Westminster Abbey åbningstider

Ønsker du at inkludere et besøg på Westminster Abbey i din sightseeingtur i London? Så gå ikke glip af dette indlæg, hvor du kan finde oplysninger om kirkens åbningstider.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minutters læst

Westminster Abbey åbningstider

Westminster Abbey Cathedral, London, Storbritannien | ©Amy-Leigh Barnard

Westminster Abbey er det længst eksisterende tempel i den britiske hovedstad, og et besøg i Westminster Abbey er en af de ting, man ikke må undvære på en tur til London.

Men før du køber dine billetter til Westminster Abbey, er det en god idé at kende kirkens åbningstider, så du kan planlægge dit besøg i denne vigtige engelske kirke i detaljer. Så i det følgende indlæg vil vi tage fat på dette spørgsmål. Læs videre!

1. Hvad er Westminster Abbey's åbningstider?

Ydersiden af Westminster Abbey| ©Alex Dawson
Ydersiden af Westminster Abbey| ©Alex Dawson

Westminster Abbey er åbent alle ugens dage. Åbningstiderne kan dog variere afhængigt af dagen.

Fra mandag til fredag er kirken således åben fra 9.30 til 16.30, mens den er åben fra 9.00 til 14.00 om lørdagen. Om søndagen er klosteret kun åbent for gudstjenester.

Hvad er åbningstiderne for gudstjenester på Westminster Abbey?

Hvis du ønsker at deltage i messen i Westminster Abbey, er det tilrådeligt at undersøge tidspunktet for gudstjenesten på den dato, du ønsker at deltage, inden du gør det. Indgang til bøn er normalt gennem den store vestdør.

Bestil billetter til Westminster Abbey

2. Hvornår lukker Westminster Abbey?

Venter på at komme ind i Westminster Abbey| ©discosour
Venter på at komme ind i Westminster Abbey| ©discosour

Westminster Abbey er normalt åben hver dag, men da det er en kirke, der er i drift, kan den nogle gange have kortere åbningstider eller lukke visse områder for offentligheden.

Om søndagen lukker klosteret f.eks. sine døre for besøgende under gudstjenesterne. Hvis du ønsker at komme ind i kirken under gudstjenesten, kan du deltage, men indenfor skal du være lytter og være respektfuldt tavs.

Bestil en rundvisning i Westminster Abbey

3. Hvornår skal man tage til Westminster Abbey?

Adgangsbillet til Westminster Abbey| ©Adam Loeffler
Adgangsbillet til Westminster Abbey| ©Adam Loeffler

Westminster Abbey er den ældste kristne kirke i London, hvor monarkernes kroninger og det kongelige pantheon har fundet sted. Et så vigtigt sted tiltrækker et stort antal besøgende hver dag, så hvis du ikke vil opleve endeløse køer ved indgangen, er det bedst at tage af sted tidligt om morgenen.

Grupper møder normalt op inden for en time efter klostrets åbningstid, og klosteret fyldes hurtigt op. Hvis du kommer tidligt om morgenen, kan du få en mere stille og spirituel oplevelse, hvilket er det, du søger i en kirke.

Jeg anbefaler ikke at besøge Westminster Abbey omkring frokosttid (kl. 12.00 til 14.30), da der er mest travlt. Hvis din tidsplan tillader dig at se dette monument om eftermiddagen, er det bedst at tage af sted efter frokost fra kl. 14.30 og fremefter.

Bestil billetter til Westminster Abbey

4. Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Westminster Abbey?

Inde i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Inde i Westminster Abbey| ©Herry Lawford

Hvis du besøger templet på egen hånd, er det bedste tidspunkt at komme tidligt om morgenen. Om onsdagen er klosteret dog normalt åbent indtil kl. 18.00, og i dette tidsrum må de turistgrupper, der normalt fylder klosteret, ikke komme ind, så kirken er meget mindre overfyldt.

Hvad angår den bedste årstid, anbefaler jeg, hvis du har mulighed for det, at du besøger Westminster Abbey om foråret i London (mellem marts og maj), da vejret er mildere, og haverne er mere grønne og blomstrende. For eksempel templets Collage Garden (den ældste park i England med næsten et årtusind gammel eksistens). Men sommeren i London er også et fantastisk tidspunkt at besøge byen på.

Bestil en rundvisning i Westminster Abbey

5. Hvad med at besøge Queen's Diamond Jubilee Galleries i Abbey?

Gallerier til dronningens diamantjubilæum| ©ARC
Gallerier til dronningens diamantjubilæum| ©ARC

Hvis du har mulighed for det, anbefaler jeg, at du under dit besøg i Westminster Abbey også besøger et rum, der har været skjult for offentligheden i mere end 700 år inde i kirken, nemlig dronningens diamantjubilæumsgallerier.

Åbningstiderne for dette sted er som følger:

  • Mandag til fredag: Åbent fra 10.00 til 14.45 (sidste adgang)
  • Lørdage: 9.30 til 12.30 (sidste adgang)
  • Søndage: lukket.

Dronningens diamantjubilæumsgallerier ligger i det middelalderlige triforium over klosterskibet. Den rummer nogle meget interessante kunstsamlinger, der fortæller om kirkens historie. Der er også en fantastisk udsigt over Chapter House og Palace of Westminster.

Bestil billetter til Westminster Abbey

6. Hvornår kan du besøge Westminster Abbey for sidste gang?

Gennem Westminster Abbey's korridorer| ©pauluk1234
Gennem Westminster Abbey's korridorer| ©pauluk1234

Sidste adgang til Westminster Abbey er kl. 15.30 mandag til fredag og kl . 13.00 om lørdagen.

Husk det, når du planlægger din rute rundt i området. Andre monumenter og turistattraktioner i nærheden af klosteret, som du kan besøge bagefter, omfatter London Eye, Buckingham Palace, Big Ben og Palace of Westminster.

7. Hvor lang tid tager det at besøge Westminster Abbey?

Inde i Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Inde i Westminster Abbey| ©Herry Lawford

Rundvisningen i Westminster Abbey tager ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer.

Det er et sted med en masse historie og mange interessante steder at opleve i Westminster Abbey, såsom Lady Chapel, den middelalderlige Cloisters, Chapter House, St. Edward's Throne eller Poets' Corner (hvor berømte forfattere som William Shakespeare, Charles Dickens, Geoffrey Chaucer, Samuel Johnson og Rudyard Kipling er begravet).

Klosteret er en skønhed indvendigt, så jeg anbefaler, at du besøger det uden hastværk og tager dig tid til at betragte det i ro og mag.

8. Hvad er åbningstiderne for gavebutikken?

Westminster Abbey gavebutik| ©WestminsterAbbey
Westminster Abbey gavebutik| ©WestminsterAbbey

Westminster Abbey har to gavebutikker, der er åbne fra kl. 10.30 til 17.30. Her kan du finde et bredt udvalg af gaver med relation til kirkens historie, den kongelige familie og London.

  • Main Shop: Broad Sanctuary, London SW1P 3JS
  • Cellarium Shop: Dean's Yard, London, SW1P 3PA

9. Åbningstider for turistattraktioner i nærheden af Westminster Abbey

Paladset i Westminster| ©João Trindade
Paladset i Westminster| ©João Trindade

Du kan tjekke andre turistattraktioner i nærheden af Westminster Abbey, når du har besøgt kirken. Du kan se åbningstiderne for nogle af disse attraktioner nedenfor.

Køb billetter til Westminster Abbey