Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 hemmelige steder i New York

Hvis du har lyst til at gå uden for de slagne turistspor og gøre din tur til en uforglemmelig oplevelse, må du ikke gå glip af mine hemmelige yndlingsplaner i byen.

10 hemmelige steder i New York

Nyd med venner de bedste planer i byen | ©Hellotickets

Du kender sikkert de steder, du skal besøge på en tur til New York, men en by så stor som New York er fuld af muligheder, originale ting at lave og hemmelige steder at opdage. Se de forskellige ting, du kan lave i Big Apple!

1. Lyt til himmelsk musik ved en Harlem Gospel Mass

En af de mest originale ting at lave i New York er at forlade skyskraberne i downtown for en formiddag at opleve den kulturelle mangfoldighed i et af byens mest interessante kvarterer: Harlem.

I begyndelsen af det 20. århundrede blev det et epicenter for afroamerikansk kultur og fortalervirksomhed for borgerrettigheder i USA. Dette blev ledsaget af en blomstrende musikalsk og kunstnerisk bevægelse anført af Duke Ellington og Ella Fitzgerald, der optrådte på steder som det legendariske Cotton Club.

En rundvisning i Harlem med en gospelmesse vil vise dig den mest autentiske side af dette kvarter. Den fører dig til de vigtigste seværdigheder såsom Apollo Theater, Cotton Club, Morris Jumel Mansion og de historiske gader med typiske lejligheder.

Hvordan er en evangeliemesse?

Du vil også besøge en lokal kirke og opleve en levende, autentisk evangeliegudstjeneste. Jeg anbefaler, at du tager derhen om søndagen, da du vil opleve en større forsamling og dermed en mere ægte oplevelse.

En gospelgudstjeneste i New York City varer normalt omkring to timer, selv om turen kun tager dig derhen i en time. Oplevelsen kan varmt anbefales! Gudstjenesten består af en kombination af sang og prædiken. Du kommer ind, kort før gudstjenesten begynder, og du vil normalt sidde i den øverste loge, hvor du har en fantastisk udsigt over begivenhederne.

Isabels rejsetips

Husk, at der er en dresscode for at deltage i en gudstjeneste i evangeliet: undgå tanktoppe eller tanktoppe og nederdele og shorts.

Book en gospelmesse-tur i Harlem

2. Cykel i Central Park

Spadseretur gennem Central Park| ©Hellotickets
Spadseretur gennem Central Park| ©Hellotickets

Central Park er New Yorks mest berømte park. Det er en ægte grøn lunge for byen og den mest besøgte bypark i verden.

Jeg ved af erfaring, at det vil tage flere besøg at gå gennem Central Park, daden er enorm, og der er så meget at se. Hvis du ikke har meget tid til at investere i dette besøg, er en af de mest underholdende måder at udforske Central Park på at leje en elektrisk cykel, som vil føre dig til de mest ikoniske steder i parken og andre steder, der normalt ikke bliver bemærket af turisterne.

Du vil også opleve Central Parks oprindelse på en sjov måde og se nogle af de steder, hvor der er blevet optaget film her, samt flere af de berømtes huse.

Hvorfor kan jeg lide denne tur?

Jeg elsker den til efteråret i New York, når solen stadig er varm om morgenen. Lyset er svagt, og landskabet er farvet med røde, okkerfarvede, brune, orangefarvede farver... Det er et farverigt skue at beundre! Tag dit kamera med og gør dig klar til at tage de smukkeste billeder af din rejse.

Lej en cykel i Central Park

3. Kom indenfor på New Yorks spøgelsesmetrostation

New Yorks undergrundsbane| ©Hellotickets
New Yorks undergrundsbane| ©Hellotickets

New Yorks gader er spændende, og der er altid noget nyt at se i denne by i konstant forandring. På overfladen er der turistattraktioner for enhver smag, men ikke mange ved, at der nedenunder ligger et hemmeligt sted, der er kendt som den underjordiske spøgelsesstation på rådhuset, som længe har været nedsænket i mørke.

Alene navnet giver dig lyst til at finde ud af, hvad det handler om, ikke sandt? Det eneste, du skal gøre, er at gå ind i metroen og tage linje 6 til slutningen af ruten, da toget fortsætter med at køre gennem denne station. Efter Brooklyn Bridge kan du køre forbi spøgelsesstationen City Hall og beundre den fra togvognen.

Desværre er det ikke muligt at stige af for at se den, men i det mindste kører undergrundsbanen meget langsomt, så med lidt dygtighed kan du tage flere billeder af dette stykke New Yorks historie, som fortæller os om denne offentlige transportforms oprindelse i begyndelsen af det 20. århundrede.

Hvordan ser spøgelsesstationen ud?

City Hall var aldrig en station, der blev brugt meget af New Yorkere, da de fleste steg af og på ved den nærliggende Brooklyn Bridge, og den blev til sidst lukket for offentligheden i 1945 af forskellige årsager.

Måske er det derfor, at det har kunnet holde sig i så god stand, ligesom de originale fliser, glas, lysekroner og glasmalerier, der pryder det. Mange mennesker finder en vis lighed med udsmykningen af Grand Central Station, hvad synes du?

En anden måde at få et glimt af stationen på er fra oven. Midt i Rådhusparken er der et område forbeholdt kæledyr. Hvis du er opmærksom, vil du se en jernåbning, hvorfra du kan kigge ind.

4. Nyd gadekunsten i High Line Park

Street Art fra High Line| ©Hellotickets
Street Art fra High Line| ©Hellotickets

Af alle parkerne i New York er High Line Park en af de mest originale for mig. En ny byhave, knap et årti gammel, bygget på en gammel højbanelinje og fyldt med grønne områder, vægmalerier og skulpturer på Manhattans vestlige side. Et af New Yorks næsten hemmelige steder, der venter på at blive opdaget på din rejse.

High Line Park ligger mellem Gansevoort Street og 34th Street. Den to og en halv kilometer lange rute starter (eller slutter, alt efter hvilken retning du tager) mod nord nær Hudson Yards, det trendy nye kvarter i Midtown langs Hudson-floden. Den løber derefter gennem Chelsea og ender endelig i syd i Meatpacking District ved siden af Whitney Museum.

Fra ende til anden er High Line Park walkway foret med skyskrabere, designerbygninger og interessante skulpturer. Men ud over den urbane kunst, du kan se langs High Line Park, foreslår jeg, at du tager en pause fra gåturen og går ud ved indgangen til 23rd Street og går en tur rundt i området for at se noget af den brasilianske kunstner Eduardo Kobras graffiti. Tre af de mest iøjnefaldende og som er blevet ægte ikoner for kvarteret er:

  • Vi elsker NY²: med Einstein, der udtrykker sin kærlighed til New York i firkantet form.
  • Mount Rushmore: på facaden af Empire Diner er der en hyldest til kunstnerne Andy Warhol, Frida Hahlo, Keith Haring og Jean-Michel Basquiat.
  • Tolerance: en hyldest til Gandhi og Moder Teresa af Calcutta.

Efter et par souvenirfotos kan du tage tilbage til High Line Park for at fortsætte ruten. Læg ikke kameraet væk, for lidt længere fremme langs 21st Street, på venstre side, er der en meget unik skulptur, under hvis bue du kan tage endnu et par fede billeder.

5. Se den bedste latinamerikanske kunst nord for Harlem

New York er et af de vigtigste kulturcentre i verden. Museumsudbuddet er stort (MoMA, MET, Guggenheim Museum...), men ikke mange rejsende ved, at der på Upper Manhattan i New York, vest for Broadway, ligger Hispanic Society of America, en elegant bygning i Beaux Arts-stil, der rummer den vigtigste samling af spansk kunst i verden uden for Spanien. Utroligt, ikke sandt?

Hvis du elsker kunst og historie lige så meget som jeg gør, vil du blive imponeret af Hispanic Society of America, der har skatte fra den palæolitiske stenalder til det 20. århundrede! Det har mere end 18.000 værker inden for næsten alle områder (skulpturer, dekorativ kunst, tegninger, malerier...), og samlingen omfatter så vigtige kunstnere som Diego de Velázquez, El Greco, Francisco de Goya, Joaquín Sorolla, Mariano Fortuny, Ignacio Zuloaga og Francisco de Zurbarán.

Hvorfor gå på dette museum?

Det er rigtigt, at Hispanic Society of America på grund af sin beliggenhed mellem 155th og 156th Street nord for Harlem ikke er en del af den traditionelle rute gennem New Yorks ikoniske museer, men denne institution er en perle, der er et besøg værd, ikke kun på grund af den store arv, den rummer inden for sine mure, men også fordi der er gratis adgang.

Og da du skal til Harlem , kan du kombinere det med en rundvisning i Harlem med en gospelmesse for at fordybe dig i kulturen og historien i dette kvarter, hvor det afroamerikanske samfund traditionelt har boet. Du slår to fluer med et smæk!

6. Besøg hemmelige vandfald midt i skyskraberne

:::image|url=https://res.cloudinary.com/hello-tickets/image/upload/v1612196085/post_images/new-york-1/Secret-Spots/seedprod-waterfall.jpg|caption=

På vej til en af turistattraktionerne i New Yorks centrum er det altid en fornøjelse at opdage små skatte, som normalt ikke står i guidebøgerne.

Især haver i en by, der er så travl som denne, hvor trafikken på gaderne og folk, der har travlt, er en konstant tilstand. Det er skønt at finde små oaser, hvor du kan tage en pause omgivet af vand og grønne områder. Det er tilfældet med Greenacre Park og Paley Park, begge i Midtown Manhattan.

Hvorfor tage til disse parker?

Det, der gør disse to hemmelige steder i New York anderledes end andre parker, er de to smukke vandfald, der pryder omgivelserne, og lyden af vandet transporterer dig til et fredeligt sted, hvor du kan flygte fra byens travlhed, mens du læser en bog eller drikker en kop kaffe ved et af de hyggelige små borde, der er til rådighed for besøgende. Træerne i Greenacre Park og Paley Park skaber den følelse af intimitet og ro, som jeg elsker ved dette sted.

Jeg foretrækker at besøge området om foråret og efteråret, når floraen er på sit højeste. Om efteråret var træerne f.eks. smukke og pyntede med græskar, som er så typiske for Halloween og Thanksgiving. Det giver nogle fantastiske billeder.

Praktisk information

  • Greenacre Park: Beliggende i Midtown East på 217 E 51st Street.
  • Paley Park: Beliggende mellem 3 East 53rd Street og Fifth Avenue.

7. Oplev en aften i biografen i Bryant Park!

Bryant Park| Greenacre Park, en Manhattan ©Greenacrepark.org:::

Hvorfor ikke bruge en eftermiddag på at gå i biografen i New York under din rejse? En god plan for mandag aftener om sommeren i byen, når det bliver varmere, er at tage til Bryant Park for at nyde den udendørs filmfestival.

Denne lille oase midt i det travle Midtown Manhattan er en af New York-borgernes mest elskede haver og har en stor kulturel dagsorden: fra skriveworkshops og møder med forfattere til foredrag og filmfestivaler, musikkoncerter og meget mere.

At gå i biografen i Bryant Park er en af mine yndlingsaktiviteter om sommeren. Foran parkens berømte springvand spiller en storskærm klassiske film, mens publikum picnicer på græsplænen og nyder aftenen på græsset.

Hvornår åbner tæppet sig?

Visningsområdet åbner kl. 17.00, så folk kan tage plads, men filmen starter mellem kl. 20.00 og 21.00. Af erfaring anbefaler jeg, at du kommer tidligt for at få en god plads på græsplænen og en popcornkegle, som er gratis ved indgangen, hvis du kommer tidligt.

Mens du venter på, at filmen starter, kan du slappe af på græsset, læse, se, hvad du har tilbage at se af byen, eller bare have en picnic, mens du nyder stemningen i Bryant Park.

Isabels rejsetips

Vidste du, at det er publikum, der vælger aftenens film på denne festival? For at deltage skal du følge Twitter-kontoen @vultur, som foreslår flere muligheder, og den med flest stemmer vil blive sendt.

8. Se New York fra oven!

Udsigt over New York fra helikopteren| ©Hellotickets
Udsigt over New York fra helikopteren| ©Hellotickets

En af de mest originale ting at lave i New York og en unik oplevelse at få under dit ophold er at tage en helikoptertur for at få et fugleperspektiv over byen.

New Yorks skyline er et skuespil i sig selv, men at se den fra en helikopter med adrenalinsuset fra at flyve med over 200 kilometer i timen løfter oplevelsen til et helt nyt niveau.

Normalt tilbyder flyoperatøren ikke helikopterflyvninger efter kl. 20.00. Afhængigt af den udsigt, du er på udkig efter, kan du vælge et tidspunkt omkring middagstid for at se New Yorks skyline i al sin pragt eller vælge et tidspunkt sidst på dagen for at se solnedgangen og nattens første lys.

9. Fest på museet!

Fotografiska, belyst om natten| ©Hellotickets
Fotografiska, belyst om natten| ©Hellotickets

Fotografiska New York er alt andet end et almindeligt museum. Bygningens ydre er et vidunder, men indenfor er der ikke en traditionel museumsatmosfære - jeg elsker det, fordi det er en blanding af fotografi, kunst, musik og natteliv!

Det ophører aldrig med at forbløffe, fordi der ikke er nogen permanent samling - hver udstilling er unik! Det er et levende kunststed i konstant forandring, der viser de nyeste bevægelser og sociale emner af nye og etablerede kunstnere gennem et levende kulturelt program.

Den elegante indretning, den stemningsfulde belysning i rummene og den beroligende musik giver en helt anderledes oplevelse hver gang og er en grund til at besøge Fotografiska New York på hver eneste tur til byen.

Isabel's Traveller Tip

Fotografiska New York arrangerer ofte arrangementer med levende musik og særudstillinger, så du kan nyde New York-aftenen på en meget original måde!

10. Kajak på Hudson-floden

Sejlads på Hudson| ©Hudsonriverpark.org
Sejlads på Hudson| ©Hudsonriverpark.org

Hvis du vil gøre noget anderledes på din tur til New York og se skyline fra vandet uden at bruge en krone, kan du tage til Pier 96 på Hudson-floden i nærheden af Intrepid Air and Space Museum. Fra slutningen af maj til oktober kan du sejle i kajak og nyde Manhattans skyline om bord på en af disse både. Virksomheden, der tilbyder denne gratis aktivitet, er Manhattan Community Boathouse.

Hvordan kan man blive involveret?

Det er nemt at deltage. Du behøver ikke at foretage en reservation, du skal blot gå til kajen, hvor selskabet opererer, og underskrive en erklæring om, at du ved, hvordan man svømmer. Når du har opbevaret dine ejendele i et skab, skal du blot have en kajak og en pagaj for at kunne dykke i vandet.

Hvis det er første gang, du deltager i denne sportsaktivitet, som det var tilfældet for mig, skal du ikke være bekymret, for der er tilsynsførende ved hver kaj , som viser dig, hvordan du kommer ind og padler. De vil også give dig en redningsvest for din egen sikkerheds skyld.

Kajakturene på Hudson-floden tager 20 minutter, men du vil nyde dem meget. Det område, hvor du kan padle, er markeret med bøjer, og du må ikke forlade området.

Isabels rejsetips

Tag sommertøj på, også en badedragt, hvis du har en. Det er ikke tilladt at svømme, men du vil blive gennemblødt under kajakturene. Hvis du ønsker at medbringe skiftetøj, er der normalt omklædningsrum i området.