Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rejseguide til New York i oktober: bedste ting at gøre og se i byen

Oktober i The Big Apple er en helt særlig måned, som er præget af Halloween. Jeg vil fortælle dig alt, hvad du behøver at vide... for at have det sjovt!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

10 minutters læst

Rejseguide til New York i oktober: bedste ting at gøre og se i byen

Farverne i Central Park i oktober | ©Pierre Blache

Oktober i New York er en af de mest magiske tider på året. De tusindvis af orange og rødlige blade i Central Park, uhyggelige Halloween-græskar og slik-eller-slik-folk forvandler Big Apple til en fortryllet by på denne tid af året. Det lyder skønt, ikke?

På den anden side, når efteråret begynder i New York, falder temperaturerne, lavsæsonen for turisme begynder, og byen er ikke overfyldt med besøgende, hvilket er velkomment. I denne artikel vil jeg fortælle dig om de 10 bedste ting, du kan lave i skyskrabernes by i oktober. Gå ikke glip af nogen af dem!

1. Nyd starten på NBA-sæsonen

Inde i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou
Inde i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou

Hvilken basketballfan har ikke drømt om at se sine idoler live? Det er den amerikanske drøm, der går i opfyldelse. Uanset om du er fan af sporten eller ej, kan du ikke gå glip af passionen for sporten i USA på stadion. Showet er garanteret!

Oktober er en vigtig måned, fordi den officielle sæson starter, så du kan opleve galskaben og atmosfæren ved en livekamp efter sommerpausen. Spillerne er tilbage med mere entusiasme end nogensinde!

Desuden har du i New York en dobbelt chance for at nyde en kamp, da Nets spiller i Barclays Center, Brooklyn Nets' hjemmebane, og New York Knicks i Madison Square Garden.

Sådan køber du NBA-billetter

Efterspørgslen på at komme til en NBA-kamp er ekstremt stor, og billetterne bliver udsolgt måneder i forvejen. For at du ikke skal blive snydt, anbefaler jeg, at du køber dine billetter så hurtigt som muligt. Alle billetter er dog digitale og kan kun købes online.

Nyttige oplysninger om NBA-billetter

 • Pris: fra €50 (gennemsnitsprisen for gode pladser til kampe med stor efterspørgsel er normalt omkring €150).
 • Datoer: Den regulære sæson løber fra midten af oktober til begyndelsen af april.
 • Anbefales hvis... du vil have en unik oplevelse og en masse adrenalin.
 • For at finde ud af mere: besøg artiklen Sådan køber du NBA-billetter i New York.

Book din NBA-billet

2. Gå en tur gennem Central Park og beundre efterårsfarverne

Efterår i Central Park| ©Marie-Lan Nguyen
Efterår i Central Park| ©Marie-Lan Nguyen

At beundre naturen og de skiftende årstider er en af mine yndlingsting overalt i verden, men især i Central Park, New Yorks grønne lunge. I oktober begynder bladene at falde, og landskabet er smukkere end nogensinde: det er farvet med rødt, orange, brunt? Hvis du kan lide at fotografere, skal du nok få støvlerne på!

Hvis du også rejser til New York med børn, tilbyder Central Park normalt forskellige ture på denne tid af året, som er ideelle til en familiedag, som f.eks. skildpaddeturen, hvor du besøger en dam, der huser fem typer skildpadder. Desuden betaler man kun en symbolsk pris på 4,50 euro pr. familie (som inkluderer to voksne og to børn), og det er det hele værd!

Men har du nogensinde overvejet at leje en cykel i Central Park for at komme komfortabelt og helt rundt i den? Det er en af mine yndlingsmåder at lære området at kende på. På den måde bliver du ikke udmattet, du har energi nok til at fortsætte din rute, og du sikrer dig, at du har tid til at se det hele.

Lej en cykel i Central Park

3. Få en skræmmende dag... i et hjemsøgt hus!

Spøgelseshuset Merchant's House Museum:| ©Ajay Suresh
Spøgelseshuset Merchant's House Museum:| ©Ajay Suresh

Hvis du som barn nød at køre med heksetoget på markeder eller dykke ned i Mansion of Terror, hvor du fik et lille gys, får du dem nu i stor stil! De hjemsøgte huse i New York er en klassiker og vil få dig til at leve aftenen før Halloween med frygt og... hår på hovedet!

Der er noget for enhver smag: gotiske, med spøgelser, med lysshow, dem, der har mørke historier bag sig, og hvor der blev begået mord... Men ægte! De har alle deres egen legende, og i oktober måned åbner de dørene for at overraske både newyorkere og fremmede besøgende.

Vidste du forresten, at de også arrangerer kirkegårdsture om natten til Halloween og en tur i katakomberne i stearinlysets skær?

Oplev de bedste uhyggelige palæer i New York City

 • Merchant's House Museum: Ud over at være et smukt og historisk vartegn er dette museum i oktober ofte vært for spøgelsesture i fortid og nutid, hvor man forklarer de (virkelige) paranormale hændelser, der har fundet sted på dette uhyggelige sted.
 • Blood Manor: Dette rædselspalæ ligger på Broadway. Du vil blive ført ind i en skræmmende rejse gennem en labyrint af rum, hvor skuespillere angriber dig, når du mindst venter det.
 • The Haunted Farm at Queens County Farm: Denne 300 år gamle bondegård midt ude på landet byder på en lettere Halloween for hele familien. Der er også aktiviteter, hvor man kan lære om ciderfremstillingsprocessen og græskarplantning.

Book en tur gennem NY's katakomber

4. Udforsk den botaniske have og dens nysgerrige fugleskræmsler.

Botanisk have| ©Hellotickets
Botanisk have| ©Hellotickets

Frem til den 31. oktober kan besøgende nyde New Yorks botaniske have i Bronx, som ændrer sin indretning og kommer i Halloween-stemning. Der vil du opdage en have dekoreret med græskar, fugleskræmsler, venlige skeletter og andre traditionelle figurer.

Der er også et dukketeater om efteråret, en workshop, hvor man kan lave sine egne fugleskræmsler, og en weekend i oktober er der en udstilling af nogle af verdens største græskar. Du kan også benytte lejligheden til at se den gamle skov, Bronx-floden og de spektakulære haver.

En af de attraktioner, der overraskede mig mest, var det gratis lille tog, der tager dig med på en rundtur i parken, og du kan stoppe ved de seværdigheder, du vil se nærmere på. Meget praktisk!

Hvad du kan se i Botanisk Have

 • Enid A. Haupt Conservatory: et drivhus, der huser tropiske planter og kaktusser samt nogle meget interessante midlertidige udstillinger.
 • Mertz Library: et af de største botaniske biblioteker i verden.
 • Leon Levy Visitor Center: et center, hvor du kan finde frø, planter og dekorativt tilbehør til dit hjem.
 • Damme: fyldt med åkander, nøkkeroser og lotus.

Book dine billetter til Botanisk Have

5. Se de fantastiske Niagara-vandfald

Niagara vandfaldene|©caraban25
Niagara vandfaldene|©caraban25

Selvom sommeren uden tvivl er det bedste tidspunkt at se Ni agara Falls på grund af det gode vejr, og fordi alle attraktionerne er åbne for offentligheden, er ulempen ved disse datoer, som du kan forestille dig, at de er fulde af mennesker. Derfor er det et godt tidspunkt at udnytte din rejse til New York i oktober til at nyde dette vidunder uden folkemængderne.

Derudover er hotelværelserne billigere i oktober, og det er ikke for koldt endnu, så du vil nyde det komfortabelt. Åh, og det er den mest romantiske måned på året, så omgivelserne vil være charmerende.

Det er meget almindeligt at udnytte dit besøg i New York til at se Niagara Falls, og den mest behagelige måde at gøre det på er ved at leje en tur. Der er endags-, todages- og endda firedages-ture. Så det er op til dig.

Book en tur til Niagara Falls

6. Vær amerikaner for en dag hos New York Rangers

mennesker i gaderne|©Zan's World
mennesker i gaderne|©Zan's World

Ishockey er en af de mest populære sportsgrene i USA, så at se en kamp er en fantastisk måde at få en smagsprøve på amerikansk kultur og være en insider.

Ishockeysæsonen starter i oktober, så det er perfekt. Desuden er New York Rangers et af de vigtigste og mest kendte hold i landet. Du kan tage ind og se dem, når de spiller i Madison Square Garden i New York. Er du frisk?

Jeg anbefaler dog, at du bestiller dine New York Rangers-billetter på forhånd, for de bliver hurtigt udsolgt.

Book dine billetter til New York Rangers

7. Hæng dig i umulige bygninger

Indgang til Museum of China in America| ©Jim.henderson
Indgang til Museum of China in America| ©Jim.henderson

I en weekend i oktober åbner mere end 300 af New Yorks ikoniske bygninger deres døre gratis som en del af Open House New York-arrangementet. Det er institutioner, der normalt er lukket for offentligheden, men til nogle af dem skal du booke på forhånd.

Arrangementet giver en unik mulighed for at opdage de bedste eksempler på New Yorks arkitektur, design, ingeniørkunst og kulturarv. Jeg var fascineret! Du kan nyde levende musik i boghandlerne, gratis foredrag, guidede ture og komme ind i et væld af kuriøse bygninger, såsom Museum of China in America, Islamic Cultural Center eller se, hvordan bydelen Brooklyn har forvandlet Gowanus-kanalen, et af de mest forurenede steder i USA, til Sponge Park.

8. Blænd op på Hudson Valley Pumpkin Festival

På Jack O'Lantern-festivalen| ©Getty Images
På Jack O'Lantern-festivalen| ©Getty Images

Som du har set, er New Yorks oktoberprogram uden tvivl centreret omkring årets mest skræmmende begivenhed: Halloween. En af de traditioner, der fangede min opmærksomhed mest, var den med at dekorere New Yorks hjem med græskar. Men der ventede mig en endnu større overraskelse... Jack O'Lantern Festival!

Hvert år på denne tid er byen Croton-on-Hudson vært for Jack O'Lantern Festival, som genskaber et landskab fra det 18. århundrede og udstiller mere end 7.000 græskar designet og håndskåret af et team af håndværkere. De er alle oplyste!

Vidste du, at disse græskar bruges til at genskabe alle mulige figurer og scener, såsom den berømte Frihedsgudinde, en drage eller stjernerne i et planetarium? Du har aldrig set noget lignende før!

Nuria's Traveller Tip

Udstillingen åbner normalt mellem kl. 17 og 21, og det er bedst at besøge den, når det er helt mørkt. Book dine billetter så hurtigt som muligt, for de er normalt udsolgt!

9. Hold øje med trækfuglene... De rejser også til New York!

Bryant Park i New York| ©Alexander Spatari
Bryant Park i New York| ©Alexander Spatari

Ville du ikke have gættet, at snesevis af fugle migrerer til New York hvert år? Skyskrabernes by er hjemsted for et stort antal fuglearter, og de lever også den amerikanske drøm i Bryant Park! På den anden side ville jeg som sædvanlig også elske at bo her.

Hvis du rejser i oktober, er du heldig! For denne park er vært for en gratis (ja, gratis!) fugletur i september og oktober. Du vil opdage den fantastiske mangfoldighed af arter, der lever i Bryant Park i træktiden.

Den guidede tur finder sted mandage og torsdage med en miljøpædagog, og tilmelding er ikke nødvendig. Vidste du, at mere end 130 forskellige fuglearter har passeret gennem denne enklave? Åh, New York, New York... Hvad kan du forvente.

Nyttige oplysninger om fugleturen:

 • Dato: 6. september til 14. oktober 2021.
 • Åbningstider: Mandage, kl. 8-9, og torsdage, kl. 17-18.
 • Mødested: Heiskell Plaza, nær hjørnet af 6th Avenue og 42nd Street.

10. Og mens du er i gang... Lær at jonglere i Bryant Park!

Jonglering i Bryant Park| ©Diane Greene Lent
Jonglering i Bryant Park| ©Diane Greene Lent

Om sommeren er Bryant Park vært for musikfestivaler, hvor bøgerne kommer ud på gaden, så alle kan nyde dem, og i oktober er der ud over fuglekiggeri også udendørs jongleringskurser for at udnytte det gode vejr. Hvis du ikke vil lære det, kan du også overvære de shows, de arrangerer.

Hele året rundt (hvis vejret tillader det) er der også gratis gåture i Bryant Park ledet af parkens personale. Turene finder sted hver anden onsdag og varer ca. 45 minutter.

På denne guidede tur vil du opdage nogle af hemmelighederne i denne ikoniske park, som anses for at være en af de ældste i New York. Du får at vide, at den i nogle år blev epicenter for kriminalitet og stoffer på Manhattan, og at den om vinteren fyldes med igloer, hvor du kan få en kop chokolade eller en god cider, hvilket gør den til en af de bedste parker i New York.

Nuria's Traveller Tip

I slutningen af oktober er friluftsmarkedet åbent for kunsthåndværkere fra New York og hele verden. Hvis du kan, så tag med, for der er nogle virkelig søde ting!

11. Se Hollywood-stjerner på New York Film Festival

Berømtheder til premieren på The Social Network på New York Film Festival.| ©Raffi Asdourian
Berømtheder til premieren på The Social Network på New York Film Festival.| ©Raffi Asdourian

Kan du forestille dig at rejse til New York og se folk som Denzel Washington, Penelope Cruz og Pedro Almodovar? I oktober er det muligt takket være New York Film Festival, som finder sted mellem slutningen af september og begyndelsen af denne måned.

Hvis du elsker den syvende kunst, vil du elske denne begivenhed, fordi den er vært for nogle af de mest ventede verdenspremierer, en rød løber fuld af Hollywood-stjerner, samtaler og gratis filmpræsentationer.

I 2021 overraskede det for eksempel med verdenspremieren på 'The Tragedy of Macbeth', en sort-hvid film af Joel Cohen med Denzel Washington, Frances McDormand og Corey Hawkin i hovedrollerne, baseret på tragedien af samme navn af William Shakespeare. Så tag dit bedste tøj på, og kom og se skuespillerne!

12. Spis og drik, livet er kort (især i New York!)

New York City vin- og madfestival| ©nantuck3t
New York City vin- og madfestival| ©nantuck3t

Hej, foodies! I oktober afholdes New York City Wine and Food Festival, byens største mad- og vinfestival, hvor du kan nyde smagsprøver, aftener med tv-kokke (the Arguiñanos of America), fester, praktiske madlavningskurser og vinsmagninger. Hvem vil mere?

På den anden side, hvis du elsker koffein, har du en helt særlig date med kaffe på New York Coffee Festival, et shot, der vil give dig den energi, du har brug for til at rejse og lægge tusind planer i Big Apple.

Nuria's Traveller Tip

Nyd en af de bedste solnedgange på Staten Island-båden, der forbinder sydspidsen af Manhattan med Staten Island. Det bedste er, at det er gratis!


Oktober-temperaturer i New York

Efterår i Central Park| ©Levon Avdoyan
Efterår i Central Park| ©Levon Avdoyan

Som man siger "skørt oktobervejr, det vælter ned med lidt af hvert". Derfor anbefaler jeg dig at være forberedt på, hvad der kan komme, hellere for meget end for lidt! Gennemsnitstemperaturen i denne måned i New York ligger mellem 10 grader og 18 grader. Det gode? Ifølge statistikkerne regner det normalt kun 6 dage om måneden, så du får ikke brug for en paraply, men du får brug for en god frakke.

Ideelt set bør du tage varmt tøj, trøjer og lange bukser med - jeg pakker altid et halstørklæde i min kuffert! Og nogle behagelige kondisko eller støvler, for selv om du ikke er klar over det, kommer du til at tilbagelægge mange kilometer. Og nu, lad os nyde det!