10 ting at lave i Bryant Park

Denne park ligger i hjertet af Manhattan og er en grøn perle, hvor du kan slappe af, mens du stadig kan nyde byens travlhed.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minutters læst

10 ting at lave i Bryant Park

Bryant Park i hjertet af Manhattan | ©Michael Hutchinson

Midt i det travle Midtown Manhattan ligger en lille fredfyldte oase af fred, Bryant Park, en af byens mindste parker, men en af New York-borgernes mest elskede. Et dejligt sted at tage en pause under dit besøg i Big Apple.

Hvis du har lyst til at opleve en af de bedste parker i New York, så tag det til efterretning og få mest muligt ud af dens kulturelle dagsorden og alt det, den har at byde på:

1. Skøjteløb til jul

Bryant Park rulleskøjtebane| ©Hellotickets
Bryant Park rulleskøjtebane| ©Hellotickets

Et typisk postkort fra julen i New York er skøjteløberne. Fra slutningen af oktober til begyndelsen af januar kan du være en af dem i Bryant Park, som i et par uger bliver til Bank of America Winter Village .

Her finder du The Rink, en stor, gratis skøjtebane og et ikonisk julemarked fyldt med souvenirs og gourmetgodbidder. Ligesom Rockefeller Center ved juletid har Bryant Park også et juletræ, der er oplyst, men det er ikke så højt profileret.

Ceremoni for belysning af juletræet

Der er ingen berømtheder til at sætte liv i aftenen, men den er også meget speciel: en gruppe skateboardere danser og udfører akrobatik til levende musik som en historie, der afsluttes med tændingen af træets lys. Herefter åbnes skøjtebanen igen for offentligheden, mens musikere fra Lincoln Center spiller jazz. Hvis du er i byen til jul, kan du læse min artikel om 15 ting at lave i New York City i julen.

Skøjtebanen er åben indtil april, hvor den nedlægges for foråret, og arbejdet udføres, så Bryant Park-plænen kan komme på fode igen til sommer.

Bestil en juletur i Brooklyn

2. Deltag i en af deres sommeraktiviteter

Bryant Park om sommeren| ©Krisztina Papp / Unsplash
Bryant Park om sommeren| ©Krisztina Papp / Unsplash

I slutningen af maj er Bryant Park vært for et væld af aktiviteter, der tiltrækker mange tilskuere: gratis yoga, tai-chi og dansekurser, et læsehjørne, steder til at underholde med brætspil og min personlige favorit, den legendariske udendørs filmfestival om mandagen om sommeren - der er gratis popcorn ved indgangen, hvis man kommer tidligt!

Hvis du har lyst til det, og du rejser til New York til sommer, anbefaler jeg, at du tjekker den officielle Bryant Park-webside for at holde øje med deres tidsplan og finde ud af, hvornår der er tidspunkter, arrangementer osv. i god tid.

Bestil en rundvisning i New York

3. Fotografer Bryant Parks legendariske springvand

Springvand i Bryant Park frosset til om vinteren| ©Hellotickets
Springvand i Bryant Park frosset til om vinteren| ©Hellotickets

Det første, du ser på Sixth Avenue, er det populære Bryant Park-springvand, selv om dets rigtige navn er Josephine Shaw Lowell Memorial Fountain, som blev opført i 1912 til ære for en socialarbejder, der kæmpede for at forbedre arbejdsvilkårene for kvinder. Det var byens første offentlige monument, der var dedikeret til en kvinde.

Hvis du besøger Bryant Park om vinteren, er dette springvand et af de mest fotograferede steder i parken, da kulden fryser vandet til is og skaber mærkelige former.

4. Få mest muligt ud af den mest kulturelle Bryant Park

Bryant Park Film Festival på en sommeraften| ©NYC again
Bryant Park Film Festival på en sommeraften| ©NYC again

I dens læsesal

I de varmere måneder er Bryant Park Reading Room et dejligt sted under træerne med bænke og borde, hvor du kan tilbringe noget kvalitetstid med at læse avisen eller en bog gratis. Der er ikke behov for ID eller kort.

Desuden arrangerer læsesalen læseprogrammer til frokosttid og efter arbejde for dem, der arbejder i de nærliggende kontorer og ønsker at slappe af i et stykke tid. Der er også læseklubber, stavekonkurrencer, møder med forfattere, filmdiskussioner og aktiviteter for børn.

Med sine koncerter

I september tilbyder American Symphony Orchestra i New York flere intime koncerter, som hurtigt bliver fyldt op. Da der er begrænset antal pladser til disse arrangementer, anbefaler jeg, at du kommer i god tid, da det er først-til-mølle-princippet. Alle forestillinger begynder kl. 17.30.

Hvis du kan lide klaverkoncerter, er der også ragtime-, stride- og jazzkoncerter hver mandag, tirsdag og torsdag mellem juni og oktober.

Picnic-optrædener

En af Bryant Parks fedeste kulturelle aktiviteter for en sjov aften ude er Picnic Performances, hvor publikum kan overvære korte opera-, danse-, musik- og teaterforestillinger gratis uden kø, uden billetter og uden dresscode.

Desuden er der tæpper uddelt ved indgangen for at gøre aftenen mere afslappet, så du kan læne dig tilbage og nyde picnicen, mens du ser showet - der er endda jonglører og kæmpe spil for at holde publikum underholdt!

Deltag i skriveværksteder

Vidste du, at Bryant Park tilbyder gratis skriveworkshops med lærere, hvor du kan finpudse dine skrivefærdigheder? Hvis du er interesseret i emnet, kan jeg varmt anbefale dig at tjekke disse workshops ud, da det er en fantastisk mulighed for at øge din kreativitet med at skrive og møde folk i New York med samme interesser.

5. Rid i Bryant Park-karrusellen

Karrusellen i Bryant Park| ©Betty Tsang / Flickr.com
Karrusellen i Bryant Park| ©Betty Tsang / Flickr.com

Bryant Park har også en lille vintage karrusel, der er designet i harmoni med parkens franske stil og som en hyldest til den europæiske og amerikanske tradition for karruseller. Dens dekorationer og dyr er håndlavede. Hvis du besøger New York med børn, og især denne park, vil de elske den. Turen koster 3 dollars.

Andre aktiviteter for børn i Bryant Park

Hvis du rejser til New York med børn, er det vigtigt, at du i din kalender planlægger, hvor de også kan nyde ferien. Bryant Park er et af de steder, hvor de små kan lege udendørs og have det sjovt med de planlagte børneaktiviteter: karrusel, historietime, bobleshow, trylleri og meget mere.

6. Benyt lejligheden til at besøge New York Public Library

Den berømte trappe til New York Public Library| ©Hellotickets
Den berømte trappe til New York Public Library| ©Hellotickets

Den del af Bryant Park, der grænser op til Fifth Avenue, er optaget af New York Public Library, en smuk neoklassisk bygning, som man kommer ind i via en marmortrappe, der ved indgangen er dekoreret med to springvand og to løver med tilnavnet Patience og Fortress, der vogter over den største skat i dette område: de mere end tre millioner bøger.

Jeg anbefaler, at du besøger den efter en tur i Bryant Park, fordi den indeholder litterære og historiske skatte som f.eks. et brev fra Christoffer Columbus, et udkast til USA's uafhængighedserklæring, en kopi af Gutenberg-biblen og nogle manuskripter af William Shakespeare.

Kravl op til tredje sal

Læsesalene er så majestætiske, at de er blevet brugt som ramme for flere film, men den mest berømte af dem alle er Rose Reading Room, det vigtigste læsesal på tredje sal. Ikke kun på grund af sine dimensioner som en fodboldbane, men også på grund af den prangende udsmykning med hængelamper, massive egetræsborde og freskomalerier i loftet.

Som et kuriosum kan du på samme etage se biblioteket med originale møbler, som Mary Shelley, forfatteren til "Frankenstein eller den moderne Prometheus", ejede. Et af de mest ukendte hjørner for de fleste besøgende på New York Public Library.

7. Tag med på en af de ture, der går gennem parken

Fugleobservation

Hvem vidste, at der i en så lille park som Bryant Park kunne være så mange forskellige fugle? Hvis du kan lide at kigge på fugle, kan du mellem september og oktober få guidede ture i Bryant Park på NYC Audubon-platformen til beskyttelse af disse dyr og deres levesteder for at observere dyrelivet i Bryant Park.

Guidede ture

Hvis vejret tillader det, er der hver anden onsdag en guidet vandretur i Bryant Park, hvor man kan lære om parkens oprindelse, dens historie og om, hvordan den i nogle få år blev et fristed for kriminalitet og narkotika på Manhattans Town Square.

Turen starter hver morgen kl. 11.00 fra Bryant Park Fountain, nær Sixth Avenue og 41st Street, og varer 45 minutter.

8. Deltag i filmfestivalen i Bryant Park

En god plan for mandag aftener i New York om sommeren er at tage til Bryant Park til den udendørs filmfestival. Foran parkens berømte springvand vises klassiske film på en storskærm, mens publikum picnicer på græsplænen.

Visningsområdet åbner kl. 17.00 for at give folk mulighed for at finde deres pladser, men filmen starter mellem kl. 20.00 og 21.00.

9. Stop ved Nikola Tesla Corner

Hjørnet af Sixth Avenue og 40th Street er dedikeret til opfinderen Nikola Tesla, da det siges, at han tilbragte meget tid her med at fodre fuglene. Faktisk er der et skilt på gaden, hvor der står "Nikola Tesla Corner" for at markere stedet.

Andre skulpturer eller hyldester

 • William Earl Dodge Memorial: På den nordlige side af parken står en bronzestatue dedikeret til filantropen og iværksætteren William Earl Dodge.
 • William Cullen Bryant Memorial: Bryant Park er også hjemsted for en mindestatue for digteren og journalisten William Cullen Bryant, som parken har været opkaldt efter siden 1884. Da New York Public Library stod færdigt, blev dette monument opstillet i 1911.

10. Benyt lejligheden til at se de omkringliggende bygninger

Inde i Grand Central Station| ©Hellotickets
Inde i Grand Central Station| ©Hellotickets

Hvis der er én ting, vi rejsende elsker ved New York, er det den eklektiske arkitektur. Fra Bryant Park kan vi nyde udsigten til nogle meget specielle bygninger, der omgiver parken og giver omgivelserne en unik personlighed.

42nd Street

 • 500 Fifth Avenue: På det nordvestlige hjørne af Fifth Avenue og 42nd Street ligger denne 212 meter høje art deco-skyskraber, der er designet af arkitekterne bag Empire State Building.
 • Bryant Park Building: På det nordvestlige hjørne af Avenue of the Americas og 42nd Street ligger denne bygning, som blev ombygget i 1985 til at huse Home Box Office Building (HBO).
 • Salmon Tower Building: Denne smukke bygning fra 1920'erne er bemærkelsesværdig på grund af flisehvælvene i lobbyen og basreliefferne omkring indgangen, som repræsenterer årets måneder. En del af bygningen er indrettet af New York University.

Avenue of te Americas

 • Bank of America Tower: En af de mest moderne skyskrabere omkring Bryan Park. Det blev færdiggjort i 2010 med et bæredygtigt design i forbindelse med naturen og er det ottende højeste i byen. Du kender den for dens skrå tag og glasstruktur, der lukker lyset ind.
 • 1095 Avenue of the Americas: En 192 meter høj skyskraber, der blev bygget i 1970'erne som hovedkvarter for New York Telephone.

40th Street

 • American Radiator Building: En af de smukkeste bygninger omkring Bryant Park. Den er art deco- og neogotisk i stil og er kendetegnet ved sorte mursten med guldkant som symbol på ild - du kan hurtigt se det!

Fifth Avenue

 • Knox Hat Building: Dette er en af de smukkeste erhvervsbygninger i byen. Det blev bygget i begyndelsen af det 20. århundrede og husede kontorerne for en stor hatproducent, som blev brugt af folk som Franklin Delano Roosevelt og John D. Rockefeller.
 • New York Public Library: En af de mest imponerende bygninger i New York, både inde og ude. Åbnet i 1911.

Andre bygninger i nærheden

 • Chrysler Building: Mange New Yorkeres og turisters foretrukne skyskraber på grund af dens slående art deco-arkitektur.
 • Grand Central Terminal: Et vidunder af kunst og teknik, der åbnede i det 19. århundrede og nu er en af New Yorks mest fremtrædende arkitektoniske perler.

Hvor ligger Bryant Park, og hvordan man kommer dertil

Placering af Bryant Park på kortet over Manhattan
Placering af Bryant Park på kortet over Manhattan

Bryant Park ligger på 42nd Street mellem Fifth og Sixth Avenues, meget tæt på Times Square. Parken kan nås med metro på følgende linjer:

 • Linjerne B, D, F og M (42nd St/Bryant Park Stop)
 • Linje 7 (stop 5th Ave)

Hvor kan man spise i Bryant Park?

Terrasser i Bryant Park| ©Dominik Pearce / Unsplash
Terrasser i Bryant Park| ©Dominik Pearce / Unsplash

Bryant Park er det ideelle sted på Midtown Manhattan til at tage en pause og spise et afslappet måltid. Der er lidt af hvert, lige fra eksklusive restauranter til hyggelige caféer og små kiosker.

The Lodge Deck

Om vinteren ligger The Lodge Deck ved siden af skøjtebanen og byder på en sæsonbestemt menu og varme drikkevarer i et rum med udsigt over skøjtebanen. Der er forskellige typer pølser med tilbehør og saucer samt forskellige oste-, krydderi- og baconfritter. Åbent dagligt mellem oktober og marts fra 10 til 22.

Feber-Tree veranda

Når vejret er godt, er Fever Tree Porch et godt sted at spise en bid mad, mens du genoplader dine batterier. Deres salater er lækre, men der er også andre muligheder som f.eks. burgere og sandwiches.

Der er også stikkontakter på Fever Tree Porch, hvor du kan oplade din telefon eller computer, hvilket er praktisk efter en dag i byen. Med gratis wi-fi i Bryant Park kan du uploade alle dine billeder til de sociale medier eller foretage et videoopkald hjem for at fortælle dine venner, hvor sjovt du har det på din tur. Åbent mandag til onsdag fra kl. 12 til 18 og torsdag til søndag fra kl. 12 til 20.

Bryant Park Grill

Bryant Park Grill er en sofistikeret restaurant i parisisk stil, som er perfekt til en romantisk aften, hvis du rejser til New York som par. Afhængigt af årstiden tilpasser terrassen sig vejret, og menuen er omfattende og lækker - spørg efter deres desserter og cocktails, de er udsøgte! Åbent i weekender fra kl. 12 til 20.30.

Bryant Park Café

Bryant Park Café drives af Bryant Park Grill, men har en mere afslappet atmosfære. Du behøver ikke at reservere bord for at spise her, og menuen er amerikansk. Terrassen er et populært sted, især om sommeren. Den er åben fra onsdag til fredag fra 15.30 til 21.00 og i weekenden fra 11.30 til 19.00.