Rejseguide til New York i maj: opdateret rejseplan, ting at gøre og se og rejsetips

Forårets pragt gør New York i maj endnu mere attraktiv og fuld af liv. Du kan nyde et blændende solhverv, underholdende ture og fantastiske parader.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

8 minutters læst

Rejseguide til New York i maj: opdateret rejseplan, ting at gøre og se og rejsetips

New York om foråret | ©Ben o Bro

Dagene bliver længere og mere behagelige i New York om foråret på grund af det gode vejr, der får alle til at føle sig godt tilpas. Så din liste over ting at lave i New York i maj kan være længere og omfatte mange udendørs aktiviteter.

Højsæsonen vil ikke have nået sit højdepunkt på dette tidspunkt, hvilket vil få dig til at føle dig mere komfortabel på turiststederne. Derudover vil du kunne deltage i fejringen af de forskellige festligheder eller aktiviteter, der finder sted i løbet af denne måned. Find ud af her, hvilke begivenheder du ikke vil gå glip af.

1. Tag på krydstogt på Hudson-floden

Manhattans skyline fra færgen| ©Hellotickets
Manhattans skyline fra færgen| ©Hellotickets

Hudson River starter 507 kilometer fra New York City i Adirondack Mountains og er meget speciel, fordi man kan se nogle af Big Apples mest berømte vartegn som Frihedsgudinden.

Derfor er krydstogter på Hudson River så populære og efterspurgte, og endnu mere i maj, når temperaturerne er så gode. Og du kan finde en række muligheder for at booke:

Book et krydstogt på Hudson-floden

2. Se en spændende baseballkamp

Luftfoto af Yankee Stadium i New York| ©Nick Fewings
Luftfoto af Yankee Stadium i New York| ©Nick Fewings

Verdens største baseballsæson, MLB, er i gang i maj, og det er en fremragende mulighed for at se en af de store kampe i New York. De berømte baseballspilleres deltagelse giver en masse spænding og action.

Uanset om du er baseballfan eller ej, vil de iøjnefaldende stadionstrukturer, sammen med butikkerne og attraktionerne indeni, helt sikkert glæde dig. Du vil opleve spændende øjeblikke med de ekstraordinære spil fra disse store professionelle boldspillere.

På samme måde kan du nyde en kold øl på det populære og berømte Yankee Stadium. Hvis dit yndlingshold er New York Yankees eller Mets, kan du overvære en spændende baseballkamp. Du vil dele denne unikke og levende oplevelse med tusindvis af fans.

Book billetter til en baseballkamp

3. Besøg den botaniske have, når den er bedst

Indgangen til Botanisk Have| ©Salim Virji
Indgangen til Botanisk Have| ©Salim Virji

At tilbringe en dag i det fri og indånde en rolig atmosfære er muligt selv i storbyen. Den smukke botaniske have, som er blandt de bedste botaniske haver i USA, er stedet, hvor du kan gøre netop det. Du vil se levende farver og dufte de behagelige dufte af magnolier, tulipaner, pæoner og andre smukke blomster.

Hvis du vil væk fra de høje bygninger og larmen, er et besøg i New York i maj det helt rigtige. Det er også den rigtige måned at besøge, fordi kirsebærblomsterne blomstrer og fylder stierne med hvide og lyserøde farver.

Når du er på disse enge, vælger du selv, hvad du vil lave, om det er hvile, male, tage billeder eller tage en afslappet spadseretur gennem engene. Du behøver ikke engang at betale, hvis du kommer på en fredag før kl. 12.00. På alle andre dage og tidspunkter i måneden skal du købe en billet til New York Botanical Garden, men til en overkommelig pris.

Book din billet til New York Botanical Garden

4. Nyd Shakespeares skuespil helt gratis

Shakespeare i Central Park| ©New York Habitat
Shakespeare i Central Park| ©New York Habitat

Hvert år, når maj kommer, opføres Shakespeares skuespil i New York. Under denne festival, som afholdes gratis i den enorme Central Park, præsenteres to forskellige stykker af den berømte forfatter: Hamlet, Romeo og Julie eller Cymbeline.

Hvis du værdsætter værdien af disse teaterklassikere, vil denne begivenhed i disse unikke omgivelser være din favorit. Du vil kunne se forestillingen optimalt på grund af den måde, teatret er indrettet på.

Målet er at sikre, at hver eneste tilskuer ikke går glip af nogen detalje i det opførte stykke. Og en ting, jeg anbefaler, er, at du, før forestillingen starter, tager en tur rundt i Central Park, mens du er der, for at lære den at kende i dybden og nyde det specielle miljø under forestillingen.

Nyttige oplysninger

  • Dato: starter i slutningen af måneden, fra tirsdage til søndage.
  • Åbningstider: 8:00pm.

Book en tur i Central Park

5. Bliv blændet af Manhattanhenge

Foto af Manhattanhenge| ©Nishant Khurana
Foto af Manhattanhenge| ©Nishant Khurana

Det er ret svært at forklare med ord, hvor vidunderligt Manhattanhenge er, men jeg vil gøre et forsøg. Det er en naturlig begivenhed, som kun finder sted to gange om året, en gang i maj. Da det er en naturlig begivenhed, ændrer datoen for måneden og det nøjagtige tidspunkt for solhverv sig selvfølgelig hvert år.

Ved solhverv, når solen går ned, retter den sig ind efter hovedgaderne på Manhattan. Nærmere bestemt i retning af både de østlige og vestlige gader i denne bydel i New York.

Du vil gerne tage de bedste billeder, så sørg for at tage dit kamera med på turen. Der er ikke noget bedre end at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. På den måde får du chancen for at være vidne til et storslået fænomen som dette og forevige det på billeder.

Book en natbustur på Manhattan

6. Cykel rundt i byen

Cykeltur| ©cottonbro
Cykeltur| ©cottonbro

En af de mange aktiviteter, du kan lave i New York i maj for at få mest muligt ud af det gode vejr, er at cykle gennem gaderne. Ud over at du får motion, kan du cykle rundt til mange ikoniske og velkendte steder som Central Park og Brooklyn Bridge.

Der er mange muligheder for cykelaktiviteter i byen, og der er noget for enhver smag:

  • Central Park cykeludlejning: ideel, hvis du vil udforske den berømte park på den mest behagelige måde og i dit eget tempo. Prisen inkluderer også et kort over parken.
  • Cykeltur på Manhattan: Hvis du ønsker en gruppeaktivitet, er denne mulighed ideel til at lære det mest berømte kvarter i New York at kende på den mest behagelige måde.
  • Cykeludlejning i Financial District: Med denne mulighed kan du leje en cykel en hel dag og udforske området i dit eget tempo. Det er perfekt, hvis du allerede kender området til fods.

Book en cykeltur i New York

7. Gå ikke glip af den internationale madfestival

New York Food Festival| ©Carl Mikoy
New York Food Festival| ©Carl Mikoy

Elsker du mad lige så meget, som jeg gør? Hvis det er tilfældet, vil du være enig i, at det er ideelt at være på en madmesse. Faktisk er det en af de bedste ting, man kan lave i New York i maj. Det er nemlig en festival fyldt med kulinariske nyskabelser fra hele verden.

Madboderne er opstillet på 9th Avenue i et Manhattan-kvarter, der hedder Hells Kitchen. Det koster ikke noget at komme ind til sådan en begivenhed, og du har mulighed for at prøve forskellige specialsmage.

Du kan også finde levende musikere, der spiller og/eller synger for at bidrage til den livlige atmosfære. Kan du forestille dig noget bedre end mad og musik i det fri på en smuk dag? Ja, det kan jeg. Hvis du stadig er sulten efter mere, kan du tage en madtur på Manhattan næste dag, eller når du har lyst til at fortsætte med at opdage byens smagsoplevelser.

Book en madtur på Manhattan

8. Deltag i paraden i Fleet Weeks

Starten på Fleet Week| ©Class Andre N
Starten på Fleet Week| ©Class Andre N

En helligdag af stor betydning for newyorkerne er Fleet Week. I løbet af denne uge bliver familierne til dem, der udgør den amerikanske flåde og marinekorpset, fejret med ære. Det omfatter også familierne til kystvagten og en række aktiviteter, man kan se.

Det begynder med militærlignende manøvrer på Hudson-floden. I denne uge er der Memorial Day, en helligdag til minde om veteraner og en parade. Hvis du tager til Central Park, vil du sikkert se en masse mennesker på picnic på Memorial Day.

Det samme gælder New Yorks bedste hustage, hvor du kan slappe af og nyde den friske luft. Memorial Day fejres specifikt den sidste mandag i måneden og markerer indirekte begyndelsen på sommeren. Udover at attraktionerne er åbne, vil der være forskellige tilbud og udsalg.

9. Løb et halvmaraton i Brooklyn

Et maraton i New York| ©Steven Pisano
Et maraton i New York| ©Steven Pisano

Hvis du kan lide at træne og løbe, er halvmaratonet i Brooklyn en meget populær begivenhed, som vil appellere til dig. Men selv hvis du ikke har en passion for at løbe disse distancer, er det også en særlig begivenhed at være tilskuer. Det er op til dig at vælge, hvad du vil lave i New York i maj under denne begivenhed.

Denne begivenhed er velkendt og set lokalt og er noget, mange mennesker ser frem til. Faktisk er den så populær, at tilmeldingerne starter i januar og bliver udsolgt i løbet af en time.

Husk, at vejret på denne tid af året er meget gunstigt for at deltage i arrangementet. Gør det, og vær en af dem, der kan sige, at du på en eller anden måde var med til maraton.

10. Mærk adrenalinen i Luna Parks forlystelser

Indgangen til Luna Park| ©Larry Syverson
Indgangen til Luna Park| ©Larry Syverson

Der er masser af ting at lave i New York i maj, hvis man er på Manhattan, men intet slår adrenalinsuset i Luna Park. Denne forlystelsespark, der ligger på Coney Island, byder på endeløs sjov. Dens forskellige og velstrukturerede attraktioner vil få dig til at føle ubeskrivelige følelser.

Der er alt fra rutsjebaner for voksne, med imponerende højder og hastigheder, til børneforlystelser for de små. Derudover er der forlystelser, der minder om traditionelle tivoliforlystelser, som øger spændingen.


Hvordan er vejret i New York i maj?

Bethesda-fontænen om foråret i Central Park| ©John Gillespie
Bethesda-fontænen om foråret i Central Park| ©John Gillespie

Maj måned i New York er forår, så vejret er varmt. Men i løbet af natten har temperaturen en tendens til at falde, og du kan opleve lidt kulde. Derfor bør du sørge for at have det rigtige tøj på til lejligheden.

Generelt er regn ikke længere et problem, selv om det kan småregne en gang imellem. Temperaturerne kan mere eller mindre ligge mellem 12°C minimum og 22°C maksimum. En af fordelene er de mange timer med dagslys, hvor man kan more sig.

Man kan normalt se solopgangen fra kl. 6.00, og det bliver mørkere omkring kl. 20.00. Derfor er maj en af de bedste måneder til forskellige fritidsaktiviteter på grund af det gode vejr.

Hvor mange turister er der i New York i maj?

Solnedgang i New York City fra en rooftop| ©Quintin Gellar
Solnedgang i New York City fra en rooftop| ©Quintin Gellar

Fordi det er lavsæson snarere end højsæson, er antallet af turister lavere sammenlignet med sommermånederne. Derfor er chancerne for at finde menneskemængder i restauranter, butikker og andre steder meget mindre.

Det, sammen med det ideelle vejr, vil hjælpe dig med at få en glat og problemfri ferie og en fremragende tur. Du ved allerede, at der er masser af ting at lave i New York i maj.