Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

MoMA New York billetter: hvad koster de, hvad skal man se på museet osv.

At tilbringe en eftermiddag på MoMa er en god plan: Her kan du se, hvordan du får billetter, og hvilke værker du ikke må gå glip af derinde.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

MoMA New York billetter: hvad koster de, hvad skal man se på museet osv.

Van Goghs stjerneklare nat på MoMa | ©Hellotickets

MoMA i New York er verdens vigtigste museum for moderne kunst og et af de vigtigste besøg i The Big Apple. Det har en omfattende samling på 200.000 værker, herunder Picasso, Dalí, Van Gogh og Andy Warhol, blandt mange andre.

MoMA i New York (Museum of Modern Art) er utroligt populært. Det er derfor ikke overraskende, at det er et af de mest besøg te, og at der er lange køer. Se her, hvordan du undgår dem:

Den bedste løsning

Museum Of Modern Art Entrebillet

Sørg for at få en tidlig billet til MoMa

Perfekt, hvis du vil besøge dette museum uden at skulle bruge tid på at vente ved billetkontoret og udforske udstillingerne i dit eget tempo.

MoMA tilbyder en komplet oplevelse dedikeret til moderne kunst, der passer til alle aldre. Hvis du køber denne spring-køen-over-billet til MoMA, får du øjeblikkelig adgang til MoMA Museum i New York for at se verdens mest berømte samling af moderne og nutidig kunst. MoMA huser ikoniske værker som Picassos "Les Demoiselles d'Avignon", Mirós "Dutch Interior" og Warhols "Campbell's Soup Cans".

Repertoiret omfatter også arkitektur, fotografi, film, design, performancekunst og medier. Med denne spring-køen-over-billet til MoMA har du også adgang til MoMA PS1, centret for moderne kunst i Long Island City, i 14 dage efter dit besøg på Manhattan, så du kan suge endnu mere kunst til dig.

Køb dine billetter til MoMA i New York City


Priser på MoMA-billetter

Det udvendige af MoMA| ©Wikimedia
Det udvendige af MoMA| ©Wikimedia

Hos Hellotickets kan du købe dine MoMa-billetter online på forhånd for 20 ¤ (standard enkeltbillet). Det er bedst at undgå at købe dem i billetkontoret, da der normalt er lange køer, og efter lang tids venten ved døren kommer du allerede træt ind på museet.

Hvis du er mindreårig eller tilhører en bestemt gruppe (studerende, over 65 år osv.), kan du være berettiget til særlige priser.

Billetpriser ved billetkontoret

Hvis du på trods af køerne vælger at købe billetter i billetkontoret, skal du huske på, at dette er de priser, du finder:

  • Voksne: $25
  • Seniorer over 65 år med ID: $18
  • Handicappede besøgende: $18
  • Studerende med ID: $14
  • Børn under 16 år: gratis

Køb dine billetter til MoMA New York

Åbningstider for MoMA New York

MoMA har åbent fra kl. 10.30 til 17.30 hver dag (fredag fra kl. 10.30 til 20.00). Hvad angår lukkedage, er MoMA lukket på Thanksgiving Day og juledag. MoMA PS1 er også lukket nytårsdag.

Men hvis du planlægger at fuldende oplevelsen med en drink på en af caféerne eller restauranterne eller endda besøge designbutikkerne, kan du tjekke alle MoMA's åbningstider her, så du er sikker på, at du kan organisere dit besøg uden problemer.

Køb dine billetter til MoMA New York

Hvor ligger det, og hvordan kommer man derhen?

MoMA's placering på et kort over New York City
MoMA's placering på et kort over New York City

MoMA ligger på 53rd Street mellem 5th og 6th Avenue. For at komme til MoMA med offentlig transport er den nærmeste undergrundsstation 5th Avenue og 53rd Street stop på E- og V-linjerne. Med bus kan du komme dertil med linjerne M1, M2, M3, M4 og M5.

Det gode ved at ligge i hjertet af Midtown er, at det gør det til et perfekt sted på kortet, hvorfra man kan organisere andre besøg eller ture. Så hvis du har tid, er det altid en god idé at gå derhen (det er ikke langt fra Times Square, Central Park eller endda Flatiron Building).

Køb dine billetter til MoMA New York

Turistkort, der inkluderer MoMA

MoMA's have| ©Wikimedia
MoMA's have| ©Wikimedia

For at få mest muligt ud af din rejse til New York er det en god idé at købe et sightseeingkort. Hvorfor? Hvis du får mest muligt ud af det, sparer du penge og tid ved ikke at skulle købe individuelle billetter, og i nogle tilfælde behøver du ikke engang at stå i kø for at komme ind. Det kan jeg anbefale:

  • New York Pass: New York Pass er et kort, der gælder for flere dage, og du betaler afhængigt af det antal dage, du vælger. Dette turistkort kan varmt anbefales, hvis du kan lide at se en masse ting på én dag og få mest muligt ud af din rejse. Det giver adgang til at springe køen over til over 100 af New Yorks største attraktioner og aktiviteter som MoMA, Frihedsgudinden, Empire State Building, 9/11 Museum, Top of the Rock, Manhattan sightseeing bus... Du kan læse flere detaljer her: New York Pass.
  • New York City Explorer Pass: Hvis du under din rejse til New York er meget klar over, hvilke turistattraktioner du vil se, er New York City Explorer Pass ideelt til at personliggøre dit besøg maksimalt, da du vil kunne vælge attraktioner, og du vil betale i henhold til det beløb, du vælger. Fra det øjeblik, du aktiverer passet, har du en hel måned til at bruge det, så du kan tage din tur, når det passer dig. Du kan vælge mellem over 100 aktiviteter og attraktioner, og du får køfri adgang til nogle attraktioner. Du kan læse flere detaljer her: New York Explorer Pass.
  • New York Sightseeing Pass: New York Sightseeing Pass: fungerer på daglig basis, og hver dag er gyldig fra aktivering til midnat. Dette sightseeing-pas er det mest anbefalelsesværdige, hvis du vil se seværdighederne i dit eget tempo. Det inkluderer adgang uden kø til over 100 attraktioner og aktiviteter og kredit til at bruge på attraktionerne, spændende rabatter i hele byen og et gratis måltid på en restaurant efter eget valg fra en liste over populære New York-steder. Du kan læse flere detaljer her: New York Sightseeing Pass.

Køb dine billetter til MoMA New York

Hvad skal man se på MoMA?

Et af gallerierne| ©Wikimedia
Et af gallerierne| ©Wikimedia

Fra de otte lærreder og en tegning, som MoMA begyndte med i 1929, er samlingen vokset til mere end 100.000 vær ker, herunder malerier, grafik, skulptur, fotografi, tegninger, design, film, arkitektur og grafik. Dertil kommer annekteringen af MoMa PS1 i Queens, et kulturelt rum, der især fokuserer på samtidskunst. Alt dette gør uden tvivl MoMA til et af de bedste museer i New York.

MoMAs enorme samling er fordelt på 6 etager, men størstedelen er fordelt på etagerne 2, 3, 4 og 5, da første sal bruges som lobby (butik, billetkontor, kunstlaboratorium, restaurant osv.), og sjette sal er reserveret til særudstillinger. Her er de vigtigste ting at se på MoMA.

Køb dine billetter til MoMA New York

Museets samlinger

Inde i MoMA| ©MoMa
Inde i MoMA| ©MoMa

Salen

Under dit besøg på MoMa New York kan du benytte lejligheden til at drikke en kop kaffe og slappe af i museets skulpturhave, en oase midt i byen, designet af Philip Johnson i 1950'erne.

Etage 2: 1970'erne - den nuværende samling

Første sal i MoMA New York er helliget grafik, illustrerede bøger og audiovisuelle medier. Der er også en café her.

3. etage

Museets tredje etage er helliget samlinger af arkitektur, grafisk og industrielt design, tegning og fotografi.

Etage 4: Samling fra 1940'erne til 1970'erne

Her kan du finde værker af kunstnere som Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Japer Johns, Jackson Pollock, Yayoi Kusama, Robert Rauschenberg eller Mark Rothko.

Etage 5: 1880'erne-1940'erne samling

På femte etage i MoMA kan du se malerier af kunstnere som Frida Kahlo, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Claude Monet, Vincent Van Gogh, Paul Cézanne, Henri Matisse og Piet Mondrian.

6. etage

Sjette etage er helliget specialudstillinger. Fra de store vinduer på øverste etage er der en fantastisk udsigt over Midtown Manhattan, hvor vigtige bygninger som Rockefeller Center, St. Patrick's Cathedral og Grand Central Station ligger.

Isabels rejsetip

Ved et kort besøg på MoMA skal du fokusere på fjerde og femte etage, hvor værker af berømte kunstnere som Warhol, Pollock, Matisse og Cézanne er udstillet.

Hvor kan man spise i nærheden af MoMA?

Spisning i nærheden af MoMa| ©Brett Jordan
Spisning i nærheden af MoMa| ©Brett Jordan

Hvis så meget kunst har givet dig appetit, eller hvis du bare er i området på en dag med sightseeing og har lyst til en bid mad, er her en guide til de bedste spisesteder i nærheden af MoMa. Generelt er du heldig, fordi det er et område med mange kontorer og en tilstrømning af mennesker, både turister og kontorarbejdere, der arbejder i det omkringliggende område.

Det er ikke svært at finde en god amerikansk burger, en tallerken pasta eller endda et sted, hvor man hurtigt kan få en god fastfood-menu.

En kort historie om MoMa

Indgangen til MoMa| ©Wikimedia
Indgangen til MoMa| ©Wikimedia

I hjertet af Manhattan, lige ved siden af Central Park, ligger New Yorks MoMA (Museum of Modern Art), verdens vigtigste museum for moderne kunst. Det blev åbnet i 1929 af tre filantroper ved navn Abby Aldrich Rockefeller, Mary Quinn Sullivan og Lillie P. Bliss for at hjælpe andre med at forstå og nyde moderne billedkunst.

Da MoMA åbnede dørene, begyndte hun at udstille sine første værker i beskedne faciliteter. Det blev dog så godt modtaget af publikum, at museet i de følgende år måtte flytte flere gange til et større sted, før det endelig fandt sit nuværende hjem i 1939.

I dag betragtes det som et tempel for moderne og samtidskunst i Vesten og har endda gennemgået en ny udvidelse for at give mere plads til nye udstillinger.

MoMa-butikken

Interiør i MoMa-butikken| ©Bianca Porcar
Interiør i MoMa-butikken| ©Bianca Porcar

Forvarslet er forvarslet: Gå ind i museumsbutikken, og du får lyst til at tage alt med. At købe souvenirs på museer kan virke som en gimmick for at udnytte turisterne, men produkterne i den officielle MoMA Design Store er et kig værd. Designelskere vil finde unikke ting lige fra bøger, møbler og dekorative genstande til krus og New York-souvenirs.

MoMA Design Store har sin egen hjemmeside og tiltrækker hundredvis af besøgende hver dag, uanset om de er MoMA-besøgende eller ej. Den ligger lige foran museet, mellem Fifth og Sixth Avenues, og er åben alle ugens dage.

Andre museer, du måske er interesseret i

Hvis du vil fuldende dit besøg i New York med endnu et museum, kan jeg ikke lade være med at anbefale Museum of Natural History, som var et af dem, der gjorde størst indtryk på mig, første gang jeg besøgte det. Jeg fortæller dig alt om min oplevelse i artiklen på New York Naturhistorisk museum billetter: hvordan man køber den, muligheder og organisering af dit besøg.

Køb dine billetter til MoMA i New York City