9/11 mindesmærkebilletterogture I NYC

9/11 markerede et vendepunkt i USA's historie, og dets mindesmærke og museum er den bedste hyldest til ofrene og heltene.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutters læst

9/11 mindesmærkebilletterogture I NYC

Hyldest til ofrene for 9/11 på Ground Zero | ©Hellotickets

Ground Zero og 9/11 Memorial er ærefrygtindgydende, men giver dig en kontekst til New Yorks nyere historie, som vil ændre dit syn på den begivenhed, der chokerede verden. 9/11-museet udforsker også de sociale og politiske konsekvenser mere indgående.

Til minde om angrebene den 11. september kan du i dag besøge museet, mindesmærket, Ground Zero og World Trade Center. Sådan besøger du 9/11 Memorial og 9/11 Museum.

Køfri adgang

New York 9/11 Memorial and National Museum-billetter

Spring køerne over på 9/11-museet

Den mest bekvemme og økonomiske måde at få adgang til 9/11 Museum er at købe disse billetter online og på forhånd.

En ting, du bør vide, før du tager til Ground Zero, er, at 9/11 Memorial og 9/11 Museum er to forskellige ting. 9/11 Memorial er et mindesmærke, der ligger på fundamentet af det, der engang var tvillingetårnene, og 9/11 Museum er et underjordisk anlæg under Ground Zero, der huser en udstilling om 9/11-angrebene og deres eftervirkninger.

For at besøge 9/11 Museum behøver du kun at købe denne billet. Når du bestiller dine billetter, skal du vælge et tidsrum, hvor du vil besøge museet, hvilket normalt er omkring to en halv time fra åbningstid.

Med museets APP kan du, ud over at få adgang til interaktive dele af udstillingen, som du ikke kan se på anden vis, lytte til en komplet audioguide på spansk, så du ikke går glip af noget.

Anbefales, hvis... du gerne vil lære mere om begivenhederne den 11. september, der prægede USA's og verdens historie, og med denne kombinerede billet behøver du ikke bekymre dig om noget og kan bare fokusere på oplevelsen.


Hvad er inkluderet i din billet til 9/11 Memorial & Museum?

Pauls Chapel, som overlevede angrebene.| ©Hellotickets
Pauls Chapel, som overlevede angrebene.| ©Hellotickets

Med denne billet kan du besøge både det, der nu er mindesmærket, og 9/11-museet.

Det, der engang var World Trade Center, er nu en park med egetræer, og i midten af parken står de to springvand, der udgør 9/11 Memorial. Som en hyldest til ofrene for 9/11-terrorangrebene er navnene på dem, der mistede livet den dag, indgraveret i springvandenes yderkanter.

Springvandene og navnene på ofrene er oplyst om natten, hvilket giver stedet en særlig atmosfære. Hvis du bestiller billetter til 9/11 Museum and Memorial, kan du få et indgående indblik i detaljerne om, hvad der skete den dag.

Du kan så afslutte din tur med at besøge National 9/11 Museum i ro og mag og bruge så meget tid, som du har lyst til. Hvis du i stedet foretrækker at gøre det med en ekspertguide, der kan hjælpe dig med at sætte alt, hvad du ser, ind i en sammenhæng, anbefaler jeg denne 9/11 Memorial and Ground Zero Tour

Køb dine billetter til 9/11 Memorial og National 9/11 Museum

Hvor 9/11 Memorial og Museum er, og hvordan man kommer derhen

Kort over Lower Manhattan, der viser 9/11 Memorial og Museum
Kort over Lower Manhattan, der viser 9/11 Memorial og Museum

For at komme til Ground Zero, som ligger på 180 Greenwich Street, anbefaler jeg at tage undergrundsbanen til World Trade Center togstation eller Chambers Street station.

Køb dine billetter til National 9/11 Memorial and Museum

Sådan får du adgang til 9/11 Museum med New York Pass og andre pass

Adgang til One World Trade Center med Explorer Pass| ©Hellotickets
Adgang til One World Trade Center med Explorer Pass| ©Hellotickets

Husk, at adgang til 9/11 Museum er inkluderet i alle større turistpas i byen: New York CityPass, New York Explorer Pass, The New York Pass, Sightseeing Pass. Hvis du køber et af disse pas, kan du få adgang til museet, men du får ikke den dybde, som en lokal guides kommentarer vil give dit besøg.

Du kan også købe denne kombinationstur til Nationalmuseet og 9/11 Memorial med adgang til One World Observatory, som giver dig mulighed for at gå op til det bedste observatorium i området for at få den mest betagende udsigt over finansdistriktet og det nedre Manhattan.

Book et New York City Pass

Sådan er et besøg på 9/11 Museum

9/11 Mindesmærke
9/11 Mindesmærke

Du kommer ind på 9/11-museet gennem en pavillon, der ligger i mindesmærket. Du kommer ned i det underjordiske anlæg, hvor det første, du vil se, er Vergils citat: "Ingen dag skal slette dig fra tidens hukommelse" i det rum, der kaldes Memorial Hall.

Når du bevæger dig gennem rummet under World Trade Center, kommer du ind i Foundation Hall, museets hovedrum, hvor det mest fremtrædende element er 'Last Column'. Det var den sidste del af murbrokkerne fra tvillingetårnene, der blev fjernet, og den er dækket med inskriptioner og underskrifter fra dem, der var involveret i genopbygningsarbejdet på Ground Zero.

Køb dine billetter til National 9/11 Memorial and Museum

Sådan er museets udstillinger

TV- og radioantennesegment
TV- og radioantennesegment

Museets to hovedudstillinger er In Memoriam, som hylder ofrene for terrorangrebene i 2001 og bombningen af World Trade Center i 1993, og 11. september 2001, en minut-for-minut-kronologi over, hvad der skete den dag, og en refleksion over, hvordan den verden, vi lever i i dag, er blevet formet af angrebene på World Trade Center.

I hele museet finder du en samling af 60.000 genstande, der er bjærget fra ruinerne af tvillingetårnene, og som fortæller historien om 9/11 gennem forskellige perspektiver, herunder førstepersonsberetninger, dokumenter og ejendele.

Køb dine billetter til National 9/11 Memorial and Museum

Åbningstider for 9/11 Memorial og 9/11 Museum

9/11 Museum om natten| ©onas mer
9/11 Museum om natten| ©onas mer

Både 9/11 Memorial og 9/11 Museum er åbne alle ugens dage (undtagen den 11. september, hvor de er lukket for offentligheden på grund af en mindehøjtidelighed). 9/11 Memorial og 9/11 Museum er åbne fredag og lørdag fra kl. 9.00 til 21.00 (sidste adgang kl. 19.00), mens de torsdag til søndag er åbne fra kl. 9.00 til 20.00 (sidste adgang kl. 18.00).

Hvornår skal man gå?

Jeg anbefaler, at du besøger museet ved åbningstid for at opleve udstillingens højtidelighed og intimitet. Hvis man skal kritisere museet, er det, at dets minimalisme og den atmosfære, det forsøger at skabe, ikke er helt forenelig med turistmængden.

Praktiske oplysninger til dit besøg

9/11 Mindesmærke
9/11 Mindesmærke
  • Prøv at ankomme så tidligt som muligt til Ground Zero for at undgå menneskemængderne og få en mere personlig og fredelig oplevelse. Det fortjener stedet. Alternativt kan du besøge mindesmærket om natten for at opleve en mere afsondret atmosfære.
  • Det er altid gratis at besøge mindesmærket, men du kan også komme gratis ind på museet om torsdagen fra kl. 17.00.
  • Du kan tage billeder både ved mindesmærket og i museet.

Alex's Traveller Tip

Du kan se nærmere på 9/11-museet med augmented reality-appen 'Explore 9/11'.

Lidt historie: 11. september 2011

En hyldest til ofrene| ©Hellotickets
En hyldest til ofrene| ©Hellotickets

Jeg kan næsten ikke glemme den tirsdag i september, hvor jeg lige var kommet hjem fra skole med min bror, og vi som sædvanlig tændte for fjernsynet for at spille videospil, men aldrig nåede at skifte kanal: Vi var opslugt af at se billederne af tvillingetårnene, der kollapsede i en sky af sort røg, gentaget igen og igen i nyhederne.

Vi var lige vendt tilbage til Madrid efter at have boet i New York i næsten syv år, så billederne kom fra det sted, vi stadig betragtede som vores hjem.

Hvis du læser dette, har du sikkert også en historie at fortælle om 11. september. Hvis du ikke var i New York, sad du sandsynligvis derhjemme og så nyhederne i totalt chok ligesom mig. Hvis du boede i New York, vil din historie være meget anderledes, og det er netop denne historie, der fortælles på 9/11 Memorial and Museum i New York.

Køb dine billetter til National 9/11 Memorial and Museum

Hvor kan man spise i området omkring 9/11 Memorial and Museum?

Delmonico's| ©Mark Susina
Delmonico's| ©Mark Susina

Da det ligger midt i finansdistriktet, er der ikke mange restauranter i 9/11 Memorial and Museum-området, men der er et par steder, der er værd at tjekke ud:

  • Delmonico's - Et relativt dyrt steakhouse, men som scorer ret højt på TripAdvisor.
  • Leo's Bagels - Et sted, hvor du finder den typiske New York Bagel, som jeg anbefaler til alle, jeg kender, der rejser til New York.
  • Hvis du er på udkig efter noget hurtigt, har The Oculus masser af restauranter og fastfoodkæder (som ethvert indkøbscenter i USA): Starbucks, Dunkin Donuts, Eataly, Shake Shack....

The Oculus

Inde i Oculus| ©Hellotickets
Inde i Oculus| ©Hellotickets

Apropos The Oculus, så anbefaler jeg, at du lægger vejen forbi under dit besøg i World Observatory. Det er en bygning med et meget specielt design, som huser World Trade Center-togstationen og et indkøbscenter, hvor du finder butikker, restauranter og caféer.

Hvis du elsker at fotografere eller er på udkig efter de bedste billeder til din Instagram, er det det perfekte sted at tilføje til din liste over New York-must-sees. Oculus er åben fra kl. 10.00 til 20.00 mandag til lørdag og fra kl. 11.00 til 19.00 om søndagen.

Andre interessante ture i New York

Lær Manhattan at kende| ©incognito7nyc
Lær Manhattan at kende| ©incognito7nyc

Hvis du vil lære mere om historien, kulturen og de mest interessante steder i New York, anbefaler jeg, at du tager på tre af de mest fremragende ture: Harlem, Contrasts og Upper and Lower Manhattan.

Her er de praktiske guides, jeg har skrevet til hver af dem, hvis du har lyst til at læse dem, inden du planlægger dit besøg: New York kontraster tur, Øvre og nedre Manhattan-tur y Hvordan man kommertilgospelmesse I Harlem, New York City.