Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rejseguide til New York i oktober: bedste ting at gøre og se i byen

Oktober i Big Apple er en meget speciel måned, hvis dagsorden er præget af Halloween. Jeg skal fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide... at have det sjovt!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

10 minutters læst

Rejseguide til New York i oktober: bedste ting at gøre og se i byen

Farverne i Central Park i oktober | ©Pierre Blache

Oktober i New York er en af de mest magiske tider på året. De orange og rødlige blade i Central Park, uhyggelige Halloween-græskar og trick-or-treaters forvandler Big Apple til en fortryllet by på denne tid af året. Det lyder godt, ikke sandt?

På den anden side falder temperaturerne i New York med efterårets begyndelse, og uden for turismen begynder lavsæsonen, og byen er ikke overfyldt med besøgende, hvilket er en god ting. I denne artikel fortæller jeg dig de 10 bedste ting, du kan lave i skyskrabernes by i oktober, så gå ikke glip af nogen af dem!

1. Nyd starten på NBA-sæsonen

Inde i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou
Inde i Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou

Hvilken basketballfan har ikke drømt om at se sine idoler live? Det er den amerikanske drøm, der går i opfyldelse. Uanset om du er fan af sporten eller ej, kan du ikke gå glip af passionen for sporten i USA på stadion: der er garanti for showet.

Oktober er en vigtig måned, fordi den officielle sæson starter, så du kan opleve galskaben og atmosfæren i en live kamp efter sommerferien, og spillerne er tilbage med mere entusiasme end nogensinde! Her fortæller jeg dig i detaljer, hvordan basketballsæsonen fungerer, og hvordan du får dine NBA-billetter.

Og i New York har du dobbelt mulighed for at nyde en kamp, da Nets spiller i Barclays Center, Brooklyn Nets Stadium, og New York Knicks spiller i Madison Square Garden.

Sådan køber du NBA-billetter

Et vigtigt faktum! Efterspørgslen efter at se en NBA-kamp er ekstremt høj, og billetterne bliver udsolgt flere måneder i forvejen. For at du ikke bliver overrasket, anbefaler jeg, at du køber dine billetter så hurtigt som muligt. De kan dog kun købes online. Alle billetter er digitale.

Nyttige oplysninger om NBA-billetter

Pris: fra 50 € (gennemsnitsprisen for gode pladser til kampe med stor efterspørgsel er normalt omkring 150 €).

Datoer: Den normale sæson løber fra midten af oktober til begyndelsen af april.

Anbefales, hvis... du ønsker en unik oplevelse og en masse adrenalin.

Book dine NBA-billetter

2. Gå en tur gennem Central Park og se efterårets farver

Efterår i Central Park| ©Marie-Lan Nguyen
Efterår i Central Park| ©Marie-Lan Nguyen

At beundre naturen og de skiftende årstider er en af mine yndlingsaktiviteter overalt i verden, men især i Central Park, New Yorks grønne lunge. I oktober begynder bladene at falde, og landskabet er smukkere end nogensinde før: det er farvet med røde, orange, brune? Hvis du kan lide at fotografere, så er det en fornøjelse for dig!

Hvis du også rejser til New York med børn, tilbyder Central Park på denne tid af året normalt forskellige ture, der er ideelle til en familiedag, f.eks. skildpadde-turen, hvor du kan besøge en dam, der er hjemsted for fem forskellige slags skildpadder. Prisen er kun symbolske 4,50 euro pr. familie (som omfatter to voksne og to børn), og det er det hele værd!

Her er nogle andre efterårsaktiviteter, som du kan lave i Big Apple, med eller uden børn, for at få mest muligt ud af en af de mest fotogene årstider og også en af de mest behagelige med hensyn til planer og temperaturer.

Bestil en rundvisning i Central Park

3. Nyd Halloween i New York: oplev en skræmmende dag... i et hjemsøgt hus!

Museet Haunted Merchant's House:| ©Ajay Suresh
Museet Haunted Merchant's House:| ©Ajay Suresh

Hvis du var en af dem, der som barn nød at køre med heksetoget på markederne eller dykke ned i Mansion of Horror, hvor de gav dig en lille forskrækkelse, så får du dem nu i stor stil! New Yorks hjemsøgte huse er en klassiker og vil gøre Halloween aftenen skræmmende og... hårrejsende!

Der er hjemsøgte huse for enhver smag: gotiske huse, med spøgelser, med lysshow... huse med mørke historier bag sig, og hvor mord har fundet sted. Men ægte huse! De har alle deres egne legender, men i oktober måned åbner de deres døre for at overraske både New Yorkere og fremmede besøgende. Velkommen!

Og først og fremmest et godt råd: Undervurder ikke amerikanerne, husk at de er mestre i spændings- og gysergenren. Vidste du forresten, at der også arrangeres kirkegårdsture til Halloween i New York i denne måned?

Opdag de bedste hjemsøgte palæer i New York City

Se de bedste hjemsøgte huse i Big Apple til Halloween

  • Merchant's House Museum: Ud over at være et historisk og arkitektonisk smukt sted har dette museum i oktober normalt spøgelsesture, både i fortid og nutid, hvor de forklarer de (virkelige) paranormale hændelser, der har fundet sted på dette mærkelige sted.

  • Blood Manor: Dette rædselshus ligger på Broadway. Her vil du blive inddraget i en skræmmende rejse gennem en labyrint af rum, hvor skuespillere angriber dig, når du mindst venter det. I et rum møder du en ond dukke og i et andet en Joker-agtig dræberklovn, blandt andre overraskelser.

  • Den hjemsøgte gård på Queens County Farm: Dette store hus midt på landet arrangerer en lettere Halloween for hele familien. Der er også aktiviteter, hvor du kan lære om fremstillingsprocessen af cider og græskarplantagen - denne gård har mere end 300 års historie!

Book en natlig rundtur på Manhattan med bus

4. Blænder på græskarfestivalen i Hudson Valley

På Jack O'Lantern-festivalen| ©Getty Images
På Jack O'Lantern-festivalen| ©Getty Images

Som du har set, er New Yorks oktoberprogram utvivlsomt centreret om årets mest skræmmende begivenhed: Halloween. En af de traditioner, der fangede min opmærksomhed, var at pynte New Yorks hjem med græskar. Men jeg fik en endnu større overraskelse... Jack O'Lantern-festivalen!

Byen Croton-on-Hudson er hvert år vært for Jack O'Lantern Festival på denne tid, som genskaber et landskab fra det 18. århundrede og viser mere end 7.000 græskar, der er designet og håndskåret af et hold håndværkere. De er alle oplyst!

Vidste du, at disse græskar bruges til at genskabe alle mulige figurer og scener, såsom den berømte Frihedsgudinde, en drage eller stjernerne i et planetarium? Du har aldrig set noget lignende før!

Nuria's Rejsetips

Udstillingen åbner normalt mellem kl. 17 og 21, så det er bedst at besøge den, når det er helt mørkt, så bestil dine billetter så hurtigt som muligt, da de har tendens til at blive udsolgt!

5. Hold øje med trækfuglene... De rejser også til New York!

Bryant Park i New York| ©Alexander Spatari
Bryant Park i New York| ©Alexander Spatari

Ville du ikke have gættet, at snesevis af fugle trækker til New York hvert år? Byen med skyskrabere er hjemsted for et stort antal fuglearter, og de lever også den amerikanske drøm i Bryant Park! På den anden side ville jeg naturligvis også gerne bo her.

Hvis du skal rejse i oktober, er du heldig! Fordi denne park er vært for en gratis (ja, gratis!) fugletur i september og oktober. Du vil opdage den fantastiske mangfoldighed af arter, der lever i Bryant Park i træktiden.

Den guidede tur finder sted mandag og torsdag med en miljøformidler, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig. Vidste du, at over 130 forskellige fuglearter har passeret denne enklave? Åh, New York, New York... Hvad kan du forvente.

Nyttige oplysninger om fugleturen:

  • Dato: 6. september til 14. oktober 2021.

  • Åbningstider: Mandage fra kl. 8.00 til 9.00 og torsdage fra kl. 17.00 til 18.00.

  • Mødested: Heiskell Plaza, nær hjørnet af 6th Avenue og 42nd Street.

6. Og når du nu alligevel er i gang... Lær at jonglere i Bryant Park!

Jonglering i Bryant Park| ©Diane Greene Lent
Jonglering i Bryant Park| ©Diane Greene Lent

Om sommeren er Byrant Park vært for musikfestivaler og bringer bøgerne ud på gaden, så alle kan nyde dem, men i november og decemberanlægges der en skøjtebane som en del af vinterfestivalen, hvor folk kan stå på skøjter... gratis!

Og i oktober er der ud over fuglekiggeri også udendørs jongleringskurser, så man kan få mest muligt ud af det gode vejr. Hvis du ikke ønsker at lære noget, kan du også deltage i de shows, som de arrangerer. Fed idé, ikke sandt?

Hvis du er lidt af en klods (som jeg) og altid har misundt dem, der kan lave stunts, kan du benytte dig af din tur til Bryant Park til at deltage i et gratis jongleringskursus. Du kan deltage i en hurtig lektion, blive til hele klassen eller bare nyde at se dem afprøve deres færdigheder - instruktørerne er super venlige! Det vil du se.

Hele året (hvis vejret tillader det) er der også gratis vandreture i Bryant Park med parkens personale som leder. Rundvisningerne finder sted hver anden onsdag og varer ca. 45 minutter.

På denne guidede tur vil du opdage nogle af hemmelighederne i denne ikoniske park, som anses for at være en af de ældste i New York. Du vil få at vide, at den i nogle år blev centrum for kriminalitet og narkotika på Manhattan, eller at den om vinteren er fyldt med igloer, hvor du kan få en kop chokolade eller en god cider, hvilket gør den til en af de bedste parker i New York.

Nuria's Rejsetips

I slutningen af oktober er friluftsmarkedet åbent for kunsthåndværkere fra New York og hele verden, og hvis du har mulighed for det, så kom med og se nogle af de sødeste små ting!

7. Udforsk den botaniske have og... dens mærkelige fugleskræmsler

Botanisk have| ©Hellotickets
Botanisk have| ©Hellotickets

Indtil den 31. oktober kan besøgende nyde New York Botanical Garden i Bronx, som ændrer sin indretning og er i Halloween-ånd. Her vil du opleve en have, der er dekoreret med græskar, fugleskræmsler, venlige skeletter og andre traditionelle figurer.

Der er også et efterårsdukketeater, en workshop, hvor du kan lave dine egne fugleskræmsler, og en weekend i oktober er der en udstilling af nogle af verdens største græskar - en rigtig godbid! Du kan også benytte lejligheden til at se den gamle skov, Bronx River og de spektakulære haver.

En af de attraktioner, der overraskede mig mest, var det gratis lille tog, der kører gennem parken, og du kan stoppe ved de seværdigheder, du ønsker at se i dybden. Meget praktisk!

Hvad du kan se i den botaniske have

  • Enid A. Haupt Conservatory: et drivhus med tropiske planter og kaktusser samt nogle meget interessante midlertidige udstillinger.
  • Mertz Library: et af de største botaniske biblioteker i verden.
  • Leon Levy Visitor Center: et center, hvor du kan finde frø og planter og tilbehør til boligindretning - ideelt til "handyman"!
  • Damme: fyldt med vandliljer, vandliljer og lotusser.

Book dine billetter til Botanic Garden

8. Se Hollywood-stjernerne på New York Film Festival

Berømtheder til premieren på The Social Network under New York Film Festival| ©Raffi Asdourian
Berømtheder til premieren på The Social Network under New York Film Festival| ©Raffi Asdourian

Kan du forestille dig at rejse til New York og se Denzel Washington, Penélope Cruz og Pedro Almodóvar? I oktober er det muligt takket være New York Film Festival, som finder sted mellem slutningen af september og begyndelsen af denne måned.

Hvis du elsker den syvende kunst, vil du elske denne begivenhed, fordi den er vært for nogle af de mest ventede verdenspremierer, en rød løber fuld af Hollywood-stjerner, foredrag og gratis filmpræsentationer.

I 2021 overraskede det f.eks. med verdenspremieren på "The Tragedy of Macbeth", en sort/hvid film af Joel Cohen med Denzel Washington, Frances McDormand og Corey Hawkin i hovedrollerne, baseret på William Shakespeares tragedie af samme navn. Så tag dit bedste tøj på og kom og se skuespillerne!

9. Hæng ud i umulige bygninger.... med åbne døre!

Adgang til det kinesiske museum i Amerika| ©Jim.henderson
Adgang til det kinesiske museum i Amerika| ©Jim.henderson

I en weekend i oktober åbner mere end 300 af New Yorks ikoniske bygninger gratis deres døre som en del af Open House New York-arrangementet- institutioner, der normalt er lukket for offentligheden! Men til nogle af dem skal du bestille din billetpå forhånd.

Arrangementet giver en unik mulighed for at opleve de bedste eksempler på New Yorks arkitektur, design, teknik og kulturarv - jeg var fascineret! Du kan nyde levende musik i boghandlerne, gratis foredrag, guidede ture og gå ind i et væld af mærkværdige bygninger, f.eks. Museum of China in America, Islamic Cultural Center eller se, hvordan Brooklyn har omdannet Gowanus-kanalen, et af de mest forurenede steder i USA, til Sponge Park.

Billetter til museer i New York

10. Spis og drik, livet er kort (især i New York!)

New York City Wine and Food Festival| ©nantuck3t
New York City Wine and Food Festival| ©nantuck3t

Hej, foodies! I oktober finder også New York City Wine and Food Festival sted, byens største mad- og vinfestival i Big Apple, hvor du kan nyde smagsprøver, aftener med tv-kokke (Arguiñanos of America), fester, praktiske madlavningskurser og vinsmagninger. Hvem er mere?

Hvis du derimod er en koffeinelsker, har du en helt særlig date med kaffe på New York Coffee Festival, et shot, der vil give dig den energi, du har brug for til at udforske og lægge tusind planer i Big Apple.

Nuria's Rejsetips

Nyd en af de bedste solnedgange på Staten Island-båden, der forbinder Manhattans sydspids med Staten Island. Det bedste er, at det er gratis!


Oktober temperaturer i New York

Efterår i Central Park| ©Levon Avdoyan
Efterår i Central Park| ©Levon Avdoyan

Som man siger: "Det skøre oktobervejr giver lidt af hvert". Derfor anbefaler jeg, at du er forberedt på det, der kan komme - hellere for meget end for lidt! Gennemsnitstemperaturen i New York i denne måned ligger på mellem 10 og 18 grader. Det gode er? Ifølge statistikkerne regner det normalt kun 6 dage om måneden, så du har ikke brug for en paraply, men du har brug for en god jakke.

Ideelt set bør du medbringe varmt tøj, trøjer og lange bukser - jeg pakker altid et halstørklæde i min kuffert! Og nogle behagelige kondisko eller støvler, for selv om du ikke er klar over det, vil du komme til at tilbagelægge mange kilometer. Og lad os nu nyde det!