Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

De 10 bedste Harlem-ture

En rundvisning i Harlem er den bedste måde at udforske dette legendariske New York-kvarter i detaljer - se nogle af de bedste!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

De 10 bedste Harlem-ture

På gaderne i Harlem i New York | ©Blaxtar

Efter at det afroamerikanske samfund bosatte sig på Upper Manhattan i begyndelsen af det 20. århundrede, blev Harlem epicentret for New Yorks sorte kultur.

Hvis du vil lære mere om Harlems historie, kultur og køkken, er der intet bedre end en underholdende rundvisning i Harlem. Vil du gerne deltage i en sådan? Her er de bedste ture i Harlem, en af de ting, du skal gøre i New York.

1. Deltag i en gospelmesse og fordyb dig i Harlem

Harlem Gospel Choir| ©Marco Segato
Harlem Gospel Choir| ©Marco Segato

En af de mest autentiske oplevelser, du kan få under dit besøg i Harlem, og som vil give dig mulighed for at tilbringe en anderledes dag, som om du var en lokal, er at deltage i en gospelmesse i en lokal kirke og gå ud på gaderne i kvarteret for at fordybe dig i kulturen.

Denne type rundvisning varer normalt flere timer, men er den bedste måde at opleve Harlems afroamerikanske rødder og nyde New Yorks kulturelle mangfoldighed på.

Hvad vil du se på disse ture?

På en gospelmesse og Harlem-tur vil du og din guide møde en original gospelmenighed, hvor du kan nyde denne berømte åndelige musik, mens du lytter til en live-gudstjeneste.

Du vil også besøge ikoniske seværdigheder i kvarteret som Apollo Theatre (hvor musikberømtheder som The Jackson 5, Ella Fitzgerald, Diana Ross og James Brown optrådte), Morris-Jumel Mansion (det ældste palæ på Manhattan), Sylvan Terrace (en brostensbelagt gade med identiske små huse) og Cotton Club (en populær natklub, der åbnede under forbudstiden og var vært for historiske koncerter), blandt andre steder.

Jeg vil til en gospelmesse og på rundtur i Harlem

2. Tag på cykel på en tur i Harlem

Indgangen til Apollo Theatre i Harlem| ©Ken Yuel
Indgangen til Apollo Theatre i Harlem| ©Ken Yuel

Hvis du har en travl tidsplan i New York, men ikke vil gå glip af Harlem, er mit råd at tage en cykeltur rundt i kvarteret med en guide, som vil vise dig højdepunkterne og samtidig forklare dig den interessante historie om det afroamerikanske samfund i New York.

Hvad vil du se på disse ture?

Det er en sjov måde at tage en tur på! Det giver dig også mulighed for at se mange interessante steder på kort tid, f.eks. Apollo Theater (et af de mest historiske teatre i kvarteret, hvor kunstnere som Diana Ross, Ella Fitzgerald og Jackson 5 optrådte), Cathedral of St. John the Divine, Columbia University, Schomburg Center for Research in Black Culture (et bibliotek og en institution med fokus på afroamerikansk kultur), Strivers' Row (en skat af byens arkitektur) eller Old Croton Aqueduct State Historic Park, blandt andre steder.

Dette er en af de ture, du kan få adgang til med New York Pass, et af de bedste sightseeingpas i New York.

Jeg ønsker at købe New York Pass

3. Oplev de bedste musikalske ture i Harlem

Historiske Minton Jazz Club på Cecil Hotel i Harlem| ©Joseph
Historiske Minton Jazz Club på Cecil Hotel i Harlem| ©Joseph

Takket være det enorme talent hos naboerne (hovedsagelig afroamerikanere og latinamerikanere) har Harlem-kvarteret spillet en fremtrædende rolle inden for jazz- og hiphopmusikken med utallige bidrag til disse genrer fra kunstnere som Ella Fitzgerald, Mario Bauza, Puff Daddy, ASAP Rocky og Azealia Banks, blandt andre.

Hvis du er interesseret i historien og kulturen omkring jazz og hiphop, vil du få en god oplevelse på en af Harlems musikalske rundvisninger.

Hvad vil du lave på disse ture?

En spadseretur gennem kvarteret med en guide vil lære dig en masse om den afroamerikanske musikkultur, de kunstnere, der prægede en æra, de vigtigste scener, de spillede på, Harlems ældste pladebutikker og klubber samt de vægmalerier om emnet, der ligger langs gaderne.

Disse ture giver dig et anderledes, tempofyldt indblik i Harlem, og nogle af disse ture omfatter endda live musikalske optrædener! Det er en perfekt plan at lave sammen med familie eller venner, og den er velegnet til fans i alle aldre. Så... gør dig klar til at ryste din bagdel!

Bestil en rundvisning på jazzsteder i Harlem

4. Oplev kvarterets gastronomi med madture i Harlem.

Indgangen til Red Rooster i Harlem| ©Maria Eklind
Indgangen til Red Rooster i Harlem| ©Maria Eklind

Hvis du betragter dig selv som en foodie, og du elsker at tage tid ud af dine rejser for at få nye kulinariske oplevelser, er der ingen tvivl om, at en madtur i Harlem er en af de oplevelser, du ikke må gå glip af.

Disse typer af ture vil være din første smagsprøve på det lokale køkken. Hvis Harlems gastronomi har fået en plads i dit hjerte, kan du senere vende tilbage til kvarteret og tage på din egen gastronomiske rundtur og fortsætte med at nyde den bedste afrikansk inspirerede mad. I indlægget Hvor kan man spise i Harlem finder du flere forslag til at komme i gang.

Hvad vil du lave på disse ture?

Sammen med en guide lærer du om karakteristika ved Soul Food-stilen (som er forbundet med det afroamerikanske samfund i sydstaterne) samt traditionelle retter fra vestafrikanske lande (meget populære i Little Senegal-området i Harlem).

Og det bedste af det hele er, at der under madturene i Harlem vil være madsmagninger! Vil du kunne modstå denne fantastiske plan?

5. Tag med på kontrastturen og udforsk Harlem og andre områder af New York

Billeder på kontrastturen| ©HelloTickets
Billeder på kontrastturen| ©HelloTickets

En af de mest populære ting at lave i New York er den berømte Contrasts Tour, som tager dig med på opdagelse i byens fem største bydele: Manhattan, Harlem, Bronx, Queens og Brooklyn.

Disse typer af ture er perfekte til at undgå den største fejl, som mange førstegangsrejsende begår, når de besøger Big Apple, nemlig at blive på Manhattan. Det er faktisk tilrådeligt at tage en kontrasttur kort efter at være landet i byen, da det vil give dig et komplet overblik over New York. Derefter kan du vende tilbage til det kvarter, du bedst kan lide, og udforske det i detaljer på egen hånd.

Hvad vil du se på disse ture?

Du kan se mange af Harlems vartegn med en guide, f.eks. Apollo Theatre og Cotton Club (to meget vigtige steder for kvarterets kunstscene), slentre rundt blandt brownstones (små skæve huse af rød sandsten), lære om historien om nogle af kvarterets berømte beboere ved at gå rundt i gaderne, og hvis du besøger Harlem på en onsdag eller søndag, kan du endda se en live-gospelgudstjeneste i en lokal menighed.

Jeg vil gerne tage på kontrastturen og se Harlem

6. Oplev den filmiske side af Harlem med en film- og serietur.

Ghostbusters-filmsæsonen| ©Wikimedia
Ghostbusters-filmsæsonen| ©Wikimedia

Føler du, at du kender New Yorks gader, uden at du nogensinde har sat dine ben i dem før? Det er det, som rejsende, der besøger byen for første gang, ofte siger. En følelse af "déjà vu", som er resultatet af film og tv. Hollywood har som ingen anden udnyttet byen bedst muligt i sine film. Det samme gælder Harlem-kvarteret, som har dannet rammen om mange produktioner.

Hvad vil du se på disse ture?

Hvis du er en filmfan, vil du helt sikkert gerne deltage i en af Harlems film- og serieture. En guide vil tage dig med gennem gaderne for at lære Harlems mest filmiske side at kende og de vigtigste optagelsessteder for titler som "Luke Cage", "Law and Order", "Malcolm X" og "American Gangster" blandt mange andre.

Film- og serieturene i New York er en sjov måde at opleve dette område af Manhattan på, fordi de ligger uden for de slagne turistspor. Det er fantastisk at se kulisserne til nogle af dine yndlingsfilm i virkeligheden, og du vil have det sjovt. Du vil have det sjovt - det kan varmt anbefales!

Jeg vil på en filmtur i Harlems filmkvarterer

7. Udnyt et besøg i Harlem til også at lære de omkringliggende områder at kende på en rundvisning

Udsigt fra Central Park| ©Steve Lange
Udsigt fra Central Park| ©Steve Lange

I mange tilfælde giver sightseeing-ture på cykel dig mulighed for at udforske nogle af de mindre turistede dele af byen, mens du nyder et lille eventyr på hjul.

Det er en sjov måde at udforske Harlem og det omkringliggende område (f.eks. Central Park eller Bronx) på uden at skulle tage (til tider overfyldte) offentlige transportmidler eller gå lange ture, der sætter dine fødder på prøve sidst på dagen.

Hvad vil du se på disse ture?

Disse ture i Harlem og det omkringliggende område er ledsaget af en guide, der viser dig de mest symbolske steder i New Yorks historiske afroamerikanske kvarter og andre nærliggende interesseområder, hvor kunst, kultur, musik og sport kombineres. Et meget underholdende alternativ til den typiske sightseeingtur, hvor du får et helt nyt syn på Harlem.

Jeg vil gerne på rundtur i Harlem og omegn

8. Lær om den afroamerikanske arv eller borgerrettighederne på en rundvisning i Harlem

African Burial Ground National Monument i Harlem| ©Ken Lund
African Burial Ground National Monument i Harlem| ©Ken Lund

Harlem er måske ikke et kvarter fyldt med turistattraktioner sammenlignet med andre kvarterer i New York, men det har en lang og interessant historie, som du kan lære mere om ved at tage på en rundvisning om afroamerikansk arv eller borgerrettigheder- der er meget at opdage!

Hvad vil du se på disse ture?

På blot et par timer vil du sammen med en guide lære, hvordan livet var for afrikanerne i kolonitidens New York City under britisk og hollandsk styre fra det 17. århundrede og frem. Du vil bl.a. besøge Wall Street (et tidligere slavemarked i byen), Greenwich Village (den første bosættelse af frie afroamerikanere i byen), Central Park (hvor det afroamerikanske samfund i Seneca Village boede, før parken blev bygget) og African Burial Ground National Monument (den største kirkegård for afroamerikanere fra kolonitiden).

På den anden side kan du også tage på rundtur i Harlem-kvarteret og sammen med en guide opleve det afroamerikanske samfunds rødder i denne del af New York og dets rolle i Harlem Renaissance i 1920'erne og 1930'erne og i borgerrettighedsbevægelsen i 1950'erne og 1960'erne, hvor du følger i fodsporene på personer fra kvarteret som Adam Clayton Powell Jr. og Malcolm X.

9. Oplev den afroamerikanske kulturs renæssance på en rundtur i Harlem

Facaden af Theresa Hotel, Harlem| ©Ajay Suresh
Facaden af Theresa Hotel, Harlem| ©Ajay Suresh

I begyndelsen af det 20. århundrede var dette kvarter centrum for et kulturelt, kunstnerisk og socialt boom i det afroamerikanske samfund, kendt som "Harlem Renaissance", der lagde grunden til borgerrettighedsbevægelsen i 1950'erne og 1960'erne.

En rundtur i Harlem og den afroamerikanske kulturelle renæssance vil give dig et indblik i, hvad denne gyldne æra betød for kvarteret og samfundet, hvis ekko stadig giver genlyd den dag i dag.

Hvad vil du se på disse ture?

Sammen med en lokal guide vil du lære om historien om mange af Harlems vartegn, såsom Apollo Theater, Speaker's Corner, Brownstones, Hotel Teresa, Mount Morris Historic District og meget mere.

Derudover vil du lære om den afroamerikanske kultur i Harlem, om kvarterets udvikling gennem tiden og få et tæt og autentisk perspektiv på det daglige liv i kvarteret.

10. Oplev en eksklusiv Harlem-oplevelse med en privat rundvisning

Nogle af husene i New Yorks Harlem-distrikt| ©Rachel Martin
Nogle af husene i New Yorks Harlem-distrikt| ©Rachel Martin

Og hvis du foretrækker en eksklusiv oplevelse på din ferie i New York, hvor du kan se Harlem i dit eget tempo uden travlhed og menneskemængder som på de store ture, er det en god mulighed at tage på en privat rundvisning i kvarteret.

Hvad vil du se på disse ture?

Du vil se nogle af Harlems vigtigste steder sammen med en guide, der vil fortælle dig om kvarterets historie og dets rolle og betydning for New Yorks udvikling. Fra de kulturelle, politiske og sociale aspekter.

Og det bedste af det hele er, at det bliver en personlig oplevelse, hvor du får en privat guide til rådighed, som vil besvare alle dine spørgsmål, give dig anbefalinger, der er skræddersyet til dine behov, og vise dig de mest interessante steder på turen i Harlem, kun for dig.