Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Mormons Bog på Broadway; alt om musicalen

Nyd den sjove historie om musicalen The Book of Mormon på Broadway, den største musicalreference, der findes. Jeg fortæller dig alt, hvad du behøver at vide for at nyde dette stykke.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

8 minutters læst

Mormons Bog på Broadway; alt om musicalen

The Book of Mormon Broadway Theatre | ©Eric Konon

Denne musical er skabt af Trey Parker og Matt Stone, de genier, der skabte South Park. Robert Lopez, der har skrevet sangene til Coco og Frozen, var også involveret. Denne supertalentfulde trio bragte dette vidunderlige stykke til live.

Det er en satire over organiserede religioner, men i sidste ende giver den et ret godt budskab om menneskelig empati og om, hvor stærk troen på selvforbedring er. Sangene følger stilen fra de bedste Broadway-musicals og bruger endda nogle af de medvirkende fra Løvernes Konge til nogle af sangene.

Sådan får du billetter til The Book Of Mormon på Broadway

The Book Of Mormon på Broadway| ©Robert Couse-Baker
The Book Of Mormon på Broadway| ©Robert Couse-Baker

Det er meget nemt at få billetter til The Book of Mormon. Jeg anbefaler, at du køber dem online, inden du rejser til New York, da det vil spare dig en masse tid og penge. Du kan vælge mellem E-ticket (elektroniske billetter, som du selv udskriver) eller Will call (afhentning af billetterne ved billetkontoret på showdagen med dit kreditkort) og spare på forsendelsesomkostningerne.

Desuden er dette en populær og bedst sælgende Broadway-musical. Det betyder, at det er bedst at købe billetterne mindst en måned i forvejen, hvis du allerede planlægger din rejse.

Hvis du køber dine billetter direkte fra billetkontoret, kan du gøre det ved teatrets billetkontor eller ved et hvilket som helst af teatrenes billetkontorer på Broadway-kredsen. Jeg anbefaler dog ikke denne mulighed på grund af køerne og den store sandsynlighed for, at de vil være udsolgt, når du ankommer. En billet i billetkontoret kan koste omkring 100 eller 150 dollars (ca. 88,70 eller 133,06 euro).

Køb dine billetter til musicalen Book Of Mormon nu!

Hvor meget koster billetter til The Book Of Mormon på Broadway?

Reklame for Mormons Bog| ©Studio Sarah Lou
Reklame for Mormons Bog| ©Studio Sarah Lou

Billetpriserne til denne musical ligger fra ca. 135 € til 239 €. Prisforskellene skyldes det sted eller det sæde, hvor du køber din billet. Husk også, at priserne kan stige i højsæsonen, mens du i lavsæsonen måske endda kan få dem med rabat, da der normalt er et 2 for 1-tilbud for at fremme købet af billetter til teaterstykker. Babyer og børn betaler den samme billetpris.

Mormons Bog pladser

Inde i Eugene Oneill Theatre| ©Timo
Inde i Eugene Oneill Theatre| ©Timo

Når du køber din billet, står du måske over for den svære beslutning om, hvor du skal købe din plads. Jeg vil forklare de forskellige dele af teatret:

 • Mezzaninen: ligger på teatrets første sal. Sæderne er placeret forrest og giver et godt udsyn til scenen. Generelt kan du finde dem til overkommelige priser.
 • Orkester: Dette er den bedste afdeling af teatret, som ligger i stueetagen. I nogle tilfælde sælges der billetter til et særligt område i Orchestra.
 • Balkon: Kun få teatre har denne afdeling, som ligger på teatrets første etage, og kun få teatre har denne afdeling. Da det er de pladser, der ligger længst væk fra scenen, er de billigst.

Der er også sidepladser og pladser bagest, hvor det er lidt sværere at se hele scenen, så de er også billigere.

Handlingen i The Book Of Mormon på Broadway

Scene fra teaterstykket The Book Of Mormon| ©SMUDailyCampus
Scene fra teaterstykket The Book Of Mormon| ©SMUDailyCampus

Denne fantastiske musical kaldet The Book Of Mormon fortæller historien om to unge mormonmissionærer. Begge drenge bliver sendt til Uganda, et fattigt land med en befolkning, der er 80 % smittet med aids, for at prædike deres religion og omvende de lokale.

Men de finder hurtigt ud af, at tingene ikke er så lette, som de havde forventet, da de lokale bespotter Gud og religion. Desuden er distriktets leder en homoseksuel, som ikke er kommet ud af garderoben. Oprindeligt ville de to fyre tage til det solrige Florida, men de ender i den vanskelige mission i Uganda.

Det er et stykke fuld af spektakulær dans, smukt skrevne sange og perfekte præstationer. Du vil se scener, som du måske allerede har oplevet personligt: når de kommer hjem til dig og ringer på døren for at overtale dig til at tilslutte dig deres religion.

The Book Of Mormon Broadway Showtimes

Rollespillet| ©Krisjaus
Rollespillet| ©Krisjaus

En anden anbefaling er, at du skal sikre dig, at du kender køreplanen, før du køber dine billetter. På den måde kan du komme i god tid og nyde stykket uden at skynde dig, da det varer ca. 2 timer og 30 minutter.

Som det er tilfældet med de fleste Broadway-musicals, er mandage den eneste dag på ugen, hvor du ikke kan se musicalen. Her er planen for resten af dagene:

 • Tirsdag: kl. 19.00.
 • Onsdag: kl. 19.00.
 • Torsdag: kl. 19.00.
 • Fredag: kl. 20.00.
 • Lørdag: kl. 14.00-20.00.
 • Søndag: kl. 14.00-19.00.

Hvilket teater spiller The Book Of Mormon på Broadway på, og hvad er adressen?

The Book Of Mormon på Eugene O'Neill| ©Jeffrey S
The Book Of Mormon på Eugene O'Neill| ©Jeffrey S

Dette Broadway-stykke opføres på Eugene O'Neill Theatre på Broadway. Du kan komme dertil med metrolinjerne C eller E til 50 Street Station eller linje 1 til 50 St-Broadway. Følgende metrolinjer har ruter til teatret:

 • Bus: BXM2, M104, M20, M50, M7, QM1, QM10, QM18.
 • Tog: Far Rockaway,Hudson, Mountauk, Path,port,Jefferson, Port Washington.
 • New Yorks undergrundsbane: 1, B, C, E, N, R, W.

Hvis du befinder dig i centrum, kan busruten tage ca. 65 minutter, toget ca. 62 minutter, og undergrundsruten kan tage lidt over en halv time.

Kan jeg se The Book Of Mormon på Broadway med børn, og er stykket egnet for børn?

Eugene Oneill Theater på Broadway| ©Krisjaus
Eugene Oneill Theater på Broadway| ©Krisjaus

Dette stykke anbefales ikke at blive set med børn eller til børn under 17 år. Så hvis du er på besøg med dine børn, vil jeg opfordre dig til at læse denne artikel om, hvad du kan lave i New York med børn.

The Book Of Mormon er en ret sjov serie, men den er fuld af blasfemi og behandler emner som AIDS, folkedrab, kønslemlæstelse, fattigdom og religion. Den handler ikke kun om mormonernes religion, som du måske tror ud fra titlen, den omfatter mange jødisk-kristne religioner. Den gør grin med dem alle på en meget speciel måde, og mange vil måske endda blive fornærmet. Men hvis du tager den med humor og forsøger at forstå dens budskab, vil du have en meget god tid.

Generelt forsøger stykket at formidle, hvordan folk, der ikke er en del af religionen, ser deres tilhængere. Så det er ikke et stykke, der anbefales til folk, der er meget religiøse eller følsomme, da det har en ret mørk humor.

Hvilket niveau af engelsk skal jeg have for at se The Book Of Mormon på Broadway?

Musicalen Book of Mormon| ©Krisjaus
Musicalen Book of Mormon| ©Krisjaus

Dette stykke er fuld af vittigheder og jokes på engelsk, så hvis du ikke har et godt engelskniveau eller slet ikke kan engelsk, vil du næppe kunne forstå og selvfølgelig grine.

Der er dog et lydbeskrivelsessystem med hovedtelefoner, som du skal bestille på forhånd. Du kan ringe 48 timer før den forestilling, du ønsker at se, og betalingen for reservationen vil blive foretaget med kreditkort, og du vil blive bedt om dit pas som garanti. Når du afleverer høreapparaterne ved udstillingens afslutning, får du dem tilbage.

Hvad er påklædningsreglerne for denne Broadway-musical?

The Book of Mormon, flere Tony Award-nomineringer| ©André-Pierre du Plessis
The Book of Mormon, flere Tony Award-nomineringer| ©André-Pierre du Plessis

Der er ingen dresscode eller protokol, der skal følges for at deltage, men
At gå i teatret er en særlig begivenhed. Så du kan vælge at klæde dig formelt, dvs. en elegant kjole for damer og en elegant jakke og slips for herrer.

Men når man tager i betragtning, at det er et stykke, der har været i gang i et stykke tid, klæder de fleste sig ikke så smart på, som hvis det var premiere. Så du kan vælge tøj, der er behageligt og køligt. Det er helt op til din personlige smag.

Skal jeg spise aftensmad før eller efter showet? Er restauranterne i området omkring showet åbne?

Hvilken mad kan du finde i nærheden af teatret?| ©David Nazar
Hvilken mad kan du finde i nærheden af teatret?| ©David Nazar

Det hele afhænger af, hvornår du køber din billet. Der findes billetter, hvor forestillingen starter mellem kl. 19 og 20, et tidspunkt, der falder sammen med spisetid i New York. I denne by kan du dog finde steder, der har åbent senere, da Broadway-området er meget travlt besøgt af turister.

Her er et par restauranter i nærheden af Eugene O'Neill Theatre, som du kan besøge:

 • Cielo på Mayfair:. Den ligger på 242 W 49th St, New York, NY 10019-7405 og er en italiensk restaurant. Den fungerer fra kl. 12:00 til kl. 12:00.
 • Restaurant Da Marino. Beliggende på 220 W 49th St, New York, NY 10019-7562. Åbent fra kl. 11:00 til 02:00 om morgenen.
 • Lillie's Victorian Establishment. Gå til 249 W 49th St, New York, NY 10019-7404. Åbent fra 11:00 til 4:00 om morgenen. Det er en BarBup.
 • Times Square Diner & Grill. Det ligger på 087, 8th Ave. Mellem 48 & 49 ST, New York, NY 10019. Åbent døgnet rundt.

Hvorfor anbefaler jeg denne musical?

Mormons bog - spilleplan| ©Timmy Tummy
Mormons bog - spilleplan| ©Timmy Tummy

Jeg anbefaler den, fordi der er garanti for grin, og fordi den har gode sange, koreografi og måske endda kan få en tåre frem i dine øjne. Det er et vidunderligt skrevet stykke, hvor alting har et formål, og det er helt sikkert en af de ting, man skal se og gøre i New York.

Selv om denne musical er meget profan, har den et vigtigt budskab om vigtigheden af at være positiv. Uanset hvad du tror, kan håb hjælpe dig med at blive stærkere. Det er ikke uden grund, at denne musical er en af Broadways mest indtjenende forestillinger, men den bedste måde at se, om den er så god, som den lyder, er ved selv at se den.

The Book Of Mormon og dens priser

Denne spektakulære Broadway-musical har vundet ikke mindre end 9 Tony Awards og endda en Grammy Award. Siden premieren i 2011 har den tiltrukket sig millioner af publikums opmærksomhed over hele verden.

Og hvad med de medvirkende? Skuespilleren Andrew Ranells modtog en Tony Award for bedste hovedrolle. Der er også skuespilleren Josh Gad, der er kendt for at lægge stemme til Olaf i Frozen og for sin præstation i Modern Family. Så er der den strålende Nikki M.James, som modtog sin første Tony Award for sin præstation i Les Miserables, efter at hun forlod musicalen The Book Of Mormon.

Andre musicals der minder om Book of Mormon, som du måske er interesseret i

Forskellige billetter til Broadway-forestillinger| ©HelloTickets
Forskellige billetter til Broadway-forestillinger| ©HelloTickets

En anden berømt musical, som jeg kan fortælle dig om, er Løvernes konge. Mere end 60 millioner mennesker fra hele verden er kommet til Broadway for at opleve spændingen ved at opleve denne magiske musical.

En anden god forestilling er The Phantom of the Opera, som kombinerer gys og kærlighed og garanterer dig en uforglemmelig oplevelse.