Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rejseguide til New York i maj: opdateret rejseplan, ting at gøre og se og rejsetips

Forårets pragt gør New York i maj endnu mere attraktivt og livligt med smukke blomster og varme dage. Det betyder, at du kan nyde et blændende solhverv, underholdende vandre- og cykelture og fantastiske parader - der er masser at prøve!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

9 minutters læst

Rejseguide til New York i maj: opdateret rejseplan, ting at gøre og se og rejsetips

New York om foråret | ©Ben o Bro

Dagene bliver længere og mere behagelige i New York om foråret på grund af det dejlige vejr, der gør alle veltilpas. Så din liste over ting at lave i New York i maj kan blive længere og omfatte mange udendørs aktiviteter.

Højsæsonen vil endnu ikke have nået sit højdepunkt på det tidspunkt, hvilket vil gøre det mere behageligt for dig at færdes på turiststederne. Derudover kan du deltage i fejringen af de forskellige festligheder eller aktiviteter, der finder sted i løbet af denne måned. Her kan du se, hvilke begivenheder du ikke vil gå glip af.

1. Nyd Shakespeares skuespil gratis under åben himmel

Shakespeare i Central Park| ©New York Habitat
Shakespeare i Central Park| ©New York Habitat

Hvert år i maj opføres Shakespeares skuespil i New York. At se dem er en af de ting, du kan gøre under dit besøg i New York. Under denne festival, som finder sted gratis i den store Central Park, præsenteres 2 stykker.

Hvert år vælges to forskellige stykker af den berømte Shakespeare, f.eks. Hamlet, Romeo og Julie eller Cymbeline. Hvis du sætter pris på disse teaterklassikere, vil dette arrangement i disse unikke omgivelser være din favorit. Du vil kunne få en optimal udsigt over showet på grund af den måde, teatret er indrettet på.

Målet er at sikre, at hver enkelt tilskuer ikke går glip af nogen detalje i det opførte stykke. Disse arrangementer starter normalt i slutningen af måneden, fra tirsdag til søndag. Starttidspunktet er normalt kl. 20.00, så du kan mærke stedets natlige charme.

Bestil en rundvisning i Central Park

2. Bliv blændet af Manhattanhenge

Foto af Manhattanhenge| ©Nishant Khurana
Foto af Manhattanhenge| ©Nishant Khurana

Det er ret svært at forklare med ord, hvor vidunderligt Manhattanhenge er, men jeg vil forsøge. Den er baseret på en naturlig begivenhed, der kun sker to gange om året, en gang i maj. Da solhverv er en naturlig begivenhed, skifter datoen for måneden og det nøjagtige tidspunkt for solhverv selvfølgelig hvert år.

Når solen går ned ved solhverv, retter den sig efter Manhattans hovedgader, når solen går ned. Især i retning af både øst- og vestgaderne i denne bydel i New York. Hvis du har set billeder af Manhattanhenge, vil du gerne se det med dine egne øjne.

Du vil også gerne tage de bedste billeder, så du skal sørge for at tage dit kamera med på turen. Der er intet bedre end at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. På den måde får du mulighed for at være vidne til et storslået fænomen som dette og fange det i billeder.

Book en natlig bustur på Manhattan

3. Cykle rundt i byen

Cykeltur| ©cottonbro
Cykeltur| ©cottonbro

En af de forskellige aktiviteter, du kan lave i New York i maj, er at cykle gennem gaderne og de bedste parker. Ud over at få en god træning kan du køre forbi mange ikoniske og velkendte vartegn. Nogle af disse omfatter den fantastiske Central Park og Brooklyn Bridge.

Du kan også tilføje West Side Higway i nærheden af Hudson-floden og Governors Island til denne liste. Ved at gøre det på det tidspunkt deler du med de tusindvis af cyklister, der kommer ud på denne tid af året i maj.

Du vil få mulighed for at deltage i en begivenhed som Five Boro Bike Tour, der finder sted i den måned. Du kører gennem 5 bydele i byen, i alt 64 km, hele vejen til centrum af New York City. Den festlige stemning og det gode vejr gør denne aktivitet ideel på denne tid af året.

Book en cykel på timebasis i New York

4. Tag en tur på Hudson

Manhattans skyline fra færgen| ©Hellotickets
Manhattans skyline fra færgen| ©Hellotickets

Governors Island er ikke særlig kendt for mange, men har meget at byde på i form af sightseeing. Du kan nyde en tur med New York-færgen, som tager dig fra Lower Manhattan til denne smukke lille ø. Omgivet af grønne områder og solskin vil du have en fredelig tid.

Det er kun åbent fra den 1. maj, så sørg for at komme af sted. Den fremragende udsigt over Manhattan og Frihedsgudinden er fantastisk. En spadseretur rundt på øen vil uden tvivl give dig mulighed for at opdage en anden side af byen, som du vil elske.

Og en tur til Governors Island kan være sjov. Uanset om du er ung eller gammel, er det værd at besøge øen, alene eller sammen med familie og venner. Det vil give dig mulighed for at opleve en eventyrlysten ånd, som du fortjener at opdage.

Og mens du overvejer at sejle på Hudson, må du ikke gå glip af andre muligheder, som giver dig en fantastisk udsigt over Manhattan, f.eks. de bedste krydstogter i New York eller færgen til Frihedsgudinden, som også er et must, især i godt vejr.

5. Gå ikke glip af den internationale madfestival

New York Food Festival| ©Carl Mikoy
New York Food Festival| ©Carl Mikoy

Elsker du mad lige så meget som jeg? Hvis det er tilfældet, vil du være enig i, at det er ideelt at være på en fødevaremesse. Det er faktisk en af de bedste ting at lave i New York i maj. Det skyldes, at det er en festival fyldt med kulinariske innovationer fra hele verden.

Madboderne er opstillet på 9th Avenue i et kvarter på Manhattan, der hedder Hells Kitchen. Det koster ikke noget at deltage i denne slags arrangement, og du har mulighed for at prøve forskellige specielle smagsvarianter. Afhængigt af hvilken gade du går på, finder du den ene eller den anden type mad, men de er alle lækre.

Du kanogså finde levendemusikere, der spiller og/eller synger og bidrager til den livlige atmosfære. Kan du forestille dig en bedre plan end mad og musik i det fri på en smuk dag? Næppe. Så hvis du er i skyskrabernes hovedstad, så tag hen og se, hvad de har at byde på.

Hvis du vil spise godt på din rejse, må du i hvert fald ikke gå glip af denne liste over de bedste spisesteder i New York.

6. Vær vidne til paraden gennem de respekterede flådeuger

Start af flådeugen| ©Class Andre N
Start af flådeugen| ©Class Andre N

En helligdag af stor betydning for New York-borgerne kaldes "Fleet Week". I denne uge fejres familierne til dem, der udgør den amerikanske flåde og marinekorpset, med ære. Her er også kystvagtens familier og en række forskellige aktiviteter at se.

Den begynder med militærmanøvrer på Hudson-floden. Denne uge omfatter Memorial Day, en helligdag til minde om veteraner og en parade. Hvis du går i Central Park, vil du sandsynligvis se mange mennesker, der holder picnic på Memorial Day.

Det samme gælder New Yorks bedste rooftops, hvor du kan slappe af og nyde den friske luft. Memorial Day fejres specifikt den sidste mandag i måneden og markerer indirekte begyndelsen på sommeren. Ud over at attraktionerne vil være åbne, vil der være forskellige tilbud og udsalg.

7. Løb et halvmaraton i Brooklyn

Et maraton i New York| ©Steven Pisano
Et maraton i New York| ©Steven Pisano

Hvis du kan lide at motionere og løbe, er et meget populært arrangement, der vil appellere til dig, et halvmaratonløb i Brooklyn. Men selv hvis du ikke har en passion for at løbe disse distancer, er det også en særlig oplevelse at være tilskuer. Det er op til dig at vælge, hvad du vil lave i New York i maj i forbindelse med denne begivenhed.

Denne begivenhed, som finder sted i maj, er en af de mest spektakulære begivenheder i byen. Den er velkendt og set lokalt, og mange mennesker ser frem til den med spænding. Det er så populært og ventet med spænding, at tilmeldinger indtages i januar og bliver udsolgt inden for en time.

Uanset om du deltager direkte ved at løbe eller ved at heppe på dem, der løber, bør du ikke gå glip af denne mulighed. Husk, at vejret i denne årstid er meget gunstigt for at deltage i arrangementet. Tag chancen og vær en af dem, der kan sige, at du på en eller anden måde var med til maratonløbet.

8. Besøg den smukke botaniske have fra sin bedste side

Adgang til den botaniske have| ©Salim Virji
Adgang til den botaniske have| ©Salim Virji

Selv i storbyen er det muligt at tilbringe en dag i det fri og indånde roen i luften. Hertil kommer den smukke botaniske have, som er blandt de vigtigste i hele USA. Du vil se levende farver og dufte af magnolier, tulipaner, pæoner og andre smukke blomster.

Hvis du ønsker at komme væk fra de høje bygninger og støjen, er et besøg i New York i maj en god idé. Det er den rigtige måned at besøge, fordi kirsebærblomsterne blomstrer og fylder gangene med lyserødt og hvidt.

Når du er på disse enge, vælger du selv, hvad du vil gøre, hvad enten du vil hvile dig, male, tage billeder eller gå en afslappet tur gennem engene. Du behøver ikke engang at betale, hvis du besøger stedet en fredag før kl. 12.00. På de andre dage og tidspunkter i måneden skal du købe en billet, men til en overkommelig pris.

Book din billet til New York Botanical Gardens

9. Overvære en spændende baseballkamp

Luftfoto af Yankee Stadium i New York City| ©Nick Fewings
Luftfoto af Yankee Stadium i New York City| ©Nick Fewings

Den vigtigste baseballsæson i verden, MLB, er i gang i denne måned. Dette er en fremragende mulighed for at deltage i en af disse store kampe i New York i maj. Deltagelsen af berømte baseballspillere tilføjer en masse spænding og action.

Uanset om du er baseballfan eller ej, vil stadionernes iøjnefaldende strukturer samt butikkerne og attraktionerne indeni helt sikkert være til glæde for dig. Du vil opleve spændende øjeblikke med de ekstraordinære spil af disse store boldprofessionelle spillere.

Du kan også nyde en kold øl på det populære og berømte Yankee Stadium. Hvis dit yndlingshold er New York Yankees eller Mets, kan du overvære en spændende baseballkamp. Du vil dele denne unikke og levende oplevelse med tusindvis af fans.

Bestil billetter til en baseballkamp

10. Mærk adrenalinsuset i Luna Parks forlystelser

Indgang til Luna Park| ©Larry Syverson
Indgang til Luna Park| ©Larry Syverson

Der er masser af ting at lave i New York City i maj, hvis du forlader Manhattan, men der er intet som adrenalinsuset i Luna Park. Denne forlystelsespark, der ligger på Coney Island, byder på endeløs sjov. Dens forskellige og velstrukturerede attraktioner vil få dig til at føle ubeskrivelige følelser.

Fra rutsjebaner for voksne med imponerende højder og hastigheder til forlystelser for børn for de mindste. Derudover giver de forlystelser, der er relateret til de traditionelle tivoli-spil, lidt mere spænding.

Den adrenalin, du vil føle i denne store forlystelsespark, vil være en grund til at glæde dig. Hvis du allerede har besøgt denne park, vil du helt sikkert have lyst til at komme tilbage, og hvis du aldrig har været der, er du nødt til at tage derhen. Du må ikke tage af sted uden at se Luna Parks attraktioner.


Hvordan er vejret i New York i maj?

Bethesda Fountain om foråret i Central Park| ©John Gillespie
Bethesda Fountain om foråret i Central Park| ©John Gillespie

Maj måned i New York er forår, så vejret er varmt. I løbet af natten har temperaturen dog en tendens til at falde, og du kan opleve en vis kulde. Derfor skal du sørge for at have det rigtige tøj på til det pågældende tidspunkt.

Generelt set er regn ikke længere et problem, selv om det af og til kan dryppe. Temperaturerne kan mere eller mindre ligge mellem minimum 12 °C og maksimum 22 °C. En af fordelene er de mange timer med dagslys, hvor du kan more dig.

Generelt vil du se solopgangen fra kl. 6.00 om morgenen, og det bliver mørkt omkring kl. 20.00. Derfor er maj en af de mest gunstige måneder til forskellige fritidsaktiviteter på grund af det gode vejr.

Hvor mange turister er der i New York i maj?

Solnedgang i New York City fra en tagterrasse| ©Quintin Gellar
Solnedgang i New York City fra en tagterrasse| ©Quintin Gellar

Da det er lavsæson og ikke højsæson, er antallet af turister lavere end i sommermånederne. Derfor er det meget mindre sandsynligt, at du vil opleve trængsel på restauranter, i butikker og andre steder.

Dette, sammen med det ideelle vejr, vil være med til at sikre, at du ikke oplever nogen uheld under din ferie og får en fremragende tur. Du ved allerede, at der er masser af ting at lave i New York i maj.