Guide til Museum of the City of New York

I dette nysgerrige galleri, der samler gammelt legetøj, dukker, en dokumentarfilm og fotografier, kan du rejse gennem Big Apple's fortid, nutid og fremtid. Er du klar?

Nuria Rozas

Nuria Rozas

10 minutters læst

Guide til Museum of the City of New York

Trappen til indgangen til Museum of the City of New York | ©Ajay Suresh

Hvis du vil føle dig som en rigtig New Yorker og besøge en helt anden udstilling, kan jeg anbefale dig at gøre et stop på Museum of the City of New York, som gennem forskellige udstillinger fortæller om den store metropol fra dens begyndelse til i dag.

Dette charmerende museum med koloniarkitektur har udstillinger på fire etager, som omfatter fotografier, en mærkelig udstilling af dukker, videoer og endda en samling dukkehuse (ja, også dukkehuse!), som fortæller historien om New York og dets indbyggere.

Dette er helt klart et af de bedste museer i New York og et must-see, hvis du er vild med byen og kunst.

Den bedste løsning

Museum Of The City Of New York Billetter

Undgå køerne, og få prioriteret adgang til Museum of the City of New York

Perfekt, hvis du vil besøge dette museum uden at spilde tid på billetkontoret og med sikkerhed for at kunne annullere planen, hvis du ombestemmer dig.

Det er et must at købe billetter på forhånd til Museum of the City of New York, når du planlægger din rejse til Big Apple. Det er primært for at undgå en frygtelig kø ved billetkontoret, når du ankommer til bygningen. Husk, at New York trods alt er en af de mest besøgte byer i verden, og at museerne derfor har et ret stort publikum. Vær forudseende!

Fordelen? Du vil kunne besøge museet i dit eget tempo og uden at skynde dig, du vil nyde godt af den privilegerede adgang, som denne mulighed giver dig, og du har også ret til gratis afbestilling, hvis du skulle få uforudsete omstændigheder eller ændre mening.

Og det bedste er, at du kan bruge den tid, du har sparet i køen, til at lære byen at kende. For i "New York, New York", som Frank Sinatra sang, er der masser af planer at lægge, for byen med skyskrabere er uendelig, så det er bedst at få det bedste ud af hvert eneste sekund.

Anbefales, hvis... du vil undgå de store menneskemængder og køer, der dannes i weekenden på Museum of the City of New York.

Hvad er inkluderet i denne billet

 • Der er kø-fri adgang til Museum of the City of New York.
 • Gratis fortrydelsesret i tilfælde af uforudsete omstændigheder
 • Visning af dokumentarfilmen "Timescapes" (28 minutter)
 • Permanente udstillinger
 • Alle særudstillinger

Hvor meget koster billetter til Museum of the City of New York?

Facaden af museet for New York City of New York|©Filip Wolak
Facaden af museet for New York City of New York|©Filip Wolak

Som jeg allerede har forklaret, er det bedst at købe en prioriteret billet, som koster 18 €. På denne måde vil din reservation blive bekræftet med det samme og blive sendt til din e-mail, så du kan få adgang til den, når og hvor du vil, med et enkelt klik på en knap og uden at forlade dit hjem!

Prisforskellen mellem at købe på forhånd og ved museets skranke er minimal, kun 70 cent, og hvis du skulle få et modtræk, får du pengene tilbage, hvis du køber på forhånd . På billetkontoret refunderer de f.eks. kun 50 %, hvis du giver mindst syv dages varsel.

Sådan får du billetter til Museum of te City of New York på billetkontoret

Udstilling på Starlight Museum Lights of te Starlight| ©Peter Burka
Udstilling på Starlight Museum Lights of te Starlight| ©Peter Burka

Hvis du er en af dem, der kan lide at vente med alting til sidste øjeblik, herunder rejseplanlægning (hvem har ikke det?), er det også muligt at købe din billet ved billetkontoret. Den aktuelle pris for Museum of the City of New York er €17,30.

Jeg tror dog ikke, at det er den mest anbefalelsesværdige løsning ud fra min erfaring på dette museum. Lad mig forklare hvorfor: For det første betyder det at købe billetter til Museum of the City of New York, når du ankommer til din destination, at du skal tilpasse dig museets åbningstider og tilgængelighed (billetterne har en tidsbegrænsning), rejse i lang tid i forvejen og vente i en lang kø for at købe dem.

For det andet skal du huske på, at museet kun er åbent om fredagen, lørdagen og søndagen, som er de mest travle og travleste dage for turisterne. Det betyder, at du vil spilde meget tid på at stå i kø, tid, som du især om vinteren, når det bliver tidligere mørkt, vil bruge andre steder.

Er billetter til Museum of the City of New York inkluderet i alle New York City Sightseeing Passes?

Virtuelt New York-pas| ©Hellotickets
Virtuelt New York-pas| ©Hellotickets

Ja, hvis du ud over New York Museum of the City of New York vil udforske alle byens seværdigheder uden at gå fallit, er der flere turistkort, som er meget interessante og vil falde i din smag. Tro mig, der er noget for enhver smag, da du kan tilpasse dem efter rejsens længde og antallet af aktiviteter, du ønsker at foretage dig.

Turistpas, der omfatter Museum of the City of New York:

New York Pass -fra €101
New York Explorer Pass - fra 71 €
New York Sightseeing Pass -fra €123

Bestil et New York City Sightseeing Pass

Sådan kommer du til Museum of te City of New York

New Yorks undergrundsbane| ©Malvina Battiston
New Yorks undergrundsbane| ©Malvina Battiston

Museum of the City of New York ligger i East Harlem øverst på Museum Mile på 1220 Fifth Avenue 103rd Street og er let tilgængeligt med offentlig transport. For mig er den måske mest bekvemme måde at komme rundt i Big Apple på at bruge undergrundsbanen, som koster omkring 2,60 € for en enkeltbillet.

Men New Yorks undergrund er bogstaveligt talt en by under byen. For at du ikke skal gå i panik, får du her nogle grundlæggende tips til, hvordan du finder rundt og bruger New Yorks undergrundsbane.

Anbefalede transportmetoder

 • Med bus: via linjerne M1, M2, M3, M4 og M106 til 104th Street.
 • Med metro: Du kan tage den røde linje 2 og 3 eller den grønne linje nr. 6.
 • På cykel: De fleste af institutionerne på Museum Mile er engageret i miljøvenlig transport og har parkeringsfaciliteter til disse køretøjer meget tæt på. Dette er ingen undtagelse. Der er en Citi Bike - det offentlige cykelparkeringssystem - på 103rd St. Fifth Avenue.

Nuria's Rejsetips

Bemærk for de sparsommelige! Hvis du har planer om at bruge den offentlige transport flere gange, er det bedst at købe et MetroCard, som gælder til metro og busser.

Åbningstider for Museum of te City of New York

I korridorerne på Museum of the City of New York| ©Jorge Gobbi
I korridorerne på Museum of the City of New York| ©Jorge Gobbi

I modsætning til de fleste museer i Big Apple er denne lille perle kun åben fra fredag til søndag fra kl. 10 til 18. Jeg foreslår, at du tjekker åbningstiderne på den officielle hjemmeside, inden du tager af sted, da de har tendens til at ændre sig afhængigt af årstiden (om vinteren lukker den tidligere). Vær forsigtig! Den lukker også på Thanksgiving , jul og nytårsdag.

Hvis jeg må komme med et forslag, så besøg helst Museum of the City of New York fredag formiddag og undgå lørdage og søndage. Det er et forholdsvis lille galleri, og i weekenden kan der være kapacitetsproblemer, så du kan frit strejfe rundt i udstillingerne!

De vigtigste udstillinger på Museum of te City of New York

Rosario Candelas udstilling på Museum of the City of New York| ©John Hill
Rosario Candelas udstilling på Museum of the City of New York| ©John Hill

For at komme i gang viser museet hver halve time (mellem kl. 10.15 og 17.15) den prisbelønnede 28-minutters dokumentarfilm "Timescapes", en kort historie om New York City, der tjener som introduktion til museet. Jeg foreslår, at du medbringer dine egne hovedtelefoner til de interaktive oplevelser i gallerierne. Derudover kan du finde en udstilling med gammelt legetøj og genstande, samlingen af Stettheimers Museumshus og mange andre overraskelser i de midlertidige udstillinger. En lille forsmag:

Historier fra New York

Du vil især kunne nyde udstillingen **Collecting New York Stories", en samling historiske og nutidige fotografier, der spænder fra kolonitiden til den seneste tid, og som viser værker af både kendte og nye kunstnere, herunder Janette Beckman, Bruce Davidson, Richard Sandler, Harvey Wang og mange andre.

Dukker fra New York

Indtil den 3. april 2022 kan du også besøge udstillingen Marionettes of New York, der udforsker den overraskende historie om New York Citys mest skæve indbyggere: de dukker, der rejste med immigranterne for at bosætte sig i byen. Og hvis du er musikelsker, vil du elske udstillingen New York, New Music, som er et tilbageblik på 1980'ernes musikrevolution i storbyen.

Aktivist New York

Og min personlige favorit og museets højdepunkt: Activist New York, som gennem genstande, fotografier, lyd- og billedpræsentationer fortæller historien om byens forskellige bevægelser: bl.a. kampen mod slaveriet, kampen for fri seksuel orientering, kvindernes revolution og religionsfrihed.

Hvor meget tid har du brug for til at besøge Museum of the City of New York?

Timescape på New Yorks bymuseum| ©Rob Pongsajapan
Timescape på New Yorks bymuseum| ©Rob Pongsajapan

Det er et personligt svar, som afhænger af, hvilken type museumsrejsende du er, din interesse for udstillingen og din tid i byen. Personligt synes jeg, at udstillingen kan nås på halvanden time, hvis man ønsker en hurtig rundvisning, eller på omkring to timer, hvis man tager en mere detaljeret rundvisning.

Husk på, at dokumentarfilmen "Timescapes", der hurtigt sætter storbyens historie i en sammenhæng, som jeg nævnte, tager 28 minutter. Efter min mening er det bedre at tage sig god tid og nyde museets overraskelser, som f.eks. butikken, der vil bringe dig tilbage til din teenagetid. Du skal ikke bare krydse listen af!

Er der guidede ture på Museum of the City of New York?

Guidet besøg på museet| ©Filip Wolak
Guidet besøg på museet| ©Filip Wolak

Ja, der er private ture og guidede gruppeoplevelser. Hvis du ønsker en mere personlig og intim oplevelse, har du på museet mulighed for at leje en times rundvisning med en ekspertguide eller med de kunstkonservatorer, der står for udstillingerne, hvilket kan forbedre din oplevelse. Dette format anbefales til familier, universitetsgrupper, virksomheder, holdaktiviteter og organiserede grupper. Her er de to muligheder, der er til rådighed:

Hvad er inkluderet i den guidede tur

 • 1 times guidet rundvisning i museets åbningstid
 • Gratis adgang til gallerierne og særudstillingerne
 • 15% rabat i museumsbutikken
 • Fra € 303 (bemærk venligst, at dette er en gruppepengesats for op til 10 personer)
 • Drink og en aperitif

Hvad er inkluderet i den guidede tur VIP

 • 1 times rundvisning under ledelse af museumsinspektøren i museets åbningstid
 • Gratis adgang til museets gallerier og særudstillinger
 • 15% rabat i museumsbutikken
 • Fra 692 € (fast pris for op til 10 personer)
 • Drink og en aperitif

Er det værd at betale for en af disse ture?

Det afhænger primært af dit budget og antallet af personer på rejsen. Personligt synes jeg, at det er det værd, hvis I er en stor gruppe. Hvis du f.eks. tager af sted med din familie (en gruppe på 10 personer), koster den guidede tur 30 € pr. person.

Hvis det ikke er tilfældet (og du kun tager af sted med en ven eller din partner) og har et stramt budget, anbefaler jeg, at du køber en billet til fordel for en af de billige billetter og downloader Urban Archive-appen på din mobiltelefon for at få en gratis guidet tur sammen med din billet, så du ikke går glip af nogen detaljer i udstillingen.

Virtuelle workshops på Museum of the City of New York for børn

Læring for børn| ©Lucélia Ribeiro
Læring for børn| ©Lucélia Ribeiro

Museet har lanceret Project Kid-initiativet, hvor kunstneren og programmets grundlægger Amanda Kingloff gennemfører virtuelle sessioner, hvor hun lærer børn at lave håndværk hjemmefra ved hjælp af hverdagsgenstande med et New York City-tema. Kan du huske Art Attack-programmet og "The Handyman"? Dette er noget lignende.

Dette kunstprojekt henvender sig til familier og børn over 7 år for at stimulere deres kreativitet. Blandt de præsenterede forslag er f.eks. at skabe en snekugle med New York i baggrunden eller at bygge miniature-dukkehuse, en idé inspireret af museets Stettheimer-dukkehussamling.

Hvis du kunne lide denne idé, så tjek denne guide med masser af ting, du kan lave i New York med børn. Jeg er sikker på, at det vil gøre jeres familieudflugt til en succes.

Nuria's Rejsetips

Når du er færdig med at besøge udstillingen, kan du gå ind i museumsbutikken - det er det perfekte sted at købe en original gave! Du kan finde mærkelige genstande og unikke souvenirs, f.eks. Lego-brikker til at bygge Brooklyn Bridge og Empire State Building.

Dette er den sjove butik på Museum of the City of New York

Biscuit Monster dukke| ©Mark Fowler
Biscuit Monster dukke| ©Mark Fowler

Hvis du vil have en fin souvenir med hjem fra New York (langt fra det klassiske postkort eller den klassiske magnet), vil jeg foreslå, at du i slutningen af dit besøg går hen til
museumsbutik. Den er lille, men den er en sand dræber - du vil elske den!

Her kan du finde Epi, Blas, Kermit Frøen og Cookie Monster som dukker, der er lavet om til dukker, som du kan købe for 9,50 € stykket, eller hvis du er til praktiske gaver, kan du købe to par sokker med hovedpersonerne fra den ikoniske Sesame Street-serie for 12 €. Acceptable priser for et museum.

Der er også et rum for erindring og aktivisme med genstande inspireret af udstillingen "Activist New York". Jeg var fascineret af sokkerne af dommer Ruth Bader Ginsburg, som i øvrigt nu er udsolgt. Hvis du vil vide, hvem denne superkvinde er, som trodsede Trump og kæmpede for kvinders juridiske rettigheder, anbefaler jeg, at du ser filmen "A Question of Gender".

Andre interessante museer i byen

Udsigt over byen fra Whitney-museet| ©AllainG
Udsigt over byen fra Whitney-museet| ©AllainG

Og hvis du efter dit besøg på museet har lyst til mere og ikke har lyst til at gå i de typiske gallerier, så fortvivl ikke, New York har masser af skjulte kulturskatte. Mine favoritter er Guggenheim-museet, som rummer malerier af Picasso, Monet og van Gogh, og den spektakulære udsigt fra Whitney Museum, som er ideel til at se solnedgangen.

Her er den endelige guide til de 12 bedste museer i New York. Og du, hvilken vælger du?

Book billetter til de bedste museer i New York