Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

9/11 mindesmærkebilletterogture I NYC

Den 11. september markerede et vendepunkt i USA's historie, og mindesmærket og museet er den bedste hyldest til ofrene og heltene.

Alex Grande

Alex Grande

6 minutters læst

9/11 mindesmærkebilletterogture I NYC

Hyldest til ofrene for 9/11 på Ground Zero | ©Hellotickets

Ground Zero og 9/11 Memorial er imponerende, men giver dig en sammenhæng til New Yorks nyere historie, som vil ændre dit syn på den begivenhed, der chokerede verden. 9/11-museet uddyber også de sociale og politiske konsekvenser af 9/11.

Til minde om 9/11-angrebene kan du i dag besøge museet, mindesmærket, Ground Zero og World Trade Center. Her kan du se, hvordan du besøger 9/11 Memorial og 9/11 Museum.

Indkørsel uden køer

New York 9/11 Memorial and National Museum-billetter

Spring køerne over på 9/11-museet

Den mest praktiske og økonomiske måde at få adgang til 9/11-museet på er at købe billetterne online og på forhånd.

En ting, du bør vide, før du tager til Ground Zero, er, at 9/11 Memorial og 9/11 Museum er forskellige ting. 9/11 Memorial er et mindesmærke, der ligger på fundamentet af det, der engang var tvillingetårnene, og 9/11 Museum er et underjordisk anlæg under Ground Zero, der rummer en udstilling om 9/11-angrebene og deres eftervirkninger.

For at besøge 9/11 Museum skal du kun købe denne billet. Når du bestiller dine billetter, skal du vælge et tidsrum, hvor du vil besøge museet, hvilket normalt er ca. to og en halv time fra åbningstid.

Med museets APP kan du ud over at få adgang til interaktive dele af udstillingen, som du ellers ikke kan se, også lytte til en komplet audioguide på spansk, så du ikke går glip af noget. Når du har bestilt din billet, modtager du den på din e-mail, og det eneste du skal gøre er at vise den på din mobiltelefon ved indgangen og gå gennem sikkerhedskontrollen for at komme ind på museet.


Hvad du vil se på 9/11 Memorial

St. Pauls Chapel, som overlevede angrebene.| ©Hellotickets
St. Pauls Chapel, som overlevede angrebene.| ©Hellotickets

World Trade Center er nu en park med egetræer, hvor der i midten er de to springvandsskabe, som udgør 9/11 Memorial, hvor vandet falder ned i et vandfald. Som en hyldest til ofrene for terrorangrebene den 11. september 2001 er navnene på dem, der mistede livet den dag, indgraveret på de ydre kanter af springvandene.

Springvandene og navnene på ofrene er oplyst om natten, hvilket giver stedet en særlig atmosfære. Hvis du bestiller billetter til 9/11 Museum and Memorial, kan du få et dybdegående kig på detaljerne om, hvad der skete den dag.

Hvis du foretrækker at gennemføre din tur med en ekspertguide, der hjælper dig med at sætte alt det, du ser, i en sammenhæng, anbefaler jeg denne 9/11 Memorial and Ground Zero Tour, som også omfatter valgfri adgang til National 9/11 Museum.

Hvor 9/11 Memorial og museet ligger, og hvordan du kommer dertil

Kort over det nedre Manhattan med 9/11 Memorial og museet
Kort over det nedre Manhattan med 9/11 Memorial og museet

For at komme til Ground Zero, der ligger på 180 Greenwich Street, anbefaler jeg at tage undergrundsbanen til World Trade Center-togstationen eller gå til Chambers Street-stationen.

Sådan kommer du til 9/11-museet med New York Pass og andre pas

Adgang til One World Trade Center med Explorer Pass| ©Hellotickets
Adgang til One World Trade Center med Explorer Pass| ©Hellotickets

Husk, at adgang til 9/11-museet er inkluderet i alle større turistpas i byen: New York CityPass, New York Explorer Pass, The New York Pass, Sightseeing Pass. Hvis du køber et af disse pas, kan du få adgang til museet, men du får ikke den dybde, som en lokal guides kommentarer vil give dit besøg.

Du kan også købe denne kombinationsomvisning af Nationalmuseet og 9/11 Memorial med adgang til One World Observatory, som giver dig mulighed for at komme op på det bedste observatorium i området og få den mest betagende udsigt over finansdistriktet og nedre Manhattan.

Bestil et New York City Pass

Sådan er et besøg på 9/11-museet

9/11 Memorial
9/11 Memorial

Du kommer ind på 9/11-museet gennem en pavillon, der ligger i mindesmærket. Du vil stige ned i det underjordiske anlæg, hvor det første, du vil se, er Virgils citat: "Ingen dag skal slette dig fra tidens hukommelse" i det rum, der er kendt som Memorial Hall.

Når du bevæger dig gennem rummet under World Trade Center, vil du passere ind i Foundation Hall, museets hovedrum, hvis mest fremtrædende element er den "sidste søjle". Det var den sidste del af bygningen, der blev fjernet i forbindelse med bortskaffelsen af murbrokkerne fra tvillingetårnene, og den er dækket af inskriptioner og signaturer fra dem, der var involveret i genopbygningsarbejdet ved Ground Zero.

Sådan ser museets udstillinger ud

Radio- og tv-antennesegment
Radio- og tv-antennesegment

Museets to hovedudstillinger er In Memoriam, der hylder ofrene for terrorangrebene i 2001 og ofrene for bombeattentatet mod World Trade Center i 1993, og September 11, 2001, en minut for minut-kronologi over, hvad der skete den dag, og en refleksion over, hvordan den verden, vi lever i i dag, er blevet formet af angrebene på tvillingetårnene.

I hele museet finder du en samling af 60.000 genstande, der er bjærget fra ruinerne af tvillingetårnene, og som fortæller historien om 9/11 gennem forskellige perspektiver, herunder førstepersonsberetninger, dokumenter og ejendele.

Bestil dit besøg på 9/11-museet

9/11 Memorial og 9/11 Museum åbningstider

Både 9/11 Memorial og 9/11 Museum er åbne alle ugens dage (undtagen den 11. september, hvor de er lukket for offentligheden på grund af en mindehøjtidelighed). 9/11 Memorial og 9/11 Museum er åbne fredag og lørdag fra kl. 9.00 til 21.00 (sidste adgang kl. 19.00), mens de torsdag til søndag er åbne fra kl. 9.00 til 20.00 (sidste adgang kl. 18.00).

Hvornår skal man tage hen

Jeg anbefaler, at du besøger museet ved åbningstid for at opleve udstillingens højtidelighed og intimitet. Hvis der er én kritik af museet, er det, at dets minimalisme og den atmosfære, det forsøger at skabe, ikke er helt foreneligt med turistmængder.

Praktiske oplysninger til dit besøg

9/11 Memorial
9/11 Memorial
  • Prøv at ankomme så tidligt som muligt til Ground Zero for at undgå menneskemængderne og få en mere personlig og fredelig oplevelse. Stedet fortjener det. Alternativt kan du besøge mindesmærket om natten for at opleve en mere afsondret atmosfære.
  • Det er altid gratis at besøge mindesmærket, men du kan også komme gratis ind på museet om torsdagen fra kl. 17.00.
  • Du kan tage billeder både ved mindesmærket og på museet.

Alex' rejsetips

Du kan tage dit besøg på 9/11-museet endnu dybere med augmented reality-appen "Explore 9/11".

En smule historie: 11. september 2011

Hyldest til ofrene| ©Hellotickets
Hyldest til ofrene| ©Hellotickets

Jeg kan næsten ikke glemme den tirsdag i september, hvor vi lige var kommet hjem fra skole med min bror, og hvor vi som sædvanlig tændte for fjernsynet for at spille på videospilkonsollen, men aldrig nåede at skifte kanal: vi var optaget af at se billederne af tvillingetårnene, der styrtede sammen i en sky af sort røg, og som blev gentaget igen og igen i nyhederne.

Vi var ikke længe siden vendt tilbage til Madrid efter at have boet i New York i næsten syv år, så disse billeder kom fra det sted, som vi stadig betragtede som vores hjem.

Hvis du læser dette, har du sandsynligvis også en historie at fortælle om den 11. september. Hvis du ikke var i New York, blev du højst sandsynligt fanget derhjemme og så nyhederne i fuldstændig chok ligesom jeg. Hvis du boede i New York, vil din historie være meget anderledes, og det er netop denne historie, der bliver fortalt på 9/11 Memorial and Museum i New York.

Bestil dit besøg på 9/11-museet

Hvor man kan spise i 9/11 Memorial & Museum-området

Da det ligger midt i Financial District, er der ikke mange restauranter i 9/11 Memorial and Museum-området, men der er et par steder, der er værd at besøge:

  • Delmonico's - Et relativt dyrt steakhouse, men et, der scorer ret højt på TripAdvisor.
  • Leo's Bagels - Et New York Bagel-sted, som jeg anbefaler til alle, jeg kender, der rejser til New York.
  • Hvis du er på udkig efter noget hurtigt, har The Oculus masser af restauranter og fastfoodkæder (som ethvert indkøbscenter i USA): Starbucks, Dunkin Donuts, Eataly, Shake Shack....

The Oculus

Inde i Oculus| ©Hellotickets
Inde i Oculus| ©Hellotickets

Apropos Oculus, så anbefaler jeg, at du kigger forbi, når du besøger verdensobservatoriet. Det er en bygning med et meget specielt design, som huser togstationen World Trade Center og et indkøbscenter, hvor du kan finde butikker, restauranter og caféer.

Hvis du elsker fotografering eller er på udkig efter de bedste billeder til din Instagram, er det det perfekte sted at tilføje til din liste over New York-must-sees. Oculus er åben fra 10:00 til 20:00 mandag til lørdag og fra 11:00 til 19:00 om søndagen.

Andre interessante ture i New York

Hvis du vil lære mere om historien, kulturen og de mest interessante steder i New York, anbefaler jeg dig at tage på tre af de mest fremragende ture: Harlem, Kontraster og Upper and Lower Manhattan.

Her er de praktiske vejledninger, som jeg har skrevet til hver af dem, hvis du gerne vil kigge på dem, inden du organiserer dit besøg: New York kontraster tur, Øvre og nedre Manhattan-tur y Hvordan man kommertilgospelmesse I Harlem, New York City.