Bedste ture i Central Park med vogn

Det er en god idé at tage en tur med en vogn for at betragte New Yorks ikoniske park fra et endnu mere behageligt og romantisk perspektiv.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

10 minutters læst

Bedste ture i Central Park med vogn

Køreture i Central Park | ©Vivienne Gucwa

Central Park er et af de mange steder, du skal besøge, hvis du rejser til New York. Den er fuld af historie og drømmende hjørner, som du kan nå i en malerisk vogn. Mens du lytter til lyden af galoperende heste og hjul, vil chaufføren være din guide, der fortæller dig om parkens historie og de vigtigste steder og stopper op for at tage billeder ved de etablerede fotostoppesteder.

Denne oplevelse er planlagt til at vise dig de vigtigste seværdigheder i parken fra vognens komfort, og du kan vælge den tur, der passer bedst til dine behov. Der er en længere tur, hvor I kan se forskellige dele af parken og byen, en kortere tur, hvor I kan se de vigtigste attraktioner, og I kan også benytte lejligheden til at fejre særlige datoer med en mere romantisk tur og endda bede om at blive gift!

En tur med vogn i Central Park og de vigtigste seværdigheder i byen

Køretur i Central Park| ©Wally Gobetz
Køretur i Central Park| ©Wally Gobetz

New York er fuld af steder, der vil få dig til at blive forelsket i byen, og mange af dem kan du se med en panoramaudsigt fra vognen.

I løbet af knap en time kan du slentre gennem parken og opleve mange historiske seværdigheder i Rockefeller-området.

Efter lysene vil du blive blændet af Times Square med sin ustoppelige festlige atmosfære på alle tider af døgnet.

Du kan vælge denne mulighed for at se byen om dagen eller om natten, og begge dele er virkelig fantastiske. Central Park har ingen køreplaner, den er fantastisk hele dagen, og om natten får den en helt magisk stemning. Du kan selv vælge.

Desuden får vognen hele oplevelsen til at virke tidløs og står i kontrast til byens kaos.

Interessante detaljer

 • Pris: Du kan nyde denne tur fra 263 € pr. vogn, ikke pr. person.
 • Varighed: 50 minutter.
 • Maksimalt antal passagerer: Denne vogn har plads til op til 4 personer.
 • Højdepunkter på denne tur: Du vil ikke kun besøge den ikoniske Central Park, men oplevelsen omfatter også episke steder i byen, som du vil blive forelsket i.

Bestil en tur med vogn i Central Park, Rockefeller og Times Square

En kort tur gennem Central Park

Kort tur med vogn i Central Park| ©Em and Dick
Kort tur med vogn i Central Park| ©Em and Dick

Denne tur med vogn er den perfekte måde at lære parken og dens mest symbolske steder at kende på.

Central Park vil uden tvivl blænde dig, og fra vognen vil du kunne nyde dens magi til rytmen af de galoperende heste, som om du var nedsænket i New York-sceneriet fra en film, men med viden om alle mulige nysgerrige fakta om parkens historie.

Under hele turen vil du have mulighed for at tage billeder, så du kan tage de bedste minder med hjem fra Central Park og den smukke udsigt over skyline, hvor byens skyskrabere blander sig med parkens grønne områder.

Denne oplevelse er ideel til at undslippe menneskemængderne, der fylder byen på alle tidspunkter, og fordybe dig i parkens ro og fred. Det er en kort, afslappende og sjov udflugt, en god plan!

Oplysninger om interesse

 • Pris: Du kan nyde denne tur til en pris fra 87 € pr. vogn, ikke pr. person.
 • Varighed: 20 minutter.
 • Maksimalt antal passagerer: Denne vogn har plads til op til 4 personer.
 • Fordele ved denne tur: På kort tid vil du lære de mest symbolske steder i parken at kende, nedsænket i en rolig atmosfære, ledsaget af en ekspertguide.

Bestil en tur i hestevogn i Central Park

Et romantisk frieri på en tur i en vogn gennem Central Park.

Bow Bridge, Central Pak| ©Vivienne Gucwa
Bow Bridge, Central Pak| ©Vivienne Gucwa

Central Park er et sted at blive forelsket i i sig selv, men hvis du tilføjer en vogn, et glas champagne og en buket roser, bliver oplevelsen uovertruffen romantisk og perfekt til en spadseretur for et par eller til at fejre en særlig date og lære parken at kende i dybden.

Ud over den længere varighed på ca. 50 minutter omfatter denne tur normalt en flaske champagne, en buket roser og muligheden for at få taget et billede, så du aldrig glemmer turen.

Mange par vælger Central Park for at indvie deres kærlighed og lave et filmforslag. Denne tur er den ideelle mulighed.

Hvis du tænker på at frier, er der mange steder at gøre det, men jeg vil anbefale dig to af de mest traditionelle og passende steder til lejligheden:

 • Bow Bridge: Det er den mest romantiske bro i New York, som blev valgt af New Yorkere i 2010. Det er uden tvivl et af de bedste steder at tage billeder i Central Park og det perfekte sted til at gøre det bedste frieri i din vogn.
 • Bethesda Fontaine: Det er et af de mest besøgte og kendte steder i Central Park, og det ligger i Bethesda Terrace. Det mytiske Bethesda-springvand er et af de mest berømte springvand i verden og et andet ideelt sted for jeres frieri.

Oplysninger om interesse

 • Pris: Du kan nyde denne tur til en pris fra 349 € pr. vogn, ikke pr. person.
 • Varighed: 50 minutter.
 • Maksimalt antal passagerer: Denne vogn har plads til op til 4 personer.
 • Oplevelsen er meget komplet, herunder en flaske champagne og en spand roser, hvilket skaber et meget specielt øjeblik.

Varighed af ture i Central Park

Vintervognsture| ©Edward Kammerer
Vintervognsture| ©Edward Kammerer

Turens længde afhænger af, hvilken type tur du vælger. Bemærk dog, at den korteste tur varer ca. 20 minutter og de længere ture varer ca. 50 minutter.

Da turen ikke varer mere end en time, kan du supplere denne ridetur med mange andre aktiviteter, du kan lave og se i Central Park.

Hvor meget koster en tur med vogn i Central Park?

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

Bemærk venligst, at alle priser er pr. vogn med en maksimal kapacitet på 4 personer. Efter at have afklaret dette kan jeg fortælle dig, at denne type tur har en cirkapris på mellem 87 og 350 euro, men det afhænger primært af de oplevelser og attraktioner, der er inkluderet. Varigheden vil også være en afgørende faktor.

Hvorfor er det tilrådeligt at køre en tur med en vogn gennem Central Park, og hvornår er det ikke tilrådeligt?

Køretur i Central Park| ©Cliff Dix
Køretur i Central Park| ©Cliff Dix

En rundtur i parken er et must, hvis du er i New York, men den er så stor, at du måske ikke ved, hvor du skal starte, du kan måske ikke optimere din tid, og du går måske glip af mange af de vigtigste attraktioner.

Derfor er kørsel med vogn perfekt til at besøge de mest symbolske steder, lære lidt mere om deres historie takket være den guide, der ledsager dig, og nyde en unik, anderledes og original oplevelse.

Det er også en plan, der passer til flere situationer, da den er ideel til en tur i parken, hvis du er sammen med din familie (det er faktisk perfekt at inkludere den i aktiviteterne med børn i New York), med venner eller for at dele et særligt øjeblik med din partner.

Hvornår skal man IKKE tage en tur med vogn i Central Park?

Hvis du planlægger at besøge byen alene og ønsker at se Central Park, er en tur i vogn måske ikke den bedste løsning af to grunde.

For det første er prisen fastsat pr. vogn, og der kan være op til 4 personer, så jeg tror ikke, det giver meget mening at betale den, hvis du rejser alene. På den anden side kan du måske ikke få nok ud af det, da det er en sjov aktivitet for grupper eller par og er designet til det formål.

Tips til en tur i Central Park på en tur med vogn

Start af turen| ©anfin
Start af turen| ©anfin

Det er meget vigtigt at være opmærksom på vejret på denne tur. New York City kræver, at kørslen med vogn ikke er tilladt på dage med temperaturer under -7 °C, temperaturer over 32 °C eller i tilfælde af kraftig sne eller regn.

Jeg anbefaler desuden, at du tager tøj på, der passer til vejret på den tid af året, hvor du skal på denne tur. Husk, at temperaturen i New York normalt er meget høj om sommeren, og om vinteren skal du have ekstra varmt tøj på, da temperaturen kan falde til under frysepunktet.

Endelig skal du altid huske at medbringe solcreme og insektmiddel, da dette er en udendørs udflugt, og du vil helt sikkert få brug for disse to allierede.

Bedste tidspunkt at tage en tur med vogn i Central Park

Eftermiddagstur i hestevogn| ©Mary Fundy
Eftermiddagstur i hestevogn| ©Mary Fundy

Selv om det er næsten umuligt at gætte på vejret på en bestemt dag, kan jeg fortælle dig de bedste måneder at besøge New York og dermed Central Park.

Generelt er det bedste vejr til sightseeing i maj, juni, september og oktober. På disse tider af året er temperaturerne behagelige og ikke for ekstreme.

Jeg anbefaler, at du planlægger din rejse til New York i maj eller oktober, hvor temperaturen sidst på foråret og først på efteråret er meget behagelig til sightseeing og sightseeing.

Her er en guide til, hvad du kan lave i New York i disse måneder: New York i oktober: det bedste af byen og New York i maj.

Fordelene ved at tage en tur med vogn i Central Park i forhold til at tage rundt på egen hånd.

Venter på turen| ©mail2scot
Venter på turen| ©mail2scot

Central Park er enorm. For at give dig en fornemmelse af dens størrelse er den 320 hektar stor, dobbelt så stor som Monaco og otte gange så stor som Vatikanstaten.

Derfor giver en guidet tur dig ikke kun mulighed for at gå gennem de vigtigste og mest symbolske steder i parken, men også for at få værdifulde oplysninger fra guiden*.

På grund af parkens størrelse er det meget nemt at fare vild og ende med at spilde dagen, fordi du ikke kan organisere dig til at se de vigtigste steder og lære om historien bag mange af dem. Desuden får du en bonus for ikke at skulle gå, du vil opleve et særligt øjeblik og nyde den unikke oplevelse, som disse maleriske vogne tilbyder.*

Det er også en god mulighed at gå den på egen hånd, og jeg anbefaler dig endda at gøre det, hvis du planlægger at besøge Central Park alene eller som et par, uden nogen særlig date i mellem.

Men der er noget, du bør tage i betragtning: du ville gå glip af et grundlæggende krydderi, som netop er det, der ligger bag hvert af dens hjørner og næsten alt, hvad du ser, når du går igennem.

Derfor anbefaler jeg, at hvis du vælger at gå gennem Central Park på egen hånd, bør du på forhånd lave en liste over alle de steder, du vil se, og organisere din tur, så du kan optimere din tid og ikke går glip af noget.

Nogle af de steder, du kan se på en køretur med vogn gennem Central Park

Søen| ©Jeannie
Søen| ©Jeannie

Central Park byder på en række drømmeagtige landskaber og steder fulde af historie, og mange af dem vil være med på din køretur med vognen. Det afhænger naturligvis af den rute, du vælger, og den type tur, du vil køre. Her er en guide til de mest symbolske steder, du vil se:

 • Literary Walk: Det er den eneste lige vej i hele parken, og der er flere statuer af engelske digtere og forfattere, som ledsager stien, f.eks. Fitz-Greene Halleck, Walter Scott, Robert Burns og selvfølgelig William Shakespeare. Hvis du har mulighed for det, skal du læse skiltene og være forberedt på at tage de bedste billeder af disse skulpturer.
 • Børnekvarteret: På denne del af turen kan du se historiske steder som Dairy, en hytte, der oprindeligt var det sted, hvor børn og deres plejere nød frisk mælk og mad, Chess and Checkers House, et charmerende hus omgivet af en rustik pergola og skakborde, Heckscher Playground, den største og ældste legeplads i Central Park, og karrusellen med sine 57 pragtfulde heste, som engang var rigtige heste.
 • Cherry Hill: er et naturskønt landskab, en bakke fuld af lyserøde og hvide kirsebærblomster, der maler landskabet om foråret, og en af de bedste udsigter over søen. På toppen af bakken ligger Cherry Hill Fountain, som tidligere var en drikkefontæne for heste, og som lå på et sted, hvor rytterne kunne stoppe op, hvile sig og nyde udsigten over søen.
 • Søen: er den næststørste sø i parken og det første landskab i Central Park, der blev åbnet for offentligheden i vinteren 1858. Den er imponerende, omgivet af farverige træer og den imponerende skyline på Manhattan.
 • Strawberry Fields: Dette monument blev bygget til minde om musikeren John Lennon og er opkaldt efter Beatles' sang Strawberry Fields Forever. Det er en meget populær turistattraktion, og du kan måske endda finde en kunstner, der synger sange af Lennon eller The Beatles omkring den.
 • Sheep Meadow: Det er et af de mest berømte og imponerende landskaber i Central Park, med en fantastisk kontrast mellem den grønne vegetation og Manhattans skyline fuld af enorme skyskrabere. En interessant kuriositet ved denne park er oprindelsen til dens navn: det skyldes, at en flok får plejede at græsse der, hvilket bevarede parkens landlige æstetik og velplejede græsplæner.
 • Dakota Building: få meter fra John Lennons mindesmærke ligger denne bygning, hvor han boede de sidste år af sit liv, og hvor Yoko Ono stadig bor. Det er en virkelig imponerende bygning, omgivet af historie og myter, som chaufføren helt sikkert vil fortælle dig, når du kommer forbi.
 • The Plaza: Dette er New Yorks mest ikoniske hotel, der har dannet rammen om film som Home Alone 2, Bride Wars og The Great Gatsby, som bl.a. blev optaget på dette legendariske hotel. Plaza blev grundlagt i 1907, har i alt 19 etager, er et af de mest kendte skyskrabere i byen og betragtes som et af de mest elegante hoteller i verden.
 • Columbus Circle: Denne symbolske rundkørsel er genkendelig på Christopher Columbus-monumentet i midten, som har givet den sit navn.

Nu har du alle de oplysninger, du har brug for om denne nye mulighed for at opleve den emblematiske Central Park på en anderledes måde, fra vognens bekvemmelighed, hvor du kan se de vigtigste attraktioner og få et grundigt kendskab til dens historie.