10 spisesteder i New York City

Det er muligt at spise godt i New York uden at gå fallit, men du skal vælge klogt for at undgå turistfælderne. Her er en liste over mine 10 yndlingssteder, som du skal prøve.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

14 minutters læst

10 spisesteder i New York City

Saftige amerikanske burgere | ©Peter Dawn

At drikke og spise er to af de foretrukne aktiviteter for rejsende, der besøger New York, især i en by som New York på grund af de uendelige gastronomiske muligheder. De mest typiske spisesteder i New York er hamburgersteder eller typisk amerikanske caféer, der serverer morgenmad eller brunch. Du finder dem nemt, og der er forskellige priser og niveauer, men det er ikke det hele.

Hvor kan du spise som en konge? Her er en liste over 10 gode steder at spise i New York.

1. Den bedste pizza på Rizzo's Pizza

Margarita-pizza| ©Blake Wisz
Margarita-pizza| ©Blake Wisz

Pizza er en meget populær ret i New York. Du kan finde det på stort set alle gadehjørner, fra gadeboder og fastfoodsteder til luksusrestauranter. Men hvor kan du få en skive, der bringer dig til den syvende himmel?

Efter at have prøvet deres pizzaer kan jeg sige, at Rizzo's Pizza 's ry som en af de bedste i New York uden tvivl er velfortjent. Yelp-ranglisten og New York Times' anmeldelser overdrev ikke, da de optog denne restaurant på Manhattan på deres liste over byens must-try-restauranter. De er trods alt ægte specialister: De har været i branchen siden 1959.

Hvad skal du prøve?

Pizzaerne er en fornøjelse. De findes både i den klassiske runde form og i de firkantede med en super sprød kant. Deres hemmelighed ligger i dejen: perfekt bagt, tynd og let, men fast og ikke blød.

Jeg anbefaler at bestille americana (kylling, rødløg, bacon, BBQ-sauce og mozzarella), diavola (kylling, rødløg, bacon, BBQ-sauce, hot sauce, parmigiano aioli og mozzarella) og aumma aumma (pølse, kødbolle, ricotta, sauce og mozzarella), som er de mest populære på Rizzo's Pizza. De har også veganske og glutenfrie valgmuligheder, hvilket er et plus. Til dessert er der den berømte cannoli, en typisk siciliansk slik lavet med ricottaost. Yummy!

 • Hvor er det? Rizzo's Pizza har to forretninger i New York. En på Lower East Side på Manhattan (17 Clinton St. New York, NY 10002) og en i Queens (3013 Steinway St. Astoria, NY 11103).
 • Åbningstider Manhattan er åbent mandag til torsdag fra kl. 16.00 til 23.00, fredag og lørdag fra kl. 12.00 til 00.00 og søndag fra kl. 12.00 til 23.00.

Bestil en foodie-tur på Manhattan

2. Hotdogs på Gray's Papaya

Smagning af en hotdog| ©Caroline Attwood
Smagning af en hotdog| ©Caroline Attwood

Det er vigtigt at starte morgenen med energi for at kunne klare en hel dag med sightseeing i New York uden at besvime. Men hvor kan du få en solid amerikansk morgenmad til billige penge? Gray's Papaya, selvfølgelig! Templet for hotdogs i Big Apple.

De er så populære, at Barack Obama selv lod sig fotografere her, mens han spiste en i forbindelse med sin valgkampagne i 2008. Ligesom Rizzo's Pizza blev den også rost af New York Times som et af de bedste hotdogsteder i New York. Og så er priserne også meget billige: en enkelt hotdog koster 1 USD, og hver ekstra chili, ost eller relish koster 0,50 USD.

Med disse anbefalinger er Gray's Papaya næsten et must på den ikoniske Broadway, meget tæt på Central Park og Lincoln Center. Jeg kan forsikre dig for, at jeg ikke blev skuffet.

Hvad skal du prøve?

Køerne ved indgangen lever op til restaurantens ry, men de går ret hurtigt. Jeg anbefaler, at du bestiller en af de særlige morgenmadsprodukter med kaffe. De har en omelet-sandwich med ost og skinke, bacon eller pølse til under 4 dollars. Hvem har råd til mere?

Gray's Papaya er også en god mulighed for at afslutte en aften i byen eller i teatret på Broadway, da de har åbent 24 timer i døgnet. Med en hotdog og deres berømte papaya-juice vil du gå tilbage til hotellet og sove med et smil fra øre til øre.

 • Hvor er det? 2090 Broadway, New York, NY 10023.
 • Åbningstider Åben 24 timer i døgnet.

Book en madtur i Brooklyn

3. Burger Joint's hemmelige burger

The Burger Joint's hemmelige beliggenhed| ©Burger Joint
The Burger Joint's hemmelige beliggenhed| ©Burger Joint

Åh, de burgere! Den ret, der bedst definerer det amerikanske køkken i ind- og udland. Det er ikke nogen let opgave at afgøre, hvilken der er den bedste burger i New York. Ingredienserne er vigtige, men det er stedets atmosfære også.

En af de mest unikke restauranter i byen, hvor man kan få en god burger, er Burger Joint, det hemmelige burgersted nær Fifth Avenue og Central Park. Men hvad er så specielt ved dette sted?

Efter en hurtig søgning på Google Maps kan du se, at adressen svarer til et luksushotel ved navn Le Parker Meridien. Du er på det rigtige sted, og du skal ikke vende om, når du kommer derhen, for burgerbaren er skjult indenfor. Men det sjove er, at det ikke har noget med hotellet at gøre. Så hvordan endte sådan et underjordisk sted i et så overdådigt hotel, spørger du måske?

Det viser sig, at da hotellet ønskede at bygge bygningen på dette sted, var der flere spillesteder, der lå på dette sted. De nåede alle til enighed med hotellet undtagen Burger Joint, som ikke ønskede at sælge deres lokaler. Efter en del lobbyarbejde og retssager fik burgerbaren sin vilje, så Le Parker Meridien måtte bygge sit hotel omkring burgerbaren.

Resultatet er en slående kontrast mellem hotellets elegance og Burger Joint's grunge-stil, hvilket netop er stedets charme. Og så er indgangen tilsyneladende skjult bag mystiske røde gardiner.

Hvad skal du prøve?

På menuen finder du de grundlæggende burgerretter: en almindelig burger eller cheeseburger, pomfritter, drinks og milkshakes og til dessert is og brownies. I 2012 fik den titlen som den tredjebedste burger i verden ved World Burger Competition. Det er ingenting!

 • Hvor ligger den? 119 W 56th St, New York, NY 10019
 • Åbningstider Åbent dagligt fra 11.00 til 23.20; fredag og lørdag fra 11.00 til midnat.

4. Amy Ruth's Brunch

Amy Ruths vaffel| ©Burger Joint
Amy Ruths vaffel| ©Burger Joint

Amy Ruth's er et godt sted at spise brunch efter en rundtur i Harlem eller en gudstjeneste om søndagen, og det ligger i hjertet af dette kvarter i New York.

Hvis du er på udkig efter noget af den bedste sydstatsmad, er du kommet til det rette sted - her er det hele godt! De er berømte for at servere en af de lækreste Chicken & Waffles i USA. En kombination af vafler og stegt kylling med ahornsirup, som måske lyder lidt mærkeligt, men som overraskende nok fungerer og betragtes som en New York-legende.

Hvad skal du prøve?

Andre retter, som jeg anbefaler fra Amy Ruth's menu, er de grillede ribs med barbecuesauce og søde kartofler, den varme kyllingesandwich eller de panerede rejer. Til at drikke, et glas limonade og sød te kaldet Half and Half - super forfriskende!

Den majsmuffin med lidt smør, som de serverer som forret, mens du venter på din mad, er lækker. Selv om der nogle gange er lidt kø for at få et bord, er de normalt ret hurtige til at bestille, selv om der er mange mennesker.

 • Hvor er det? 113 West 116th Street, New York, NY 10026
 • Åbningstider Åbent mandag til søndag fra 11 til 22.

Book en madtur på Manhattan

5. Den bedste indiske mad finder du på Tikka Indian Grill

Tikka Indian Grill menu| ©Tikka Indian Grill
Tikka Indian Grill menu| ©Tikka Indian Grill

Hvis du har besluttet dig for at tage en tur i Williamsburg, er Tikka Indian Grill en god mulighed for velsmagende mad til rimelige priser. Uanset om du er en kender af indisk mad eller nybegynder, vil du elske menuen, som de har skræddersyet til at passe til enhver smag ved at hente inspiration fra det bedste fra alle Indiens regioner.

Hvad skal du prøve?

Jeg er en stor fan af denne lyse Brooklyn-restaurant til frokost. De har et frokosttilbud, der omfatter naan, samosaer og en hovedret for kun 10 $. Hvis du vil overveje andre muligheder, anbefaler jeg dig at kigge på deres menu, for den er ret omfattende. To af mine favoritter er lammekøllen vindaloo og den ekstra krydrede sort peberkylling, der leveres med forskellige saucer, som du gerne vil suge op med brød.

Tikka Indian Grill er en rigtig god restaurant, hvor man kan nyde et godt måltid i New York. Stedet er rummeligt og pænt indrettet med store fotografier af indiske scener, og hvad angår retterne, er hemmeligheden bag deres succes, at de bruger friske råvarer fra lokale leverandører kombineret med krydderier, der er hentet direkte fra Asien. Du får lyst til at komme tilbage efter mere!

 • Hvor ligger det? Beliggende på 185 Grand Street Brooklyn, NY - 11211
 • Åbningstider Åbent mandag - torsdag kl. 12:00 - 23:00; fredag og lørdag kl. 12:00 - midnat; søndag kl. 12:00 - 22:00.

Book en madtur i Brooklyn

6. Det ultimative foodie-marked: Chelsea Market

Chelsea Market| ©Hellotickets
Chelsea Market| ©Hellotickets

Før det genopstod som et trendy kvarter, var Meatpacking District et industriområde fyldt med slagterier og pakkerier, der forsynede New York med kød. Efter den vellykkede ombygning er dette område nu et af de mest trendy i byen og er fyldt med trendy butikker, kunstgallerier og fantastiske restauranter.

Et af disse steder var den tidligere kiksefabrik Nabisco, som har skabt den berømte Oreo, og som blev omdannet til et spektakulært fødevaremarked kaldet Chelsea Market, der har formået at bevare den oprindelige bygnings industrielle charme med de nyeste gourmettrends.

Hvad skal du prøve?

Bogstaveligt talt alt! Hvis du er i nærheden af High Line Park eller Whitney Museum, og du har fået appetit, skal du ikke tøve, men tage til Chelsea Market, for du vil elske fastfoodboderne. De har det hele! Pizza, tacos, sushi, pasta, nudler, fisk og skaldyr... Det er den bedste løsning, hvis du rejser til New York i en gruppe, og der ikke er enighed om, hvor du skal spise. Alle bestiller det, de ønsker, og deler derefter ved et af de borde, der er spredt rundt omkring på markedet.

Hvis du tager af sted om dagen, kan du afslutte dit besøg på Chelsea Market med en gåtur rundt i bygningen og se andre seje steder som Posman Books og loppemarkedet Artists & Fleas. Hvis du besøger stedet om aftenen, kan du efter middagen tage til Chelsea Music Hall i kælderen i markedet. Et sted, hvor du kan nyde New York-aftenen med god musik, lækre cocktails og en fantastisk atmosfære.

 • Hvor er det? Beliggende på 75 9th Ave, NY 10011
 • Chelsea Market er åbent mandag til lørdag fra kl. 7 til 22 og søndag fra kl. 8 til 21.

7. En smag af spansk mad på Little Spain Market

Det lille spanske marked| ©Little Spain Market
Det lille spanske marked| ©Little Spain Market

Og fra den ene til den anden. Hvis du får lyst til middelhavskøkkenet på din rejse til New York, kan du besøge Hudson Yards, det trendy nye kvarter i Midtown langs Hudson River, hvor der ligger Little Spain Market, en madhal dedikeret til det traditionelle spanske køkken af den berømte kok José Andrés i samarbejde med brødrene Ferrán og Albert Adriá.

Når man går ind ad dørene, er det som at træde ind i det spanske køkkens tempel. Den lækre duft fra de forskellige boder fører dig gennem markedet og gennem de forskellige regioner i Spanien uden at forlade New York - et vidunder!

Hvad skal du prøve?

Little Spain Market har et dusin kiosker, hvor du kan smage de store klassikere fra det spanske køkken som tapas, cocas, skinke, sandwiches, bravas, spansk omelet og selvfølgelig spanske pølser, oste og vine.

En af de mest populære kiosker på Little Spain Market er churros-kiosken, som er perfekt til at runde måltidet af med en kop kaffe. Jeg anbefaler dog, at du gør det i markedets bar og skåler på dit ophold i Big Apple med et glimrende glas cava eller viser din ekspertise ved at drikke af en typisk spansk porrón. Længe leve vin og olé!

 • Hvor er det? Beliggende på 10 Hudson Yards, New York, NY 10001.
 • Åbent mandag til søndag fra kl. 12 til 21.

Bestil en madtur i Little Italy

8. De bedste arabiske specialiteter finder du hos The Halal Guys

The Halal Guys menu| ©The Halal Guys
The Halal Guys menu| ©The Halal Guys

Når du går rundt i New Yorks gader, vil du støde på mange typer af madvogne, men når det gælder arabisk mad, finder du ikke nogen som The Halal Guys.

Ejerne startede med en lille hotdog-stand i byens gader i 1990 og tog hurtigt springet til at tilbyde halal-mad til muslimske taxachauffører, som dengang havde få muligheder for autentisk halal-mad i New York. Således blev deres berømte oksekøds- og gyrotallerkener med ris, falafel-sandwiches og lækre dips til dem født. Rygtet spredte sig hurtigt, og der begyndte at dannes lange køer af mennesker, som var ivrige efter at smage på de eksotiske smagsoplevelser og teksturer på menuen.

Halal Guys-vognene er åbne hele dagen, hvilket gør dem til det perfekte valg for et hurtigt måltid i en pause på din tur gennem byen eller som afslutning på en aften i byen. Du skal bare bestille det, du vil have til middag, og så laver de det til dig på dit hotelværelse.

Hvad skal du prøve?

Portionerne er store, så hvis I kommer som et par og ikke er alt for sultne, kan I bestille en kombination og dele den. Min favorit er falafel-tallerkenen og kyllingesandwichen, selv om de har et bredt udvalg på menuen. Til dessert er der selvfølgelig baklava!

 • Hvor er det? En af deres boder ligger på 53rd St. og 6th Avenue, men du kan se alle deres vogners placering på deres officielle websted.
 • Åbningstider Mandag til fredag fra 10.00 til 4.00 om morgenen; lørdag og søndag fra 10.00 til 5.30 om morgenen.

9. Katz's Sandwiches

Katz's Pastrami Sandwich| ©Katz NYC
Katz's Pastrami Sandwich| ©Katz NYC

Vil du spise den bedste pastramisandwich i New York? Så skal du gå til Katz's. Der må være noget særligt ved opskriften, når restauranten har eksisteret siden 1888 og er blevet en klassiker i byen. De lange køer af mennesker, der venter på at komme ind, vidner om dens succes.

Denne delikatessebutik på Lower East Side er ikke kun berømt for sin sandwich, men også for at have dannet rammen om den mest ikoniske scene i filmen "When Harry Met Sally". Faktisk er der, når du går ind, et skilt, der viser det sted, hvor Billy Crystal og Meg Ryan sad, og der står: "Hvor Harry mødte Sally... håber du har det samme som hun havde!

Hvad skal du prøve?

Men tilbage til maden, hvad skal man bestille på Katz's? Deres berømte pastrami-sandwich er uden tvivl et must, men jeg anbefaler også cornbeef-sandwich'en og en portion kartoffel latkes, lækre kartoffelpandekager med æblemos eller sur sauce. Til at drikke, et glas hjemmelavet limonade.

Jeg anbefaler at gå derhen sent fredag eller lørdag efter en aften i den livlige East Village eller Lower East Side, fordi de ikke lukker, og en pastrami-sandwich vil genoplade dine batterier til at fortsætte med at feste.

 • Hvor ligger det? 205 East Houston Street, hjørnet af Ludlow Street.
 • Åbningstider Mandag til onsdag fra 8 til 22.45, torsdag fra 8 til 2.45, fredag åbner de kl. 8 og lukker først søndag kl. 22.45.

10. Typiske Shake Shack-menuer

Typisk Shake Shack-menu| ©Spring Happenings
Typisk Shake Shack-menu| ©Spring Happenings

Denne liste kan ikke være uden en velsmagende fastfood til at afslutte den med. Har du nogensinde hørt om Shake Shack? Det startede som en hotdogvogn i Madison Square Park og blev en succes. I 2004 åbnede den sin første forretning, og siden da har de gjort tusindvis af mennesker glade for deres hotdogs, hamburgere, bølgede fritter og milkshakes - mig blandt dem!

Shake Shack har forretninger i hele New York, selv i de mest turistede områder, så det er en meget populær mulighed, hvis du vil spise luksusmad for få penge.

Hvilken Shake Shack skal du gå til? Den, jeg bedst kan lide, er den i Madison Square Park, fordi den ligger i smukke omgivelser omgivet af træer. Der er også en udendørs terrasse, som er ideel til at nyde de solrige dage.

Hvad skal du prøve?

Hvad angår deres menu, må jeg sige, at den er ret varieret, og at de har vegetariske muligheder. Burgerne er fantastiske, og hotdogs er også rigtig gode. Som med enhver burger med respekt for sig selv skal du ledsage dem med en portion pomfritter og ketchup, og til at drikke anbefaler jeg et glas (eller to) friskbrygget iste.

Hvis du stadig har plads til dessert, kan du bestille en bøtte frozen custard, som ikke har noget at gøre med traditionel is. Den er lavet af mælk, fløde og æggeblommer og er super cremet.

 • Hvor er den? Shake Shack Shack i Madison Square Park ligger i det sydøstlige hjørne af parken nær Madison Avenue og E.23rd Street. Du kan se resten af stederne på deres officielle websted.
 • Shake Shack i Madison Square Park haråbent hver dag fra kl. 11-21. Du kan se andre åbningstider på deres websted.

Bestil en billet til Empire State Building


Hvor meget koster det at spise i New York

Chelsea Market| ©Hellotickets
Chelsea Market| ©Hellotickets

New York har mange spisemuligheder og en bred vifte af priser.

 • Det koster ca. 10 € at spise på en fastfood-restaurant.
 • Hvis du vil have et måltid op i en højere enhed, kan du vælge en lille restaurant, normalt pizza eller carnet, som normalt koster omkring 20-30 € pr. person.
 • Restauranter i den højere ende kan være meget dyre, men du kan finde muligheder fra 40-60 € pr. person.

Frokost, middag og restauranters åbningstider i New York City

Times Square om natten| ©Hellotickets
Times Square om natten| ©Hellotickets

Måltiderne i New York er meget anderledes end i Spanien, og det er noget, du skal vænne dig til, så snart flyet lander.

 • Morgenmad: Morgenmadsrestauranterne åbner omkring kl. 7 om morgenen.
 • Frokost: Frokosten er normalt lettere og finder sted mellem kl. 11.00 og 12.30.
 • Middag: Middagsmaden er som alle andre måltider tidlig, mellem kl. 17.00 og 19.00.

Sådan fungerer drikkepenge i New York

Typisk New York-menu| ©Hellotickets
Typisk New York-menu| ©Hellotickets

Hvordan drikkepenge fungerer i New York er et af de vigtigste spørgsmål, som besøgende har. Set fra vores synspunkt er det et komplekst spørgsmål. For at forstå denne service skal vi først og fremmest vide, at tjenerne har en meget lav løn, og at de supplerer deres løn med deres egne drikkepenge.

Drikkepengene skal ligge mellem 15 og 20 % af regningen. 15 %, når servicen er god, 18 %, når servicen er god, og 20 % eller mere, når servicen er fremragende. Alligevel er det anbefalede minimum for drikkepenge i New York i øjeblikket 18 %.

Og hvis du ikke giver drikkepenge, betragtes det som meget uhøfligt, og tjeneren vil måske endda sige noget til dig om det, især hvis han eller hun synes, at servicen var god.

fastfoodsteder, hvor man bestiller ved en skranke, inden man spiser, behøver man ikke give drikkepenge. Disse steder har som regel en drikkedåse, hvor du kan lægge drikkepenge, men det er ikke obligatorisk. Alligevel er der mange, der vil forlade forandringer.

Sådan giver du drikkepenge på en restaurant

 • Betaling med kontanter: Dette er mere almindeligt og praktisk. For at gøre dette skal du beregne, hvad du vil have ekstra på regningen, og betale det hele sammen. Hvis du ikke har det nøjagtige beløb, spørger tjeneren dig, om du vil have byttepenge, du siger ja og giver ham drikkepenge for de byttepenge, han har medbragt dig.
 • Betaling med kort: Når du betaler med kort, betaler du først regningen, og derefter får du et kort med to billetter, en til dig og en til restauranten. På restaurantens billet skal du skrive det beløb, du vil give i drikkepenge (Tip), og det samlede beløb (Total), som de skal opkræve for måltidet, skatter og service. Læg denne billet på bordet, så kan du gå. Restauranten lægger dette beløb til det beløb, der bliver opkrævet på din bankkonto.

Hvor kan man spise i New York (restaurantguide for området)

Typisk New York-menu| ©Hellotickets
Typisk New York-menu| ©Hellotickets

Som du måske allerede ved, er New York enormt stort, og du vil ikke altid blive sulten i nærheden af et af disse 10 steder. Derfor kan du tage et kig på disse restaurantguides efter kvarter, område og omkring New Yorks største attraktioner.

Uanset hvad, uanset hvor du er, kan du finde et godt alternativ for dig!

Guide til de bedste restauranter efter område

Guider til restauranter i nærheden af større seværdigheder