Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bike Tours og udlejning

Lungen i Big Apple er et fantastisk sted at slentre, tage på picnic, leje en båd eller cykle.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

14 minutters læst

Bike Tours og udlejning

En solskinsdag i Central Park | ©Hellotickets

Central Park er med sine 341 hektar New Yorks største bypark og grønne lunge og uden tvivl en af de vigtigste ting at se på Manhattan, et smukt sted, hvor New York-borgerne samles for at gå en behagelig tur, solbade eller dyrke sport og koble af fra byens travlhed. Et smukt sted, hvor New Yorkere samles for at tage en behagelig spadseretur, solbade eller dyrke sport og koble af fra byens travlhed. Hvad skal man se og lave i Central Park?

Den topper listen over de bedste parker i New York, og du har helt sikkert set den utallige gange som scene i mange film og serier. Inden du begiver dig ud på dit besøg, er det værd at huske, at den er over 800 meter bred og mere end 4 kilometer lang, hvilket gør den større end Vatikanet og Monaco, to uafhængige lande.

Med dette in mente ville det være udmattende at gå hele Central Park i hele dens længde. For at få et overblik over parken og stadig have energi tilovers til at udforske New York efter dette besøg kan du tage med på en guidet tur i Central Park eller se den på egen hånd, hvortil jeg har udarbejdet denne liste over must-sees:

1. Lej en båd på The Lake

Bådture i Central Park| ©Hellotickets
Bådture i Central Park| ©Hellotickets

The Lake er den næststørste sø i parken efter Reservoir. Den er overspændt af Bow Bridge, hvor du kan leje små både eller tage en tur i gondol om sommeren. En bådtur på ethvert tidspunkt af dagen er en fredelig og afslappende oplevelse, men hvis vejret tillader det, anbefaler jeg, at du gør det ved solnedgang, hvor farverne i parken og de omkringliggende bygninger får en magisk nuance.

Hvis du har lyst til at leje en båd på The Lake, kan den rumme op til fire personer og koster 15 USD i timen, men du skal dog betale 4 USD ekstra for hvert ekstra kvarter, det tager at returnere båden. Du vil normalt blive bedt om at betale et depositum på 20 USD, som refunderes ved din tilbagelevering, når de kontrollerer, at båden er i perfekt stand.

Åbningstiderne er fra kl. 10 til solnedgang fra april til november, så sørg for at udnytte dette, hvis du rejser til New York i foråret, sommeren eller efteråret.

Book en tur med cykeltaxa i Central Park

2. Gå på skøjter på Wollman Rink, deres vinterbane

Central Park Ice Rink| ©FJKFJK / Flickr.com
Central Park Ice Rink| ©FJKFJK / Flickr.com

En af de mest populære ting at lave i New York om vinteren (og endnu mere omkring jul) er at gå på skøjter i Central Park. Lige rundt om det sydlige hjørne af parken finder du Wollman Rink, en spektakulær skøjtebane, hvor du kan glide hen over isen fra kl. 10 til 22 alle ugens dage (vær advaret, de lukker omkring kl. 14.30 om mandagen).

Til prisen betaler voksne 12 dollars og børn 6 dollars, og skøjteløbere kan leje skøjter ved indgangen til rinken for ti dollars ekstra. Husk at medbringe kontanter, da de ikke tager imod kreditkort. Når du er der, spørger de dig om din fodstørrelse, så de kan give dig et par skøjter, der passer. Dette er en fantastisk plan, der venter dig i New York fra november og frem.

Hvis du drømmer om en postkortby, fordi du er så heldig at besøge New York i julen, er her nogle andre planer som denne, som du ikke må gå glip af i den mest magiske tid på året: 15 ting at lave i New York City i julen.

Lej en elektrisk cykel i Central Park

3. Besøg Central Park Zoo

Et billede af en af søløverne i Central Park Zoo.| ©NYC & Company
Et billede af en af søløverne i Central Park Zoo.| ©NYC & Company

Det var den første zoologiske have i New York (1860) og har specialiseret sig i visse arter som f.eks. lemurer, grizzlybjørne, hvide leoparder, røde pandaer og søløver, men børnene vil være bekendt med de berømte pingviner, som har inspireret storfilmene "Madagascar".

Det er nødvendigt at købe billetter på forhånd, men heldigvis er priserne ikke overdrevne. En voksenbillet koster 13,95 $, og børn betaler under 9 $, hvilket gør det til en overkommelig plan (i betragtning af standardpriserne på Manhattan). En anden mulighed er at tage denne rundvisning i New York med et besøg i Central Park Zoo.

Og hvis du foretrækker at se floraen?

Besøg Conservatory Gardens: Dette er en enorm have, der er opdelt i tre forskellige stilarter (engelsk, fransk og italiensk) med smukke sæsonbestemte planter og blomster. Atmosfæren her er meget afslappet, da der ikke er nogen cyklister eller joggere, så du kan gå en afslappet tur og nyde landskabet.

Bestil billetter til Central Park Zoo

4. Rid i den legendariske Central Park-karrusel

Central Parks berømte karrusel| ©Bike Rental Central Park
Central Parks berømte karrusel| ©Bike Rental Central Park

Denne karrusel er et ikon i parken, som har været i drift siden 1871. Det er et af de største karruseller i landet og er blevet nydt af mange generationer. En tur på 3:30 minutter koster 3 dollars. I nærheden kan du se et udendørs sportsområde.

Selv om det kan virke som lidt af en børnetur, vil du blive overrasket over, hvor mange voksne der kommer med og prøver den uden børn. Måske har det noget at gøre med de billeder, som mange tænker på at uploade til deres Instagram, men sandheden er, at placeringen af karrusellen giver hele familien en masse sjov.

Book en tur med hestevogn i Central Park

5. Tank op på Tavern on the Green

Terrassen på Tavern on the Green i Central Park| ©Paul Wagtouicz
Terrassen på Tavern on the Green i Central Park| ©Paul Wagtouicz

Tavern on the Green har haft åbent siden 1934 og er Central Parks mest berømte restaurant. Den er specialiseret i amerikansk køkken og er et fantastisk sted at nyde terrassen om foråret med sin blomsterfyldte have og den vidunderlige udsigt over parken.

Det er nok ikke den bedste restaurant, du kommer til at prøve på din tur, men beliggenheden og omgivelserne gør den til et meget behageligt sted at holde en pause (eller varme sig op) før eller efter din tur i parken.

Menuen spænder fra salater til sandwiches og burgere, men min favorit var dagens suppe, som jeg kan forsikre dig om er perfekt til at varme op efter en skøjtetime på en vinterdag i New York.

6. Løb en tur på den smukke The Mall-promenade

Løbe i Central Park| ©Hellotickets
Løbe i Central Park| ©Hellotickets

Hvis du tager til Central Park, er du nødt til at gå i hvert fald en del af denne vidunderlige promenade. The Mall er den vigtigste promenade i parken, der løber fra 66th Street til 72nd Street og fører til den smukke Bethesda Terrace, som jeg fortæller om om lidt.

Jeg kan godt lide at forestille mig, at byens overklasse ankom til parken i deres vogne for årtier siden og kom ned på en hyggelig spadseretur her - en rigtig rejse tilbage i tiden!

I dag er det et populært samlingssted for bl.a. gadekunstnere og skateboardere(i øvrigt vil du blive overrasket over niveauet hos mange af skateboarderne på denne promenade!). ) Der er også ofte livemusik langs ruten.

I den sydlige ende af The Mall ligger The Literary Walk, en gangbro med statuer af berømte forfattere som Shakespeare, Robert Burns og Sir William Scott.

7. Tag billeder fra Bethesda Terrace

Fra trapperne på Bethesda Terrace i Central Park| ©Hellotickets
Fra trapperne på Bethesda Terrace i Central Park| ©Hellotickets

Bethesda Terrace betragtes som hjertet af Central Park. Ensemblet domineres af Bethesda-fontænen (1873), som er en af de mest fotograferede attraktioner, men den øverste terrasse og den smukt flisebelagte og buede gangbro nedenunder fortjener også en masse opmærksomhed.

Live-musikere optræder ofte omkring springvandet, og mange New Yorkere bruger det som et mødested for at mødes med venner (og første dates). Du vil også se grupper af teenagere slentre her efter skoletid, og det er et sted, hvor mere end én har friet til sin partner (jeg vil lade det blive ved det!).

8. Hyld John Lennon på Strawberry Fields

Hyldest til John Lennon i Central Park| ©Hellotickets
Hyldest til John Lennon i Central Park| ©Hellotickets

Strawberry Fields er navnet på John Lennon-mindepladsen, der ligger mellem 71st og 74th Streets og er opkaldt efter en sang af The Beatles: "Strawberry Fields Forever".

Lennon boede meget tæt på her, i den berømte Dakota Building, og som en hyldest blev der sat en stor mosaik i jorden med ordet "Imagine", der henviser til en af hans mest berømte sange. I dag er denne cirkulære mosaik blevet et pilgrimscenter for hans fans.

Du kan straks få øje på den, fordi der normalt er musikere, der spiller levende Lennon-sange omkring den, samt en gruppe turister, der venter på at få taget deres billede med mosaikken.

9. Omkring dammen

Piger, der spiller ved The Pond| ©Hellotickets
Piger, der spiller ved The Pond| ©Hellotickets

De fleste af parkens attraktioner ligger i den sydlige halvdel, mellem 59th og 86th. The Pond er med sine 1,4 hektar Central Parks fjerdestørste sø og et tilflugtssted for trækfugle. The Pond ligger i en slags dal, hvilket gør den overraskende stille og et fredfyldte område, der er ideelt til at se solnedgangen.

Andre søer eller reservoirer i parken:

 • Harlem Meer: En anden af de søer, der findes i Central Park, og en juvel, som ikke mange kender til. Det er almindeligt at se fiskere her på betingelse af, at de returnerer fiskene til vandet, og folk, der holder picnic. Omgivet af store træer giver det en fornemmelse af at være isoleret fra det urbane New York for et øjeblik, og om foråret er det imponerende at se, hvordan roserne invaderer denne del af Central Park.
 • Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir: Med sine 43 hektar er det den største sø i Central Park. Indtil 1990'erne var den et drikkevandsreservoir for New York, men nu forsyner den kun de andre søer i parken.

10. Gå på jagt efter Alice i Eventyrland

Alice i Eventyrland-statuen| ©Hellotickets
Alice i Eventyrland-statuen| ©Hellotickets

En af Central Parks mest berømte statuer til ære for forfatteren Lewis Carolls figurer. Den er specielt designet til, at børn kan klatre op på den og tage et sjovt billede med Alice, den hvide kanin og den gale hattemager. Ikke langt derfra står statuen af H.C. Andersen, forfatteren af "Den lille havfrue".

Andre statuer i Central Park

De fleste af statuerne i Central Park er doneret af private personer og organisationer, mens nogle få er doneret af byen selv. Der er statuer af dyr, forfattere, fiktive figurer, historiske personer, videnskabsmænd og endda et regiment fra Første Verdenskrig.

 • Forfattere: William Shakespeare, Lewis Caroll, H.C. Andersen, Sir Walter Scott og Fitz-Greene Halleck.
 • Fiktive figurer: Alice i Eventyrland, Romeo og Julie og Burnett Memorial Fountain.
 • Historiske figurer: Christopher Columbus, Simon Bolivar, kong Władysław II Jagiełłłło og udenrigsminister Daniel Webster.
 • Videnskabsmænd: naturforsker Alexander von Humboldt.
 • Krigsmindesmærke: for 107th New York Infantry Regiment fra Første Verdenskrig.
 • Dyr: Eagles and Prey, Still Hunt og Balto (sidstnævnte til ære for slædehunde, der red gennem en snestorm for at levere medicin for at stoppe en difteriepidemi i Alaska).

11. Besøg Belvedere Slot

Udsigt over Belvedere Castle| ©Centralpark.com
Udsigt over Belvedere Castle| ©Centralpark.com

Dette er en befæstning i victoriansk stil, der blev designet i 1865. Der er nu et vejrobservatorium her, men du kan besøge slottet og nyde panoramaudsigten over Delacorte Theatre, Great Lawn, Turtle Pond og Ramble Forest.

12. Spis en picnic på den store plæne

Nyd en lur efter middagen i Central Park| ©Hellotickets
Nyd en lur efter middagen i Central Park| ©Hellotickets

Central Parks største eng, hvor New Yorkerne samles for at solbade eller holde picnic, når vejret er godt. Hvis du besøger parken om sommeren, er den vært for en række gratis arrangementer som f.eks. koncerter med New York Philharmonic Orchestra.

Hvor man kan købe take-away-mad

Hvis vejret er godt, og det er en solskinsdag, skal du ikke tøve og tage på picnic i Central Park. Men hvor kan man købe mad til en picnic?

 • Whole Foods Market: Dette supermarked ligger på 10 Columbus Circle og har en omfattende buffet med salater, færdigretter, sandwiches, burgere, økologiske råvarer og juice.
 • The Plaza Food Hall: Dette er et fødevaremarked i Plaza Hotels underjordiske niveau med bageri, konditori og bar/restaurant, hvor du kan købe en række forskellige produkter. Du kan spise her ved et af bordene eller barerne eller bestille take away, som du kan tage med til Central Park. The Plaza Food Hall ligger på 1 W 59th St.
 • Street boder: Spredt ud over hele Central Park er der flere madboder, hvor du kan købe hotdogs, vafler, is, sandwiches og drikkevarer.
 • Café Express: Det er den billige variant af The Loeb Boathouse, hvor de tilbyder burgere, sandwiches og salater på deres menu. Det har en meget behagelig have, hvor du kan spise, når vejret er godt, selv om de også har en takeaway-service, der gør det muligt at nyde en picnic i parken.
 • Le Pain Quotidien: Det er et simpelt cafeteria med billige priser til frokost eller en snack. De har et sundt menukort, kaffe, kager og en lækker limonade, som du kan nyde på deres smukke terrasse med udsigt over parken. De har også gratis WiFi.

13. Cykle rundt i parken

Cykeltur i Central Park| ©Hellotickets
Cykeltur i Central Park| ©Hellotickets

Der er mange måder at udforske Central Park på, men din tid er måske ikke uendelig, og du er måske bange for, at du går glip af nogle af seværdighederne. Sandheden er, at cykling gennem parken er en rigtig god mulighed, da du kan cykle gennem parken på meget kortere tid og se de vigtigste seværdigheder.

Ved hovedindgangene til parken finder du boder, hvor du kan leje en cykel: Jeg anbefaler, at du lejer en cykel for ca. to timer, så du har tid til at nå næsten alt det, du skal se.

14. Besøg museerne og de seværdige bygninger omkring Central Park

Dakota Building og Upper West Side skyline fra Central Park| ©Hellotickets
Dakota Building og Upper West Side skyline fra Central Park| ©Hellotickets

Ud over alle de steder, jeg allerede har nævnt, som du skal se i Central Park, bør din rute også omfatte nogle af de museer og bygninger, der ligger langs kanten af parken. De vigtigste af dem fra nord til syd er følgende:

 • Guggenheim-museet: Et af de bedste museer i New York på grund af sin storslåede samling af moderne kunst og den spektakulære arkitektur i den modernistiske bygning, der er designet af Frank Lloyd Wright. Guggenheim er et ikon fra det 20. århundrede.
 • MET Museum: Det største museum i byen og et af de mest prominente i byen. Dens samling samler kunstværker fra hele verden med mere end 5.000 års historie. MET er fascinerende!
 • Museum of Natural History: Dette er et af New Yorks must-see-museer. Det blev oprettet med henblik på at studere universet, jorden, mennesket og formidling af videnskaben.
 • Dakota Building: Denne lejlighedskompleks ligger på Upper West Side og er berygtet for mordet på John Lennon i 1980, da han var på vej ind i sit hjem.
 • Ghostbusters Building: På 55 Central Park West ligger den ikoniskeGhostbusters-bygning, hvor nogle af de mest ikoniske scener fra filmen foregår.

15. Til frokost: The Loeb Boathouse

The Loeb Boathouse bag søen| ©Posta.com.mx
The Loeb Boathouse bag søen| ©Posta.com.mx

Ved bredden af The Lake ligger denne elegante restaurant, der har dannet rammen om populære film og serier som "When Harry Met Sally", "27 Dresses" og "Sex and the City" i løbet af sin mere end seks årtier lange historie.


Planlæg dit besøg i Central Park

Sådan kommer du til Central Park

 • Bus: linjerne M1, M2, M3, M3, M4 og M10.
 • Metro: linjerne 5, 6, 7, A, B, B, B, C og D.

Beliggenhed og køreplan

Mellem Fifth og Eighth Avenues og 59th og 110th Streets. Parken er åben fra kl. 6 til 1 om morgenen.

Hvad er den mest populære indgang?

Indgangen fra Fifth Avenue til Plaza Hotel. Det er den mest besøgte, men hvis du ønsker at starte dit besøg med mindre turisttrafik og mere fred og ro, kan du gå nordpå mod Harlem.

Hvor meget tid skal du bruge

Afhængigt af længden af dit ophold i New York kan du planlægge dit besøg i Central Park på forskellige måder:

 • Hvis det er et kort besøg, kan du bruge en formiddag eller en eftermiddag der. Du bliver nødt til at planlægge din rejseplan i forhold til den tid, du har til rådighed, da du ikke vil kunne se alt, da det er en enorm park. Hvis du kun har et par timer, kan du leje en cykel for at sikre dig, at du får dækket de vigtigste punkter.
 • Hvis du er i New York i en uge, kan du bruge en hel dag der og holde en picnic eller spise på en restaurant som Tavern on the Green.
 • En anden mulighed er at udforske Central Park over flere dage og kombinere forskellige dele af parken hver dag med nogle af de museer, der ligger i nærheden.
 • Hvis du har kort tid, kan du overveje at tage en tur på el-scooter i Central Park. Den hurtigste måde at sikre dig, at du ikke går glip af noget!

Hvordan finder du vej rundt i Central Park?

Central Park har mange forskellige indgange, og når du først er kommet dertil, kan du blive desorienteret på grund af parkens enorme størrelse. For at sikre, at dette ikke sker, råder jeg dig til at kigge på lygtepælene, for de er nummererede. De første to cifre svarer til det gadenummer, der er tættest på dig, mens det sidste ciffer angiver, om du befinder dig på den vestlige eller østlige side af parken.

Desuden betyder de lige cifre, at du er tættere på østsiden af Manhattan, mens de ulige cifre betyder, at du er på vestsiden.

Informationspunkter i Central Park

Hvis du føler dig faret vild eller ønsker at finde den bedste rute til at komme et sted hen i Central Park, kan du gå til et af de fire informationspunkter i parken.

 • Dairy Visitor Center: Det ligger i midten af parken på 65th Street. Det er åbent mandag til søndag fra kl. 9 til 17.
 • Informationskiosk: Der er tre informationskiosker i Central Park, som du kan henvende dig til, hvis du har spørgsmål under dit besøg: West 60th Street, West 72nd Street og East 72nd Street.

Offentlige toiletter i Central Park

Hvis du føler dig kaldet af naturen under dit besøg i Central Park, skal du ikke være bekymret, for der er offentlige toiletter! Her er dem, der er åbne hele året rundt:

 • Heckscher Playground
 • Delacorte Theater Restrooms
 • Charles A. Dana Discovery Center
 • Ramble Shed
 • Ancient Playground
 • Conservatory Garden
 • North Meadow Recreation Center

Hvornår skal du besøge Central Park?

Det bedste tidspunkt at besøge parken er forår eller efterår, to tidspunkter, hvor Central Parks smukke flora er på sit højeste med blomstringen af vegetationen eller skiftet af bladene på træerne, som er et smukt farveshow for øjnene.

Vinteren har dog også sin charme med den ikoniske isbane Wollman Rink, og om sommeren er Central Park en kølig oase, hvor man kan slappe af, når New Yorks temperaturer er på sit varmeste.

Hvilken ugedag er det bedste tidspunkt at udforske Central Park på?

Alle tidspunkter er gode til at tage en hyggelig tur i denne park på Manhattan, men det er rigtigt, at søndagene har en særlig magi, da det er en helligdag, og mange newyorkere benytter lejligheden til at tage til Central Park for at tage på picnic i engene, på en fototur, til sport osv.

Hvad er de bedste udsigter i Central Park?

Central Park ses bedst til fods eller på cykel, som vi har set. Den er fuld af skjulte bakker, broer, søer og udsigtspunkter, der vil give dig utrolige postkort.

Men som med de fleste ting i New York er Central Park bedst at se fra fugleperspektiv. Hvis du vil se Central Park fra oven, er den bedste udsigt fra Top of the Rock eller fra terrassen på MET-museet.

En anden mulighed er at tage med på en helikoptertur over Manhattan og nyde parkens uendelighed i sin helhed. Der findes flere ture, som gennemkæmmer hele parken fra syd til nord, og jeg kan forsikre dig for, at du vil få en åben mund.

Ofte stillede spørgsmål

 • Er det farligt at cykle i New York?

  New York har i de seneste år forbedret sig meget for den gennemsnitlige cyklist takket være de mange cykelstier, der er til rådighed for cyklisterne.

 • Kan man cykle på fortovet i New York?

  Det er faktisk ulovligt at cykle på fortovet, men det er en lov, der sjældent håndhæves. Hvis du cykler på fortovet, er det vigtigste at respektere fodgængere, træde langsomt i pedalerne og stige af cyklen, når det er nødvendigt.

 • Skal jeg have hjelm på, når jeg cykler i New York?

  De fleste cykelture og udlejningsbureauer vil bede dig om at bære en hjelm af hensyn til din sikkerhed, og selv om det ikke er lovpligtigt, anbefaler vi på det kraftigste, at du bærer en hjelm, især i en travl by som New York.