Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Roosevelt Island sporvogn

Det store ukendte for masseturismen: Tag en tur med Manhattans svævebane og få en fantastisk udsigt over byen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

Roosevelt Island sporvogn

Udsigt over Roosevelt Island | ©Clay Leconey

Roosevelt Cable Car er ikke en af de mest populære turistattraktioner for rejsende, der besøger New York, men den har masser af charme og tilbyder en smuk udsigt over byen. Det er også en meget økonomisk tur, fordi du kun behøver et Metrocard for at køre, det samme kort, som du bruger til at køre med bus eller metro.

Hvorfor tage svævebanen på Roosevelt Island?

Roosevelt Island svævebane| ©Patrick T Kindt
Roosevelt Island svævebane| ©Patrick T Kindt

Roosevelt Cable Car er den eneste svævebane, der forbinder Manhattan med Roosevelt Island i New York. Det er en lille, aflang ø i East River, som engang husede flere hospitaler og et fængsel, men i dag er det et boligområde fyldt med grønne områder, luksusbygninger, sportsfaciliteter og endda Cornell Universitys campus.

Roosevelt Cable Car ligger i Upper East Side-kvarteret, meget tæt på det sydøstlige hjørne af Central Park. Det er en ideel turistattraktion til at afslutte besøget i dette New York-kvarter efter at have besøgt nogle museer og gået gennem de luksuriøse gader.

Jeg anbefaler den til

 • Afslutte dit besøg på Upper East Side.
 • Få en ny udsigt over Manhattan.
 • Lære Roosevelt Island at kende.
 • Nyd en meget økonomisk plan: billetten er billig, og du kan komme videre med Metrocard.

Hvorfor kan jeg godt lide det?

Jeg kan lide det, fordi det er et meget roligt sted at gå en tur for at koble af fra Manhattans stress og jag. Der er flere små parker på Roosevelt Island, som kan føjes til listen over de 10 bedste parker i New York, samt udsigtspunkter ved vandet, der er perfekte til at tage nogle flotte billeder af din tur og lade børnene lege udenfor, hvis du rejser som familie.

Book en tur i New York City

Hvornår skal man tage Roosevelt Cable Car?

Udsigt fra svævebanen på Roosevelt Island| ©Ray SL
Udsigt fra svævebanen på Roosevelt Island| ©Ray SL

Da Roosevelt Island Cable Car er et transportmiddel, der forbinder Roosevelt Island med Manhattan, er mit råd at undgå myldretiden, hvor newyorkerne bruger Roosevelt Island Cable Car til at pendle til og fra arbejde. Så undgå at gå op mellem 7 og 9 om morgenen og 17 og 19 om aftenen.

Hver kabine har plads til omkring 100 personer, så hvis den er overfyldt, og du ikke kan komme helt tæt på vinduerne, vil du ikke kunne nyde udsigten. Du kan f.eks. tage Roosevelt Cable Car ved middagstid, når du skal til Upper East Side. Når du er om bord, stiger kabinen langsomt, og du får et fugleperspektiv over byen- bilerne ligner miniaturer!

Når svævebanen kører videre, følger den Queensboro Bridge og flyver over East River. Bag broen kan du se skyskraberne i Downtown og Brooklyn Bridge i det fjerne. Tættere på broen kan du se spirene på Chrysler Building og Empire State Building.

Roosevelt svævebane tidsplan

 • Søndag til torsdag er der åbent fra kl. 6 til kl. 2.
 • Fredage og lørdage kører den fra kl. 6.00 til 3.30.

Hvor lang tid tager svævebaneturen?

Selvom Roosevelt Cable Car ser ud til at køre langsomt, tager turen faktisk kun 3 minutter, og du er på den anden side i løbet af ingen tid.

Book en tur i New York City

Hvordan kommer man op på Roosevelt Cable Car?

Roosevelt Island svævebane skinner| ©Clay Leconey
Roosevelt Island svævebane skinner| ©Clay Leconey

Hvis du er på Manhattan, skal du gå til 59th Street og 2nd Avenue, hvor indgangen er.

Kabelbanen kører hvert 7. til 15. minut afhængigt af tidspunktet på dagen, så ventetiden bør ikke være for lang.

Når du kommer til Roosevelt Island, kan du stå af og tage en tur rundt på øen, eller hvis du vil tilbage til Manhattan efter turen, skal du alligevel stå af, gå gennem drejekrydsene, betale igen og stige på igen. Denne proces er obligatorisk for alle passagerer.

Er det sikkert, og stopper det?

Ja, dette transportsystem er et af de sikreste, der findes. Bare rolig, det er sjældent, at taxaen stopper midt under rejsen.

Isabel's Traveller Tip

Om foråret er bredden af East River et fantastisk sted at nyde kirsebærblomsterne på Roosevelt Island med New Yorks skyline i baggrunden.

Hvor meget koster det at køre med Roosevelt Cable Car?

På svævebanen til Roosevelt Island| ©Dan Gold
På svævebanen til Roosevelt Island| ©Dan Gold

En enkeltbillet til Roosevelt Island Cable Car koster $2,75, det samme som en enkeltbillet til New Yorks undergrundsbane.

Hvis du planlægger at bruge offentlig transport regelmæssigt for at komme rundt i byen, anbefaler jeg, at du køber MetroCard, et genopladeligt kort, der gælder til undergrundsbanen, bussen og Roosevelt Cable Car.

MetroCard kan genoplades til:

 • Enkeltture (Pay per Ride).
 • Ubegrænsede ture i 7 dage.
 • Ubegrænsede ture i en måned.

Hvor og hvordan får man et Metrocard?

For at få et Metrocard skal du gå til en metrostation, hvor du finder billetautomaterne. Hvis det er første gang, du køber et Metrocard, skal du vælge muligheden "Get a new card", som koster $1. Ellers skal du bare vælge muligheden "Recharge your card" og indtaste den ønskede saldo.

Derefter kan du vælge typen af Metrocard: Regular Metrocard og Unlimited Ride. Det sidste trin er betalingsmetoden. Du kan bruge kontanter, bankkort (ATM) eller kreditkort til at købe transportkortet.

Hvis du vil vide mere om Metrocard, fortæller jeg dig i artiklen New York Subway Guide alt, hvad du behøver at vide om dette kort, og hvordan du får mest muligt ud af New York Subway.

Book en rundtur i New York

Er der en anden måde at komme til Roosevelt Island på?

Ved molen på Roosevelt Island.| ©Alex Simpson
Ved molen på Roosevelt Island.| ©Alex Simpson

Ja, det er der. Roosevelt Island kan nås med undergrundsbanen fra både Manhattan og Queens. Undergrundsstoppet hedder Roosevelt Island og ligger på linje F.

Du kan også tage NYC Ferry til Astoria-kvarteret i Queens, som stopper ved Roosevelt Island. NYC Ferry blev oprettet for at forbedre forbindelserne mellem New Yorks bydele og for at aflaste undergrundsbanen. Men det er også et sjovt eventyr for turister. I sidste ende er det et billigere alternativ til sightseeing-krydstogter og giver dig også mulighed for at se Manhattans vidunderlige skyline.

Hvis du vil vide mere om NYC Ferry, kan du læse min artikel A Practical Guide to the New York Ferry, hvor jeg fortæller dig alt, hvad du behøver at vide om ruter, tidsplaner, priser og meget mere.

Book en rundtur i New York

Hvad kan man se på Roosevelt Island, når man stiger af svævebanen?

Sightseeing på Roosevelt Island| ©Dan Gold
Sightseeing på Roosevelt Island| ©Dan Gold

Roosevelt Cable Car forbinder Manhattan Island med Roosevelt Island. Som jeg nævnte før, kan du udnytte dit besøg på Upper East Side til at besøge Roosevelt Island og fuldende din rundtur i dette område af New York. På trods af sin lille størrelse har den nogle turistattraktioner, der er et besøg værd, og du kan endda få nogle fantastiske panoramaudsigter over Manhattan med dit kamera.

Når du er der, kan du gå en tur rundt på øen for at se nye udsigter over Empire State Building og Chrysler Building samt East River skyline. Du kan også se FN-bygningen herfra.

Ved siden af kabelbanestoppet er der også en gratis rød bus kaldet Red Bus, der kører rundt på øen og har flere stoppesteder, så hvis du ikke har meget tid til at gå rundt på øen, kan du bruge bussen og hoppe på og af, når du vil. Du kan tjekke køreplaner og stoppesteder her. Du kan spore den røde bus, når du er på Roosevelt Island, via NEXT Bus-appen. Du kan hente den i Apple Store.

Roosevelt Island nord-syd rute

 • På nordsiden af øen står et lille fyrtårn kaldet Blackwell Island Light, som blev bygget i 1872 for at vise vej til New York City Insane Asylum, et sindssygehospital på øen.
 • Den eneste overlevende rest af denne institution er The Octagon, et tårn, der er blevet restaureret og nu fungerer som lobby for et luksusbyggeri. Det ligger et par minutter syd for fyrtårnet.
 • Hvis du fortsætter mod syd langs vestkysten, vil du se flere udsigtspunkter og parker ved vandet. Roosevelt Island er rolig, og kontrasten til det travle Manhattan er slående.
 • I midten af øen ligger Chapel of the Good Shepherd (543 Main Street), som blev bygget i 1888 af den episkopale kirke. Det blev restaureret i 1975 og er nu et medborgerhus.
 • Omkring kirken på Main Street ligger der flere restauranter, caféer og et par supermarkeder, hvor man kan købe en bid mad, hvis man får appetit. Der er også et bibliotek og et kunstgalleri.
 • På hjørnet af Main Street og East Road ligger Blackwell House, et træhus, der anses for at være det sjetteældste bondehus i New York. Det blev bygget i 1796 til Blackwell-familien, som ejede øen i lang tid og først gav den sit navn. I dag er det et lille museum, der fortæller øens historie gennem udstillinger, billeder og dokumenter.
 • Hvis du fortsætter sydpå, efter at have krydset Queensboro Bridge, finder du bygningerne til Cornell Universitys teknologicampus, som åbnede i 2017. Stedet var engang hjemsted for et fængsel (Blackwell's Island Penitentiary) og et hospital (Goldwater Memorial Hospital), der plejede kronisk syge.
 • Når du bevæger dig videre, kommer du til en esplanade omgivet af stilhed, hvor øens dyreliv strejfer frit omkring. Her kan du tage en god fotosession af Manhattans skyline. Du vil se flere skyskrabere som Chrysler Building, Empire State Building og FN-bygningen langs East River. Dette område er også hjemsted for Roosevelt Islands offentlige bad.
 • Det næste stop er Southpoint Park. Her finder du en bygning kendt som Strecker Memorial Laboratory, som engang blev brugt som lighus og patologisk laboratorium, men nu bruges som en underjordisk transformerstation.
 • I nærheden ligger et kattereservat, hvor børn kan kigge indenfor og møde de søde små dyr. På Roosevelt Island finder du i øvrigt flere legepladser, hvor børnene kan boltre sig i ro og mag. En i Main Street-området og en anden i The Octagon.
 • Derefter kan du se resterne af Smallpox Memorial Hospital, et center, der engang tog sig af koppepatienter. Vidste du, at arkitekten, der tegnede det, var den samme, som byggede den berømte St. Patrick's Cathedral? Hans navn var James Renwick Jr.
 • Og endelig kommer vi til Franklin D. Roosevelt Park, også kendt som Four Freedoms State Park. Ved indgangen er der en billetbod, hvor man kan donere 5 dollars til bevarelse af parken, men det er ikke obligatorisk, man kan komme gratis ind.
 • Det er en ret smuk park med en fantastisk udsigt over Manhattans skyline. Hvis du kigger mod øst og mod Queens, kan du også se Gantry Plaza Park og Pepsi-skiltet- en spektakulær udsigt over et unikt hjørne af New York! Du vil ikke kunne lade være med at tage billeder. Parken er åben onsdag til mandag fra kl. 9 til 17. Lukket på tirsdage.
 • Når turen er slut, kan du tage den røde bus tilbage til udgangspunkt et og fortsætte med at udforske New York.

Book en New York City Tour

Hvordan kommer man tilbage til Manhattan fra Roosevelt Island?

Tilbage til Manhattan| ©Hellotickets
Tilbage til Manhattan| ©Hellotickets

For at komme tilbage til Manhattan kan du vælge at bruge undergrundsbanen, færgen eller svævebanen igen. Hvis du har taget svævebanen til Roosevelt Island, kan det være en god idé at tage færgen tilbage til en sjov sejltur på New Yorks vande. Hvis I rejser som familie, vil børnene have det sjovt med både svævebane og båd - det er en oplevelse, de sent vil glemme!

NYC Ferry's Astoria-linje stopper ved Roosevelt Island og sejler sydpå mod Midtown Manhattan og Wall Street på returrejsen. Ved ankomsten kan du fortsætte din tur rundt i byen ved at besøge Financial District og Ground Zero.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvad du kan se i denne del af Big Apple, må du ikke gå glip af min artikel om 10 ting, du kan se og gøre ved Ground Zero i New York.

Book en rundtur i New York