Hvad skal man lave i London i julen

Julen er det, der lyser verden op om vinteren og vækker steder til live med blinkende lys, og London er ingen undtagelse fra denne julemagi!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Hvad skal man lave i London i julen

London i julen | ©Jamie Davies

Med en række festivaler, skøjtebaner og traditionelle markeder vil du opdage, at alt er på plads, så julestemningen kan skinne og ses fra alle hjørner af byen.

Vil du vide, hvad der er bedst at lave i London i julen? Så behøver du ikke lede længere!

1. Gå til en musical i West End

Inde i London Coliseum| ©Tom Page
Inde i London Coliseum| ©Tom Page

London om vinteren er kendt for sin kreative scene. Og de musicals, der finder sted i West End-området, vil ikke skuffe. Nogle af de mest anerkendte shows er:

 • Løvernes Konge: en af de mest anerkendte musicals baseret på Disney-filmen fra 1994.
 • Moulin Rouge: også baseret på filmen af samme navn, fortæller den kærlighedshistorien mellem en komponist og en kabaretskuespillerinde.
 • Matilda: baseret på den berømte roman af Roald Dahl, drejer handlingen sig om Matilda, en klog og intelligent pige, hvis forældre foragter hende.
 • Mamma Mia: Hvis du er fan af ABBA-sange, ved du, hvilken musical du skal vælge. Du vil blive begejstret, og du vil få lyst til at danse og synge med på deres ikoniske sange.
 • The Phantom of the Opera: Jeg er sikker på, at du har hørt om denne musical, men har du haft mulighed for at se den live? Den havde premiere i 1986 og er stadig aktuel i dag, hvilket er et tegn på, at dette tidløse værk ikke efterlader nogen ligeglade.

Og hvis du tilfældigvis er i West End i julen, vil du helt sikkert se et juleshow blandt de musicals, du kan se i London, såsom Elf The Musical.

Køb billetter til musicals i London

2. Tag på sightseeing med bus i Londons bedst pyntede gader

Slentre ned ad Oxford Street| ©Cristiano Betta
Slentre ned ad Oxford Street| ©Cristiano Betta

Med et imponerende udvalg af lysudstillinger har London uden tvivl nogle af de bedste juleudstillinger, Storbritannien har at byde på. Fra Londons fineste vartegn til Londons mest hemmelige steder- alt er julepyntet.

En af de bedste ting, man kan gøre i London i julen, er simpelthen at kigge på julelysene, der gennemsyrer hovedgaderne! Og en af de bedste måder at komme rundt om dem på er med turistbus, hvor du også kan få en dejlig kop te, mens du vandrer rundt i hovedstaden. Her er, hvad jeg anser for at være gaderne med de mest spektakulære juledekorationer:

 • Oxford Street: En af de bedste gader til at finde fantastiske udbrud af glitter. For mange londonere er dette de mest berømte lys i London. Denne lange gade har over 1700 installationer, som man kan se, for ikke at nævne, at det er et godt sted at juleshoppe.
 • Regent Street: Her fejres et stjernespækket lysarrangement hver jul. Gaden er trafikfri om natten, og de nærliggende butikker holder også interessante arrangementer, så det er værd at holde øje med de detaljer, denne berømte gade har at byde på.
 • Bond Street: Londons eksklusive shoppingdistrikt er også kendt for sine legendariske julelys - de ekstravagante designerbutiksvinduer er også et kig værd! Det anslås, at der er mere end 250.000 individuelle lys forbundet med hinanden.

Tag på sightseeingtur i London med bus

3. Spadser gennem Kew Gardens og hils på julemanden og hans nisser

Spadseretur gennem Londons Kew Gardens| ©Jim Linwood
Spadseretur gennem Londons Kew Gardens| ©Jim Linwood

Londons Kew Gardens er et af byens mest imponerende grønne områder. Denne smukke botaniske have ligger kun 30 minutter fra byens centrum med offentlig transport og indeholder blandt andet Kew Palace og en af de mest omfattende botaniske samlinger i verden - et uforglemmeligt eventyr for hele familien!

Det bedste til lejligheden er, at Kew Gardens tilbyder et imponerende udvalg af lys- og lydudstillinger, som du kan beundre, mens du går langs julestien. Langs denne to kilometer lange sti finder du omkring en million lys, der blinker på træernes grene, og en glitrende tunnel af klokker.

Der er minidoughnuts og skumfiduser at spise undervejs, såvel som kager, ristede kastanjer og varm chokolade. Og ud over lysene er der også gamle tivoliforlystelser og selvfølgelig julemanden og hans nisser!

 • Adresse: Richmond TW9 3AF

Book billetter til Kew Gardens

4. Besøg Harry Potter Studios og mærk magien fra Hogwarts

Julen er et af de bedste tidspunkter at besøge Harry Potter Studios på, og endnu bedre, hvis du kommer med børn. Der er som regel særlige julerelaterede aktiviteter, eller kulisserne er dekoreret efter årstiden. For eksempel er den forbudte skov dækket af sne, ligesom Diagon Alley og endda selve modelslottet. Du kan også opleve Gryffindors fællesrum fyldt med julepynt.

At besøge Harry Potter Studios i julen er en unik mulighed for at nyde kulisserne på en anderledes og speciel måde.

Book billetter til Harry Potter Studios

5. Skøjteløb på Natural History Museum ved siden af det tårnhøje juletræ

Nyd at stå på skøjter| ©Ungry Young Man
Nyd at stå på skøjter| ©Ungry Young Man

Der er ikke mangel på skøjtebaner i London, men det smukkeste sted at lave julepiruetter er på Natural History Museums skøjtebane.

For ikke at blive overgået af den smukke udsigt over den historiske bygning, finder du et enormt 30 meter højt juletræ i midten, hvor caféer serverer varm chokolade og flere julekager.

Og hvis du ikke er fan af at glide frem og tilbage på isen, er der et observationsdæk, der giver et overblik over alt, hvad der foregår omkring dig. Der er åbent fra kl. 10.00 til 21.00 hver dag indtil januar.

 • Adresse: Cromwell Rd, South Kensington, London SW7 5BD

Book en guidet tur på Natural History Museum

6. Fejr i Hyde Park til julefesten Winter Wonderland

Hyde Park Vinter Wonderland| ©TimeOut
Hyde Park Vinter Wonderland| ©TimeOut

Siden 2007 har denne klassiske julebegivenhed budt velkommen til over to millioner besøgende om året. Ikke alene er det en af de bedste parker i London, men den tilbyder også en af de bedste juleaktiviteter i London. Ved du ikke, hvad du skal lave i London denne jul? Tag til Hyde Park.

Fra midten af november til begyndelsen af januar er parken vært for festlige markeder, over 100 forlystelser, et gigantisk pariserhjul, levende underholdning, herunder kunstskøjteløb, et cirkus, levende musik samt adskillige barer og restauranter. Det betyder, at du kan skræddersy din oplevelse, så den passer til dit julebudget.

For et sjovt sted at drikke, prøv Winter Wonderland bar, hvor alt er lavet af is, inklusive stole, borde og cocktailglas. Og i Bavarian Hall kan du danse til den store guldmedalje til live DJ's hele dagen og natten. Der er gratis adgang til parken.

 • Adresse: W2 2UH

Book en cykeltur i Londons parker

7. Tag en kop kaffe på Elan Café, mens du nyder deres juledesign

Udsmykning af Elan Cafe i London| ©EL&N London UK
Udsmykning af Elan Cafe i London| ©EL&N London UK

Elan Cafe i London er en af de mest julede caféer i London. Med et finurligt juledesign, lys i hvert hjørne af lokalet og afslappende musik gør kransene af lyserøde kugler, de glitrende bregnegrene og væggene af lyserøde blomster den helt sikkert til et af de bedste steder i London, når det gælder julestemning!

Og som om det ikke var nok, har alle caféerne udsigt til det fantastiske lyserøde juletræ på St Pancras International Station. Dette særlige "håbets træ" kaster et magisk lyserødt skær over St Pancras. Det er dekoreret med 1.200 meter festligt bånd med citater om kærlighed og håb fra teammedlemmer for at fejre det engagement, den medfølelse og uselviskhed, som deres personale udviser.

Du kan besøge stationen og nyde Elans menuer, men deres kaffe er blandt de mest populære i London, så glem ikke at bestille din kop kaffe.

 • Adresse: St Pancras International, Unit 32-33, Euston Road St. Pancras Station, London N1C 4QP

Book en madtur i London

8. Spis på 34 Mayfair

Spisning på 34 Mayfair| ©Beaky
Spisning på 34 Mayfair| ©Beaky

34 Mayfair er hjemsted for en af de mest spektakulære juleinstallationer, der nogensinde er set, og er et af de skæveste steder at spise i London.

Op til jul installerer restauranten 14.000 dekorationer, herunder 8.400 glitrende kugler, der dækker hver tomme af vægge og lofter!

Denne bøf- og grillrestaurants julemenu omfatter japansk Wagyu-bøf, hvid trøffel, italienske pizzaer og Peking-and med pandekager. De har også weekendbrunch og private middage. Hvis du sætter pris på madkunst, anbefaler jeg også, at du booker en madrundtur i London.

 • Adresse: 34 Grosvenor Square, S Audley St, London W1K 2HD

Book en madtur i London

9. Udforsk vintermarkedet i Southbank Centre

På Southbank Centres vintermarked| ©Pete Woodhead
På Southbank Centres vintermarked| ©Pete Woodhead

Når dagene bliver kortere, og det bliver frostvejr udendørs, forvandler Southbank Centre Winter Market sig til en slags årstidens eventyrland, der bringer lidt varme til de kolde vinteraftener.

Det er stedet at gå hen for at finde gløgg, kanelgodter og håndlavede gaver. Gå en tur gennem markedet, og se den smukke udsigt, der oplyses af lyskæderne. De fleste boder er åbne til kl. 22, så der er masser af tid til en varm drik og en bid mad efter en lang dag.

 • Adresse: Belvedere Rd, London SE1 8XX

10. Se en julefilm i Luna Drive-in Winter Cinema

I Luna Drive-in Vinterbiograf| ©The Luna Cinema
I Luna Drive-in Vinterbiograf| ©The Luna Cinema

Der er ikke noget bedre på en vinteraften end at se en juleklassiker! Og hvis det er i en drive-in-biograf, er det endnu bedre.

Denne messe tilbyder udendørs biograf i forskellige områder af England. Det bedste er, at julebiografplanerne varierer i placering og funktioner, så jeg anbefaler, at du besøger Luna Driveins hjemmeside for at få flere oplysninger.

Alle de film, der vises på denne tid af året, har en julestemning over sig, såsom Home Alone, Love Actually og andre klassikere, som du ikke må gå glip af.

11. Lyt til julesange på Trafalgar Square

Julesange på Trafalgar Square| ©Kathleen Tyler Conklin
Julesange på Trafalgar Square| ©Kathleen Tyler Conklin

Over fyrre grupper synger i en time op til jul for at samle penge ind til velgørenhed, især i december i London.

Sørg for at pakke dig varmt ind, og gå hen til det imponerende juletræ midt på pladsen for at få et glimt. Hvert år foræres et kæmpe juletræ fra Oslo til London, en tradition, der har eksisteret siden 1947 som en måde at anerkende Englands modige rolle under Anden Verdenskrig. Træet er normalt omkring 25 meter højt og er klædt med hundredvis af lysende pærer. Gå ikke glip af det!

Jeg anbefaler også, at du tager en varm chokolade og hygger dig som en pingvin omkring træet, mens julesangene spiller. Der er ofte mad- og drikkeboder rundt omkring på pladsen.

 • Adresse: Trafalgar Square, London WC2N 5DN