Guide til Whitney Museum of American Art

Dette kunstgalleri ligger i en privilegeret enklave ved Hudson-floden og byder på verdens største samling af amerikansk kunst og en spektakulær udsigt over New York.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

10 minutters læst

Guide til Whitney Museum of American Art

Detalje af facaden på Whitney Museum i New York. | ©Julia Juncadella

Hvis du elsker moderne kunst, er Whitney Museum, der huser verdens fineste samling af amerikansk kunst fra det 20. århundrede, et af de steder, du ikke må gå glip af under dit besøg i New York. Men hvad er det, der er så specielt ved det? Indenfor finder du mange af de ikoniske malerier af den store realistiske maler Edward Hopper (1882-1968). Så hvis du ikke allerede har gjort det, foreslår jeg, at du noterer dig denne kulturelle perle på din rejse.

Dette museum, som har formået at tryllebinde selveste Michelle Obama, som deltog i indvielsen af den nye bygning i 2015, vil overraske dig. I denne artikel forklarer jeg, hvordan du får billetter til en meget overkommelig pris, de bedste ugedage at besøge, hvilke værker du ikke må gå glip af indenfor, og alt hvad du behøver at vide for at få mest muligt ud af dit besøg. Læs videre!

Den bedste og hurtigste løsning

NYC Whitney Museum of American Art Indgangsbillet

Undgå køerne, og få en prioriteret indgang til Whitney Museum

Perfekt, hvis du vil besøge dette museum uden at skulle spilde tid ved billetkontoret og nyde den guidede tur, der er inkluderet i prisen.

Med denne mulighed for at besøge Whitney Museum så billigt, hvor du kun betaler lidt ekstra for at få din fortrinsadgang, vil du se unikke kunstværker uden at skulle vente i de meget lange køer, der dannes hver dag. Tro mig, det kan være udmattende. Desuden ved vi alle, at "tid er penge og endnu mere på en rejse!"

Med prioriteret adgang får du mulighed for og tid til at opdage den mest komplette samling af amerikansk kunst nogensinde. En kendsgerning: Dette museum lægger særlig vægt på værker af nulevende kunstnere, hvilket beviser, at præmissen om, at "enhver tid i fortiden var en bedre tid", ikke altid er sand.

Hvad inkluderer adgang med fortrinsret?

 • Direkte adgang til udstillingerne, uden unødvendig kø eller ventetid.
 • En daglig guidet tur for at lære alle museets hemmeligheder at kende i dybden og ikke efterlade nogen ubesvarede spørgsmål.
 • Gratis afbestilling, hvis din rejse bliver ændret i sidste øjeblik.

Anbefales, hvis... du vil undgå de store menneskemængder og køer, der dannes hver dag ved Whitney Museums billetkontor.


Hvor meget koster billetter til Whitney Museum?

Åbning af Whitney Museum| ©Lili Xia
Åbning af Whitney Museum| ©Lili Xia

Hvis du køber dine billetter til Whitney Museum i New York online på forhånd, betaler du kun 32 ¤ på Hellotickets hjemmeside. Men hvis du rejser med børn, en familie eller har adgang til en særlig rabat, kan du muligvis få bedre priser.

Billetpriser ved billetkontoret

Det er også en meget god mulighed at købe billetter i billetkontoret, og prisen vil være meget ens, selvom du som sagt vil miste fordelene ved at købe en prioriteret billet (fortrinsadgang, gratis afbestilling og guidet tur).

Glem ikke, at køerne kan være meget lange, så jeg anbefaler ikke at købe billetter på dagen for besøget (især hvis du vil ind i sidste øjeblik, da billetterne bliver udsolgt uger i forvejen).

Benyt dig af rabatter til særlige grupper

Men hvis du er en fri sjæl, en af dem, der kan lide at improvisere og ikke har noget imod at gå til billetkontoret (selvom det tager dig længere tid), så tjek, om du kan drage fordel af en reduceret pris for at tilhøre følgende grupper:

 • Over 65 år,
 • Handicappede besøgende,
 • Studerende, som skal fremvise deres ID-kort.

Sådan får du gratis adgang til Whitney Museum

På den anden side kan børn under 18 år komme gratis ind. Ja, helt gratis. Husk også, at New Yorks museer har indført muligheden for at komme ind med en donation, det berømte "pay what you wish ". Vidste du ikke det?

Hver fredag fra kl. 19.00 til 22.00 giver Whitney Museum besøgende mulighed for at komme ind med denne mulighed. Du skal dog ansøge om adgang på forhånd, fordi der er stor efterspørgsel. Hvis du rejser på meget specifikke datoer, er det bedst at være forsigtig og booke i god tid på deres officielle hjemmeside.

Book din billet til Whitney Museum her

Whitney Museums åbningstider

Inde i Whitney Museum i New York| ©Jim Culp
Inde i Whitney Museum i New York| ©Jim Culp
 • Mandag, onsdag og torsdag, kl. 10.30-18.00.
 • Tirsdag (lukket).
 • Fredag: kl. 10.30-22.00
 • Lørdag: kl. 11.00-18.00
 • Søndag: kl. 11.00-18.00

Det bedste tidspunkt at besøge Whitney

Mit råd er at bestille din billet til Whitney Museum i New York på forhånd og forsøge at besøge Whitney Museum i løbet af ugen og undgå lørdage og søndage. Især mandage og onsdage er de bedste dage at udforske Whitney Museum, fordi de plejer at være de mindst overfyldte hverdage.

De fleste af New Yorks museer og monumenter er lukket på helligdage, og Whitney er ingen undtagelse: den 25. december, 1. januar og Thanksgiving Day er Whitney lukket.

Book i forvejen

Som museet forklarer på sin officielle hjemmeside, kan det være svært at købe billetter til samme dag. For ikke at ødelægge dine planer, råder jeg dig til at købe din billet på forhånd.

Et vigtigt faktum: Du skal være opmærksom på, at den sidste indgang til museet er 45 minutter før lukketid. Og hvis du ligesom jeg elsker solnedgange, og du ikke ved, hvor du kan nyde de bedste solnedgange i New York, så er terrassen på Whitney Museum stedet for dig. Tag mit ord for det!

Book din billet til Whitney Museum her

Hvor er Whitney Museum, og hvordan kommer man derhen?

New Yorks undergrundsbane| ©Norbert Stening
New Yorks undergrundsbane| ©Norbert Stening

Når du har bestilt din billet til Whitney Museum, skal du være opmærksom på, at det ligger på 99 Gansevoort Street i Manhattans Meatpacking District, kun få skridt fra Hudson River og West Side Highway.

Whitney er let tilgængelig med cykel, metro, bus og taxa... For de fleste er den nemmeste måde at komme til Whitney Museum (som ligger på 99 Gansevoort Street) at bruge New Yorks undergrundsbane.

Du kan tage linjerne A, C, E og L (stå af ved stoppestedet 14th St). Prisen for en enkeltbillet er ca. 2,60 euro. Her er et undergrundskort, der kan hjælpe dig med at komme rundt i The Big Apple.

New York MetroCard

Et lille tip! Hvis du planlægger at bruge offentlig transport flere gange i løbet af din rejse, er det bedst at købe et MetroCard, som gælder til undergrundsbanen og busserne. I modsætning til større spanske byer som Madrid eller Barcelona kører både undergrundsbanen og busserne i New York 24 timer i døgnet. Her er en praktisk guide til at bruge New Yorks undergrundsbane.

Citi Bike-systemet i New York City

Hvis du derimod er en af dem, der let bliver overvældet af undergrundsbanen, anbefaler jeg, at du tager cyklen til Whitney Museum, som er det mest bæredygtige og økologiske transportmiddel i skyskraberbyen. Desuden kan du parkere lige uden for museet.

Den bedste mulighed for at leje dette køretøj er at bruge Citi Bike-appen, New Yorks offentlige cykeludlejningssystem, en billig og sjov måde at nyde hvert hjørne af Big Apple på to hjul; selvom du også kan leje en cykel i timen i New York.

Book din billet til Whitney Museum

De største værker, du ikke må gå glip af på Whitney Museum

Edward Hoppers
Edward Hoppers "Tidlig søndag morgen".| ©Daniel Kelly

Når du booker din billet til Whitney Museum, skal du huske, at det består af over 21.000 værker skabt af mere end 3.000 kunstnere og er specielt designet til at appellere til et ungt publikum. Det har flere etager, der huser midlertidige udstillinger og den permanente samling samt grundlæggeren Gertrude Vanderbilt Whitneys egen samling.

Museet huser den fineste samling af malerier af Edward Hopper, berømt for sine portrætter af ensomhed i det amerikanske liv, hvis arv blev doneret til museet ved hans død. Der udstilles også værker af Andy Warhol, Peggy Bacon, Jackson Pollock, Basquiat, George Bellows og Stuart Davis, blandt mange andre.

Museets must-sees

Gå ikke glip af galleriets bedste værker:

 • Musik, lyserød og blå af Georgia O'Keeffe (1918).
 • Tidlig søndag morgen af Edward Hopper (1930).
 • Brooklyn Bridge, af George Stella (1939).
 • Tre flag af Jasper Johns (1958).
 • En kvinde i solen, af Edward Hopper (1961).

Gå ikke glip af den traditionelle Whitney-biennale

På den anden side organiserer museet hvert andet år Whitney Biennial, den længstvarende udstilling i landet, som har været afholdt siden 1932 og viser offentligheden de seneste fremskridt inden for amerikansk kunst. Den er frem for alt dedikeret til nye kunstnere og nye forslag.

Denne udstilling, som tiltrækker tusindvis af tilskuere og besøgende, har etableret sig som en af de vigtigste udstillinger i verden af moderne kunst, så meget, at den har tendens til at lede tendenserne i sektoren. Kunne du tænke dig at deltage? Så er du heldig, for biennalen i 2021 er blevet udskudt, og den næste afholdes mellem april og august 2022.

Bare rolig, hvis du ikke taler engelsk, for under biennalen tilbyder museet normalt ressourcer og programmer på spansk, såsom en mobilguide, guidede ture og gratis rundvisninger i udstillingen. Udstillingsskiltningen er også på spansk.

Book din billet til Whitney Museum

Hvor lang tid har du brug for til at besøge Whitney Museum?

Værker på Whitney Museum of American Art| ©Vld0363
Værker på Whitney Museum of American Art| ©Vld0363

Når du har bestilt din billet til Whitney Museum, skal du være opmærksom på, at du skal afsætte to timer til dit besøg. Husk på, at hvis du besøger museet med en specialiseret guide, får du mere tid, end hvis du ser det på egen hånd. Som Instituto Cervantes' ordsprog siger: "lo bueno, si breve, dos veces bueno".

Mit råd er at tage en kort spadseretur ud af museet og ind i Meatpacking District, et kvarter på tyve blokke med et livligt fællesskab af kunstnere, gallerier, restauranter og natteliv. Du kan også benytte lejligheden til at gå en tur på High Line, en ny byhave bygget på en gammel jernbanelinje. Her er min praktiske guide til 10 ting, man kan lave og se på New Yorks High Line

Man kan så bruge eftermiddagen på et to en halv times krydstogt på Hudson River, hvor man ser Manhattans skyline og opdager den anden side af Big Apple fra vandsiden. Tjek de bedste krydstogter på Hudson River. Og hvis du kan lide gadekunst, foreslår jeg, at du går ud af High Line ved indgangen til 23rd Street for at se den brasilianske kunstner Eduardo Kobras farverige graffiti.

Book din billet til Whitney Museum her

Hvor kan man spise på Whitney Museum?

Udsigt fra terrassen på Whitney Museum i New York City| ©Daniel Kelly
Udsigt fra terrassen på Whitney Museum i New York City| ©Daniel Kelly

Hvis du vil snuppe en snack eller nyde solnedgangen med en cocktail, behøver du ikke at forlade bygningen, bare tag elevatoren op til ottende sal. Museet er hjemsted for restauranten Studio Bar, som serverer amerikanske retter med et moderne twist. Jeg anbefaler at komme tidligt for at få en plads på den fantastiske terrasse med udsigt.

 • Vand (2,60 €).
 • Øl (7,80 €).
 • Glas vin (12 €).
 • Cappuccino (4,30 €).
 • Alkoholiske cocktails (13 €).
 • Aperitif (18 €).

Hvis du bare har lyst til at stoppe op under dit besøg i galleriet og i mellemtiden nyde at se forbipasserende gå rundt i deres travle New York-liv, kan du besøge Andrea og James Gordons restaurant i stueetagen, som er tilgængelig for både museumsgæster og offentligheden.

Væggene er store vinduer, så du kan nyde den travle by i ro og mag med en kop kaffe i hånden. Hvis du ikke er overbevist af nogen af disse muligheder, så tag et kig på denne guide til de bedste spisesteder i New York og vælg, hvor du vil stille din appetit! Og hvis du vil nyde udsigten fra Studio Bars terrasse, men ikke har lyst til at sidde ned og spise, foreslår jeg, at du bestiller en cappuccino - den er lækker og varmer dig op!

Book din billet til Whitney Museum her

Anbefalinger til at besøge Whitney Museum

Indenfor på Whitney Museum of American Art i New York City| ©philanto1
Indenfor på Whitney Museum of American Art i New York City| ©philanto1

Mit råd er, at selv hvis du ikke kan lide kunst, så book din billet til Whitney Museum og gå op på de udendørs terrasser på 5., 6., 7. og 8. etage, som fungerer som kunstgallerier og spektakulære udsigtspunkter. Som sagt er øverste etage perfekt til en romantisk aperitif med udsigt!

Whitney Museum blev engang beskrevet som "den grimmeste bygning i New York", men nu er den ikke længere den grimme ælling, men er blevet forvandlet til en svane takket være arkitekten Renzo Piano, som har designet den nye bygning med en moderne, industriel æstetik og en af de mest imponerende udsigter i The Big Apple.

Nu skal du bare købe dine billetter, bruge disse anbefalinger i praksis og gøre dig klar til at se et af de smukkeste udsigtspunkter i New York. Hav en god tur i højderne!

Book din billet til Whitney Museum her

Ofte stillede spørgsmål

Udsigt over byen fra Whitney Museum| © AllainG
Udsigt over byen fra Whitney Museum| © AllainG

Er Whitney Museum tilgængeligt for kørestolsbrugere?

Hvis du booker din billet til Whitney Museum, og du har et tilgængelighedsproblem, kan du være sikker på, at alle niveauer i museet er tilgængelige med elevator. Desuden er indgangene til de udendørs terrasser udstyret med automatiske døråbnere, så de er nemme at komme til.

Er der parkeringspladser i nærheden af Whitney Museum?

Ja, der er tre parkeringshuse i nærheden, på 99 Jane Street, 134-36 Jane Street og 385 West 15th Street.

Kan jeg parkere min cykel i nærheden af Whitney Museum?

Ja, der er cykelparkering lige foran museet. Alternativt er der parkering til Citi Bike System (New Yorks offentlige cykelsystem) på det sydvestlige hjørne af Gansevoort og Washington Streets.

Book din billet til Whitney Museum her

Er billetter til Whitney Museum inkluderet i nogen af byens sightseeingpas?

Udsigt over Empire State Building| ©Alina Grubnyak
Udsigt over Empire State Building| ©Alina Grubnyak

Manhattan har en uendelig liste over ting, man kan se og lave, og den bedste måde at sikre sig, at man ikke går glip af noget som Whitney, er at bestille New York Explorer Pass fra €72, som giver dig mulighed for at besøge op til ti attraktioner på 60 dage. Blandt dem kan du komme ind i galleriet, besøge Empire State Building, Frihedsgudinden eller tage en bustur rundt i byen. Hvis du har tid til overs, er dette helt sikkert det bedste alternativ for dig.

Husk på, at hvis du skulle se alle attraktionerne på egen hånd, ville det være umuligt at nå det hele på så kort tid, så dette er den mest effektive måde at få mest muligt ud af dit ophold uden menneskemængder eller køer.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Ud over den gode værdi for pengene anbefaler jeg turistkortet, fordi det inkluderer en meget komplet rundtur i New York, som du vil få mest muligt ud af dine dage i denne by med.

Praktiske oplysninger om New York Explorer Pass

 • Anbefales: hvis du skal være i New York i mindst to uger.
 • Antal attraktioner at vælge imellem: 2, 3, 4, 5, 6, 7 eller 10
 • Pris: fra €72
 • Fordele: sparer tid og penge (kortet giver adgang til hovedattraktionerne til nedsat pris).

Også ideel til familier med børn, der gerne vil slappe af og nyde sightseeingbusserne

Book det bedste New York City Sightseeing Card