscentret og lære en masse interessante fakta om universet. Der er endda en astrofysik-workshop for alle. Dette besøg varer ca. to timer og koster i gennemsnit 20 €.

Her kan du også se kraftige teleskoper og eksperimenter, der udføres på observatoriet. Du skal dog bestille din billet på forhånd til dette besøg. Bemærk venligst, at dette sted er åbent for offentligheden fra kl. 9 til 16.

Interessante detaljer

  • Beliggenhed: 38570 Izaña, Santa Cruz de Tenerife, Spanien.

  • Pris: ca. 20 €.

  • Åbningstider: Observatoriet er åbent fra kl. 9.00 til 16.00.

Rejsetips
Transport er en vigtig faktor på alle dine rejser. På nogle steder kan det være bedre at tage en taxa eller benytte sig af den transport, der tilbydes af organiserede ture. Derfor anbefaler jeg, at du organiserer hele din rejse, så du kan komme rundt på øen i dit eget tempo.

En tur rundt i Masca, Icod de los Vinos og Garachico

For at fuldende dit besøg på Tenerife er du nødt til at besøge nogle landsbyer. Masca, Icod de los Vinos og Garachico er normalt inkluderet i de bedste udflugter på Tenerife. Nogle udflugter til Teide omfatter også denne rute, men du vil gå glip af besøget på observatoriet. Derfor anbefaler jeg at tage en taxa til Masca, en af de smukkeste landsbyer på Tenerife.

Her vil du se en smuk dal omgivet af klipper og vegetation. Du vil føle det som om du ser på en luftspejling! Jeg anbefaler dig at besøge Mirador de Masca for at få en bedre udsigt over hele landsbyen. Hvis du gør turen på egen hånd, kan du tage til busstoppestedet Masca (T) og tage bus 355 til Buenavista del Norte (T).

Tag derefter bus 363 til Puerto de la Cruz, indtil du når busstoppestedet Piscina. Her kommer I til landsbyen Garachico, hvor jeg anbefaler, at I kommer forbi Plaza de la Libertad, Santa Ana-kirken og El Caletón. Sidstnævnte destination er naturlige pools, hvor du kan svømme i roligt og klart vand.

Inden det bliver mørkt, anbefaler jeg dig at tage til Icod de los Vinos ved at tage bus 363 fra Puerto de la Cruz til Icod Station (T). Her har du nogle obligatoriske stop, f.eks. Drago Milenario, en park, der er erklæret nationalmonument. For at komme ind skal du købe en entré på 5 €.

En anden anbefalelsesværdig plan i denne landsby er en vin- og ostesmagningstur. Du vil lære mange interessante fakta om deres produktion samt smage det bedste fra vinhuse og vinmarker.

Vend tilbage til Santa Cruz de Tenerife og besøg Santa Úrsula

Hvis du bor i den nordlige del af Tenerife, er det et ideelt tidspunkt at besøge landsbyen Santa Úrsula, når du kommer tilbage på den anden dag. I kommer sandsynligvis forbi der omkring kl. 20.00 efter de foregående aktiviteter. I denne landsby er det næsten obligatorisk, at I kommer forbi Giganta Santa Ursula, en statue på næsten fire meter.

Mens I er her, kan I spise middag på en af restauranterne langs vejen. La Tasca de Fran er en god mulighed. Det er et afslappet sted, hvor du kan spise et afslappet måltid og hvile dig fra dagens lange rejse, mens du spiser grillretter og hjemmelavede søde sager.

Når du er færdig med din middag, kan du tage bussen til Santa Cruz de Tenerife og gøre dig klar til din sidste dag på Tenerife.

Dag 3: Kørsel gennem den sydlige del af Tenerife

Delfiner sejler rundt i Tenerifes farvande| ©Bertrand Borie
Delfiner sejler rundt i Tenerifes farvande| ©Bertrand Borie

Endelig er din tredje dag på Tenerife kommet! I løbet af denne dag anbefaler jeg dig at udforske den sydlige del af øen. I dette område finder du mange smukke strande, hvor du kan tage et krydstogt og besøge strandene. Du kan endda besøge nogle af de bedste forlystelsesparker i området.

For at slutte dagen af kan du feste, hvis du foretrækker det. Det sydlige område er fyldt med barer, klubber og restauranter. Få mest muligt ud af natten, inden det er tid til dit fly. Husk, at der er en anden lufthavn sydpå, så hvis du har brug for at få mest muligt ud af din tid, kan du tage et fly i dette område.

Delfinobservation i Costa Adeje

For at starte din sidste dag på Tenerife er det ideelt at tage på en delfin- og hvalsafari på Tenerife. Et af de bedste steder på hele øen til denne aktivitet er Costa Adeje. Det er bedst at tage en bus til den sydlige del af øen. Hvis du er i hovedstaden kan du tage bus 111 til Estación Costa Adeje (T) ved Santa Cruz-krydset. Turen tager ca. halvanden time.

Når du ankommer til din destination, kan du gå om bord på et krydstogtskib, som tager dig langs øens sydkyst. Du vil kunne se klipperne ved Los Gigantes og bugten Masca. Mens du er på krydstogtet, kan du få nogle gratis drikkevarer. Denne tur varer ca. fire timer, så du vil kunne se delfiner og hvaler.

Omkring middagstid er det tid til frokost. Dette er normalt inkluderet i prisen for krydstogtet (ca. 55 €). Afhængigt af det krydstogt, du bestiller på forhånd, kan du gøre stop for at nyde stranden. Nogle ture omfatter endda snorkling eller dykning, men de har tendens til at vare lidt længere.

Book en katamaran for at se delfiner og hvaler

Tag på rundtur i byen Arona og nogle af dens parker

Efter din delfinobservationstur kan du tage en spadseretur midt på formiddagen gennem Arona by. Her kan du besøge Plaza del Cristo de la Salud, San Antonio Abad-kirken og Calvario-kapellet. Hovedattraktionen i dette område er, at du også finder nogle af debedste forlystelsesparker på Tenerife.

Efter en rundtur i byen kan du omkring kl. 15.00 tage til Jungle Park, som er en af de parker, som du helt sikkert vil besøge. Indenfor vil du kunne se mange jungledyr såsom ørne, orangutanger, leoparder og endda pingviner. Billetter til denne park kan fås fra ca. 8 euro.

Ikke langt fra denne park ligger Monkey Park. Den er hjemsted for mange arter af aber, som du kan interagere med. Du kan endda fodre dem og tage billeder med dem. Det er en ideel park for børn, der elsker dyr.

Book en billet til Jungle Park

Nyd solnedgangen på en af strandene

Solnedgang på Tenerife| ©Enrico Strocchi
Solnedgang på Tenerife| ©Enrico Strocchi

Sidst på eftermiddagen kan du benytte lejligheden til at besøge nogle af de bedste strande på den sydlige del af Tenerife. Husk, at du kan komme til alle dem med bus. Playa de los Cristianos er den mest kendte, men meget tæt på den finder du andre meget fine strande, hvor du kan tilbringe eftermiddagen.

Til gengæld ligger Playa El Camisón meget tæt på den foregående. Den er omgivet af grønne områder og smukke palmetræer. Dens vand er lavvandet, så det er normalt en familiestrand. Playa Troya er til gengæld meget populær, fordi den har mange barer og restauranter omkring sig.

Andre nærliggende strande er Playa La Pinta, Playa Fañabé og Playa Torviscas. Hver af dem har deres egen særlige charme. Jeg inviterer dig til at tilbringe eftermiddagen på en af dem. Hvis du er sulten, skal du ikke tøve med at spise på en af restauranterne. Sørg for, at det er skaldyr eller fisk, sammen med en sangria eller en kold øl.

Hvis du stadig har tid til at fortsætte med at nyde øen, anbefaler jeg dig at besøge diskoteker eller barer i nærheden af Costa Adeje. Nogle af dem er Discoteca Habana Tenerife og Faro Tenerife Club.

Hvad skal du pakke, når du tager til Tenerife?

Rejsebagage| ©Swansway Motor Group
Rejsebagage| ©Swansway Motor Group

Tenerife er en ø med et bredt udvalg af turistaktiviteter. Som du har bemærket, vil du den ene dag være i bjergene og den næste dag på en strand. Derfor er det vigtigt, at du forbereder dig på alle de miljøer og temperaturer, der venter dig på denne magiske ø. For at du ikke bærer for meget vægt, skal du altid tænke på det vigtigste.

Den første ting, du skal medbringe, er dit badetøj. Stranden er et must på enhver af dine rejseruter. Jeg råder dig til at medbringe mindst to badedragter, et håndklæde og din solcreme. Det er de vigtigste ting til en dag på stranden.

Til de dage, hvor du skal op i bjergene eller gå gennem landsbyer, er det bedre at medbringe nogle kondisko og behageligt tøj. Sørg for, at de ikke er glatte, så du kan bestige Teide-bjerget og gå rundt i fred. Til dette sted er det også en god idé at medbringe en trøje, så du kan holde dig varm. Dette vil også være nyttigt, hvis du går ud om natten på øen, selv om det afhænger af årstiden.

Hvordan kan du komme rundt med busserne på Tenerife?

Fiskermuseet| ©Benito Velasquez
Fiskermuseet| ©Benito Velasquez

Som jeg forklarede i begyndelsen, betjenes Tenerife af selskabet Transportes Interurbanos de Tenerife (TITSA). Disse busser eller guaguas forbinder øen fra nord til syd. Hvis du vil benytte busserne og aldrig fare vild, kan du altid søge efter din rute på Google Maps. Der kan du finde oplysninger om de nærmeste stoppesteder og navnet på de busser, du kan tage.

TITSA's websted kan du også tjekke alle disse ruter og komme hurtigt frem til din destination. Jeg anbefaler, at du køber et kort, så du nemt kan bevæge dig rundt på øen. Du kan købe dem på forskellige salgssteder og opladningssteder, der er fordelt over hele øen.