10 bedste parker i New York City

En af de små fornøjelser i Big Apple er at slentre rundt i de mange parker og haver. Hvilke 10 parker i New York skal du se? Læs videre!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minutters læst

10 bedste parker i New York City

Central Park om efteråret | ©Andrea Belussi

Når man tænker på alt det, der er at se og gøre i New York, tænker man på skyskrabere omgivet af asfalt og tung, kaotisk trafik, men intet kunne være længere fra sandheden!

Selv om det måske ikke ser sådan ud, gemmer der sig også et væld af grønne parker og haver, hvor New York-borgerne kommer for at trække sig tilbage for at koble af fra verdens travlhed, og der findes imponerende steder ud over den legendariske Central Park! Gør dig klar, for du får lyst til at træde på dem alle!

1. Central Park, den legendariske park i New York

En dag i solen i Central Park| ©Hellotickets
En dag i solen i Central Park| ©Hellotickets

Central Park er næsten lige så berømt som New York City selv, så det er uundgåeligt, at den åbner dette indlæg. Dens navn vil ringe en klokke, da du har set den afspejlet ved mange lejligheder i film, men en tur til Big Apple er det bedste tidspunkt at se med egne øjne, om den har et velfortjent ry.

Og jeg siger dig, det har den virkelig! Sceneriet i Central Park er smukt, og naturen er i fuld udfoldelse. Det er det perfekte sted at tilbringe en dag i det fri og benytte sig af muligheden for at tage et smukt billede til fods eller på en cykeltur, som også er tilgængelig.

Bedste tidspunkt at besøge

Det bedste tidspunkt er forår og efterår, hvor temperaturerne er mildere, og hvor træernes blade blomstrer eller skifter farve. Du skal dog ikke udelukke at besøge parken om vinteren, for det er også charmerende at se det hele frosset, og du kan også skøjte på Wollman Rink, hvis du tager til New York i julen.

Husk, at dette er den største bypark i byen, så jeg vil råde dig til ikke at bruge energi på at se den i sin helhed, og du er bedre tjent med et overblik, så du kan bruge tiden på andre planer.

 • Adresse: Mellem Fifth og Eighth avenues og 59th og 110th streets
 • Sådan kommer du dertil: Med undergrundsbanen med linje 5, 6, 7, A, B, C og D.

Lej en cykel i Central Park

2. High Line, New Yorks mest hippe park

Spadseretur langs High Line| ©Hellotickets
Spadseretur langs High Line| ©Hellotickets

Af alle New Yorks parker skiller High Line sig på en særlig måde ud ved at være en af de mest originale og moderne. For mig er den blevet et af de steder, som man ikke må gå på opdagelse i byen på grund af den smukke udsigt og blandingen af kunst, natur og arkitektur.

Det er en af de sidste turistattraktioner, der er åbnet for offentligheden i Big Apple, da den for nylig blev færdiggjort på en tidligere højbanelinje. Området er blevet forvandlet fra et trist, industrielt udseende til en frugtplantage fyldt med planter, blomster og træer.

Det er også en park, hvor der er masser at se, lige fra det eksklusive Hudson Yards-kvarter og kunstgallerierne i Meatpacking District til designerbygningerne og skyskraberne i The Spur og gadekunsten af den brasilianske kunstner Eduardo Kobra.

Bedste tidspunkt på året at besøge

Tag tøjet på og tag af sted på alle tider af året, selv om det er koldt. Det er ikke en park, der kun tiltrækker opmærksomhed på grund af sin grønne natur, men også på grund af sin "flydende" struktur og udsigten over floden og Big Apple med de nye skyskrabere, der nu rejser sig på Manhattan.

 • Adresse: Mellem Gansevoort St. og 34th St.
 • Sådan kommer du dertil: Med metro: 34th St - Hudson Yards

3. Få din kulturelle side frem i Bryant Park

Bryant Park i hjertet af Manhattan| ©Michael Hutchinson
Bryant Park i hjertet af Manhattan| ©Michael Hutchinson

I hjertet af Manhattans travle Midtown finder du Bryant Park, en lille oase, hvor både New Yorkere og turister strømmer til for at finde lidt fred og natur midt i asfaltjunglen.

I modsætning til Central Park er dette en af de mindste parker i Big Apple, men også en af de mest elskede, fordi der altid er noget interessant at se og gøre her, uanset om det er varmt eller koldt.

Bedste tidspunkt at besøge

Om sommeren kan du f.eks. besøge Bryant Park for at få din kulturelle og sjove side frem med aktiviteter som koncerter og den udendørs klassiske filmfestival, læsehjørnet, brætspil eller gratis yoga-, tai-chi og dansetimer.

Om vinteren kan du derimod stå på skøjter på skøjtebanen eller nyde en varm chokolade på julemarkedet.

Bryant Park har lidt af det hele, så du kan få en anderledes og underholdende oplevelse på din tur til New York.

 • Adresse: På 42nd Street mellem Fifth og Sixth Avenues, tæt på Times Square.
 • Sådan kommer du dertil: Med metrolinjerne B, D, F og M (stop 42nd St/Bryant Park) og linje 7 (stop 5th Ave).

4. Se solnedgangen i Battery Park.

En eftermiddagssnack i Battery Park| © JJBers
En eftermiddagssnack i Battery Park| © JJBers

En spadseretur gennem Battery Park er helt sikkert et must på din tur til New York, da denne smukke park syd for Lower Manhattan er meget populær på grund af den vidunderlige, frie udsigt til Frihedsgudinden.

De fleste mennesker tager til strandpromenaden for at nyde solnedgangen over New Yorks havn, men mange tager også en færge til Liberty Island eller Staten Island for at få et nærmere kig på dette ikoniske vartegn, da bådene sejler fra Battery Park.

Jeg anbefaler, at I tjekker det ud efter en rundtur i Ground Zero eller Financial District og benytter lejligheden til at slappe af på en bænk omgivet af naturen eller have en picnic på græsset. Battery Park er det perfekte sted at slappe af!

Men hvis I er på udkig efter lidt action, kan I også lave andre aktiviteter som f.eks. cykling, tage på en guidet tur til Castle Clinton eller besøge Museum of Jewish Heritage. I indlægget Hvad skal man se og lave i Battery Park giver jeg dig flere idéer til at få mest muligt ud af dit besøg.

Bedste tidspunkt at besøge

Uanset hvilken tid på året det er, så besøg om morgenen. Da området ligger tæt på Financial District, er det meget livligt om dagen, og det giver dig mulighed for at lave andre planer i det omkringliggende område efter dit besøg. Om aftenen eller i skumringen er der meget mindre trængsel, og da det er så tæt på vandet, gør luftfugtigheden vindafkølingen meget køligere.

 • Adresse: Syd for Lower Manhattan
 • Sådan kommer du dertil: Med metro på linje 4 og 5 (Bowling Green)

Book et ekspreskrydstogt til Frihedsgudinden

5. Washington Square Park, en filmpark

Washington Square Park| ©Hellotickets
Washington Square Park| ©Hellotickets

Dette er endnu en af New Yorks parker, som du måske kender fra at have set dens berømte Triumfbue flere gange i film. Du finder den på Manhattan i Greenwich Village.

Washington Square Park er ikke en af de største parker, men den er en af de mest stemningsfulde, da den altid er fuld af mennesker, der lytter til levende musik, slapper af på græsset, spiller skak eller køler benene i det store springvand, der pryder den.

Og hvis du kommer forbi Washington Square Park, er det også et godt sted at tage en hurtig frokostpause, da der er masser af madvogne.

Bedste tidspunkt at besøge

Jeg anbefaler et besøg om sommeren, når dagene er længere, og du har lyst til at tilbringe mere tid udendørs, eller om vinteren, når der er sat et smukt juletræ op her, og der afholdes en julesangskoncert juleaften.

 • Adresse: Washington Square, New York, NY 10012
 • Sådan kommer du dertil: Med metrolinjerne A, B, C, E, F, M (W 4th Station - Wash Sq.) og N, Q, R, W (8th Street Station).

6. Governor's Island, en stor park, der er tilgængelig med færge

Luftfoto af Governor's Island| ©Mary and Andrew
Luftfoto af Governor's Island| ©Mary and Andrew

Tidligere var denne ø i New York Bay kun åben for besøgende mellem maj og oktober, men det ændrer sig i 2021, da den nu er åben hele året rundt til glæde for New York-borgerne og især turister, der har mindre tid til at nyde den.

Governor's Island er fuld af græsplæner og haver, så det er endnu en af New Yorks store parker, som man kan tage til for at få en anderledes sjov tid.

Dette sted mellem Manhattan og Brooklyn nås med færge, og når du går fra borde, vil du opdage, at der er masser at lave.

Bedste tidspunkt at besøge

Hvis du vil have mest muligt ud af alle de aktiviteter, der tilbydes, skal du tage af sted om sommeren eller foråret: Fra at fotografere og betragte Frihedsgudinden og Manhattans skyline på The Hills til cykling, kæmpe vandrutsjebaner, kajaksejlads, solbadning i hængekøjerne i Hammocks Grove eller spise mad fra de food trucks, der er opstillet her, vil du elske oplevelsen!

 • Adresse: New York Bay
 • Sådan kommer du dertil: Hver dag afgår færgen fra Battery Maritime Building, der ligger på 10 South Street i Lower Manhattan.

7. Tag til Prospect Park for at se den oprindelige flora i det gamle New York

Prospect Park i Brooklyn, New York| ©Tyler Goodell
Prospect Park i Brooklyn, New York| ©Tyler Goodell

På den anden side af East River kan du besøge Prospect Park, som anses for at være Brooklyns Central Park. Tilfældigvis blev den designet af de samme landskabsarkitekter som den berømte park på Manhattan, men de valgte at give den sin egen identitet, samtidig med at de bevarede dens vilde udseende, og i nogle områder blev den oprindelige flora efterladt intakt.

Så hvis du vil se, hvordan New Yorks skove så ud, før de blev forvandlet til en storby, er Prospect Park et godt sted at tage hen.

Ligesom de andre parker i Big Apple er denne park også meget livlig, da den altid er fuld af mennesker, der slentrer, dyrker sport eller holder picnic. Nogle af de mest berømte steder er Long Meadow, zoologisk have og den store menneskeskabte sø, hvor du kan se ænderne svømme forbi.

Bedste tidspunkt at besøge

Hvis du vil udforske denne park, anbefaler jeg, at du tager af sted om morgenen for at få mest muligt ud af dagen og derefter besøge andre nærliggende attraktioner såsom Brooklyn Botanic Garden, Greenwood Cemetery eller Brooklyn Museum.

 • Adresse: 95 Prospect Park West Brooklyn , NY 11215
 • Sådan kommer du dertil: Med undergrundsbanen, B- og Q-linjerne (Prospect Park Station)

8. Lær om naturen i Brooklyn Botanic Garden

Brooklyn Botanic Garden| ©NYC Go
Brooklyn Botanic Garden| ©NYC Go

Brooklyn Botanic Garden er et af de steder, jeg elsker i New York, når man søger lidt ro og flugt fra byens travlhed. Den er en del af Prospect Park-komplekset og ligger kun få skridt fra Brooklyn Museum i det historiske kvarter Park Slope.

Hvis du elsker naturen, er den botaniske have et fantastisk sted at slappe af. Den er fuld af enge, hvor du kan lægge dig ned et stykke tid for at hvile dig, læse en bog eller kigge på de planter og blomster, der dyrkes her i drivhuset, Shakespeare Garden eller den japanske have.

Bedste tidspunkt at besøge

Efterår og forår er gode tidspunkter at komme her, da dine sanser vil blive fyldt med dufte og farver. Der er gratis adgang om fredagen før kl. 12 og om vinteren alle hverdage.

Efter dit besøg kan du tage en rundtur i Brooklyn og udforske andre interessante steder som Brooklyn Museum, det offentlige bibliotek eller de traditionelle Brooklyn brownstones.

 • Adresse: 990 Washington Ave, Brooklyn, NY 11225
 • Sådan kommer du dertil: Med metro på linje 2 og 3 (Eastern Parkway-Brooklyn Museum)

9. Columbus Park, det autentiske ansigt af Chinatown

Samfundet samlet til leg i Columbus Park i Chinatown| ©Juan Di Nella
Samfundet samlet til leg i Columbus Park i Chinatown| ©Juan Di Nella

Chinatown er et vigtigt sted at besøge på en rejse til New York, og dit første stop er Columbus Park, den største park i kvarteret og det sædvanlige mødested for medlemmerne af det kinesiske samfund.

Så hvis du vil opleve Chinatowns mest autentiske side, er et besøg i Columbus Park et must. Det er almindeligt at se lokale indbyggere samles der hver morgen for at spille et par spil mahjong, øve sig lidt tai chi eller spille traditionel musik. Man kan beundre samfundets vilje til at holde deres skikke og kultur i live.

Ud over at se Columbus Park kan du benytte lejligheden til at besøge andre steder i Chinatown, f.eks. Kimlau War Memorial, som blev rejst til ære for de kinesisk-amerikanske soldater, der døde i kamp. Og selvfølgelig for at prøve det lækre kinesiske køkken til meget rimelige priser.

Hvis du vil vide, hvad du ellers kan lave i kvarteret, må du ikke gå glip af vores guide om, hvad du kan se og lave i Chinatown.

Bedste tidspunkt at besøge

Alle tidspunkter på dagen eller ugen er en god idé. Hjertet af Chinatown er endnu et hjørne af byen, der aldrig sover.

 • Adresse: 67 Mulberry St. Manhattan, NY 10013
 • Sådan kommer du dertil: Med undergrundsbanen på linjerne 4, 5, 6, J, Z (Brooklyn Bridge - City Hall) og N, Q, R, W (Canal Street).

10. Madison Square Park, en oase i hjertet af Midtown Manhattan

Madison Square Park| ©Hellotickets
Madison Square Park| ©Hellotickets

På din rute gennem Midtown Manhattan finder du en lille, fredfyldt oase på vej til Flatiron Building: Madison Square Park. En park, hvor du kan kigge forbi fra tid til anden for at komme i kontakt med naturen og flygte fra byens travlhed, især på varme dage.

Shake Shack-elskere har endnu en god grund til at besøge Madison Square Park: Denne park har et af disse berømte burgersteder samt et område med borde og stole, hvor du kan sidde og nyde en lækker snack, inden du fortsætter din spadseretur gennem Big Apples gader.

Bedste tidspunkt at besøge

Når vejret er godt, er Madison Square Park et af de mest populære steder at besøge i New York. Der er altid udendørs aktiviteter såsom koncerter, kunst- eller fotoudstillinger, da denne park har et intenst kulturelt program.

 • Adresse: Parken er omgivet af Fifth Avenue og Madison Avenue og 23rd Street og 26th Street.
 • Sådan kommer du dertil: Med undergrundsbanen R, W og 6 (23rd Street Station).