Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

5 ting at gøre på Chelsea Market

New York er en by, hvor man kan spise rigtig godt. Tag en tur gennem Chelsea Market for at få en bid mad, et par drinks eller lidt shopping i de autentiske boder.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

5 ting at gøre på Chelsea Market

Det indre af Chelsea Market | ©Hellotickets

Chelsea Market er et af New Yorks mest berømte madmarkeder. Det er en tidligere kiksefabrik, der er omdannet til et marked, smukt dekoreret og fuld af personlighed.

Chelsea Market er et stykke amerikansk kulinarisk historie - vidste du, at Oreo-kiksene blev opfundet her? Hvis du er kommet hertil, er det, fordi du leder efter de bedste spisesteder i New York: delikatesser fra hele verden, vinbarer, bagerier... Men det er ikke alt, for Chelsea Market er også hjemsted for nogle af de bedste ting, man kan købe i New York. Hvad venter du på for at udforske de maleriske butikker og rige restauranter?

1. Lær hemmelighederne bag Chelsea Market på en tur

Kunne du tænke dig at gå rundt i Chelsea på en afslappet og behagelig måde, bare tage billeder, snuppe en bid mad og hygge dig? Dette tidligere industrikvarter, som nu er omdannet til et af de mest trendy områder i New York, er hjemsted for kunst, designerbutikker og restauranter.

Hvis du vil lære et af verdens fedeste kvarterer at kende i detaljer og ikke gå glip af nogen af dets attraktioner, anbefaler jeg, at du tager en guidet tur i kvarteret, som selvfølgelig også inkluderer det berømte Chelsea Market.

Der er ikke noget bedre end at stoppe ved denne tidligere kiksefabrik og genoplade batterierne med en lækker bid mad!

Book turen til Chelsea Market

2. Oplev de lækre madboder

Amy's Bread udefra| ©Hellotickets
Amy's Bread udefra| ©Hellotickets

Filaga Pizzeria

Filaga Pizzeria er grundlagt af sicilianere, og hemmeligheden bag deres pizzaer ligger i dejen. Den klassiske Margherita får følgeskab af Diavola, San Gennaro, Bufalina eller Vegan. De er alle lækre.

Dickson's Farmstand

Dette er en slagterbutik, hvor man også kan spise. To meget anbefalelsesværdige retter på Dickson's Farm stand er rosenkål med bacon og stegt kylling med kartofler.

Lobster Place

Hvis du kan lide fisk og skaldyr, vil du elske denne restaurant, hvor østers, dampet hummer og sushiruller er specialiteterne. Besøg Lobster Place, hvis du vil forkæles efter en morgen med sightseeing.

Amys brød

Det er ingen overdrivelse at sige, at brødet på Amy's Bre ad er et af de bedste i byen, og når du prøver det, vil du forstå det. Sultana og fennikel er min favorit, men de sælger også andre lækre produkter som sandwich, salater, kager, kiks og muffins.

Doughnuttery

Doughnut-himlen ligger i New York, og den hedder Doughnuttery. De fås i mange smagsvarianter og med forskellige toppings. Prøv dem med kanelsukker, lemon pop, coco loco eller bam berry - de er lækre til kaffen!

L'Arte del Gelato

Uanset om det er sommer eller vinter, vil man altid have en god is til dessert, især hvis den er hjemmelavet og serveres hos L'Arte del Gelato. Cannella og Stracciatella er lige til at dø for.

Chelsea Wine Vault

Denne supercool vinbar er et godt sted at smage på forskellige vine og skåle for din rejse til New York, så tag en drink på Chelsea Wine Vault, når du føler dig lidt svag.

Book en tur til High Line, Chelsea og Meatpacking District

3. Gennemse de bedste butikker i Chelsea Market

Chelsea Market Boghandel| ©Hellotickets
Chelsea Market Boghandel| ©Hellotickets

Ud over at stille sulten foreslår jeg, at du tager en tur rundt på Chelsea Market for at se nogle af de andre cool butikker. Her er nogle af dem:

Posman Bøger

En charmerende boghandel, der sælger originale postkort og New York-souvenirs samt bøger. Kig forbi Posman Books, når du besøger Chelsea Market, så er du sikker på at finde noget at tage med hjem.

Bowery køkkenudstyr

Uanset om du er en spirende kok eller bare vil kigge på nogle af de mere kuriøse køkkengadgets, er du sikker på at finde det her, fordi de sælger alle slags gadgets.

Kurve fra Chelsea Market

Hvis du har en madglad ven, vil han eller hun blive begejstret, hvis du giver ham eller hende en lækker souvenir med hjem fra Chelsea Market Baskets. De har en samling af lokalt fremstillede delikatesser, som du vil elske.

Kunstnere & Lopper

Artists & Fleas samler unge designere, kunsthåndværkere, lokale kunstnere og samlere. Her kan du finde smykker, tøj, tilbehør, malerier og meget mere. Det ligger ved siden af indgangen til 10th Avenue.

4. Fest på Chelsea Market

Kinesisk nytårsdekorationer på Chelsea Market| ©Hellotickets
Kinesisk nytårsdekorationer på Chelsea Market| ©Hellotickets

Et af mine yndlingssteder på Chelsea Market er Chelsea Music Hall, som ligger i kælderen under markedet. Et sted, hvor du kan nyde New York-natten med god musik, lækre cocktails og en fantastisk atmosfære.

Selvom det ikke er et overdrevent stort sted, er denne klub vært for fester af alle slags, private arrangementer og live-musikkoncerter med up-and-coming bands. Selvom der ikke er nogen fast dresscode, anbefaler jeg, at du tjekker den officielle Chelsea Music Hall-hjemmeside for at se kalenderen og hvilken type fest eller event, der afholdes hver dag, så du ikke bliver overrasket.

Book turen til Chelsea Market

5. Oplev det omkringliggende område: Meatpacking District

Indgangen til Chelsea Market| ©Hellotickets
Indgangen til Chelsea Market| ©Hellotickets

Før det genopstod som et trendy kvarter, var Meatpacking District et industriområde fyldt med slagterier og pakkerier, der leverede kød til byen med tog. Det er derfra, det har fået sit navn, som på engelsk betyder "Meatpacking District".

Det, jeg elsker ved New York, er, at det er en by, der hele tiden genopfinder sig selv, det ligger i dens DNA. Derfor så en gruppe kunstnere, forfattere og iværksættere det enorme potentiale i dette kvarter og gik sammen om at genoplive og genoplive det. I dag er alt fra West 14th Street til Gansvoort Street værd at se.

Lige nu finder du nye modebutikker, kunst, natklubber, barer og restauranter, mens du stadig kan se den mere industrielle side, der engang herskede i området: trolleyskinnerne, det snoede jern og krogene, der udgør bygningernes struktur.

Nyd den bedste kunst og luksusshopping i Meatpacking District

  • Gallerier med moderne kunst: Både anerkendte og nye malere og skulptører udstiller deres værker til glæde for New Yorks publikum. I deres lokaler kan du endda nyde filmforevisninger, koncerter og oplæsninger.
  • Museer: Whitney Museum, et sted, der er specialiseret i amerikansk kunst fra det 20. århundrede, og som siden åbningen i 2015 er blevet kvarterets skat.
  • Modebutikker: Når du går gennem Meatpacking District, kan du se butikker med unge talenter eller etablerede mærker som Christian Louboutin (59 Horatio St.), Alexander McQueen (419 West 14th St.), Carlos Miele (408 West 14th St.) eller Charles Nolan (30 Gansevoort St.) eller Jean Shop (435 West 14th St.).
  • Indretningsbutikker: Der er altid en butik, der fanger øjet i Meatpacking District, også når det gælder dekoration og møbler. En af de mest interessante butikker er Hudson Furniture Inc. (419 West 14th St.), som er håndlavet med stor sans for detaljer.
  • Elektronik: Det er et årti siden, at den populære Apple Store (401 West 14th St.) overtog pladsen fra det, der engang var den største slagterbutik i The Big Apple, hvor man kunne købe de bedste bøffer på Manhattan.

Book en tur til High Line, Chelsea og Meatpacking District

6. Benyt lejligheden til at opdage High Line Park og Hudson Yards, Manhattans nyeste attraktioner

Spadseretur langs High Line| ©Hellotickets
Spadseretur langs High Line| ©Hellotickets

Ved siden af Chelsea Market finder du også High Line, en hævet park, der løber mellem Manhattans skyskrabere uden at miste Hudson-floden af syne. Det lyder godt, gør det ikke? Jeg anbefaler, at du besøger den, for af alle parkerne i New York er dette en af de mest originale og mindst kendte for turister.

Ruten er cirka 2,5 kilometer lang, så du kan sagtens gå den på et par timer, og så er du fremme ved Hudson Yards, New Yorks mest trendy kvarter.

Hvad er det så, der er så interessant ved Hudson Yards? Ud over de mest spektakulære skyskrabere, der for nylig er blevet bygget i byen, kan du shoppe i et luksuscenter, beundre den nye skulptur The Vessel og klatre op på et af de højeste observationsdæk i verden (med glasgulv!): The Edge.

Hvor ligger Chelsea Market, og hvordan kommer man derhen?

Inde i Chelsea Market| ©Hellotickets
Inde i Chelsea Market| ©Hellotickets

Chelsea Market ligger i Meatpacking District ved siden af ::link|text=High Line Park |element=pa-86::::, en bypark bygget på tidligere højbanespor, som krydser vestsiden af Manhattan. Hvis du vil besøge Chelsea Market, skal du gå til denne adresse: 75 9th Ave, NY 10011.

De nærmeste undergrundsstationer er 14th Street og 8th Avenue (linje A, C, E, L).

Åbningstider for Chelsea Market

Dette marked er åbent mandag til lørdag fra kl. 7 til 22 og søndag fra kl. 8 til 21.

Vidste du det?

Chelsea Market er ikke kun hjemsted for et madmarked, boghandlere, grønthandlere, en klub, tøj- og kunstbutikker, men også for YouTubes og Googles kontorer på bygningens øverste etager, men du kan kun komme ind med et badge.

De ansatte bruger elevatorerne i denne gamle bygning fra 1890 til at komme op og ned. Mere end én af os ville gerne kunne holde frokostpause et sted som dette, ville du ikke?